Off

Japp nu drar jag till skogs. Finns lättast per sms! Puss på er

Tysta 10

Nu kommer det bli tyst från mig här i 10 dagar då jag ska ut i skogen på konfaläger. 26 konfirmander och ett grymt ledarteam är vi. Vet inte alls hur mobiltäckning eller internet kommer fungera så jag förbereder er på att det kommer vara tyst från mig.

Njut av sommaren, unna er, sätt mål och visualisera er där. Jag njuter för fullt och tänker inte direkt på vad jag stoppar i mig. Samtidigt växer motivationen för varje dag inför hösten då jag får återgå till min struktur i mat och träning. Försök ett tag, i början fungerar det av ren vilja, sen blir det tungt.. antingen hittar man ut och det blir lätt eller så fortsätter detvara tungt, prova dig fram till det som funkar för dig!

Puss på er!
Magmusklerna börjar visa sig
Kom ihåg det här, det gäller allt i livet. Är det viktigt för dig hittar du ett sätt och dina nära och kära stöttar dig i det!
 
 
 
 
 
 

Helkroppspasset

Vart som sagt ett helkroppspass. Inte helt som jag önskat men i princip alla muskelgrupper kändes igenom. Körde marklyft, uppvärmning med en ökning på 10 kg upp till 60kg där jag körde 4-6 rep i 3 set. Knäböj med 50 kg 6 rep och 3 set efter uppvärmning. Sedan körde jag push-down med rep, bicepscurl (21 an) och sedan cableflyers, latsdrag och militärpress med hantlar. Hade helst velat köra bänkpress, chins och dips men bänken var upptagen hela tiden och en vettig chins/dips ställning fanns inte. Dips framförallt vill jag köra i en tävlingsställning så inte axlarna tar lika mycket stryk. Anyhow, inte samma styrka som när jag lämnade Linköping men muskelmassan är densamma.
Har under dagen sett på poseringsvideos från bodyfitnesstävlingar och var tvungen att testa lite. Riktigt nöjd med volymen som börjar arta sig över axlar och armar. Kommer bli bra detta, för det var kul trots allas blickar.
 
Kommer inte helt gå ut med vad som kommer ske i höst och under nästa år förrän allt är 100% klart men tror många kan börja ana. =D

Las gym in 10 days

Nu ska jag dricka en Celsius och sedan dra till gymmet. Återkommer med upplägget efter. Vet att det väntar fantastisk god middag när jag kommer hem =D

Sista dagen i lunget

Idag är det sista dagen innan lägerstart. Sista dagen i lugn och ro på 10. Solen skiner och jag hoppas att jag ska kunna sola lite när den kommer runt på vår altan. Ska ut och promenera vovven en sväng som har lite ont i sitt vänstra framben så blir bara en kortis.
Ska dessutom packa och sedan köra ett helkroppspass på gymmet. Ikväll ska jag se den sista kvartsfinalmatchen. Sedan kommer jag missa de sista matcherna vilket är förbannat för jag hade verkligen velat se Spanien-Portugal.
 
Efter lägret så kommer jag dra igång min periodiska fasta igen. Trivdes hur bra som helst med det, men nu har jag inte kört det sen jag kom till sthlm och under lägret blir det garanterat inte eftersom jag ska äta med konfirmanderna och de måste lära sig att ha en vettig syn på mat med minst 3 mål om dagen. PF, är något man kan köra när man vuxit klart i kroppen, när man har koll på att man få i sig alla kcal under en dag och har kunskapen om hur allt fungerar och hur man själv fungerar.
 
I Frankrike kommer jag köra PF eftersom jag ändå inte gillar att äta på morgonen där, och det är varmt och jag rör mig betydligt mindre. Sedan i höst är det inte längre jag som bestämmer kring min kost. Så så är det.

EM + mys

Nu ska jag se på kvällens match mellan Spanien och Frankrike som jag tror kan bli spännande med mina föräldrar och sedan njuta av lite Ben&Jerry. =)

Att köra vidare

Min irritation gjorde att jag åkte till Altorpsskogen och klarade av en PW på 4,6km. Regnet brydde jag mig inte om och jag fick rensa ur mina tankar. Återigen blir jag påmind om hur mycket jag älskar träningen. Att bara köra, att fortsätta trots smärta, att kämpa. Hemma igen så körde jag 200 rep mage. Ja, det känns vill jag lova. Och här är det disciplin som gäller, inget fuskande utan att faktiskt genomföra. Med hjälp av gummibandet körde jag också lite biceps och överdel av ryggen som är priogrupper.
Varför då? Övre ryggen vill jag bli starkare i och mina biceps är ett skämt jämfört med triceps så nu ska de få växa ikapp. Det finns nog inte ord som beskriver hur mycket jag ser fram emot Augusti redan, när jag får köra igång igen och då mer seriöst än någonsin och med ett mål. Kommer vara så grymt taggad då.
 
Gårdagens midsommarklädsel.

Inte som man tänkt

Det blir inte alltid som man tänkt. Midsommar var fantastisk fram till ett dumt beslut togs och jag fick åka med en av mina inblandade kompisar till Norrtälje akuten. Vi var hemma vid 23 tiden och midsommar blev inte nära det vi tänkt. Men alla mår bra och klarade sig över förväntan. Det är bara att tacka.
 
Det regnar idag och jag är allmänt trött på det mesta.
 
Just nu längtar jag hem, som i hem till Linköping

Ledig

Nu är jag ledig fram tills på måndag då vi tuffar iväg till Kilsbergsgården med konfirmanderna.
Ikväll ska här bakas cheesecake och ses på fotboll. Imorgon blir det midsommarfirande. Nu håller vi tummarna för riktigt bra väder tycker jag.
 
Annars då, gräset blomar för fullt vilket jag känner av genom att jag är riktigt trött. Träningen rullar på mer eller mindre men jag längtar faktiskt till augusti när det kan bli lite ordning igen. Men först ska jag ju njuta av sommaren i Frankrike.
 
Längtar!

Ta vara

Ta vara på solen och värmen nu. Jag promenerar till jobbet varje morgon nu, bränner av en extra 170 kcal där, men framförallt så är det förbannat skönt. Ta vara på den svenska sommaren, ut och njut. Rör på er, spela brännboll, fotboll, ta en promenad. i vet hur det blir sen, det blir kallt och mörkt igen och ni som inte tar er till gymmet kommer inte röra på er lika mycket.
Gör det nu, kanske blir det en vana som ni vill hålla uppe resten av året!

En solig dag på jobbet + hemmaträning

Det har vart superfint väder idag. Jobbet har också vart bra och det känns bra. Imorgon är det halvdag för att sedan ha ledigt över midsommar. Kommer fira med ett gäng ur min gymnasieklass och lite annat folk. Tror det kommer bli hur bra som helst.
 
Har tränat också. Biceps och bröst. Kör armhävningar och sedan med gummiband. Tänker framför allt på kontakten hela tiden. De gånger man inte har tillgång till gym och sådan utrustning så är det viktigt att ändå hålla igång musklerna. Träningen kan ge något ändå, bara man inte slarvar, tänker på kontakten och arbetar med muskeln. Våga ta i, kämpa mot dig själv.
 
Imorgon är det en ny dag, vi får se vad den bjuder på.

Pass och magen

Vart en PW på 30 min, sen backintervaller, utfall och axlar med hjälp av gummibandet. gjorde utfallen i en brant uppförsbacke. Låre värkte duktigt efter.

Min mage har vart riktigt uppblåst i flera dagar och det känns som jag är 5kg tyngre. Men jag vet att det beror på att jag tillåter mig att äta av allt. Dock så är jag rätt seg och magen är som sagt inte glad. Men det är svårt att bryta sockersuget när man en gång börjat. Nu är det sommar okej, men i höst.. det fungerar inte. jag mår faktiskt inte helt bra av det.


Vill typ ha såhär på mitt vardagsrumsbord, frälsarkransen i blockljus, hur fin som helst

Sol idag

Idag har skiner solen. Jobbet har gått bra. Och vi har ett riktigt bra team.

Ska ut och träna nu. Blir en PW och sen fokus på ben med utfallssteg och knäböj här hemma, är inte sugen på gym nu när det är fint väder.

Trött men kör på

jag är riktigt jäkla trött. Ska ändå se till att ta mig till gymmet för att köra rygg och triceps. Brorsan hänger på också. Blir marklyft, latsdrag, kabelrodd, negativa chins, rygglyft och sedan dips, pull-down och någon mer tricepsövning. Kommer köra 3 x 6 på alla. Marklyften kommer jag ev köra max i efer mina 3 x 6.

Anyway, ska bli skönt att köra nu. Dagen har fungerat annars, har fantastiska kollegor.

Tung dag

Idag kommer bli en tung dag. ska till jobbet nu. Hela tiden kastas det i ansiktet..

I em blir de träning.

Vila i frid

Kvällens middag överskuggades av tråkiga besked. Jag är tom mentalt. Alla mina tankar går till denna underbara männsika som jag delat mycket roligt med. Vila i frid fina du.


Slutligen vill jag säga: tro inte på allt som skrivs, lyssna på det som kommer från Kolmården.

Första dagen + tankar

Idag var det första arbetsdagen. Träffat alla konfirmander. Det kommer bli hur bra som helst det här. Jag har saknat atmosfären och stämningen som finns, den lilla tiden man får varje dag att känna och tänka.

Mina tankar går annars till den kvinnas anhöriga och kollegor som idag avlied på Kolmården. Det är djupt tragiskt och sorgligt.

Nu ska vi in till stan och äta för att fira min kusin som fyllt år.


Whale wars

Den nya säsongen av Whale Wars är ute, det har ni inte missat va?

Sea Shepherd fortsätter sitt arbete trots att Paul fortfarande är fast i Tyskland.

Så mycket större än en man idag, inget kan stoppa de med passionen och viljan.

Delta gym och fotbollskväll

Gårdagen var riktigt bra. Jag, Jasmin, Jack, Josef och Robin körde ett pass på delta gym innan vi åt middag och såg fotbollen på sitting bull. Trots att jag aldrig träffat dessa människor förut så var det otroligt uppsluppet och lätt att umgås. Vi fotade lite också men bilder kommer efter helgen.
Träningen igår gick bra. Ökade i bänkpressen och hittade en ny känsla. Ska nu köra nytt styrkeschema den här veckan när jag faktiskt har tillgång till gym. Blir rygg/triceps, bröst/biceps, ben/axlar, mage/vader/prio. Vader kommer jag inte träna tungt för de behöver inte växa. Prio är de muskler som behöver extra, vilket är övre ryggen och biceps nu.
Idag ska jag till Hellasgården för träning och lek med HGD gänget. Kameran följer med. Imorgon då börjar jag jobba. Nu måste jag åka och handla lite.

Sthlm

Jag och Salsa kom fram lungt igår till mamma och pappa. Det är få saker som slår att köra in och se ut över sthlm i sommarsolnedgången. Jag saknar stan på sommaren, den är fantastiskt vacker.

Salsa börjar känna sig som hemma och har redan kelat med alla i familjen.

Idag kommer bli en underbar dag tror jag. Hela em och kväll ska jag andas träning med ett gäng från hundra grymma dagar och sedan ska vi äta middag och se kvällens match.


Off to sthlm

Nu ska jag slänga soporna, packa in i bilen och sen tuffa mot sthlm.

Har pussat hejdå på hästarna. Red Yawatha barbacka och mös och tvättade Campinos svans.

Onsdag

Igår var det fullt upp minst sagt.
Jag gymmade först på morgonen. Körde rygg och armar och det gick bra under passet. Chinsen känns fortfarande mils borta men jag orkar inte bry mig jättemycket längre. All annan träning går framåt och jag har mer muskler än någonsin i mitt liv.
Åkte sedan iväg på ett möte som också gick bra och fick mig att längta till hösten =)
Mötte sedan upp en kompis för en glass, och hade därefter min första intervju för STS vilket gick superbra. Kul jobb jag skaffat mig, känns riktigt bra =)
Avslutade kvällen med middag med den bästa Bävern.
Bäver: Du är en underbar vän och det känns alltid bättre efter att ha träffat dig! Vi ses i solen och värmen sen =)

Sommarlov

Idag har jag sommarlov har jag bestämt. Är upp, druckit kaffe och tagit mina vitaminer och omega-3. Ska till gymmet och köra rygg och armar. Ett tungt pass blir det. Nu hoppas vi att ryggen tänker att vi ska köra det också. Den har ju fungerat i veckan men det är när det blir tungt som det kan kännas. Men det visar sig.

annars så skiner solen idag och jag hoppas att den tänker fortsätta med det eftersom jag ska vara i stan hela em och kväll. Har ju jobb vid 16 och ska träffa folk runt omkring alla de tider.

Nej har ett möte kl 12 också så måste hem frå gymmet och duscha innan dess så nu ska jag sätta fart!

Produktiv dag värre

Imorse var jag i skolan edan kl 8 för ett möte med Pelle som är min handledare. Nu känns allt lungt och jag har ett par planer som kommer fungera, så efter fikat så tog jag sommarlov. Riktigt skönt känns det.
Åkte sedan till stallet. Red Yawatha som var stel efter att ha betäckt tre dagar och inte ridits. Men helt okej ändå. Kände av min träningsvärk i magen kan man lungt säga under passet. Longerade sedan Zingara och hängde på henne för första gången, och hon var duktig. Några bocksprång men ingen större fara. Avslutade med att longera en väldigt pigg och busig Campino =) Lilla hjärtat, han kommer vara helt tokig när jag kommer tillbaka i Augusti.

Hämtade sedan ut mitt paket från Fitnessguru. Scitec delite protein som innehåller mest kaseinprotein som kommer bli mitt mellanmål under lägret. Tillskillnad från vassleproteinet jag tar efter träningen så är kasein långsammare för kroppen att ta upp.  2 burkar jordnötssmör kom det med också för att hålla suget i styr. För jag vet hur mycket det fikas under konfaläger, och jag behöver substitut. För jag tänker inte slänga bort allt jag åstakommit under sommaren. I höst sedan kommer det bli en kontrollerad viktuppgång för att lägga på mer muskler. Som bonus fick jag med en ny shaker! =)

Sedan vart det ett sista UGpass för terminen. Ute med Ehsan som återigen valde att slakta bröst och mage utöver stationsövningarna. Kommer sakna UGn så mycket och framför allt alla underbara människor som finns på passen. Stämningen är alltid bra och alla kämpar.

Kvällen avslutades med att jag träffa Kalle. Mycket trevligt .

Imorgon, då ska jag njuta av sommarlov men massa kul!


Vädret, seriöst!

Idag är det mulet och regnet hänger i luften. Igen. Är så trött på att det inte bara kan vara lite sommar. Jag har tänkt åka till stallet, men det känns ju inte supermotiverande med vädret. Dessutom är jag trött idag. Jag vill bara mysa med kaffe på ett café.

Ikväll blir det underground. Kommer dock inte köra så mycket ben med tanke på gårdagens klämning.

Seriöst, idag är jag opepp på allt

Måndag i korthet

Har inte haft tid att uppdatera under dagen. Åkte efter UGn till stallet, red Hebe och longerade Zingara. Lyckades bli klämd i en boxdörr så nu är mitt vänsterlår inte allt för lyckligt. Har rätt ont. Får se hur träningen blir i veckan, mycket överkropp misstänker jag.

Åt middag hos Kristian och har sett fotbollen. Missade typ 20 min när jag åkte hem och då kommer alla målen. Vilket jävla fail. Förlust.

Så kan det vara. Imorgon har jag möte tidigt så ska sova nu.

Fullspäckad vecka

Ny vecka igen. Den här veckan är helt galen med saker att göra. Dels är det halvt kaos i mitt huvud gällande mitt exjobb och allt är ovisst med kycklingarna så just nu har jag tre olika planer. Imorgon blir det möte med Pelle för att bara kolla av allt.

Min vecka:
Måndag: Möte och exjobb, UG kl 12, stallet och rida Hebe, se fotboll sverige-Ukraina, ev träffa Kalle, förbreda inför onsdagens intervju
Tisdag: Möte 8.00 med Pelle, stallet och rida, träna kl 18 UG, ev träffa Kalle om vi inte setts ikväll
Onsdag: Träna på morgonen, Dag på stan ev, Jobb kl 16 för STS, middag med Beaver
Torsdag: Rida och stallet, träna kl 17.15, städa lägenheten, fixa akvariet
Fredag: Köra upp till sthlm. Träna med ett gäng från HGD på Delta, middag och fotboll med samma gäng
Lördag Bad och träningshäng med HGD på Hellasgården
Söndag: Börja jobba med konfirmaderna

Utöver detta har jag lovat att hinna träffa Kristian, jag måste packa och jag måste kolla att allt är lugnt med exjobbet. Tack o lov för dator och internet som tillåter att jag kan exjobba oavsett vart jag är. Besked kommer i veckan om hur vi ska göra med kycklingar och vad som är fel på dem.

Träning, UG 1 av 3

Det vart att åka till campushallen och UGn ändå. Fy satan vad Ehsan körde skiten ur oss. I slutet körde vi efter cirkelträningen 200 abs och 200 push-ups. Ett riktigt helvete, men det känns skönt nu.
Nu väntar UG måndag och tisdag också! Dessutom verkar det som jag kan träna fredag em med några sköna människor från HGD! Så komer åka upp under fredag fm. Hade tänkt köra ett pass här innan men det lockar mer att köra med dem på Delta.

Nu måste jag ner till tvätten igen.


Bättre nu

Nu har jag piggnat till ordentligt. Har ätit och druckit vatten och kroppen känns riktigt pigg igen. Något seg i huvudet, men det är för att jag kollar på tvn och datorn om vart annat. Borde använda glasögon när jag kollar på datorn, men då ser jag inte tvn så nu får huvudet ta stryk.
Anyway så kommer jag nog köra undergroundpasset i eftermiddag för jag kan inte riktigt sitta still. Har tvättid kl 17, men förhoppningsvis har ingen tagit den när jag kommer hem eftersom den sträcker sig till 22. Annars får jag tvätta en annan dag helt enkelt.


Den här bilden vill jag slänga in igen. Den gäller stenhårt i min värld och jag misstänker i de flesta andra som tränars värld också. Har jag mina hörlurar i och är i en övning, då vill jag inte bli störd. Thats it. Jag har antagligen noterat att personen är där och vill säga något. Så antingen väntar man tills övningen är klar eller kommer tillbaka senare. Tar jag ut hörlurarna, ja prata på glatt på =)

Dagen efter

Vad ska man säga, gårdagen var riktigt rolig. Jag dansade och träffade mycket trevligt folk. Men, idag mår jag väl som jag förtjänar. Fy fasen vad jag minns varför jag drog ner på alkoholen i och med träningen. Jag är sjukt uppblåst och seg idag och det känns riktigt jobbigt. Men det var en sista kväll här och det var värt det =)

Idag har jag tvätt på schemat och egentligen vill jag träna i em, men det beror helt på hur kroppen känns. Annars tänker jag att jag ska se Italien-Spanien ikväll.

Resten av sommaren kommer bli något mer nykter. Visst något glas vin, men inte så mycket att jag inte kan träna dagen efter. Inte värt det

fattömning

Nu ska jag iväg på en sista festkväll i linkan för den här terminen. Dansa vill jag göra!


Fölförhoppningar

Förhoppningsvis trillar det ner 3 föl på Ängstugan nästa år. Amalthe betäcktes i slutet av April med Zaza och verkar inte brunsta om, så det är bra tecken. Nu idag betäckes Guapa även hon med Zaza och Gittan betäcktes med Yawatha. Som ni förstår så håller jag mest tummar för att det kommer bli ett föl efter Yawatha. Det vore hur kul som helst, speciellt om han säljs.

De ska betäckas om ett par gånger till sen är det bara att hålla tummar och tår.

Promenerade ut en sväng med Yawatha efter för att han inte skulle stelna och han var verkligen hur snäll som helst. Mitt lilla hjärta.

promenad!

Nu ska jag in i duschen innan det blir fest ikväll! :D

Lördag

Godmorgon alla. jag har precis vaknat och har tänkt åka till stallet (om det inte regnar, har inte kollat genom fönstret än). Ikväll ska jag gå på hgs fattömning är tanken. Var länge sedan nu som jag var ute så det ska bli roligt.

Återkommer senare. Ha en fin dag!

Dagens outfits


Väldigt vardagligt och jag. Älskar min nya jeansjacka!

Träningsoutfit. Byxor från Nike och linne från HM. Armarna börjar få en grym volym nu =)


Nej den var inte skön

För visst är det den vanligaste kommentaren när man säger att man gått och fått massage? Åh vad skönt. Nej så fan heller. Det gjorde svinont 90% av tiden. Nu känns det såklart bättre. Fortfarande öm men inte som innan, inte spänd. För vet ni, det är inte skönt med någon som trycker på muskelknutor och triggerpunkter. Anyway, Kristian vet vad han pysslar med och de var rätt skönt att bli masserad av någon man känner för jag vågar ju svära och liknande när det gör ont.

Dagens pass då? Det var såklart inte öppet i receptionen när jag kom dit så fick tänka om. Men körde samma upplägg.
Ben: Knäböj 20 kilo, boxjump 80 cm och utfall 9 kg hantel i varje hand. Körde först 40 knäböj, 10 boxjump, 40 utfall (20/ben). 30, 8, 30; 20, 6; 20 och sista setet 10, 4 10. Allt utan vila mellan.
Fortsatte med 30 sek *4 med 15 s vila på bänkpress med 20 kilo. Sedan direkt efter armhävningar i tabataintervaller 20s *8 med 10 s vila mellan
Sedan körde jag mage. Plankan 4* 40, 20s vila, följt av sidoplanka 2 gånger/sida 30*4 som ovan.
Avslutade med russian twist med 10 kg vikt i tabata.
Kompletterade med lite insida lår och vader samt axlar. Helt slut var jag.


Dagens planer

Som alltid så har jag en plan för vad som ska göras idag. Dels så MÅSTE jag boka en tvättid, tråkigt men så är det. har druckit mitt kaffe och ska ta mig in till stan för att fixa ett lånekort på stadsbiblioteket för att kunna boka studierummen där framöver. Kommer behöva dem i mitt jobb för STS eftersom det är ett av de bästa ställena att hålla intervjuerna.
Ska sedan äta och dra till gymmet. Ska slakta benen totalt med hjälp av lite kettle. Tänkte inte köra utmaningen men ett liknande upplägg.
40 sumosquats, 40 kettlesvingar, 40 utfall (20/ben), sen 30, 20 och 10.
Sen ska jag även köra lite bröst. Kommer köra som hantelpressar fast med kettlarna 30 x 4, 15 s vila mellan sedan armhävningar tabataintervaller, dvs 20s övning 10s vila, 8 set
Sedan blir det såklart lite mage. Plankan 40 x 4, 15 s vila och russian twist i tabata intervaller som ovan.


Gäller stenhårt!

Träning och Whale Wars

Var på underground också idag. Vart en riktigt bra genomkörare för kroppen och ett roligt pass. Elena är dessutom fantastiskt peppande att träna för. Ryggen funkade bra i de flesta övningarna, utom dem där jag behöver dra ihop skulderbladen.

Har under kvällen sett på Whale Wars Viking Shores. Imorgon sänds det första avsnittet från årets kampanj i Antarktis. För er som inte följt bloggen så länge så kan jag informera om att jag följer och stöttar Sea Shepherd dagligen. Har en stor passion för valar och den passionen är nog starkare än något annat i mitt liv. Om jag om ett år inte har något som binder mig kvar här, så kommer jag söka som volontär. Att inte få vara en del på riktigt i det jag brinner för, det fungerar inte för mig.


Pilotval i Gibraltarsund från förra sommaren

Sista dagen på landet

Inatt sov jag sista natten på Ängstugan. Veckan har flutit på hur bra som helst. Vi körde idag en sväng till tippen och åkte sen via hööks hem. För min del vart det ny glansspray, det behövs i manarna på alla och i svansen. Framför allt Yawathas jätteman behöver den.

Idag har jag ridit Hebe och det var lika roligt som alltid. Hon är så fin. Och nu börjar hon bli riktigt mjuk och jag hitta knapparna. Som belöning fick hon gå ut och rulla sig i paddocken efter. Jag löslongerade även Zingara. Planen är att jag ska hinna hänga på henne i alla fall innan jag åker till hem för sommaren. Längtar efter att hon är inriden. Hon har så mycket personlighet och är hur go som helst.


nöjd tjej efter passet

Fika & gym

Var över till Elina och fikade med några stycken. Det var trevligt, helt klart. Drog sen vidare till gymmet. Körde rygg och armar. Triceps är ju lätt det roligaste nu eftersom dipsen går som på räls och det är nog den muskelgrupp som jag är starkast i. Biceps fortsätter vara ett nödvändigt ont och ryggen är till o från. Nedre delen gick bra idag men roddarna sket sig totalt då jag har den förbannade knutan som är värre än någonsin. Fick sluta köra några övningar och bokade in en massage på fredag så nu håller jag tummarna.


Klänning solen till ära

Hästarna avklarade

Nu är hästarna avklarade för dagen och jag ska åka mot Ryd och Elina för lite fika innan jag ska gymma. Red Zaza och det gick bra. Galoppen var jag riktigt nöjd med. Han skötte sig med tanke på alla andra hingstar som befann sig runt omkring.
jag och Tilda fick även gå på fånga in geten jakt, men med lite betfor som lockbete så gick det hur bra som helst.
Har även longerat Campino som som vanligt tillslut kommer på att det där med sadel faktiskt är helt okej att ha på sig.

Sooool!

Efter att ha suttit uppe för länge igår så tog jag lite sovmorgon idag. Har tänkt att jag ska rida Zaza och Yawatha och ev longera Campino idag innan jag åker iväg och fikar och tränar. Hoppas solen håller i sig för jag är riktigt trött på allt regn.

Idag riktigt kliar det i kroppen efter att träna!


Ny vilodag

Under eftermiddagen så gick jag med som intervjuledare för STS High School för första gången och det kändes riktigt bra. På onsdag nästa vecka ska jag hålla min första intervju själv och jag ser fram emot det. Jag längtar efter hela principen att faktiskt ha ett jobb. Gillade ju fantastiskt mycket mitt jobb på Kolmården förra våren. Nu har ju STS egentligen ingenting med min utbildning att göra, men jag var ju själv iväg med dem 2007 och älskar att resa och träffa nya människor. Dels ska det bli fint att få in lite pengar som gör att jag kan spara och kanske slipper panika efter ett jobb nästa sommar och att jag tänker att det är bra att prova så mycket som möjligt, få erfarenheten.

Carro har vart här och ätit med mig under kvällen. Tyvärr har det regnat igen. Imorgon är det ju ledig dag så jag hoppas på sol. Sedan ska jag fika hos Elina vid 16 innan jag åker via gymmet hem. Idag har det ju blivit ytterligare en vilodag, förutom stallsysslor så imorgon ska jag ösa järnet!

Tisdag

Har haft fullt upp hittills idag. Fixade stallet på morgonen och red Junco vilket gick hur bra som helst. Är i skolan nu på seminarium och ska sedan till stan för lite jobb kl 16. Idag blir det vilodag från träningen vilket känns okej. Min kropp är rätt trött alltså.

Jag skriver mer ikväll. Är lite inne på att starta en ny blogg istället eller samtidigt som denna mer angående träningen. Men har inte bestämt mig riktigt

Hästarna också

Har ju hunnit med en del av hästarna idag också. Tog in Hebe och Zingara och red Hebe. Hon släppte superfint på slutet och jag är så nöjd. Älskar att rida henne och det är så roligt. Hon har en enorm kapacitet och hittills har jag bara jobbat på att hon ska kunna arbeta rätt i form i ett lugnt tempo. Nu ska jag börja lite smått med allt annat. Galoppfattningarna satt som en smäck i alla fall =)
Zingara fick nöja sig med en avborstning för sedan öppnade himlen sig. Knäpp Campino ville inte gå in från hagen för då behövde han vända huvudet mot regnet och det gick inte för sig. Tillslut så gick det om vi sprang in, väl inne var han såklart nöjd.
Red sedan ut med vår grupp och Felicia. Jag tog med Yawatha ut för att han behöver lära sig. Och ja, uteritter är han som mest hingstig under. Han gör språng i luften och reste sig en gång. Tack o lov så lägger han ner om man bara släpper i handen och driver framåt. Det som triggar är andra hästar. Först var det dem vi skulle ut med för dem var valacker och luktade sto, sedan hästar vi red förbi. Men vi travade förbi alla ställen och red på framåt bara och då vart det mycket bättre. Han lugnade sig också allt eftersom och kunde koppla av i skogen. Men ja, ibland inser man att det är stora djur. Tur att han har massa man jag kunde greppa i =)

Men efter uteritten och undergrounden är jag nu helt slut i kroppen.

Bra pass

Undergroundpasset idag var riktigt bra. Körde på trots rätt trötta ben fortfarande. Har ätit en ordentlig lunch nu och ska snart gå ut till stallet och hämta in flickorna. Antingen rider jag Hebe före eller efter vår lektion, det beror på vädret.

Pepp!

Nu ska jag iväg och träna och jag är grymt taggad. Ska bli riktigt skönt att få ta i ordentligt på ett pass underground. Sedan ska det ätas en rejäl lunch!

Återkommer med hur passet gick och ev lite annat. Har mailat runt lite om ev framtidsplaner.

Puss på er!

Ny vecka

Nu är det måndag igen. Har fodrat hästara och haft hundarna ute en sväng samt fixat åt katterna. Ska åka till skolan snart för lite måndagsmöte och plugg innan underground kl 12. Sedan blir det tillbaka till ängstugan för att rida. Ska hämta in Zingara och Hebe idag och sedan får Yawatha följa med på kvällens uteritt, han behöver den träningen.

Hoppas ni har något att se fram emot i veckan =D Jag menar det är ju ledigt på onsdag!

Bättre dag

Idag har helt klart vart en bättre dag. Jag känner mig mer positiv och även om jag slirat lite i kosten så känns det inte som någon fara på taket. Imorgon kör vi underground och jäklar så taggad jag är.

Ska sova nu, imorgon ska alla fyrbenta matas innan jag åker till universitetet.

Söndag på ängstugan

Dagen började med att det regnade. Och så fortsatte det så hela fm. Så vart inte mycket gjort. Blev en lång och god fika inne hos Micke med Feliza. Red Zaza under em, det gick sådär. Han var rätt spänd och ofokuserad. Men han skötte sig och blev helt okej på slutet. Släppte även Campino i padocken för att han skulle få springa av sig. Han har nämligen visat tecken på att det skulle behövas i ett par dagar nu. Mycket riktigt brallade han en hel del. Sötnos.

Åt middag för en stund sedan och ska nu upp till josse och Micke för lite scones innan mitt ätfönster stänger för dagen. Imorgon blir det fm på universitetet innan underground och sedan hästarna under em.


Zaza

Förändring

Det kassa vädret fortsätter idag, det till och med regnar en del. Tycker det kan bli sommar nu!

Jag känner mig i alla fall bättre nu och tankarna börjar komma på plats. Har kommit fram till att jag måste prova något nytt för att hitta motivationen igen med maten så ska börja med PF-periodisk fasta. Satt och läste på om det igår. Det innebär att jag har et ätfönster på 8h varje dag och sedan fastar 16h. Så jag kör 12-20. De dagar jag tränar på lunchen kommer jag köra 11-19. Under fastan får man dricka vatten och kaffe, samt protein eller bcaa i och med träning. Ja allt som inte innehåller kalorier går bra

Varför då? För att då behöver jag inte känna sån ångest utan kan äta ordentligt under den tiden som jag får äta och sedan inte äta alls under den resterande Det är lättare för mig när jag har vad jag "får och inte får". Nu ska jag prova i alla fall så får vi se hur det känns. Nått var jag tvungen att göra i alla fall.

Skitkväll

Jag har en riktig skitkväll ikväll. Känner mig ensam och jävligt svag i min karaktär. Jag hade i över 6 veckor hållt min kost prima, resultaten kom och sen föll det fatalt.

Jag känner mig riktigt dålig som trillar dit, som faller för den jävla chokladen, glaset vin. Jag vill ha mina muskler, jag vill att de ska finnas, jag vet att jag kan komma dit. Om jag bara är stark. Men jag känner mig inte stark just nu, jag känner mig svag och vill bara äta allt i min väg.

Fan, Sara, imorgon är en ny dag. Det är fortfarande 4v kvar av 100GD, jag VET vad jag kan lyckas med på 4v, på det 4 första tappade jag 6cm i midjan. Fan jag kan ju, jag vet ju det. jag ska bara hitta min ork.

Här får ni lite bilder istället på dem jag delar tillvaron med just nu. Dem är bra fina dem och livar upp allt tack o lov.


Mamma Katt

Junco

Vovvarna, Max, Arthur och Nina

Hoppas på ok väder imorgon då!

Kyligt värre

Idag har det tack o lov inte regnat så har hunnit med en hel del. Longerade Qieto imorse, sedan red jag Yawatha som var hur fin som helst. Galoppen börjar verkligen sitta och framför allt hans bärighet. Avslutade dagen med att rida Junco. Blåsten gjorde honom ofokuserad men det släppte på slutet. Älskar känslan av att bara kunna rida med sitsen. Att varje liten millimeter jag rör i mig i sadeln spelar roll. Att det räcker att sätta sig längre fram på sätet för att han ska bryta av och göra halt och hur det tvärtom ger signalen att få fram. Att kunna flytta sidvärtes och göra volter bara av en vridning i höften. Det är fantastiskt.

Har fotat lite idag så kommer kanske bilder under kvällen. Är galet kallt dock. Fattar inte, det ska liksom vara juni nu!

RSS 2.0