1 dec imorgon

Då har jag fixat en choklad/godiskalender. Letade efter en klassisk chokladkalender på hemköp men nej fanns bara svampbob och bilar och det går fetbort! Så istället köpte jag olika sorters lösgodis (mest choklad) med papper runt och la i en julkalender i tyg som jag fått. Varje dag är en lite strut som det nu ligger en godis i. Dessutom är det för mig krav att se på julkalendern på tv och förra året var det faktiskt okej tycker jag. Kollar fortfarande febrilt på vädersidorna och just nu röstar jag för att yr.no ska ha rätt för då ska det iaf komma någon snöflinga och bli någon minusgrad i veckan och början på nästa.
Letar även efter något mysigt hotell/spa som jag och mamma kan åka till efter nyår eller i mellandagarna. Någon som har ett förslag?


Förra vintern långt upp i vårt avlånga land hemma hos Rikards mamma och deras fina vovvar

Nyår förra året, jag och Adde strax efter tolvslaget. Ja jävlar vad det snöade då. Det var galet mysigt!

Exjobb?

Har fått mail eftersom jag är med på en lista för marina däggdjur om voltärpostitioner. Nu finns det en i Wales från den 6/3 till 6/11. Dessutom välkomnar de folk som behöver data till sin forskning så nu funderar jag på att komma på ett exjobb tillsammans med Mats och sedan höra om det går att genomföra där. Ska dessutom först kolla med Pelle om det hela.
Men fasiken vad kul det skulle vara!

Mitt nya armband

Det som jag beställde som julklapp till mig själv trillade ner i brevlådan igår. Gick ju hur snabbt som helst att få, antagligen för att det fanns på lager i england. =)

Här kommer en bild


Äntligen har jag något som visar att jag stödjer denna fantastiska organisation. Armbandet är gjort av gummi från gamla däck och tennet är också från återvunna prylar. Bilden är från seashepherds hemsida. Följ dem där eller på facebook!

taskig sömn

Har sovit riktigt dåligt inatt. Vart lätt väckt och hade svårt att somna från början. Börjar känna stress över den här kursen nu. Vet inte riktigt hur jag ska hinna. Så när Rikards klocka ringde imorse gick även jag upp. 1,5h tidigare än vad jag behövde.

Great, nu har det börjat regna här också..

Serioholic

Jag är helt beroende av serier. Jag är nog inte den enda. Har hållt på med detta enda sen tidiga tonåren men fastnade totalt i OC och One Tree Hill. Även om OTH fortfarande finns så följer jag det inte längre. Idag så gäller Glee och Gossip Girl för mig. Dock är det ju riktigt surt när man är i fas med USA för då måste man vänta på varje nytt avsnitt. Just nu väntar jag på att Samuel från The glee project ska äntra serien som enligt mig tyvärr annars tappat lite i standard.. Gossip girl är inne på 5e säsongen och på något magiskt sätt lever dramat i den serien än. Jag är inte heller ensam här om att vara frälst i Chuck Bass eller mer Ed Westwick. Trots att han själv säger att de flesta gillar hans karaktär och blir rätt besvikna att han inte är en bad boy =P Jaja han gör serien för tillfället för mig!


bilden är härifrån

Nu ska jag krypa till sängs bredvid Rikard som redan lagt sig.

En em på stan med Beaver

Idag efter skolan så har jag lekt med Beaver på stan. Vi försöker ses lite titt som tätt och det är lika trevligt varje gång. Problemet är att vi inte är så bra för varandras plånböcker eftersom vi alltid shoppar när vi ses. Då får man väl anse att det kanske är tur att vi inte ses allt för ofta. Skämt å sido så är det lika kul varje gång vi lyckas ses, och det är synd att det inte blir oftare.

en kväll-tre ridna hästar och en ompysslad

Då var man hemma efter en måndag kväll som är det bästa sättet att inleda veckan på. Red Yawatha på banan och han var bra i skritt och trav, men galoppen, ja där jobbar vi inte tillsammans just nu. Lämnade uppgivet banan när Felicias lektion började och bad Maria om hjälp till helgen så kanske det blir ordning på det. Men det har gått så bra hela tiden så någon gång får man ju alltid ett bakslag. Ledde Campino på ridbanan och när han lugnat sig var han sueprduktig. Så himla lyhörd den hästen. Tyvärr vart det en del trassel när vi tog ut så jag håller alla tummar att det inte satt sina spår till nästa gång han ska tas in/ut från hagen. Red sedan Hebe en kort sväng för Maria och även det gick bra när jag lyckades övertala den unga damen om att man kan gå i vattenpölarna. Härlig är hon. Red till sist Itano på lektion vilket gick väligt bra. Så skönt att känna att allt fungerar på de duktiga hästarna. Att man kan knapparna och att man inte gör helt fel. På slutet vart det lite lekstuga med början till spansk skritt och levade. =)

Belöning/motivation

Kalla det vad man vill, men idag behövde jag skriva klart min summary för vår första uppgift som egentligen ska in på torsdag för att kunna åka tidigt till stallet. Japp, den är färdigskriven men ska läsas igenom innan inlämning. Har även hittat lite artiklar för min och Johannas essay.
Som belöning och som var min motivation ska jag nu åka. Ska rida Hebe i första hand så fort Maria kommer hem från hennes jobb. Campino ska borstas och gärna ledtränas och om jag hinner ska jag rida Yawatha, annars släppa han lite i ridhuset. För går det inte att rida på ridbanan känns det inte som någon idé riktigt. Utan då åker jag ut i veckan istället och rider.

Hörs sen!

Fortfarande bra för valarna

Än så länge så ligger den japanska valflottan fortfarande i hamn. Trots att de skulle ha begett sig mot Antarktis och valjaktsmarkerna (The southern whale sanctuary) för någon vecka sedan. Varje dag som de stannar i hamn är en dag som fler valar får leva på.

Följ på seashepherd.org, eller hos mig här i bloggen




snön?

Jag är en av de där människorna som nu kollar väderleksrapporten, gärna flera gånger om dagen, i hopp om att det ska visa minusgrader och snö. Även om det är skönt att det går att rida i paddocken (när det inte regnar) så är det rejält lerigt bitvis i hagarna. Hebe hade lerkockor om fossingarna idag som vi fick spola bort, och Campinos gamla sår trivs inte alls i detta vädret. En som däremot överlever finfint är ju Yawatha, men han är verkligen gjord för ett liv i väder och vind.

Oavsett, snö vill jag ha. Gärna nu, snart i alla fall

Första advent

Firades på Ängstugan. Vi fick in Yawatha och Campino från hagen efter lite om och men. Red Yawatha först på ridbanan men regnet gjorde att vi sedan gick till ridhuset. Nu går det bra att rida skritten med en hand på honom, men i trav och galopp behöver jag fortfarande båda för att kunna få igenom hjälperna ordentligt. Tråkigt att det inte gått att rida på ridbanan på länge nu pga regn och lektioner för kan inte jobba galoppen i ridhuset utan blir mest att öva fattningar och sedan bryta av innan han gör det eftersom det är lite litet. Sedan hade vi gott adventsfika, myspys.
Borstade sedan Campino, vilket gick bättre än i måndags. Inte alls så stissig häst. Gulle är han, fast jag är nästan den enda som tycker det =P Aja, det tog lite tid eftersom man inte direkt kan stressa med honom. Skulle rida Hebe också, men hann inte det så Clara fick rida istället under min uppsikt. Hon skötte sig superbra, och imorgon ska jag ut till 15 redan så jag hinner rida henne på banan.


Här är söta Campino!

Påbörjad jul

Idag började jag och Cajjo julen. Vi började med adventsmarknaden i gamla Linköping som var supermysig även om det blåste som aldrig förr. Sedan åkte vi vidare till stan för lite fika och julklappsletande. Har påbörjat min julklapp till mamma och till pappa. Per och Rikard kvar sen. eller till Rikard finns det redan en idé =) Per därimot, ja du vad den ungen vill det vet jag inte. Köpte även ett par supersöta tomteörhängen till mig själv.

Väl hemma städades lägenheten och nu är adventsljusstakarna uppe. I köket är det riktig julstämning medan resten av lägenheten bara har stakarna i fönstrena tyvärr.

Hittade även ett par skor som var galet snygga i stan men öve 450 kr för skor är lite väl för mig. Har även letat lite på nätet efter något att ha på mig på nyår och hittade två möjliga klänningar. Dock vet jag inte vad som kommer hända detta nyår men det är ett senare problem.

Dagen efter

Igår var riktigt bra. Bastade och hade skoj med fina vänner och sedan vart det mellanfest hos Emma. Den bästa överraskningen var att Rikard kom hem och kom till Emma. Så sen när alla drog till kravallen så gick vi hem istället. Äntligen är han hemma min man =)

Ikväll blir en lugn hemmakväll och imorgon ska jag och Carro på adventsmarknad och sedan städa och julpynta lägenheten. Myspys.

Halva dagen avklarad

Sen i andra änden väntar bastu och öl och musik i goda vänners sällskap. Kan jag ens förklara hur mycket jag längtar. Längtar efter en em/kväll/natt utan att tänka på skolan, utan att oroa sig och bara släppa loss och ha kul.

Inhandlade igår en julklapp till mig som ska hela vägen från USA. Tar väl ca 2 veckor innan den är här. Då får ni se vad det är!

Det var bättre förr

Imorgon är det gammal är äldst som gäller, för imorgon är det Schlaget. Festeriet 4vs årliga fest som jag anordnade året 09 med alla som var med det året. Ett fantastiskt gäng glada själar var vi där nästan alla imorgon återförenas i en bastu med öl och musik för att efter det skaka sina lurviga i den superfina stassen. Jag längtar till vi blir alla igen, det var för länge sen.
Blir tidig kväll ikväll för att orka imorgon, skola 8-17 men hoppas på att sluta tidigare, innan det smäller.


ni är bäst!

Detta med mat

Äta bör man annars dör man, heter det ju, och det är ju sant.
Helgerna i stallet gör att jag slarvar med maten, slänger i mig något på morgonen och sedan går det till kl 17-18 innan jag äter igen, vilket då blir det enda lagade målet mat på dagen. Det fungerar för mig, jag mår bra och orkar. Så så var det nu lör,sön och mån. Igår så fick jag i mig frukost, slutade tidigt i skolan och åt sen lunch. Vilket gjorde att jag bara åt två mackor på kvällen. Idag åt jag frukost vid 9 och sen var det skola. So far so good, jag har mått bra, vart pigg och inte vart hungrig.
MEN, kl 12 gick jag på kettlebells som vanligt. Var hungrig redan när jag kom till passet och kände ganska snabbt att jag inte alls var så stark i kroppen som jag brukar. I slutet av passet skakade jag av utmattning och min kropp skrek efter energi. Jag lärde mig min läxa. Se till att ha energi innan träningen. Okej att jag klarar helgen osv på något mål lagat om dagen, men att träna gärnet en dag utan ätit ordentligt på ett par dagar. Det var ingen höjdare. Nej ordning måste det bli i veckorna igen!
Skärpning på mig nu!

saknaden

Det är ofta så att man inte inser vad det är man egentligen har förrän man saknar det. De senate 3 veckorna har jag och Rikard inte hunnit ses så mycket. Jag var på Kolmården och pluggade och sen i sthlm, sen var vi hemma typ 4 dagar tillsammans innan han åkte till Lycksele. Nu har han vart borta 5 dagar. Nu börjar jag verkligen sakna honom. Det är kallt och ensamt i sängen. Jag saknar att få en kram och jag saknar att ha någon att berätta om min dag för. Jag saknar att bara få prata med honom vilket jag inte heller riktigt kunnat göra för det finns typ ingen täckning där han är just nu.

Nu vill jag bara att du ska komma hem!


the destiny of Morgan

Då var det beslutat att ytterligare en späckhuggare ska tvingas till att spendera resten av sitt liv i fångenskap. Morgan som är en ung späckhuggare hittades 2010 ensam i holländska vatten och fångades in. Nu är det beslutat att hon ska flyttas till Loro Parque i Teneriffa trots att myndigheter och lokalbefolkning gått med på att ge henne en så kallad sea pen för att kunna rehabiliteras tillbaka till ett vilt liv. Det finn späckhuggare i vattnet runt omkring som mycket troligen är hennes familj. Men nu blir hon istället Sea Worlds nya avelsdjur, tvingad att föda tidigare än vad som är naturligt eftersom späckhuggare idag insemineras. Det är bland annat därför som Tilikum hålls kvar i fångenskap.

Samtidigt fortsätter delfinslakten i Taiji och Sea Shephard och deras "Cove guardians" rapproterar veckovis därifrån. Den här veckan har en flock Rissodelfiner behövt sätta livet till och två falska späckhuggare hålls fortfarande i Dolphin Base efter infångande för att senare säljas till marina parker.


Morgans öde. Ett liv i en pool istället för ett liv i havet. Mer information om Morgan och övriga späckhuggare i fångenskap hittar ni här där även bilden är ifrån.

4v, då kör vi!

4 veckors ny kurs står nu framför oss. 4 veckor är hanterbart, sen är det äntligen, äntligen jullov. Nu längtar jag så sjukt mycket efter att få julpynta och sätta på julmusiken. Allt känns lättare då. Och så vill jag att Rikard ska komma hem igen.

Nu måste jag läsa artikel och skriva in schemat i kalendern och se om jag kan få in något träningspass i veckan.

måndag på ängstugan

Skönt att vara i stallet efter att ha skrivit hemtenta helt klart. Jag red i alla fall Yawatha lite i ridhuset. Han börjar säga ifrån lite nu och orka det med. Så han slog lite bakut vid ena galoppfattningen, antagligen för att det var lite extra jobbigt idag att vara i ridhuset, och att han gick igår. Nu blir det vila i alla fall resten av veckan för hans del (om jag inte lyckas plugga undan massor! men det tror jag inte). Tog även in Campino och borstade honom. En mycket lättskrämd herre. Nej men han är vad ska man säga, skeptisk till det mesta. Men när han väl insåg att borstar är mysiga så slappnade han av. Men man får komma ihåg att inte göra plötsliga rörelser och inte klappa på honom, bara stryka, annars blir han rädd.
Red sen Itano på lektion. Vi hade Guappa med idag som är sto, men Itano skötte sig. Fick se till att hålla avståndet till henne å så men inga problem. Gick verkligen superduperbra idag, utom en galopp men man ska inte vara så kinkig. Nästa måndag blir det antingen Yawatha på lektion, eller Itano.

Nu ska jag sova. Kursstart imorgon (min hjärna som tagit jullov typ... )

hepp hepp då går vi vidare

Idag var det hemtenta som gällde. Ca 3h senare var den skriven så jag kastade mig iväg till tornby för att köpa mat till katterna och mig själv. Väl hemma igen så var det bara att kolla igenom hemtentan och laga mat. Skickade in den och är nöjd med att ha den ur världen. Imorgon är en ny dag, med en helt ny kurs. Vi får se hur många som hänger med i Dominics engelska då.
Nu ska jag strax åka till stallet =)


Ingen häst är hopplös

Det har Jenny bevisat idag som efter mycket tid för första gången kunde sitta på Milagro. Hästen många sa att den inte skulle gå att rida på någonsin.
Förutom framgångar med Milagro så var Yawatha bättre än någonsin idag i galoppen. Red även Hebe och det gick bättre än igår. Inte lika mycket hets idag utan väldigt väldigt trevlig och bra dag där ute.

imorgon stundar en hemtenta som jag hoppas ska bli avklarad fort. måste verkligen till tornby och handla, och så hoppas jag hinna åka tidigare till Ängstugan och rida Yawatha.

Kollar nu på Allt för Sverige. Riktigt bra program.

Ingen rast idag på ängstugan

Idag var det fullt ös ute på Ängstugan. Vi tog in Yawatha, Ulysse och Thoebe så de skulle hinna torka innan vi jobbade med dem eftersom det hade regnat inatt. Sen tog vi även in Hebe, Luc och Zingara som är tre ston som ska jobbas med. Borstade av Zingara, som är en mycket bestämt dam på 3 år. Lite kinkig med bakbenen efter att ha fastnat i en tråd som yngre. Men det ska nog bli bättre. Dessutom har hon lika dåligt tålamod som ja typ en liten 2 årig unge. Hon ska longeras för med gjord, sen med sadel och sedan ridas in i vinter. Så det är lite av mitt nästa projekt. Gav med varm hand Hebe som är 6 till johanna så hon får en häst som går att rida lite mer på än Ulysse. Jag har ju Yawatha.

Hjälpte sen Jenny med Milagro lite i ridhuset, sen longerade jag Thoebe innan Johanna red. Longerade Yawatha men det var så trist så red lite barbacka. Han var rätt stel, men gick ok. Dock går han bättre på medicam än bara kapson. Galopperade inte för det var rätt trångt i ridhuset. Imorgon blir det "seriöst" ridning med sadel. Tillslut så red jag Hebe idag eftersom Johanna än har sin lunginflammation så hon fick bara det lugnare jobbet idag. Trevlig och mycket känslig tjej det där.


Imorgon hoppas ja gatt jag ska hinna rida Yawatha och longera Zingara för första gången. Ja vi får väl se, har hört ett och annat om den där damen.

Är nu astrött och väntar på att klockan blir så mycket att det är okej att gå och lägga sig.

När man inser att man börjar bli som ens föräldrar

För mig är det när jag frivilligt en fredag kl 20 väljer att titta på det som går på Svt1. Den senaste tiden har det vart dobidoo, nästa vecka börjar på spåret, men min personliga favvo är ju såklart så ska det låta. Frågan är om det blir nya program av det. Dessutom tycker jag att Melodikrysset är typsikt trevligt på lördagmornar kl 10. Ja man märker ju att ens uppväxt har påverkat en alltså..

Få igång Yawatha igen

Imorgon blir det äntligen en dag på ängstugan igen med Yawatha. Måste prata med Maria hur jag ska göra eftersom han har galet mycket vinterpäls redan och svettas lätt, vill ju varken att han ska bli förkyld eller får skav. Och den spontana tanken är: klipp honom, men det går inte för han ska gå ute hela vintern så han behöver pälsen. I alla fall ska jag imorgon longera tänkte jag, eftersom han inte gått på 2veckor nu. Sedan på söndag blir det longering och sitta lite på honom och på måndag hoppas jag att tentan går snabbt så jag kan rida. Funderar nu på att rida barbacka för att minska skav risken.

Hoppas i alla fall vilan var bra för honom. nu ska vi fokusera på att hitta formen och han inte ska gå och hänga i handen. Så det blir fortsatt rindning med medicam.



Linda skrev också att bilden på granen är från 2008. Kan mycket väl stämma =P Men oavsett så ser våra julgranar ut mer eller mindre så varje år. Inget färgkodat trams här inte!

Smygstart av julen

Jag är starkt emot julmust innan första advent. Men igår tog suget efter julmust, glögg och pepparkakor över. Sådär 1,5 i förväg. Men det känns okej. Nu väntar jag på att jag får börja lyssna på julmusik och sätta upp adventsljusstakarna och sedan frossa i julen!

Just nu äts det mögelost och pepparkakor här =)


Förra årets julgran.
Jag är lite av ett kontrollfreak när det kommer till julgranen. För det första: plastgran är en synd! och den som köper en julgran utan mig kommer få märka det.
För det andra: Man klär inte julgranen utan mig och det får inte finnas "tomma" ytor där det inte finns pynt. Det måste liksom vara symmetriskt.
För det tredje: Julgransljusen ska vara så upprätta som möjligt!

Ljuset!

Äntligen var den sista presentation avklarad för den här kursen. Rapporten är även klar och nu är det bara kvar att skriva vår summary, men det känns som det kommer gå bra imorgon. Har typ tagit helg nu. Slappat sen jag kom hem från skolan. Äntligen bytt header här osv. Underbart att inte känna stress!

Imorgon är jag ledig (nästa). Träning blir det 11.30 men framför allt sovmorgon! Sen skriva summary med Johanna.


åh sommar!


Dagens kettlepass

Efter typ 2veckor från träning eller lite till så var det dax för kettlebells idag. Var astaggad när jag kom dit men om ni kommer ihåg första gången jag var på kettle å sa att det var det jobbigaste passet i mitt liv så vart detta passet om än mycket värre.
Vi var bara personer som gått på kettle förut vilket gjorde att vi snabbt hann igenom alla övningar och därför fick blockköra alla grundövningar i 4 min för varje. Dessutom så har jag bara kört med 8 och 12 kg kettlar förut men idag så tog Kristian fram 16 kg till mig för det såg ju på tok för lätt ut. Ja det gick bra i början när vi värmde upp med dubbelhandssving och enkelhand, för benen orkar utan problem. Men sen i blocken. Benen orkade fortfarande men mina underarmar had så ont av mjölksyra så jag ville gråta. Kristian tjatade om att kämpa och jag kämpade med att ens hålla i 12 kg kettlen. Förbannad blev jag och gick från den glada/spralliga tjejen på passet som Kristian friskt kan skämta med och om till den tjuriga som inte ens vände blicken åt hans håll  för risken fanns att ett o annat ord skulle åka ur min mun eller kettlen sluta i hans skalle (kanske inte riktigt men..) Aja efter passet någon min senare så var jag mitt glada jag igen och jag förklarade snällt att jag kan ha lite temperament men det var ingen fara tyckte han.
Grejjen är att man med musklerna i underarmen parerar kettlen hela tiden och det är där man blir trött om man inte är van (som jag)

Har insett att få höra att man ska kämpa då är det skillnad på:
Kom igen nu!
och
Kämpa nu Sara! för i det senare så är det mot mig, mitt namn, jag! Och ja han kan ju mitt namn
Men i alla fall, jag älskar passen och nu är jag taggad till nästa gång och ska fan inte ge upp

Ny header?!

Det är hög tid för mig att byta header. Ingen av hästarna ovan är vid liv men lever fortfarande i mitt och andras minnen. Mycket har hänt sedan den headern och nya hästar, ja en helt ny ridstil finns nu i mitt liv...

Men jag har inte tid och är inte heller direkt bra på det där med designer.. ja annars får det lbli till i jul

Who/what gave us the right to have them in captivity from the beginning?

Två delfiner i en Schweitzisk marine park har dött efter att raveparty hållts där i två dagar. Först trodde man att de dött från den höga ljudnivån. Vilket säkert kan vara sant eftersom deras sonar är så pass känsligt. Men en utredning mot droger har också inletts. Och om man läser om hur den andra delfinen betedde sig när de dog låter det mycket som droger i mina öron.

Jag undrar vad som från början gav oss rätt att ha dessa djur i fångenskap? Men inget eller ingen kan någonsin säga att detta var ok.

Läs artikeln HÄR

wow vad trött jag är på skolan

Åh jag vill inte läsa ett ord om lateralization till. Om 6 dagar (4 skoldagar är den här kursen över) Då är det 4v till jul. Dagens presentation gick i alla fall superduperbra och nu är jag godkänd på det muntliga med 1 presentation kvar. Jävligt sugen på att lägga ner det här nu.

Men så skoj ska vi inte ha det, nej nu ska jag läsa igenom vår draft sen skicka den till Matthias och efter det blir det lite apor

Den flygande köttbullen

Idag har jag suttit på en ny häst. Vart nämligen efter mycket om och men Parthou som jag red idag. Men släppte först Yawatha i ridhuset. Han har ju vart utan mänsklig stimulans lite drygt 1v och det märktes av lite. Han lyssnade inte riktigt lika bra som vanligt i löslongeringen men kom snällt in och följde sedan. Supermysiga lilla häst! Dock vart han svettig på bara de minuterna. Han har redan satt en galen vinterpäls och det vart varmt i ridhuset för honom. Dock han hann torka medan jag red och sedan gå ut i hagen igen. Till helgen får han stå inne om han bir så svettig för det lär han bli när jag rider.
I alla fall, red ju Parthou idag för första gången. En liten kvick sak. Men det gick helt okej faktiskt. Sedan på slutet så "lekte" vi eller hade barrelrace typ. Runt 3 koner så snabbt som möjligt och Parthou tyckte det var superskoj och kan vända sjukt bra så det var hur kul som helst. Alain sa nöjt nu när er balans är bra kan vi leka mer. Inte oss emot.

Nu måste jag öva presentationen en gång till, sen sova

Tillbaka på slätten

Imorse körde jag tillbaka ner till slätten och det gick bra. Riktigt fint väder men eftersom solen inte når så högt på himlen längre så var det rätt jobbigt att ha den i höjd med ögonen till o från.

Har fixat presentation och nästan färdigställt rapporten med assie i skolan och ska nu snart till ängstugan för att rida ett pass. Imorgon är det presentation som gäller på delfinerna.


Obefintlig uppdatering

Min uppdatering har i helgen vart obefintlig. Har haft lite ledigt från allt här hemma. I alla fall så har jag klippt mig och shoppat en sväng. Såklart har jag också vart i stallet i fredagskväll.. Igårkväll var det vinkväll hemma hos Markus och det var riktigt trevligt. Ikväll blir det middag här med kusinen och hans familj. Sedan imorgon går lasset tillbaka till Linköping.

I sthlm nu

Då var jag i sthlm. Har vart här ett par timmar. Körde upp redan vid 13 från Kolmården. Riktigt skönt att köra innan rusningen och medan det var ljust. I alla fall, kom till sthlm strax innan 15 men då är det redan kö söderut. Tur att det inte var norrut som jag skulle. Men man undrar ju om stockholmare jobbar eller om de börjar jobba 05 på mornarna eller något.

Aja nu ska jag duscha innan maten och sen bege mig till kyrkan. Hoppas på att få träffa några gamla kollegor och konfirmander


Senaste lägret jag jobbade på var i Kungsberget sommaren -10. Bästa ever! Saknade det som fan i somras

Highland cattle


Här är Alains nytillskott på ängstugan

Observationsdag 2

Idag har det blivit mera tittande på delfiner. Vi har fått en del data och vi får se sen om det blir några vettiga resultat.Lite bilder från idag

Luna

Fenah

Grrr...

Observationsdag 1

Idag har vi observerat delfinerna ordentligt för första dagen. Det har gått bra då alla nästan hela tiden har vart i lagunen. Vi fick även vara inne lite i mitten poolen för att göra några tester. Lite kaosartat runt träning men nu tror vi att vi kommit på ett bra sätt att få data.

Spännande det här med onyttighets cravings på kolmården. När man pluggar hemma så behöver man inget att tugga på men här är man i ständig brist. Så var det senast också. Så idag fick chips inhandlas. Jaja en vecka då och då kan man vara lite onyttig. Nästa vecka är det back in training.

Nu blir det sova. Sov dåligt inatt tyvärr...

Kulinariska upplevelser

Får man inte uppleva här. En matlåda med samma saker, fiskbullar och nudlar står på schemat. Samt en dag så blir det pizza. Känns grymt skönt att åka till mamma och pappa på torsdag och få lite bra mat. Och slippa laga den själv. Ska även försöka hinna klippa mig i sthlm. Det behövs verkligen.

Om inte Rikard hade haft personalfest på lördag kunde han ha följt med till sthlm. Det hade vart toppen.

Kolmården

Då var vi tillbaka på kolmården. Så här på kvällarna önskar man att man var hemma istället. Jag och Johanna gnäller lite över att det inte blir ridning idag heller.
I alla fall, den här veckan blir det till att titta på delfiner för min del. Det känns bra, bäst var att jag slapp aporna.


Här är i alla fall en bild på det lilla trollet

Mera häst

Ytterligare en heldag på Ängstugan avklarad. Gick helt ok att rida idag även om Yawatha var rätt trött. Antagligen hade de lekt rövare i hagen inatt. Nu kommer jag inte vara där förrän nästa måndag och i samråd med Maria kom vi fram till att han får vila en vecka nu. Följde med Åsa som hade Notvila som handhäst med Curry för att öva också en sväng. Orkade inte riktigt promenera med så jag satte mig på Notvila istället. Snäll liten boll på 34 år =)

Vi har även fotat korna idag. Ska upp med bild. Och burit staket. Mycket duktigt. nu ska jag packa inför kolmården veckan

och nu då?

Har kollat igenom bilderna från idag. Glömde att fota Alains ascoola highland cattles men det får bli imorgon. Jag, johanna och Åsa åker ut på fm och sen Jenny och Rebecka på em. Jag behöver vara hemma runt 16 för att hinna städa, och tvätta och packa inför kolmården och sen sthlm.

Vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll... Sova? Nu? nja lite tidigt kanske

Zazoa och hopsläpp av hingstarna

Idag har jag och Johanna vart närmare 6h på Ängstugan. Vi mockade och tog in Ulysse och Yawatha. Hann med en fika innan ridningen av dem också. Ulysse fick bli stor pojke idag och ha Zambranos sadel med svanskappa och allt. Han skötte sig toppen och det gick riktigt bra för han och Johanna idag. Yawatha gör framsteg också, släpper lättare i sidorna och orkar hålla ihop galoppen också. Riktigt bra framdelsvändningar börjar det bli också. Så vi är nöjda med de små idag.

Sedan fick jag och Johanna prova att rida Zazoa eller Zazza. En riktigt fin och känslig hingst. För ett år sedan hade det inte gått men det gick även om jag inser hur mycket jag har kvar att lära och hur mycket man kan lära sig av en sån välriden häst. Maria hjälpte oss hela riden. Men gud vad roligt det var. Förhoppningsvis blir det fler gånger.

Idag släppte vi även ihop de tre knattarna (Ulysse, Thoebe och Yawatha) med två andra hingstar: Quieto och Campino. Vi fotade lite då. Riktigt mys att höra när de gick runt bland alla löv som prasslade.


Jag och Zazza

Quieto och Yawatha

Johanna och Zazza

Campino

Sovmorgon?

Jag tror inte många studenter idag tycker att sovmorgon är till kl 9. Men jag tyckte faktiskt det. Var dessutom pigg när jag gick upp. Men kan ju bero på att klockan ring 07 hela veckan. Nu har jag fått i mig kaffe och lite smoothie och snart ska jag och Johanna åka till stallet. Blir bara hon och jag idag så vi kan ta det lungt och kanske fota lite även om vädret inte är på topp.

16-18 jobbar jag på Slaka dessutom

fantastiska helg

Dagen har vart bra utom en huvudvärk som inte vill ge sig som suttit i sen igår. Never mind. Dagens presentation gick bra och vi fick fint betyg. Ett pass på gymmet vart det också. Vi slutade så jag precis missade att hinna till kettlebells passet 11.30. Kristian som håller i det frågade varför jag inte var med så jag fick förklara läget. Han tipsade även om underground som jag kanske gillar om jag nu gillar kettle. Kristian är en grym tränare och riktigt trevlig.
Jag och Rikard har ätit lite tapas inspirerad middag med lite smått och gott och nu väntar en efterrätt och mario cart!

Såg att hundcoachen Fredrik Steen i sin blogg hade uppmärksammat en artikel vår professor Per Jensen eller Pelle skrivit i expressens hundbilaga. Han tyckte artikeln var bra. Jag undrar vad det stod. Får helt enkelt fråga Pella nästa gång jag träffar honom i skolan

öva presentation och lyxfällan

Övar på min presentation i pauserna av lyxfällan. Lyxfällan är ett sånt program som gör att jag känner mig duktig!

Satsar på tidigt i säng ikväll. Är så himla trött!

hjärna vs muskler

Min hjärna är helt sliten för tillfället och överstimulerad medan mina muskler är helt understimulerade. Det har inte blivit någon tid på gymmet sedan förra onsdagen. Dels fick jag ont i halsen efter och förkylningen hänger kvar. Helgen och måndagen gick till hästarna och övriga eftermiddagar sen helgen har gått till bilen. Så idag, trots att jagär snorig så blir det rygg, mage och triceps på gymmet. Idag ska jag unna mig det för jag är astrött. Och jag vet av erfarenhet att det delvis beror på att klockan ringt 7 varje morgon varje vardag men också för att det inte blivit någon träning.

Jag längtar idag tills jag får äntra gymmet!

dagens bästa inköp


Mystofflorna nr 1!

Vinterdäck och sthlm nästa helg

Peugout verkstan kirrade saken och vinterdäcken är på! Dessutom glada besked att jag kan åka till sthlm nästa torsdag! åh längtar. Känns som jag ska få åka på minimini semester då.

Var en sväng på hemtex på uppdrag från beaver och de har helt sjukt snygga saker till jul! Cravings för mig som är galen i julsaker!

Nu har jag pluggat, ska duscha sen mysa ner mig i mina nya tofflor och se på bonde söker fru på tv4play!

Sthlms visit i fara

Har precis insett att vi har seminarie nästa fredag i TGTU och deras jäkla saker är ju obligatoriska. Hade ju tänkt åka till sthlm på tors efter Kolmården. Men har mailat och kollat om det går att ta igen tillfället eller komplettera. Om det inte gör det får jag köra upp på fredag lunch helt enkelt, så fort som möjligt. Hade vart så fantastiskt att åka upp på tors och kunnat åka till kyrkan och träffa alla där men det verkar ju gå åt h-vete nu =(

gårdagen hästkväll

Efter att ha avreagerat mig här så tänkte jag istället skriva om gårdagens kväll på ängstugan. För att få kvällen att vara lite mer åt det positiva hållet här i bloggen.
Jag och Johanna tuffade ut till ängstugan kl 17. Tog in Ulysse och Yawatha och släppte de 1 & 1 i ridhuset. Yawatha är en riktigt liten älskling som söker kontakt och är hur lugn och cool som helst. Vår bugträning går dessutom framåt, även om han inte är så smidig på att ta morotsbitar mellan frambenen som resulterade i ett litet rispat finger för min del. Men ingen fara på taket. Gjorde även lite andra roliga saker och det gick över förväntan. Söta fina lilla häst. Johanna fick kämpa på med Ulysse för att han skulle ta kontakt men hon var envis som rackarns och tillslut fattade den lilla hästens lilla hjärna meddelandet.

Red sedan barbacka på bästa Zambrano och det gick helt galet bra alltså! Lycka lycka lycka!



glädje

skitdag!

Idag har vart helt åt helvete! Började med att vi bestämt att ses i labgruppen klockan 9 så klockan ringde 8. So far so good. Kommer på efter tryckt på snooze ca 08.05 att fan har vi inte förelänsning 8.15? Jorå så sant var det. Så var bara att slänga på sig kläder och ta bilen till skolan. Glömmer att fråga Johanna om hon ska med mitt satans klantarsle så tur att jag har en fin vän som förlåter. Skolan rullar på, jag och Susanna bråkar med spss å så. Inga katastrofer, men inte superduper direkt. Åker för att byta däck. Vilket går käpprätt åt helvete! Vi har säkerhetsbult med speciellt lås som nu är så slitet så de på firman inte vågade lossa dem, eller försöka. Så måste hitta en verkstad för att få upp bultarna. Nu hoppas vi att de i Linköping har tid denna vecka. Annars får däcken åka till sthlm nästa fredag och det fixas där.

Nej nu MÅSTE snön vänta. Men vädret verkar ju vara på min sida där i alla fall.

Har avreagerat mig på pappa som är den som införskaffat dessa "fantastiska" bultar

RSS 2.0