Same again

Kvällens ridpass genomfördes på ett betydligt bättre underlag. Red Zambrano (igen) och även denna vecka var han pigg och glad. Några små halvhjärtade bocksprång i två galoppfattningar och annars superlyhörd och fin. Bara jag som inte var bra på en uppgift på medellinjen, är på tok för långsam där.
För er som inte är intresserade av hästar: Synd för er! Det enda jag kan berätta annars är att nu ska jag sova!

Ny vecka, sista kapitlen

Jaha då var det måndag igen och återigen så var man i skolan. Denna veckan har vi de två sista kapitlena i boken och på kursen. Sedan blir det 2v med eget arbete och inläsning samt något seminarie innan vi har tenta. Och vet ni? Det är den sista tentan innan jag tar min kandidatexamen! Det är helt stört. Snart är dessa 3år över. 3 år som jag älskat. 3 galna år.

Men innan jag når dit: läsa och göra poster innan ridning ikväll på Ängstugan =D Veckans höjdpunkt. Håll tummarna för bättre underlag

våfflor

Lyckades ta mig iväg till gymmet och även få mina smärtande ben att utföra lite övningar idag. Annars vart det fokus på mage och bröst. Kan typ inte gå nu eller det gör ont. Har en helt enorm träningsvärk.

Aja nu på kvällen har vi ätit våfflor, mums =) och nu ska jag byta vatten i akvariet

solen?

Idag är solen väldigt frånvarande. Tyvärr. Hade det vart sol hade det smält massa idag. Det enda jag hoppas på idag är att det ska vara bättre underlag när vi ska rida imorgon. Det vore fantastiskt.

Kollar vidare på resor, samtidigt som Cajjo och Catrin bakar inför semmelfrossan.

Ska iväg och träna sen. Mina ben har träningsvärk idag. =)

träning och resa

För att börja från början, eller där jag slutade senast: torsdag var skoj. Riktigt skoj. Vaknade trött men inte bakis, vilket var skönt.
Jag och Rikard hade en riktigt mysig kväll igår där vi spenderade en stor tid till att kolla efter resor. just nu står det mellan Bulgarien och Turkiet, och då pratar vi inte Sunny Beach eller Alanya osv. Utan lite lugnare orter. Någon som har något tips eller erfarenhet.

Idag genomförde jag ett pass på gymmet. Asnice! Tatueringen har bara några få skorpor krav och jag kände inte av den alls utom när jag försökte springa lite på löpbandet, så då ka jag ner.
Imorgon blir det liknande grundpass med bröst och mage istället för armar och rygg =)

Hängslen=amazing MatSex

Kravallbiljetten är i hamn, jag är reda, taggad och med hängslen. jag tror inte jag rättvist kan beskriva känslan av att ha på detta fantastiska plagg.

MatSex ikväll är det vi!

träning

Jag har världens träningsabstinens. Men kan inte träna än med tanke på tatueringen.. När jag inte har ont längre så. Tänkte nog köra ett lättare gympass i helgen för så här kan vi inte ha det..

YES! tror jag precis fått tag i biljett till kvällen kravall =D *hoppas*

BK reklamen

Asså jag måste få uttala mig. Jag stör mig så grymt mycket på Burger King reklamen på spotify. För om det nu ekar i studenters mage, kylskåp och plånbok varför ska de (inklusive jag) då gå till BK och äta ett meal för 45 kr (55-10)? För 45kr får du i alla fall två paket makaroner/ 3pkt bacon/ 9 burkar vita bönor i tomatsås/ osv. Alltså om man handlar klokt för 45kr så får du mat för fler dagar, eller i alla fall fler måltider än 1! Så varför ska studenter gå till BK om det har dåligt med pengar? SVAR: det ska dom inte!

Och faktiskt, som student ekar det inte i något av ovanstående om man inte festar ca 3 dagar i veckan, äter ute och bränner pengar på annat än det nödvändiga. Och hör och häpna, det går att festa ca 1 dag i veckan, äta riktigt bra mat hemma (kräver matlådor), någon gång ute och unna sig ett klädesplagg. Konstigt va?

och det kommer en bild på tatueringen sinom tid. =P

inte så pigg

Igår kväll så hade vi sektionspub och några av oss ur styret närmare bestämt jag, claes, mia, emma och jens stannade och bastade efter i sällskap av Nora, Gustav och Rebecca. Eller jag bastade inte eftersom jag inte får det med tatueringen, som för tillfället kliar som aldrig förr.
4 öl senare så begav jag mig hemåt och 3 tappra själar till hg. Jag var galet festsugen men övertalade mig själv att det inte riktigt var värt det och rätt läge.
Aja Rikard trillade in vid 5 snåret en bula rikare efter att en idiot tyckt att det var vettigt att skalla honom. Tur att jag inte var på hg för jag hade blivit så jäkla arg!
Lyckades dra mig upp imorse och gjorde frukost till båda mig och Rikard innan skolan drog igång. Nu står plugg på schemat!


Googledejt

Halv vår grupp är sjuka så jag och Kim la ner idén om att skriva på vår rapport i skolan. Istället dejtar vi på googledocs och skriver där samtidigt. Fungerar riktigt bra när man inte är så många. Aja vi har kommit en bit på vägen. Ska iväg om ett tag och hämta upp elinas bil för sedan ska jag och mia handla till puben ikväll. Vi har tänkt att basta sen. Eller jag får ju inte basta nu med tatueringen så får sitta utanför.
Blir ett trevligt avslut på dagen skulle jag tro =)

söt hästen!

Ridningen nu på kvällen var kall. Längtar efter våren. Underlaget var inte alls så bra utan det var halt under snön. Tack o lov så hade jag Zambrano i alla fall och han är ju erfaren och har koll så det kändes säkert. Den lilla sötnosen var också riktigt pigg vilket resulterade i att han busade till en gång. Så ridpasset gick riktigt riktigt bra.

Nu är jag glad :)


nöff,nöff

Sitter i skolan och letar artiklar till vår rapport om grisar och berikning. Det är inte fantastiskt kul. Väntar på att Rikard ska bli klar så vi kan åka till Tornby och handla. Jag har inte ens frukost hemma! Funderar på det här med att bli nyttig, asså speciellt frukost, men ajg är så katastrof dålig på att få i mig mat på morgonen =/

Ikväll ska vi rida igen=D Jag och Johanna har planerat att vi ska byta hästar med varandra, jämfört med vad vi hade förra gången. Och Itano är asfin, fast egentligen vill jag bara mysa runt på Zambrano.

tillbaka till linkan

Nu är jag hemma igen i linkan. Det känns riktigt skönt. Nu kollar jag BB (skäms lite) och tvingar även Rikard att kika. Sen blir det ponnyakuten innan sängen.

Juste idag har jag, Natasha och Lydia vart på äventyr,vart en rätt duktig roadtrip.. haha. Men fina hästar och duktiga ryttare från DRK fick vi se. Det var skoj.

Now it´s finally there!

Är så galet trött och har en huvudvärk som är till duga. Men jag vet att det har sina förklaring, tänker dock börja från dagens början.

Vaknade och vår stackars lilla vovve hoppar fortfarande på 3 ben. Promenad i solen på 1h med mamma. Sen åkte jag till odenplan för att äntligen tatuera mig. =D Efter 5h så var jag kvar. Av 5h så var det iag 2,5h där jag trodde att jag skulle döda någon. Så jävla ont det gjorde men så galet nöjd jag är =) (bild kommer!)

Efter denna pärs så mötte jag upp familjen på Riche för middag och fira pappas födelsedag (som han fick betala själv) =P Nej men mest en trevlig grej nu när alla var hemma. Missade ju förrätten men men. Åt god mat, drack ett glas vin som lindrade den första huvudvärken något. Nu var tanken att jag skulle se ett avsnitt gossip girl men jag orkar inte så det blir sova

Imorgon ska jag busa med Natasha och Lydia. Det ska bli skoj :D

i sthlm

Befinner mig i huvudstaden för tillfället hos mamma och pappa. Var en sväng i stallet igår kväll. Det var mysigt även om typ hur många som helst tyckte det var passande att trilla av i hoppgruppen. Idag skiner solen och ska ev ut på en promenad med mamma. Har bara inga som helst vettiga skor hemma =/
Sedan ska jag iväg in mot stan och fixa... lite nervöst. Och ikväll står middag för att fira pappa på schemat.
Morgondagen ska spenderas i Lydias och ev Natashas sällskap, kommer bli riktigt trevligt om så blir fallet. Jag hoppas det. Sedan blir det återfärd hem!


sov för länge

Jäkla skit! Vaknade inte förrän 12 idag. Det var inte alls planerat. Jag tänkte gå upp vid typ 09.30, äta och gymma och sen ha hela em till plugg och annat. Men NEJ! Nu sitter jag hos Rikard är vrålhungrig (skickade honom till affären) och gör ingenting.
Blir dessutom irriterad över att jag hade ont i halsen när jag vaknade. Visst det är bättre nu men jag känner inte för att riskera att bli sjuk. Så träning idag: kanske.
Får helt göra om min planering nu, blir till att äta, gå hem och plugga och ta hand om tvätten och sen kanske om jag orkar träna ikväll.

tvätt, städa och plugg

Först vill jag säga att jag blir jävligt irriterad över att mitt inlägg som jag skrev igår inte kommit upp!

Men: idag så har min fantastiska labbgrupp kollat på guppys. Det var mindre fantastiskt. Mina fiskar hemma är MYCKET roligare! Väl hemma från skolan så har jag och Cajjo städat och så håller vi på att tvätta. Som två riktiga sambos, sanningen bakom är dock att vi båda ska hemhem till sthlm i helgen. Och bådas underkläder är inne på reservdelen och att komma hem till en nystädad lägenhet är awesome!

Nu ska jag plugga, de två föreläsningar jag missat. Duktig jag är ibland. Sen blir det att kila hem till Rikard.

vill ha vovve

Det är faktiskt stört hur mycket jag har börjat längta efter att ha hund nu det senaste halvåret. Dock vet jag att jag aldrig skulle skaffa hund idag om jag inte visste att den skulle kunna vara hos mina föräldrar när jag har mycket. Men hemma hos mina kära föräldrar finns ju ett problem: vår nuvarande hund som kan vara en mycket bestämd dam. Nu har de flera taxar på hundstallet som kommit in i ett vanvårdsärande. Och jag vill bara kunna hjälpa de små liven till ett bra liv. Antingen hos mig, eller sm jag tycker, har man en hund kan man ha två (mamma och pappa). Stina (vår hund) är ju tax och går generellt bara ihop med andra taxar, så detta är perfekt tycker jag. Eller?
kolla själv här

ny vecka, nya tag

Nu börjar en ny vecka imorgon. Till helgen bär det av till sthlm. Pappa fyller år imorgon, på alla hjärtans dag. Det är det som är skönt för mig, för alla hjärtans dag har aldrig vart så hypat hos oss utan det har ju vart pappas födelsedag liksom. Aja lillebror blir stor (eller han är ju redan det typ) och fyller 20 den 1mars så får väl bli något dubbelfirande nu.
Denna vecka är sista labbvecka och för min grupp står det guppys på schemat. Ska väl bli hmm sådär men men bättre än annat.

Just nu har jag en såndär jobbig känsla i magen, där jag vill säga att allt kommer ordna sig, allt blir bra, det förändras inte... men min känsla säger emot


Mer sol

Solen skiner idag också och mitt humör är riktigt bra. Jag och Rikard hade det supermysigt igår kväll. Såg filmen "Allt för min syster" eller "My sister´s keeper". Den framkallade mycket tårar men var så bra. Den berörde så mycket viktigt och ett känsligt ämne. Se den!

Idag har jag tänkt försöka pallra mig iväg på ett träningspass även om jag är mest sugen på att sitta inne och kolla serier och äta vidare på oliverna och osten från igår. Min svank är fortfarande inte bra, även om den blivit bättre så vet inte om jag vågar riskera att den blir värre med träning. Får se vad jag känner för under dagen.


myskväll!

Mötte upp Rikard efter att han hade jobbat klart på clas, sen vart det middag på Texas Longhorn. Som den mannen jag är i detta förhållandet så betalade jag också (var faktiskt en julklapp, delvis). Nu ska vi äta ost, oliver och dricka lite vin... och se film =)

Kolmården!

Missade igår när kolmården ringde, men nu ringde de igen i morse.... Och jag fick jobbet =D
Är lycklig som ett litet barn just nu. äter frukost och ska ut på en promenad sen med carro.


In i dimman, eller ska jag säga ut i snön

Aja nu drar jag till Johanna på förfest. Två nyktra helger i rad i linkan gick inte, inte denna gången i alla fall. Är utstyrslad i den superfärgglada färgen svart! Den största färgklicken sitter på mina läppar =P

plans

Var en sväng på stan idag. Systemet som sagt och förbi en tatuerare också. Mest för att fylla i den jag redan har. Det är lite nackdelen i Linköping att det inte finns så många, jämfört med sthlm och då blir väntetiderna helt enormt långa. Har dock spanat på en tatueringsstudio i sthlm superlänge som verkar vara riktigt bra på djurmotiv. Ska förbi där nästa gång jag ska hem, vilket lär bli fredag. Ringde även dit och de var hur trevliga som helst. Dock om jag får tid i sthlm kommer det bli att göra en ny =)

tavlor

Har spanat in lite snygga posters och så som jag vill ha på gallerix. Får se om det blir någon sväng till Tornby i helgen. Egentligen hade jag tänkt det imorgon, typ coop och sen behöver jag gå en sväng på systemet också. Men tror jag åker till stan istället. Har andra ärenden där. Förbannat att Gallerix inte ligger i stan.

Jaja någon annars som vet någon bra sida på internet? Har lite fina foton jag funderar på att trycka ut i posters eller canvas och sätta upp annars

typiskt!

Dumma snö som förstörde hela min morgon. Jobbigt var det att cykla till skolan och jag hade snö överallt. Fåglarna besökte i alla fall vårt fågelbord, men vår stackars uppstoppade rovfågel som var en del av försöken vart riktigt blöt, kan inte vara riktigt bra.
Hem så var det inte direkt plogat någonstanns och min motivation till att behöva cykla en gång till under kvällen då till Campushallen sjönk stadigt. När jag sedan halkade så det låste sig i svanken så att jag nu går som en 80 åring gjorde att jag la det på is helt. Siktar på att ta veckans siste träningspass under helgen.

Sitter hemma och pluggar lite och kollar tv.

Hörs nog sen

mm träningsvärk!

En lite och då härlig känsla av träningsvärk har infunnit sig i min mage och mina bröstmuskler. Ikväll står step på schemat. För tillfället läser jag lite i veckans kapitel. sedan blir det till att laga mat. Köttfärssås och spagetti står det på dagens meny.

Blir galen på bantingshetsen som pågår på alla bloggar. Asså seriöst, det finns många killar som inte gillar pinsmalt, och vad är vitsen med att gå dödshungrig. Alltså som biolog så får man lov att säga, lyssna på kroppen! Är du hungrig, så ät! Men man behöver inte äta pommes frites. Ät något nyttigt, en sallad. Träna och ät rätt. Du kommer kanske inte tappa i vikt för muskler väger mer än fett, men gå ner i storlek. Det kan ta längre tid men inse du mår bra samtidigt.

Så det så!

Fågel!

Sovmorgon! Första gången på 3v så hade jag sovmorgon, mitt i veckan. Ändå till kl 14 till och med =D Men så klart så sov jag inte så länge utan istället var jag på gymmet kl 12 och körde ett pass på 1h. Mest fokus på mage, det behövs mest liksom.

Sen har jag tittat på småfåglar med min labbgrupp. Vart de helst äter på ett fågelbord med massa saker. Jag skulle kolla på pilfinkarna och ja en pilfink kommer inte ensam kort och gott..

Kvällen avslutades med sektionsmöte. Nu ska jag ladda över min powerpoint och sedan blir det glee innan sova


bild

Dagens intervju

Så idag var jag alltså på Kolmården på gruppintervju för ett jobb som zoolärarassistent. Det var helt klart en ny form för mig då man satt i grupp, vi var 10 där man gjorde övningar så som värdering och argumentering och tyckande. Dt var både bra och dåligt. På ett sätt ett naturligare sätt att få visa sig men det begränsade möjligheten till att berätta vad just jag är bra på, samt att det var rätt nedslående att höra på allt som alla andra hade gjort.

Jag och Johanna (tack o lov för att jag inte var ensam) var klart yngst och hade nog minst arbetslivserfarenhet. Alla hade biologibakgrund och många hade jobbat med människor förut. Ja alltså, när man studerat knappa 3 år och inte hunnit med så mycket än så är det svårt att se varför jag skulle få ju en av de där platserna. Men hoppas kan man ju. Kändes dock kul att i alla fall få komma dit och jag och min kompanjon var rörande ense om att det i alla fall var ett stort steg i sig!

Nu har det även gått iväg en ansökan om samma jobb på parken zoo i Eskilstuna som istället är över sommaren. Så något av dem kanske man kan knipa. Med lite god lycka

imorgon har jag sovmorgon det är fantastiskt. Får se om det bli lite gym innan skolan

vilken pers

Jag är helt uppe i varv. Skriver mer om det sen för jag har en artikel som ligger och väntar och bara längtar efter att få bli läst. I alla fall så har jag haft en trevlig kväll hos Beaver i Norrköping!

sömn?

Börjar bli redigt nervös inför imorgon. Skulle jag lyckas få det här jobbet skulle det vara ett stort steg i rätt riktning för att uppnå det jag vill efter min utbildning, bland annat. Nu får vi se om jag lyckas få någon sömn eller inte... Vet att det bruka bli halvtaskigt med det när jag ska iväg på något.
Hörs imorgon! Sov gott så ni orkar med en ny vecka

sol!

Jag och Rikard klarade oss riktigt bra som barnvakter igår. Okej hans kusiner är super väluppfostrade så det var ju inte direkt svårt.

Dagens måste är avklarade. Har allt till morgondagens gruppaudition på Kolmårde klart, har bytt vatten i akvariet och dagens gympass byttes ut mot en promenad på 45min med Carro och Rikard i skogen. Det gäller att passa på när solen skiner.

Dock var det ju kalashalt så gick å spände mig supermycket och har nu ont i svanken=(

Nu blir det duschen!


rensat

Nu är byrån och garderoben utrensad. Vart en pappkasse och en vanlig plastpåse med kläder. De åker upp i förrådet nu så blir det att lämna iväg det senare. Idag står barnvakt på schemat år Rikards kusiner. Ska bli kul. Men men nu måste det ätas frukost!

Flygande pengar

Då var jag ett antal kronor fattigare efter dagens shopping. Har sagt till mig själv att jag måste rensa ur min garderob, för det är överfullt och jag har flera plagg som jag inte använder längre. Så det blir ett uppdrag till imorgon.
Dagens shopping:
-2 kortare tröjor, en korall och en randig
- 1 trekvartärm tröja- blå och vit randig
-1 svart linne
- 1 vit tjocktröja
-1 par byxor
- 1 par skor
- smink och annat, typ nagellack.
Är ju inte bäst på att visa bilder, men vem vet något kanske dyker upp

mot stan

Veckans skola är över. Nu är det fredag och jag och Rikard ska bege oss till stan. =) Solen tittar tillslut fram efter snö imorse. Hörs när jag kommer hem!

tack o godnatt

tack för idag. Nu blir det sängen för min del. Imorgon efter skolan blir det en runda på stan. ska köpa mascara, rouge och nagellack i alla fall. Ska även spana på typ allt i klädesväg. Får se om jag får med mig Rikard också.

Hörs imorgon. Nu ska jag se med Glee

shower

Är hemkommen från dagens träningspass och jag är riktigt riktigt trött i kroppen efter två dagar i rad. Har fått i mig mat också, lax m smält mozarella och fullkornspasta och pesto, mums!

Ska hoppa in i duschen nu, kanske titta på veckans test för min kurs och sen kika på glee.

Egentligen så vill jag inte byta blogg, det här är ju som en superlång dagbok. Men en ny header skulle sitta fint. Känner just nu att jag inte har tid eller ork för att lista ut hur det funkar, som jag gjorde sist... blää. Så tillsvidare får ni lida med denna om ingen vill vara snäll =P

Of to dance

Ska iväg på bodyjam om en lite stund. Har pluggat klart också, så ikväll blir det bara slappa! Tyvärr jobbar Rikard på VSR =( så jag blir helt ensam.
Imorgon står ett gympass på schemat i alla fall, blev lite pepp sen förra veckan med Emil. Sen i helgen ska jag spendera pengar på stan, så det så. Dessutom så ryktas det om att jag och Rikard ska vara barnvakter också.

Ska det bli så att det blir en vecka utan festande i Linkan? =O Vet faktiskt inte riktigt när det hände sist..

kameror

Då var veckans labb på zebrafinkar avklarad. Det var rätt segt, men eftersom vi hade med en av skolan kameror för att för att fota labben och fåglarna så lekte jag mest med den. Och jag har alltid tyckt att det är så sjukt överdrivet med systemkameror osv. Varför ha en kamera som kostar flera tusen liksom? Idag fick jag svaret. Det var ju fasen så mycket roligare att fota med den och bilderna vart superfina. Ska ta dem sen.
Kanske skulle man investera i någon billigare variant av systemkamera. Några förslag?

Annars har jag haft styrelsemöte och ska nu ta tag i veckans sista plugg. Har muntrat upp mina kurskamrater med denna sida

träning och tankar om bloggen

Har vart på step nu på kvällen.. Fantastiskt kul var det. =) Har gjort mig riktigt len också med saltskrubb från hasseludden. Den är verkligen superbra.
Funderar på om jag ska flytta min blogg.. eller byta till blogspot. Har hört att det är lättare med design där och liknande. Någon som vet?

do you remember?

  • Jag måste välja vilka saker jag ska bli arg över, faktiskt tänka om det är värt det innan jag reagerar och kontrollera detta.
  • Lära mig att uppskatta det jag har mer och visa det.
  • Jag är avundsjuk av mig, tyvärr, och det måste bli bättre!
  • Lära mig att lita på människor, vilket just nu är svårt då jag alltid haft djuren som mina klippor.
Kommer ni ihåg att jag skrev de här sakerna till mig själv i december? Jaha hur har det gått då? Jo om vi ska börja från början: jag blir fortfarande arg, för mer saker än nödvändigt. Det beror framför allt på hur mycket saker som har byggts upp under dagen, typ. Dock så är det bättre. Skriker inte lika hysteriskt längre och bråkade faktiskt inte EN enda gång med mamma under 4veckor i jul (mycket stolt!)
Det andra då.. hmm ja just nu är det svårt. Går i vågor. I julas var jag riktigt duktig, men just nu är jag nere i en svacka så var ju bra att jag tog fram detta. Happy thoughts... Nej men fokus på det som är bra, för det är faktiskt bra.
Avundsjukan, ja med bebissteg går det framåt. Mycket tack vare att jag litar på Rikard så mycket idag. Men nja, bättre jag det bli.
Och det här med att lita på då. Knivig sak för mig. Speciellt när jag vart så bortskämd med djuren och familjen under julen. Dock vet jag att jag litar på min familj och mina närmaste vänner, det gör jag verkligen och de är de finaste i hela världen. (Så ni vet!)


(TK- aerobics tema och vi var snyggare än någonsin!)

shopping nerv

Jag vill shoppa. Har hittat massa fina kläder som jag bara vill ha i min garderob och ett par skor som jag inte kunnat släppa sen jag såg dem. Någon som vill hänga med en sväng på stan i veckan eller nästa?

Kan även säga att jag bestämt att inte bli medryttare på Nora. Mest för att det vara blir ca 4månader, sen slutar Nellie plugga här och ska flytta och då Nora med. Med en sån ung häst och med så mycket temprament så skulle jag velat haft mer tid. Speciellt när de första veckorna ändå går bort från ridning och det bara blir leda. Kände att jag hellre la pengarna till sparhögen (eller shopping) och min tid till träning, vänner och Rikard. Tyvärr...


RSS 2.0