Ruggig

Så har jag känt mig hela dagen, inte som i läskig utan frusen och lite nere. Pysslade om Yawatha och lekte lite med han på banan. Han sökte kontakt väldigt fint och vi övade vidare på bugning och backning. Det är det bästa med honom. Att när han väl jobbar och är intresserad, både när man rider och på marken, då skiter han i allt annat, andra hingstar, ston osv.

Campino fick bara mysa idag. Och träna i spolspiltan. Vart dåligt med boxplatser för att ta in Hebe och snålblåsten lockade inte för att vara ute. Nya tag imorgon. Ska rida Yawatha då i alla fall. Resten får vi se, allt beror på vädret.

Ligger med huvudvärk nu och snart är det earth hour, sen ska jag kolla gladiatorerna finalen på datorn.

Min dag?

Den här dagen har verkligen inte börjat bra. Nej väcktes 2 gånger inatt, den ena lätt att åtgärda, den andra gjorde mig stressad, orolig och förbannad. Men det löste sig.. allt var väl men sömnen den fick lida. Känner hur matt jag är för jag känner hur lätt jag har för att börja grina. Brukar bli så när jag är trött. Dessutom så är det snö ute. Vilken jävla skit rent utsagt.

Ska åka till stallet, ridningen får nog vila idag om inte vädret blir bättre och istället ska jag mysa massor med pojkarna och Yawatha tänkte jag trickträna lite. Campino får longeras och Hebe ska jag mysa och löslongera för att lära känna henne.

Ni missar väl inte Earth Hour ikväll. 20.30-21.30. Mitt under finalen av gladiatorerna, jag vet. Men släck 1h ändå, när spelar ingen roll!

Laddar batterierna

Min hjärna är mos efter de senaste veckornas mentala stress i skolan över projektplan och den pågående kursen. Jag och Carro hade en lugn kväll med lets dance och hemmagjord pizza som blev hur god som helst. Dock är min mage inte superglad över alla kolhydrater, eftersom jag mest ätit sallad eller rotfrukter till allt den senaste 1,5 v. Och jag mår bättre av det, blir inte så sötsugen och är inte alls så uppblåst. Men ack så gott det är med bröd, pasta eller liknande ibland.

Anyways, imorgon: stallet! Ska bli skönt. Har tänkt att hinna rida Hebe och Yawatha. Campino får tiden som blir över. Allt beror på hur länge jag kan bli kvar imorgon.

Har även fått veta att hårdisken som pajade (för typ 1 år sen, men har inte fått tummen ur) med alla mina bilder, går att fixa.. eller bilderna gick å få ut. Tack o lov! Det är bilder från studenten, seglingen, Australien och hästarna i sthlm, då framför allt Lucky och Careful. Sedan ska jag ta o skriva ut alla de bästa och säkra upp med typ 2 usb eller något.


Hebe påminner lite om en ung Careful i utseende. Dock har hon ju inte samma åsneöron som Curf hade. Sedan att dem är helt olika att rida är en sak, och Hebes personlighet, den kan jag inte helt uttala mig om än på ett rättvist sätt


Saknade, fina du

Så jäkla skönt!

Nu är det helg. På riktigt! Jag är hemma efter ett grymt undergroundpass för Mattias. Jag har skickat in min projektplan, vi har fått in vår draft av summaryn. Så jag har INGET jag ska plugga på hela helgen. Det är en helt galet underbar känsla.

Hamnade i sängen efter gymmet och känner nu hur min rumpa och baksida lår blir segare och stelare. Kanske dax att resa på sig?

Ikväll ska jag även planera 2 UG pass på Kolmården veckan som jag ska köra. Sen ska jag försöka med att powerwalka iaf en dag och ev köra några kettle övningar. Räknar stenhårt med att vi på fredag kommer hem så jag kan köra ug antingen 16.30 eller 17.45!

Vilodag

Idag vart det en vilodag för plugg och handling har tagit all tid. Ja det är ursäkter, och ja jag hade kunnat gå upp tidigt imorse och skrivit projektplan eller tränat eftersom campushallen öppnar 06.30. Men nu fick min kropp vila och jag tror det var bra. Jag känner mig redan galet taggad på ett undergroundpass imorgon em och sen ska jag och carro göra hemmagjord pizza till middag!

Nu ska jag och min rastlösa kropp försöka sova. Huvudet är tungt som bly men benen spritter det i. Ja det är väl den enda nackdelen med att inte ha tränat, kroppen har ingen riktig ro liksom...


Knas Snacks får avsluta dagen!

Nya skor till garderoben

Vart en sväng in på skopunkten idag när jag och Johanna var iväg för att handla inför kolmården nästa vecka. Ut kom jag igen med 3 par nya skor.. oooppssiiee.
1 par röda pumps med peaptoe och vita prickar. Väldigt marint inspirerade
1 par svarta tygskor (som jag faktiskt saknar)
1 par blå sandaler. Ja dem var fina!
Imorgon är det fredag. Det ska jag fira med att ta ut mig som på ett undergroundpass efter skolan. Sedan blir det hästarna i helgen, och ojoj så skönt det ska bli. Yawatha har ju börjat gnägga nu när jag kommer och det värmer verkligen i hjärtat. Önskar verkligen att jag hann med dem oftare.

Fundering kring vikt o mått

Nu med 100 grymma dagar så har jag ju registrerat vikt o mått före. Sen kan man ju ha koll varje vecka att det går åt rätt håll. Men jag vet inte hur jag ska göra med det för jag vill inte direkt ändra min vikt. Eller jag vill ju få mer definierade muskler, går jag upp i vikt eller ner i vikt av det spelar ingen roll, bara jag fortsätter må bra. Måtten då? Runt magen vill jag ju tappa lite, men det är ju inte nära vad vissa andra vill tappa. Så.. hur ska jag göra. Ha koll? Varje vecka? Varanna? 1/månad? Eller vänta 100 dagar och se hur det ser ut då?


Ev. vilodag

Idag kanske det inte hinns ed någon träning. Har en hel del plugg eftersom projektplanen ska in imorgon (eller egentligen lördag) och vi har vår muntliga presentation imorgon. Dessutom har jag och Johanna tänkt att vi ska åka o handla inför Kolmården veckan.

Får se hur jag känner och o jag klarar att sitta still en hel dag. Tränade 5 dagar förra veckan på pass eller gym, sen var det stallet under helgen och sen har jag tränat 3 dagar denna veckan. Så mer eller mindre något varje dag i 10 dagar nu. Kanske ska låta kroppen sitta idag. Eller något. Vi får la se =)

The feeling

of not being sure of the track your on. Is it right? When do you know? How is it suppose to feel? When is the time to give up and change the course?

Ibland så dyker det upp så mycket tankar i ens huvud. Om utbildning, livet, valen man gör. Vart skulle man kunna vara just nu om man gjort andra val?


Mördade armar

Kristian var tillbaka idag efter att ha vart sjuk 1,5v för att ha kettlen. Och det var som om han tog ut allt han missat på oss. För faaaaan vad jobbigt det var. Mina armar är helt jävla döda och jag befarar att det inte kommer bli bättre de närmaste dagarna. Visste liksom inte under passet om jag skulle skratta eller gråta men jag höll ut och är stolt för det.

Det är ofta grejen med träning, det känns alltid bättre efter och att man lyckas hålla ut är en boost i sig. Sen att hitta någon när man går på pass som peppar och tror på en är viktigt för mig så det kändes helt klart bra att Kristian var tillbaka igen.

Mera apor

Dagens föreläsning var faktiskt rätt intressant om hur människorapor kan lära sig basen av teckenspråk. Sitter nu och pluggar med Johanna och sen ska jag på kettle.

Ikväll måste jag skriva mera på projektplanen och ändra en del i bakgrunden. Men det ska nog bli väl, får ev blir några dagar med halvtasktigt med sömn nu.


Träning och Sea shephed update

Vart ett pass bodyjam och lite mage på gymmet nu ikväll. Var riktigt skönt och nu känner jag att sängen hägrar. Har skickat in min projektplan också, så jag andas ut lite.

Men Läget i Taiji har vart rätt lugnt sedan den officiella säsongen av delfinslakten har tagit slut. Men nu har det bevisats att inga delfiner går säkra. Under veckan har det dödats och transporterats tillbaka delfiner till slakthuset i Taiji av fiskebåtar. Så det är uppenbart att dem har med sig definjaktsutrustningen ut trots att dem ska " fiska". Så nej det finns inga säkra månader för delfinerna i vattnet kring Taiji. Varje dag kan vara den sista. Och så SKA DET INTE VARA!


funderar över nästa vecka

Nästa vecka så ska vi vara på Kolmården. Jag sitter redan nu och funderar över hur jag ska få ihop träningen. Löpning är ju verkligen något jag avskyr så det känns inte som ett alternativ. Kanske får plåga mig igenom lite backintervaller ena dagen. Har jag tur finns kettlarna där som används för annat då kan jag köra 1-2 kettlepass. Annars får det bli att tvinga Johanna till lite cirkelfys med hjälp av bänkar, kettlar och annat som går att hitta.

Dock vet jag att jag MÅSTE planer min träning och mat för att inte bara skita i det och falla ur mina rutiner.


Från senaste kurse på kolmården, Kazan, Timur och Kalinka!

I skolan idag igen

Nu sitter vi i skolan och jag och louise har jobbat med vår final version och har vart hur effektiva som helst. Nu sitter jag och resten av veckans grupp med känslor i primater och andra djur. Flum flum, ja visst!

Hagmys med stona

Idag fick kameran följa med till stallet. Jag gick ut till stona för att fota lite och det är verkligen underskattat att vara med hästarna i hagen. Dem är mer nyfikna när man inte gör som man förväntas, inte bara hämtar in utan faktiskt bara är.

Ridningen gick inget vidare, Yawatha var rätt ofokuserad och stark. Men men, det kan inte gå jämt. Ska få lite hjälp av Alain i helgen i alla fall.

Här är några av stona:

Zingara  - otroligt social, nyfiken och charmig tjej med en del humör, hon var som en skugga idag på mig och skulle vara med överallt. Inte inriden ännu och tror hon blir 4 i år


Hebe - Har för mig att hon är 6 eller 7 år men inte jättemycket riden. Det är hon som jag rider lite och ska rida mer nu. Trevlig och gullig men med lite nerv. Vill jobba, och har mycket motor.

Guapa - Vet inte hur gammal hon är, men hon är inte under inridning eller liknande utan kan när hon vill. En dam med mycket humör och mycket egen motor. Har inte vart riden så mycket senaste tiden innan Jenny började i höstas, då hennes humör gör henne lite trasslig ibland. Men det släpper mer och mer. Supersnäll är hon dock.

Grym start!

Träningsveckan fick en grym start! Körde på och kroppen kändes riktigt pigg. Undergrounden idag genomfördes i grupper om 3 och 3. Jag, Johanna och Mia kämpade och peppade och vi var sjukt duktiga!

Nu har jag betalt räkningar och ska plugga innan det bär av till stallet

Mot veckans första träningspass

Efter ha sovit absolut kasst inatt så är jag helt fantastiskt slö idag. SKa snart bege mig med Johanna till Campushallen och veckans första träningspass. Blir underground (en form av cirkelfys) och sedan hem för lunch.

Sen em: Måste, skriva, projektplan!

Ikväll blir det ridning.

Ingen update = stallet

Helgen har vart fullspäckad med stall. Har ridit Yawatha båda dagarna. Igår på fältet, då även Johanna red lite och sedan idag. Han har känts helt okej, något stark så måste jobba på det. Han biter sig fast i vänster i mediacamet i alla fall, tygeln använder jag ju i princip inte. Idag har jag även hunnit med att rida Hebe som jag inte ridit sen i höstas. Det var superskoj och jag kände verkligen hur jag själv har utvecklats i min ridning. Fick även sitta lite på Zaza efter att Maria ridit och även där kände jag att jag verklige utvecklats i min ridning jämfört med i höstas. Avslutade dagen med att longera Campino med sadel. Han sprang runt o fåna sig lite men sen kunde jag släppa stigbyglarna på honom och klappa på sadeln utan att han visade något behag. Så antagligen var det inte sadeln ha fjantade för utan Maria trodde att det kunde vart hans skugga. Ja den hästen alltså. =)

Stall!

Idag har jag äntligen tid att åka till stallet. Min kropp är rätt mör från veckans träning. Men det är inte så man är direkt stillasittande i stallet utan det ska ju mockas och ridas också. Så det kommer bli en hel del motion ändå. Solen skiner och jag har förtjänat den här ledigheten idag så fett mycket.
Ikväll blir det att hänga med Elina och sedan hg!

Last for tonight

Imorgon bär det som sagt av ut till stallet. Får se hur länge jag kan vara där, jag har inte bråttom hem men det är det andra som har så lite hur det löser sig med bilar avgör hur dagen kommer bli. I alla fall. Prioritet är att rida Yawatha. Han behöver hållas igång nu och fortsätta bli starkare inför en ev försäljning. Dessutom tror jag att han kanske vill komma in någon natt och sova lite. Campino kommer nog vara upprörd för att jag inte vart där på hela veckan, så han önskar nog mest kärlek. Det kommer bli en hel del mys och sedan beroende på hur tiden ser ut så ska jag longera med sadeln.

Ev ska jag prova att rida Thoebe lite imorgon som Johanna håller på med, så får hon ta Yawatha samtidigt. Förhoppningsvis rider jag eller Johanna Yawatha på måndagens lektion. Jag saknar verkligen att sitta på honom nu.
Hoppas att jag någon av dagarna kan longera i ridhuset och prova att galoppera då. Det är målet!
Hoppas på söndag att kanske kunna rida ut en sväng med Yawatha, kanske i sällskap av Åsa och Curry på söndag.


Fina pojkarna =D

Fredagens träning

Idag vart det veckans sista planerade pass. Ett undergroundpass på 1h. Först tog jag en pw till gymmet och sedan var det dax. Vissa övningar gick mycket bättre än förra veckan, medan vissa muskler inte alls var i topp efter gympasset igår. Nej, får nog bli att köra något annat pass än rygg på torsdagar om jag ska köra underground på fredagar. Axlar och vader går ju. Aja, jag får se. Eller så lägger jag in det som en vilodag med promenad eller hästarna.

Nu är jag i alla fall riktigt mör i kroppen och ska spendera kvällen i soffan!

Taggar

Taggar inför fredagens träning, underground. Ska ta ut mig som en galning så jag sen kan ta helg på riktigt. Imorgon och söndag blir det såklart stallet så jag kommer inte riskera att vara stillasittande.

=)

Myskatter

Som ni som läser vet så bor jag ju inte ensam utan det bor 3 flickor till här (carro) och de kissarna.

Idag såg vi dem för första gången ligga i samma fåtölj och mysa. Har ju haft dem ihop sen oktober och det har antagligen hänt när vi inte sett men i alla fall.



Fredagsmys på högsta nivå!

En inre irritation

Jag är inte riktigt nöjd i kroppen. Jag kan inte komma till ro och slappna av. Det är riktigt jäkla irriterande.

Dagens presentation gick inte alls så bra som jag ville, jag faktiskt besviken på mig själv och jag vet att jag kan så mycket bättre. Jag har plugg att göra och inte minst den jäkla projektplanen. Tyvärr gör stressen att jag bara vill slänga datorn i väggen och totalt strunta i allt.

Jag vill gå till gymmet och träna tills musklerna skriker.

Jag är trött på att inte komma ut och göra något på kvällarna under helgerna. Utan sitter hemma som en annan nunna.

Ska träna senare, imorgon hästarna: det kan bara bli bättre

Ridning och träning

Nu tänkte jag skriva ett inlägg om hur jag tänker kring att hålla på med hästar, ridning och träning. För att börja med det mest centrala ridningen. Vi rider och jobbar våra hästar för att hålla dem i form, för att bygga deras kondition och muskler. Dessutom önskar vi att dem ska vara liksidiga, vilket såklart inte är fallet eftersom dem är individer precis som vi och behöver stärkas mer i ena sidan. Så är det okej att kräva detta av våra hästar men inte samma av oss själva?
För mig är svaret NEJ! Är man ryttare borde man klara av den lätta sitsen i balans, dvs ha så pass starka ben och rumpmuskler att man klarar att stå stadigt under en hel hoppbana, träningshoppning eller uteritt där det krävs. Självklart är det okej att hjälpa balansen med att hålla sig i manar och liknande (inte i tyglarna!) men det är INTE okej att dra sig upp ur sadeln med armarna och sedan stå av ren armstyrka. Coren (dvs mage och rygg) är minst lika viktig. Att kunna sitta stabil och RAKT över hästen. Här kommer liksidigheten in. Ofta är man svagare i en sida. För mig är det vänster som gäller, och det kan göra att man sitter snett på hästen, belastar ett sittben mer, vrider sig lite i sadeln osv. Allt detta i sin tur gör att hästen måste parera för vår snedhet. Samtidigt som VI begär av den att vara lika. Detta kan kanske tom göra så att hästen blir ännu snedare för att den måste parera vår snedhet. Samma sak gäller kondition. Det är viktigt som ryttare att ha kondition så man kan rida ett helt pass med FOKUS på det man gör.

Dessutom är ju mycket stallarbete i hästvärlden. De flesta människorna föredrar att mocka åt ett håll, bär mer i en hand osv. Klart detta bidrar till vår redan existerade snedhet. Så att försöka väga upp detta med träning hemma är helt klart inte fel!


Ska dem jobba för att med vår hjälp uppnå våra krav

Ska vi jobba

För att tillsammans bli så bra som möjligt

Självklart är det så att hästar som har vart skadade, under inridning, eller vilat ska jobbas först utan ryttare på ryggen för att bygga upp muskler att kunna bära ryttaren först! Dessutom vill jag Klargöra att detta inlägg inte har något om hur stor man är som ryttare utan hur man klarar av ridningen fysiskt.

I ett senare inlägg kan jag lägga upp förslag på övningar om så önskas!



Dagens träning

Idag vart det gymmet. Vart fokus på rygg, axlar och vader. Avslutade med två magövningar. Har ju som mål att klara att göra chins och pullup så övade på med med maskin. Jag är totalt urkass på vad namnet heter på alla övningar utan jag kör på det jag kan och vet och lärt mig från en killkompis. Men namn, nej det vet jag inte, så därför försöker jag inte dela med mig av vad jag gjort. Rätt bra gick det i alla fall och imorgon hoppas jag att jag får plats på ett underground pass så jag kan ta helg med gott samvete. För då är det prinsarna i stallet som gäller. Och oj vad jag saknar dem! Vill rida Yawatha och mysa med Campino!


Dagens träningsoutfit

Träning idag?

Funderar just nu på vad det ska bli för träning idag. Har träningsvärk från igår i vissa muskler, så har hitills bestämt att det i alla fall blir vader och antagligen axlar. Men det visar sig när jag kommer ner till gymmet.

Sitta still när det spritter i benen

Är i skolan och försöker få ihop vår presentation. Problemet är att jag egentligen vill träna. Det spritter i benen och min motivation är helt galen. Det känns riktigt riktigt bra. Kanske är det så att jag får börja med PW på mornarna för att kunna fokusera i skolan. Vi får se. Det beror på hur det ser ut med plugget, sömn osv. Sen vill jag ju inte gå ut för hårt heller.

Anyways. Skola, sen gymmet!

Den nakna verkligheten

Dåså, ska man göra något kan man göra det på riktigt. Tog lite snabba förebilder nu innan läggdags och mätte och ni får helt enkelt ursäkta den bleka skapelsen och de annu ljusare underkläderna. Deal with it!

Här har ni det:

Längd: 167,5 cm
Vikt: 61 kg (ish, ska väga mig inom kort)

Lår: 53 cm
Rumpa: 93 cm
Buk (bredaste på magen): 82 cm
Midja (smallaste på magen): 74cm
Bröst: 89 cm
Biceps: 27,5 cm



Så här har vi utgångsläget i avslappnad position, vem vet kanske tar jag även någon bild m mobilen efter gymmet imorgon

Ondags träning: Kettlebells

Idag vart det kettlebells för min del. Kristian hade stand in i form av Elena som är riktigt grym. Gillar uppläggen på hennes pass med korta intervaller av övningarna (30-60 s) och ännu kortare vila imellan (10-15 s). Det gjorde att jag verkligen vågade ta tyngre kettlar för att satsa allt. Kändes riktigt bra i kroppen och det var mycket nya övningar som gjorde att både armar,ben, rumpa, bröst, rygg och mage fick sig en omgång. Jag verkligen älskade det och kunde inte fått en bättre start av träning på mina 100 grymma dagar. NU hoppas jag att det blir plats på hennes underground på fredag!

Imorgon blir det gymmet med fokus på mina målövningar: chin, dip och pullup. Antagligen blir det även någon bröstövning, baksida lår och vader.

Otrolig motivation

Ja inte för studierna då, men för utmaningen som drog igång idag. Studsade av energi in på kettlepasset och körde verkligen järnet. Det gick hur bra som helst och jag känner att nu är det bara att fortsätta. Kämpa, fokus! Ikväll ska jag ta före bilder och mått. Kanske delar med mig. Får se hur det känns. För nu är även kylen fylld av nyttigheter och måltiderna är planerade!

Appropå kylen så fungerar den fortfarande inte, men vi har fått en extrakyl så länge. Tack o lov!


Imorgon smäller det

Jag är så taggad inför att börja 100 grymma dagar imorgon. Känns ännu bättre att Johanna och Jenny ska köra också. Johanna har dessutom samma mål som jag gällande kost, fast inte träning där hon är mer inriktad på löpning och jag på styrka. Men det bästa med att det något mål är att vi kan peppa varandra och ha KOLL på varandra. Funderar på om man ska sätta upp något straff om man missköter sig. Typ dricker mer eller äter chips och liknande...

Johanna? vad sägs?

Mål för 100 grymma dagar

  • Får mer tonade muskler
    - minska i kroppsfett och öka i muskelmassa genom att forsätta träningen som idag med minst ett gympass i veckan
  • Få bättre kosthållning och mindre sötsug
    - äta mindre kolhydrater och mer protein, ha bra mellanmål i väskan, max dricka alkohol 1/vecka
  • Bli starkare -  orka fler övningar med egna kroppsvikten
    - Fortsätta träan dem pass jag gör (underground och kettle) sedan minst 1 gympass med fokus på chins,dips och liknande och muskler som används i dem övningarna
  • Träna minst 3 dagar i veckan utöver ridningen som är ca 3/vecka
    - har idag fast mer eller mindre mån,ons,fre hästarna är ju de flesta måndagarna och sen helgerna.

Bra jobbat kylen

Jaha då har vår kyl gått ur funktion. jävligt opassande måste jag säga. Speciellt om jag har tänkt att storhandla imorgon. Rikard lär ju få räkna med att han kyl får ta hand om bådas mat sålänge. Inte så är vår hyresvärd kvick heller. Nej Carro ringer halv fyra och dem kan inte se till att någon kommer o kollar på den idag. Nej nej, om det inte sker imorgon, ja då lovar jag att det blir liv i luckan!

Imorgon börjar det

Imorgon drar hundra grymma dagar igång. Ikväll efter träningen ska jag ta en "förebild" och mäta midje mått och liknande. Kanske blir det skillnad, kanske inte. Målet är i alla fall att jag ska vara piggare efter, starkare och med mindre sötsug. Om sedan musklerna också kommer fram ja då är det ju bara en bonus.

Så imorgon blir det till att åka och handla. Tycker det är svårt att hitta bra mellis att ha i väskan. Är ju långa dagar i skolan och behöver äta i alla fall 5 gånger/dag för att orka. Får väl bli kesella, nötter, bär, ägg och fick även tips om babybell ostar.
Fler idéer eller bra recept som innehåller lite kolhydrater är välkommet.

Som ni förstår kommer nu detta projekt ta upp en hel del av bloggen utöver hästarna och skolan

@school

Då var man i skolan och har haft föreläsning om aporna. Men men, idag är det mulet och jag ska vara i skolan på tok för länge. Men förhoppningsvis har jag tid till att få mycket gjort.

aja plugga nu med gruppen är det som gäller

Duktiga duktiga Yawatha

Idag red jag Yawatha på lektionen. Hade inga större förväntningar eftersom vi bara tränat lite sidvärts på de långa linjerna och ut med fyrkanten. På lektionen gör vi ibland dem i 180 grader och ja, mer avancerade övningar än vad jag o trollet börjat med. Men han överaskade mig idag. Han var en stjärna. Vi var med i alla övningarna och gjorde dem helt över förväntan. Snäva sidvärtes, fram och bakdelsvändningar. Bra galoppfattningar. Vi provade även skänkelvikning i galopp och han gick så fint åt sidan och höll galoppen, inte superstadig i formen och lite böjd, men han kämpade och gjorde allt han kunde.

Jag är så himla stolt över honom, han orkade, han tyckte det var kul och jag tyckte det med. Jag är också riktigt stolt över mig själv. Jag har lyckats från att rida i skritt, trav o galopp på fyrkanten och göra volter på en stel häst i slutet av september till detta nu i mars.

Nästa mål: klara det på enhandsfattning. nu är det bara att börja öva!


Fina, fina lilla troll

Till stallet

Nu ska jag och min mindre pigga kropp dra till stallet. Ska longera Campino innan lektionen i ridhuset. Tänkte prova att galoppera honom och då vill jag ha 4 väggar som stänger in fiolsträngen. Vi får se om/hur det går.

Sen blir det lektion på Yawatha. Ska bli bra att få hjälp med honom och vi är inte så många ikväll, så det är bra. Behöver lite plats med honom.


Spagettiarmar

Mina axlar är helt möra efter dagens pass, känns som armarna hänger löst i dem. Det var ett grymt pass som tränade igenom i princip hela kroppen. Vi svettades och flåsade och vart möra. Nu försöker jag återhämta mig tills ikväll och ridningen. Ska ta och göra mat snart, men först lite plugg.

Är lite trött också och det känns inte bättre med vetskapen att jag börjar 8 varje dag den här kursen, tur att vi har en vecka lov efter 3 veckor.


På lovet gör jag gärna detta!

I skolan

Nu har det dragit igång en ny kurs, den sista innan exjobbet drar igång. Är lite stressad över min projektplan, men det ska nog lösa sig. Känner väl inte att just denna kurs tilltalar mig eftersom den endast handlar om apor, och de är inte mina favoriter. Men men något ska man väl lära sig.

Ska träna kl 12 och sedan bar det av hemåt innan stallet i em och kväll.

Klart jag hänger på

Eftersom jag har lyckats dra med både Johanna och Rikard i hundra grymma dagar nu så ska vi köra. Får se om det går och den största utmaningen kommer vara att träna under konfalägret. På onsdag börjar det och jag ska se till att fylla kylen med grönsaker och proteiner.

Häng på ni med!

http://hundragrymmadagar.shapemeup.se/anmalan/

Hundra grymma dagar?

På tisdag går anmälningstiden ut för utmaningen "Hundra grymma dagar". Det handlar om att genom träning och kost uppnå sina mål, viktökning, minskning, kondition eller styrka. Alla får vara med och kan dela med och motgångar i en facebook grupp och få lite hjälp av PTs. Dessutom finns det utmaningar varje vecka där man kan vinna priser och i slutet kan man vinna flera priser från bland annat fitnessguru. För att kunna vinna slutpriserna måste man ta före och efterbild och ha måtten på sin kropp, midja, lår, armar osv.

Nu är frågan om jag ska vara med i detta. Mina mål har jag redan. Jag vill bli starkare: klara av att göra fler övningar med min egna kroppsvikt som jag inte klarar idag: chins, dips, pullups. Jag vill inte gå ner eller upp i vikt utan ligga runt 60kg +/- 2 kg. Men jag vill öka i muskelmassa och minska i fett, alltså behöver jag ändra min kost mot mer protein och grönsaker och samtidigt mindre kolhydrater, låga fetthalter för det är det som sätter sig på mig som fett. Jag vill ha som mål att bara äta mörk choklad 1 gång i veckan, och bara dricka alkohol varannan vecka max, minska sötsuget helt enkelt.

Har till tisdag att bestämma mig. Ska jag köra? Det är från 21 mars till 30 juni som gäller i så fall. Någon som vill köra detta med mig?

Kalas i stallet

Idag har det anordnats kalas i stallet. Vi var flera som hjälpte Felicia med detta så att allt gick bra och säkert. Var rätt kul och sedan så red jag även Yawatha. Han var mjuk och fin i sidorna och han har blivit riktigt känslig i skritten och samlar sig mer än han orkar och går han mot att ställa sig istället för att göra övningen. Men när jag lättar i handen och får honom lite längre så gör han det han ska. Det är framför allt i sidvärsrörelserna som han samlar ihop sig för mycket. Men var nöjd med den lilla pållen, imorgon ska jag rida honom på lektionen för Alain. Ska bli skönt att få lite hjälp. Och i April är det tanken att han ska ut på annons och jag ska så smått lägga fokus på Hebe istället.

Småhingstarnas hage har även blivit lagad idag, det behövdes verkligen och vi konstaterade snart att det antagligen var älg som gått in.


Tillbaka på slätten

Då var jag tillbaka på slätten igen. Har myskväll här med rikard. Ska gå å lägga mig tidigt eftersom jag har möte imorgon kl nio imorgon. Sen ska jag till stallet och rida den lilla skäcken och dessutom hjälpa Felicia med ett kalas.

Har redan hunnit sakna hästarna och träningen!


Lördag

Igår vart det en sväng till Täby. Klippte mig, köpte ett par nya träningsbyxor och sedan vart det 2 shorts och en tröja på Gina. Så nu kan ju gärna våren komma. Var också en sväng i stallet och hälsade på innan jag åkte in till stan för att träffa Markus och Adde och dricka lite vin. Hur trevligt som helst var det.

Idag sitter jag och slöar och kollar skidskytte. Ska återvända till Link i em. är tillbaka strax efter 17. Sedan vad kvällen bjuder på är oklart. Det är st Patricks day på hg så kanske går dit en sväng. Annars så ska jag ju på typ en intervju kl 9 imorgon innan det blir stallet på em. Måste rida Yawatha lite om jag ska ha med honom på lektionen på måndag.

Lär ju skriva från bussen sen

Lugn fredag hemhemma

Var riktigt skönt att sova i sängen här hemma. Den är typ hundra gånger skönare än den i Link. Har ätit frukost och friserat hunden. Trimmat henne och klippt lite så hon inte är så långhårig längre. Det är sådant som står på mitt schema när jag är hemma, fixa vovven.

Ska se om jag orkar träna lite, men ska iväg och klippa mig och shoppa lite. Ikväll blir det stallet


Stan med mamma

Mötte upp mamma utanför NK i solen. Vi shoppade lite, blev en jeansskjorta och en kofta för min del och en tröja till mamma. Samt en försenad födelsedagspresent till lillebror. Vi lunchade också och sedan gick mamma till dramaten för att fixa teaterbiljetter till någon föreställning och jag tog mig mot Odenplan. Fyllde i min ena tatuering som jag gjorde för 3,5 år sedan och är riktigt nöjd.

Imorgon har jag i uppgift att frisera hunden. Kanske hinna ett eget träningspass på gräset hemma. Till Täby C för att köpa träningsbyxor och klippa mig och sen stallet en sväng., Sedan ska jag kanske också träffa Markus för lite vin och prat. Mycket blir det, galet faktiskt.


Från igår


Campino mös i hagen och skulle komma och hälsa


Zambrano och Junco gick lektion

Och Manne sura för att jag och Felicia inte orkade kasta den resterande biten av en gammal boll till honom

På bussen.

Nu sitter jag på bussen på väg upp till sthlm. Ska bli ganska skönt att få komma upp en sväng till mamma och pappa. Hälsa på hunden och se lite folk. Jag vill inte bo i sthlm. Jag trivs bra i Linköping. Men ibland saknar jag stan. Lite mer folk, bra fik, bra affärer. Och det finns få saker som slåt sthlm under vår och sommar. Det är så galet vackert då.

Ikväll ska jag till kyrkan också och hälsa på där och sedan imorgon kanske det blir en sväng till stallet.


Måste pussa på den här söta ponnyn

Nu ska jag kolla igenom bilderna från igår.

onsdags pojkar

Kettlen gick helt okej idag. Ska försöka få till ett träningspass hemma på fredag också.

Red Yawatha på det portugisiska kandaret, barbacka på banan för att rida igenom honom innan han nu får vila tills på söndag. Han var riktigt mjuk och fin. Dock så fick jag några protester eftersom han verkligen sätter under sig med bettet och jobbar lite för mycket nästan. Då orkar han inte och då kommer det protester genom små mini resningar. Släppte fram honom och jag är supernöjd med honom.

Campino har jag bara borstat av idag. Istället gjorde jag sällskap med Felicia och hennes ena grupp som skulle rida ut och såg till att Peke som är där på träning fick komma ut en sväng han med. Han är riktigt maffig att rida och snäll som få. Så det var kul innan jag åkte hem. Imorgon bär det av till huvudstaden.


Fina Peke och Åsa

Kettle och stall

Nu ska jag packa ihop och dra på kettlebells innan stallet. Kameran får åka med idag för det är massa lektioner idag så tänkte försöka fota lite.



Peter Hammarstedt

Det är inte så ofta som jag verkligen har personer som jag ser upp till. Som jag blir stolt över att läsa fast jag inte känner dem. Inom ridningen har jag ju som de flesta andra Rolf-Göran, det där med att lyckas fast man inte har allt förspänt.

Sedan finns Peter Hammarstedt. Peter är idag kapten på Bob Barker för Sea Shepherd. Han mönstrade på direkt när han fyllde 18. Började nere i maskinrummet och idag är han kapten. Han har gått för att hålla på med det han brinner för. Följt sitt hjärta från första början och jobbat sig hela vägen upp. Från det lilla landet lagom, Sverige. Att göra som han är rätt svårt när man är svensk. Det är extremt. Och i Sverige får man inte vara extrem. Inte göra saker som sticker ut, eller följa sitt hjärta på det sättet, nej normen det är den som gäller. Jag önskar att jag vore lika modig. Jag vill också våga.


Stalldag

Det har vart en jättefin dag i stallet. Åkte ut till 10 och mockade undan med Felicia och Clara innan hästarna fick uppmärksamheten. Idag så fick Yawatha komma ut från gården för första gången på lite drygt ett år. Jag red ut med Felicia som red Zataar som lugn guide. Den stora traktorn vi träffa på som drog förbi var inga som helst problem. Däremot blev han helt till sig när vi såg andra hästar, hingst som han är. Men en tillsägelse senare så lugnade han sig. På hemvägen travade vi och galopperade vi förbi de hagarna och då struntade han helt i hästarna och tyckte det var roligare att få trava på. Han skötte sig riktigt riktigt bra för att inte vart ute på länge, jag är stolt.

Gav Zazza en avborstning idag eftersom han hade en rejäl lerinpackning och ville ha lite uppmärksamhet innan Campino fick komma in. Longerade Campino innan jag åkte hem strax innan 18. Han skötte sig bra med sadeln men har börjat bli lat. Då tvärvänder han in mot mitten och spelar lite rädd, sen surar han ihop när han inte får som han vill. Tror han tycker det börjar bli lite tråkigt att bara longera, så får se om vi kanske ska försöka tömkörning eller liknande. Ska prata med Maria om det.



Fina Zazza när jag fick prova på honom lite i höstas


Måndag em + kväll

UG-passet gick helt ok idag. Dock har jag tillsammans med andra vårtecken känt av de andningsproblem jag får när jag springer när pollensäsongen drar igång. Har inte känt av något under hösten eller förra veckans UG. Men idag var det tungt att andas och få ner luften i lungorna. Bläää för det säger jag bara. Får försöka fixa en inhalator igen.

Var rätt seg när jag kom ut till stallet. Så med Yawatha mös jag bara runt barbacka och fokuserade på att han skulle bli uppmärksam och svänga för höfterna och vikten. Han var duktig. Imorgon hoppas jag på att han och jag kan prova oss på en liten sväng ute i sällskap av Felicia och Zataar.

Campino fick vara lös på banan, och brallade runt. Dock så sätter han alltid värsta farten mot stakethörnen och tvärnitar där, ser alltid ut som han tänker hoppa, han har ju bevisat att han kan försöka hoppa diverse opassade saker så. Men men, en nöjd kille fick komma in sen, jag njöt mest i solen och lekte lite med honom när han bad om det.

Red sedan Zambrano på lektionen. Han var riktig taggad och vi hade hur kul som helst. Övade galopp i serpentiner och försökte få till byten. Lyckades fram alla gånger typ och någon gång bak. Sen busade vi mest runt, så söt är han =)

Dagen vårtecken: Hittade tussilago i Campinos hage, flugorna har också kommit tillbaka och Felicia har sett två fjärliar =)

Off I go

Nu ska jag packa ihop mina saker och sedan åka till campushallen. Sedan väntar en eftermiddag i det helt fantastiska vårvädret i stallet. Åh jag längtar ut idag. Ska kanske släppa Campino på banan och bara mysa med honom. Yawatha får stå ett barbackapass tror jag.

Måste fixa all mat som ska med under dagen. Är inte hemma förrän 21 ca ikväll och med ett UG pass, och rida 2 hästar så behövs energiförrådet fyllas på under dagen!

Första dagen på ledigheten

Har gått upp och fått i mig frukost. Ska försöka börja stukturera upp min projektplan till exjobbet (trots att jag är ledig). Klockan 12 väntar ett undergroundpass innan stallet. Ikväll ska vi rida lektion också.

Det är ett  galet fint väder också!

Söndagens pojkar

Idag har det vart en riktigt fin vårdag. Tog en lång sovmorgon och åt frukost med Rikard innan jag åkte till stallet. Yawatha fick komma in från hagen och var rätt nöjd med det. Idag red jag på ett portugisiskt kandar för första gången. Jag har lite svårt att veta vad jag tyckte. Han kom ihop bra men behövde mer bjudning på det. Så imorgon blir det stången och kapson igen för att jämföra. Tillslut blev det ett avduschning också som han njöt av. Gick sedan ut i solen och mös och den lilla hästen var supersöt. Han vill så gärna bita i min jacka när det blir tråkigt men han fick bita i grimskaftet istället, så hade vi lite dragkamp om det.


Två vinterbilder på Yawatha. Den första är han i ett nötskal, där han leker och jävlas med hundarna.

Campino låg och solade i hagen men ville sen komma in framåt 15. Borstade och sadlade själv idag. Innan har johanna vart med och uppehållt med lite mat. Idag klarade vi oss själva och det gick bra. Longeringen gick ok, men han var lite på tårna i början. Sedan är han trots att han är lite nervig, otroligt lat och försöker komma undan genom att spela lite rädd. Men jag har börjat lära mig att se skillnad när det är rädsla och när han faktiskt bara försöker komma undan. Sedan fick han för första gången stå i spolspiltan. Bara kika och höra vatten som spolade. Duktig var han!


Två vår longeringar med Campino. Första bilden är från första gången med sadel och stigbyglar, andra är från idag

Bilderna tillhör www.svenskmicke.blogspot.com som fotar oss flitigt i stallet och det är så uppskattat!

Lördagskväll

Idag har vart en rätt bra dag. Vi hade som sagt hand om en turridning idag och vi hittade hela vägen och det gick bra. Jag red på Soleu, som var pigg och glad men som var rädd för de bilar vi mötte. Något Maria inte hade en aning om utan han har vart snäll förut. Men men, nu har det antagligen hänt något någon gång och han var rädd. Men alla hästarna gillade verkligen att komma ut. Hann inte med de andra pojkarna. Vart ingen tid och jag orkar inte stressa eller tjafsa om att få ha plats på banan. Så jag mös med Yawatha uppe i hagen som var lite förvånad över att han inte fick komma med in. Campino borstade jag av. Har insett att jag måste lära honom att bli spolad för om han ska hålla på att rulla sig såhär hela tiden, ja då vet jag inte.

Nu ligger jag i soffan hemma i sällskap av Carro. Imorgon tänkte jag sova tills jag vaknar och sedan åker jag kanske till stallet. Ska försöka bada Yawatha i veckan!


Garocha träning med Zambrano

Ledig

Alltså jag har looooov! Är ledig en vecka nu och det känns grymt skönt

Planerna är dock redan satta, hästar och träning kommer det vara
Ikväll blir det mys med Rikard efter ett träningspass
Imorgon: stallet och uteritt, sen ska jag röra på Yawatha och Campino ska i alla fall borstas. Ev den hemska melodifestivalen på kvällen med lite folk
Söndag, slöa hemma eller stallet på em
mån-ons träning och hästar
tors-lör hemhem till sthlm

Åh så skönt ska det bli!


En vecka såhär, sen hade det vart perfa! Vill vara brun

Och blond! Känns ju mycket somrigare

Sista dagen innan ledighet

Sista dagen på kursen. Jag har haft min debatt och det gick bra. Det var rätt kul. Missar ju kettlen idag och är lite sur över det men ska gå på undergrounden i eftermiddag istället. Det är riktigt skönt att träna på fredagar som det sista inför helgen.

Imorgon ska jag till stallet och jag och Jenny ska hjälpa till att hålla i en turridning. Blir spännande att se hur vi ska hitta där ute och inte rida vilse, men det ska nog gå bra. Ska bli riktigt mysigt i alla fall att få rida ut.


å rida den här sötnöten.
Johannas bild!

Ovärd träning

Provade ju ett nytt pass idag. Och seriöst, det var helt värdlöst. Som medelålders gympa typ. Mest irriterande var att det var en ny koreorafi för varje låt, som inte gicks igenom ordentligt och som inte var så avancerad.
Men nu kan jag avskriva det från min "möjliga pass att gå på" lista. Danspassen håller sig nu til gamla hedliga bodyjam och grooven som jag provade i tisdags.

jaja, imorgon ska vi ha debatt, sen är jag LEDIG en vecka. Har redan bestämt att åka hemhem en sväng tors-lör


Då får jag träffa den här sötnosen!

Utmaning

Hittade det här på ptphilip.se och var självklart tvungen att testa

Här är antalet armhävningar som man borde klara av i sin ådersgrupp. Herrar har vi först. För dem så gäller antalet på tå, ni vet vanliga, riktiga armhävningar

Här har vi för kvinnor. För oss gäller siffrorna på knä, alltså inte helt "riktiga" armhävningar. För båda så ska händerna vara i brösthöjd och armbågarna rakt ut från kroppen

Jag var tvungen att prova omgående och lyckades med de 33 på knä som jag måste för att vara utmärkt =D Nej, skämt o sido.. jag klarade det, vart lite varm, gick lite trögare mot slutet. Ska fasiken lyckas på tå. Måste prova i gymmet sen.

Men jag tycker det är spännande att det är så många tjejer som har svårt för armhävningar. Varför? Sedan så i tabellen så är killar beräknade som starkast upp till 20, medan tjejer är som starkast 20-29.. ja jag undrar över detta, och noterar.



Ibland undrar man

Jag är tillbaka hemme efter en bra föreläsning som var inspirerande. Sen hade vi ett seminarie också. Nu till det som jag blir irriterad över. Seminarier är obligatoriska, men tror ni att det tas någon närvaro? Nej, inte öppet i alla fall. Och faktiskt så betvivlar jag starkt att Kalle satt idag och kollade vilka som var där, eller vilka som dessutom gick hem. Imorgon har vi obligatoriskt för debatten, jag kollade idag om jag fick gå tidigare, vi har 8-12 och behöver gå 11.15 för att gå på kettlen. Nej det fick jag inte för det är obligatoriskt. Ja det är okej, men då ska fan dem som inte var där idag eller stack också behöva ta igen det på något sätt. Det är det enda rättvisa enligt mig.

Men till något annat, idag gjorde jag en ny smoothie till frukost som var hur bra som helst. Hittade receptet i senaste tidningen från hemköp.

Här får ni det:
1 banan (eller ½ stor)
1 nektarin/kiwi (jag hade nektarin)
1 dl bär (eller annan frusen frukt/bär, till sommaren blir det färska bär i hoppas jag)
1,5 dl rismjölk (jag hade soyamjölk)
1,5 dl morotsjuice (jag hade godmorgon juice med apelsin och morot)
1 msk krossade linfrön
1 tsk kli
1 tsk groddar
1 tsk husk (detta hade jag inte i)

Det blir 2 mindre glas eller 1 stort. Framför allt är det mättande för att vara en smoothie, men vitaminer och fibrer och lite protein. Hur bra som helst om man har svårt att äta på morgonen som jag har. Och orkar man inte dricka hela så kan man ju ta med sig på vägen =)

Sista för ikväll

Jag ligger här och stör mig på den dumma uppgiften, att jag inte alls var nöjd, att jag inte gjorde någon som helst layout för att jag inte hann utan istället försökte få något vettigt i text. Men det värsta som kan hända, det är att jag får göra om det, och det är faktiskt inte hela världen.

Imorgon har jag faktiskt lite schemalagt, om bevarandearbete med sköldpaddor. Jag gillar sköldpaddor, dem är galet söta, och så lever dem i havet. Dessutom blir det ett konditionspass imorgon, dans Sh´bam heter det med Johanna. Fast just nu är jag så arg så ett underground pass hade vart det bästa, välta lite däck o sånt =)

Fick en fråga förut på bloggen om vilken ras Yawatha är (den andra från vänster i headern).
Yawatha är av rasen Pottock som är en hästras från Pyreneerna. Stabila hästar både på foten och i psyket, dem har ponnymått dock. Om det önskas kan jag skriva mer om honom och om rasen. Tror han är en av de få som finns i Sverige, och som framför allt är hingst.


Yawatha i höstas

På räddningscenter för sköldpaddor på Bequia




Färdig

Åh nu är jag äntligen klar med den förbannade texten. Hade först tänkt att jag skulle utforma det snyggt men nu 1h till deadline så orkade jag inte. Jag hade helt enkelt ingen som helt lust att bry mig. Så nu får den vara såhär.

Nu ska jag ta lite ledigt, gå till affären och sen ta tag i nästa sak... och disken så klart


min fina flicka

Tillbaka från gymmet

Mötte upp Carro för ett pass på gymmet. Direkt när vi hade börjat värma upp så gick brandlarmet så vi fick vackert vänta ca 15 min innan vi kunde köra igång. Ingen skada skedd i alla fall. Vart ett väldigt blandat överkroppspass där vi gick igenom många olika övningar för att ge Carro lite nya idéer till när hon är där själv.

Avslutade med chins, dips och pull-ups. Det går bättre. Dipsen ska jag klara helt själv snart och det andra går åt helt rätt håll. Det enda jag tappat lite i annars är bröstmusklerna. Ryggmusklerna är däremot starkare än någonsin och lika så armarna. Känns riktigt gött.

Är klar med min artikel nu, ska bara skriva in alla referenser. Sedan ska jag hämta ut ett paket och handla.

Nu: Duschen!


God morgon, onsdag

Idag är det deadline på den fantastiska texten kl 17. Jag har nu fått ihop nästan 3 sidor och har kvar att skriva om lejon, lokalbefolkning och slutsats. Så det ska nog inte bli några problem

11.30 idag har jag en dejt på gymmet med Carro.

Nu måste jag kolla vad fasiken katterna pysslar med, låter som de river halva lägenheten

Krypa ur skinnet

Från lunch och framåt höll jag på att krypa ur skinnet och producerade inget alls. Istället för att ta mig till gymmet då så skulle jag skriva en sida till innan jag fick gå och träna. 6h, ja ni läser rätt, 6h senare så har jag fått ner den där förbannade sidan.
Gymmet var fullpackat och jag hade noterat redan innan att det fanns plats på Groove (ett danspass). Så jag valde att gå på grooven, har inte vart på ett danspass på typ 6 månader. Och galet, galet va skoj det va! Jag var supernära på att stanna på bodyjamen men jag var ju tvungen att plugga lite till.
Nu i efterhand så känner jag mig lugn i kroppen och rätt pigg i huvudet och inser att jag skulle tagit mig till gymmet redan när jag började tappa fokus.

Men man lär sig av sina misstag!

Motivationen?

Ååååh det är galet segt att producera denna text. Har lyckats få ner ett stycke, men tycker det är roligare att kolla på kläder och vovvar.

Sen har jag ju kommit på att jag måste läsa två artiklar också. Samtidigt skiner solen ute och det är superfint vårväder


Sommar när den är som bäst

Fm med Taijiupdate

Ny dag för min del, och idag ska jag försöka producera min 3 sidor långa text om troféjakt.

Den officiella delfinjaktssäsongen i Taiji har nu slutat. Som avslut fångades två vitsidiga delfiner in och lever nu i fångenskap. Den här arten har svårt för att anpassa sig till en föda av död fisk och den ena honan tvångsmatas nu med hjälp av en tub ner i halsen. Fruktansvärt brutalt.
Trots att säsongen är över betyder inte det att delfinerna går säkra, stöter de på en flock under det "vanliga" fisket så kan undantag göras så de kan fångas in och slaktas. Sea Shepherd kommer fortsätta närvara i Taiji och jag kommer fortsätta hålla er uppdaterade.


Äntligen Nisshin Maru!

The Bob Barker med svenske Peter Hammerstedt som kapten har äntligen hittat fabriksskeppet Nisshin Maru. Nu tar de in på dem för varje minut som går och i samma sekund som de hittades stoppades all jakt för att flykten kunde börja. Nu har vi förhoppningsvis sett slutet av denna jaktsäsong!


bild: seashepherd.org

Tillbaka från UG

UG-passet idag gick bra. Vi var inte så många, 7 pers vilket gjorde att vi hann med flera omgångar på stationerna. Tyckte orken satt något bättre idag så det är väl bara att fortsätta köra på nu och förhoppningsvis orka mer också.

Resten av dagen ska spenderas med mina artiklar, hemma hos Rikard tänkte jag.

Pluggpaus

Min dag idag kommer bestå av att läsa artiklar angående trophy hunting, som jag ska debattera för på fredag i vår kurs. Men på onsdag ska texten in som ska vara på 3-5 sidor. Så idag, ja då får jag leta fakta.

Men nu ska jag ta mig en paus och bege mig till campushallen och ett underground pass för Kristian. Johanna vågar sig också med och det blir riktigt skoj!

=D

Beach 2012 sa vi va?

Ny vecka

För att fortsätta där jag slutade, mina byxor är fortfarande spårlöst borta. Så får sätta upp en lapp i tvättstugan idag. Kommer de inte fram till helgen så blir det till att inhandla ett par nya liknande.

Ny vecka innebär träning efter helgen med pållarna

Måndag - underground
Tisdag - ev något danspass
Onsdag - gymmet med Carro
Torsdag
Fredag - Kettle (om jag får gå från debatten lite tidigare) annars underground

Helgen - hästarna!


Finfin stalldag

Var rätt kallt imorse när vi åkte ut till stallet men rätt snart så kom solen fram och värmde på. Fixade i ordning och fikade först. Red sedan Yawatha barbacka och det gick hur bra som helst. Han kändes lite trött dock, men antagligen beror det på att han haft Quieto i hasorna hela veckan. Dock fick han gå ut igen sen och jag hoppas han hittar lite tid för att sova.

Longerade Campino sedan, efter att jag borstat bort hela lerlagret, som tog sin lilla tid. Det gick bra även om han var lite på tårna. Hade idag provat att snöra fast stigbyglarna bak i sadeln. Det resulterade dock i att de slog lite mot honom precis ovanför virvlarna när han travade, och det var superäckligt tyckte han. Tack o lov så lyssnade han på mig och stannade trots att han blev rädd och dog iväg lite, och det är det viktigaste, att jag fortfarande har kontrollen. Så släppte ner stigbyglarna och sedan var det inga problem faktiskt.

Jag och Carro har tvättat ikväll och när vi kommer ner nu vid 21 så är det en gubbe som gått in i torkrummet vi har. Tagit ner våra kläder som är torra och sedan flyttat bak det som är blött. Men alltså vi hade det fortfarande och han fick vackert lämna. Dock! så är MINA ena träningsbyxor borta nu. Hittar dem inte någonstans, Carro skulle ner igen nu och kolla efter dem samtidigt, men alltså är dem borta så är det säkert han som "råkat" få med sig dem. Suck, det var mina favoriter såklart

Kombokväll

Jag och Carro är hemma ikväll och ska se gladiatorerna. Männen med muskler är ju inte helt fel och tjejerna kan man alltid få inspiration ifrån träningsmässigt.

Jag har köpt glass och Carro håller sig till dipp.


Sötaste katten

Besök av mamma och pappa

Mamma och pappa kom ner igår till Link och hälsade på. Vi var ute och åt igår på Texas Longhorn som är ett av de få ställena ute som jag faktiskt syndar på och äter kött för deras är helt fantastiskt. Rikard var också med och vi hade det supertrevligt.
Idag vart det en lugn förmiddag med en promenad i rydsskogen i det fina vädret innan vi åkte ut till stallet. Pappa och mamma skulle få prova att rida. Efter att båda försökt dra sig ur så satt de båda på hästryggen. Det gick hur bra som helst och båda var väldigt duktiga.

Nu har de tuffat hem till sthlm och för mig väntar en seg kväll i soffan. Rikard jobbar. Imorgon ska jag ta hand om pojkarna i stallet. Yawatha ville verkligen komma in idag, men tack o lov var han inte så skitig. Däremot Campino har tagit det där med lerinpackning på allvar. Han gnäggade välkomnande i alla fall, och verkade undra vart jag hållt hus.


Mitt skitiga hjärta, Campino

Zambrano idag

Lägger inte upp ridbilder på mamma och pappa, tänker att de kanske inte känner sig som stilstudier

Färdig för helg

Tränispasset avklarades som planerat. Gick faktiskt riktigt bra och har börjat köra några rep med tyngre vikt, för att sedan gå ner när jag blir trött. Lägenheten är städad och jag är duschad och påklädd. Och det viktigaste, hemtentan är inskickad.

Nu är nog mamma och pappa snart på intåg, vi ska ut och äta ikväll och sedan imorgon åker vi ut till ängstugan en sväng.


Nu tar vi helg hörrni

fredag!

Idag skiner solen igen, och jag skriver hemtenta. jaja, jag har faktiskt inte så galet mycket kvar. Och ärligt talat, bara jag blir godkänd så är jag nöjd, för det här ämnet det är inte riktigt min grej.

11.30 blir det paus för sista träningspasset i veckan. Kettle så klart. Helgerna är ju sedan vigda åt stallet och jag saknar mina fina pojkar därute. Men jag tror att Yawatha verkligen har levt livet i vårvädret i hagen.

Till kvällen kommer mina föräldrar ner. Har saknat dem massa, men tappat suget på att åka till sthlm. Så detta är en bra lösning.

Nej, kaffe och tenta!

sista updaten på hemtentan för idag

Såhär lite mer än 12h sedan jag startade så är jag 90% klar med de två första frågorna, bara korrekurläsningen kvar. Och på den sista har jag skrivit ett utkast som ska styrkas med källor och sedan korrekturläsas.

Så jäkla nöjd med mig själv och min stora morot har vart att kunna gå och träna imorgon. Vad jag inser är att jag aldrig hade pallat 12h framför datorn utan mina nya glasögon. Huvudet hade vart helt förstört och jag hade behövt vila massa. Nu känner jag mig fortfarande pigg, men lite mosig i hjärnan. Det visar hur viktigt det är att lyssna på sin kropp. För det är inte så att jag inte ser vad som står, jag kan läsa utan. Det var bara att jag hade mer huvudvärk och var trött i ögonen mer. Ja, jag visste att något var och oj vad rätt jag hade.

Men förutom hemtenta har jag lyckats hitta en skinnjack jag kanske vill ha från ellos.se


hemtenta update

Hemtentan går framåt, snart klar med 2 uppgifter av 3. Hejja, hejja.


Såhär snygg är jag numer när jag pluggar. Oavsett så är det galet skönt att slippa huvudvärken och alltså det är en galen, galen skillnad. Nu är jag odödlig!

Hemtenta

Nu har vi fått vår hemtenta. Och det är deadline imorgon kl 17. Jag har ändå som mål att skriva utkast på alla frågor idag och sedan förbättra imorgon. Jag var rätt orolig inför den, men nu när jag sett frågorna känns det helt okej. Dem var rätt intressanta, och faktiskt till och med roliga. Så detta ska nog gå bra. Ledsen om aktiviteten här idag inte kommer vara på topp!


RSS 2.0