Sista dagen ute

Idag var sista dagen ute med baten. Det var riktit blasigt och ratt kallt ocksa. Men vi hittade iaf lite djur. Ikvall vankas det fest har. =) Och imorgon blir det lite avslutningsdag iland innan jag pa fredag satter mig pa planet mot frankrike!

13h till havs

Igår var vi ute med båten 13h. Det resulterade i en fantastisk dag med flasknosdelfiner vid båten i 1,5h som var framme vid fören "bowriding". Vi såg även vanlig delfin, strimmig delfin och sedan gav vi oss iväg på jakt efter späckhuggare. De är mycker längre bort och rör sig över ett stort område. Men tillslut hittade vi dem och det var helt otroligt. Jag fick jobbet att sköta kameran för fotoidentifiering och det slutade tydligen i rätt bra bilder i alla fall.

Vi hade tänkt gå ut igår men de andra hade gått när vi kom hem 23. Så trodde inte att vi skulle kunna gå ut, men tydligen skickade Fil ett sms till Jo att han kunde hämta oss, men då var vi redan i säng för att iaf jag trodde att det inte var möjligt att ta oss till Tarifa. =(

Aja idag blir vi iland.

Circe dag 2

Andra dagen här och andra dagen på båten. Vi såg samma arter som igår förutom strimmig delfin. Imorgon blir det antagligen en dag i land för att lära oss lite om identifiering utifrån bilder av ryggfenan. Tyvärr åker Oliver hem imorgon för hans mamma hade fått en hjärtattack =(

Hade tänkt lägga upp massa bilder men internet är galet segt!

landat

Då har jag landat och installerat mig i spanien. De 3 andra volontärerna är britter så får hänga med i engelskan. Imorgon hoppas vi på den första dagen ute på vattnet med sällskap av valar. 4 delfinsorter bor utanför kusten och ses dagligen och sedan så är det fenval som står främst på schemat. Vi kanske ska leta upp späckhuggarna någon dag. (hoppas!)

Tror jag kommer få 12 fantastiska dagar här!

Mot en dröm?

Nu är väskorna packade och jag ska snart bege mig mot arlanda. Ska flyga till heathrow ikväll, spendera natten där och sedan imorgon bitti flyga vidare till gibraltar. Nu väntar 12 dagar som forskningsassistent på CIRCE. Jag hoppas på bra väder med rätt vindar och mycket valar!

Wish me luck!

RSS 2.0