Tralalala

Det är ett underbart väder ute idag!!! I just love it!

Och så sitter jag här? Ska in till stan snart och hämta soffbord som jag köpt till nya lägenheten. Så var tvungen att se till att ha pengar så jag kan betala också. Har hört att det ska vara bra liksom.

Men men. Ska fira moster ikväll också som fyller år. Hoppas på grillat ute=)

Nu ska jag inte sitta här utan njuta av solan

Kom ihåg att gratta din mamma på morsdag också!

En dag i solen

Idag ringde klockan 06 igen=( vaknade med en ångestkänsla över vad jag egentligen gett mig in på en dag som denna, när man bara ska ligga vid vattnet och sola. Klockan 08.10 slog jag och pappa ut på första tee och jag behövde inte gå the walk of shame på golfdbanan. Visst vart det lite upp o ner men jag är nöjd med mitt spel för att ha spelat typ 6 rundor de senaste 5 åren. Men vad säger man; Vi hade i alla fall tur med vädret.

Har även besökt hamnens dag på marina idag (min gymnasieskola) och umgåtts lite med mina gamla klasskompisar. Nu är jag hemma och ska avnjuta grillspett till middag och sen ska jag kanske möta upp några marinare igen eller så stannar jag hemma och myser framför robinson finalen.

Puss haj!


No more tenta!

Nu har jag skrivit min sista tenta för mitt skolår. På sommarkursen i sommar så har vi bara duggor och inga tentor vilket känns väldigt skönt. tentan idag gick väl sådär. Kan ha klarat mig precis. Nu vet jag i alla fall att jag inte ska bli ekolog är inte min grej skulle jag tro. Tur att jag ska läsa etologi då=D

Nu sitter jag hemma och väntar på att tiden ska gå så jag kan ta bussen till tåget och sen åka hemhem till sthlm. Ska mysa i stallet ikväll sen imorgon blir det en dag på golfbanan samt vid Marina. =D

Jag ser över/förbi/bortom morgondagens tenta

Jag försöker lugna ner min tentaångest inför imorgon. Försöker intala mig själv att jag inte dör om jag kuggar en tenta. Men det är svårt. Jag har en extrem prestationsångest och höga krav på mig själv. Skulle känna mig så misslyckad om jag inte klarade den. Jag skäms över att säga det men så är det och det är inte en kul känsla.

Det som känns bra nu är att jag har hämtat ut en ny mobil efter att min gamla fick bada i såpa sen så ser jag framför allt fram emot att få komma hemhem imorgon.

Jag vet inte. Måste plugga mer nu.
Paniken bubblar inom mig..

Om tentastress...

Tentastress är en klump i min mage som får en att känna att man bara vill spy, en lätt molande huvudvärk och en känsla av ångest inför allt när man inte sitter och pluggar.  Och inte blir den bättre av en flytt på måndag, tvätt och ett festeri (dock så är ni ju bäst!)

Det blir inte bättre av att jag har en lika stressad pojkvän som ska lämna in sitt kandidatarbete på fredag (samma dag som jag skriver tentan). Synd är att han inte har så bra framförhållning utan sparar allt nu inför sista stunden. Så nu är vi mest irriterade på varandra. Tur att vi ska flytta så vi slipper gå på varandra hela tiden. Vi behöver det så vi håller ihop, älskar ju honom.

Ska hemhem ikvällen och längtar verkligen efter en kväll i stallet. Bara få vara med mina vänner och hästarna som jag känner. Sen önskar jag att Careful fölat så jag på söndag kan sitta hela dagen och bara se henne och hennes föl. Få se att hon mår bra. =) Sen på lördag vill jag bara hänga med mina gamla klasskompisar som jag saknar.

Ser fram emot helgen när den förbannade tentan är över. Jag gillar INTE blommor! Men har kamera i batteriet igen =)


Fina att se på men inte roliga att lära sig livscykler, vävnader och annat skit kring dem!

Lite mycket på gång

Godmorgon!

Vad ska alla hitta på en onsdag som denna. Mitt schema är rätt fullspäckat. Ska till skolan om ca 25 min för att ha min sista föreläsning (frågestund) innan tentan på fredag. Sen ska jag till Tornby och hämta ut min telefon som vart på lagning och fixa min kamera eftersom batteriet inte vill ladda sig alls. =( Därför det vart tomt om bilder här. Kvällen kommer bestå av plugg plugg och plugg, men sånt är livet om man är student. Ska faktiskt tvätta också. =P

Känns halvkul att leva på mina sparpengar den här månaden eftersom man "bara" får 5800 av csn. Men fick betala hela nya lägenhetens hyra men Benjamin betalar Juli så då kanske jag får pengar över. Sen så kommer självrisken på telefonen som badade i såpa landa på 500 och sen nytt kamera batteri eller laddare på ca 400 säkert =(

Blir inget festande den här månaden inte.
Men nu har jag inte tid att sitta här. Slänga i mig frukost och trampa till skolan.

Sol, sol =D

Idag har solen skinit från en klarblå himmel. Jag gillar det här vädret skarpt! Synd bara att jag fick sitta inne hela dagen och titta i ett mikroskop hela em. Hade tänkt sitta ute på fm men det var folk överallt vid skolan eftersom det är tenta-p.

Hoppas på samma fina väder imorgon. Idag kom CSN pengarna också men dem försvann typ lika fort igen till diverse räkningar. =( Vilket är typiskt surt.

På lördag är det hamnens dag typ en form av öppet hus på mitt gymnasium. Hoppas få träffa mina gamla vänner där =D

Nu borde jag lära mig mer om anatomin i växter och latinska namn hos mossor och ormbunkar men ska nog duscha och raka benen istället =P

Älska solen så här när våren börjar gå över i sommar!!!

Hemkommen från landet

Igår anordna vi i 4v vår första riktiga sak. Vi hade vår vårpicknick. vädrets makter stod på vår sida och solen sken trots regn idag och i förrgår =D. Den första utmaningen var att släpa en jättegrill som hade punka på båda hjulen från förrådet på VTI. Men med gemensamma krafter så gick det finfint. Resten av picknicken gick toppen utom att vi sjöng lite fort på gycklena ibland. Dock kan man ju inte lyckas sådär perfekt från början. Vi har nu en underbart bra start inför vårt festeriår. Vi kommer få massa kul tillsammans och alla med oss =D

På kvällen blev jag upphämtad av Mia. Hon, jag, Kim, Elina och Johanna åkte till Mias morfar 1h åt det södra hållet härifrån. Väl framme grillades det trots att kl var 22. Var uppe med tuppen imorse också (nästan i alla fall) för att vi skulle rida innan hästarna skulle användas till programridning på em. Ja red en söt liten sak (ca160 i mkh) som hette Bright Knight aka Nicke. Vi red lite inne först och då var han allt en seg liten rackare sen tog vi oss ut i skogen en sväng där vi undslapp regnet och prickade uppehållet. Han vart pigg och busade lite ute med några små bocksprång. Så söt!! Jag saknar ridningen! Sedan fick vi göra vår plikt och mocka också. Men gjorde absolut inget.

Bilen rullade på Linköping igen vid 15. Sitter nu hos Benjamin. Svintrött. Marie och Niklas är här och ser på film. Jag hade helst få ensamtid med Benjamin (vilket han vet så jag är lite bitter). Dessutom ser dom b-filmer, såg dem första 5min innan ja nästa spydde på det. Har istället såhär en fredagskväll läst 2kapitel i botanik boken, alltså pluggat inför tentan. Ja nu sitter jag mest och väntar på att dem ska gå så jag får sova. Har ju suttit i sängen och pluggat och annat sen kl 21 typ.. Jippie.. eller inte.

Imorrn kommer mamma och pappa hit. Det blir mys. Jag ska träna lite golf och sen ska vi äta middag ute=)

låt det ta slut

Nu vill jag ha sommar! Jag vill vara ledig, ha sol, få bada, grilla och umgås med alla som jag tycker om.

Jag vet att jag i juni kommer sakna stallet mer än någonsin. Det är den bästa tiden varje år. Att rida i hoppgruppen på fredagkväll i det varma, kvava ridhuset så man svettas som en gris. Att sen kunna släppa hästarna i gräshagen och se dem små liven vara super lyckliga. Att få bada i äckliga ösbysjön och kunna ta en sen kvällspromenad med hunden till hagen och titta på hur bra hästarna har det i solnedgången när de betar. Jag kommer sakna att rida ut på Careful i gräset och lyssna på fåglarna, att stå och mysa i solen.

Istället sitter jag här. Har statistikdugga senare idag. tror det kommer gå vägen. Sen är det bara botaniken kvar. får vara ledig en vecka innan sommarkursen drar igång, tack o lov. Undrar lite hur det är med Curf hon ska ju föla på tisdag.

Ibland undrar jag om jag gjorde rätt. Eller jag vet att jag gjorde rätt som började plugga men det gör så förbannat ont att sakna det liv jag älskade. Att sakna mina vänner och djuren. Mina år från högstadiet fick hästarna en central roll, den centralaste rollen. Det gick ut över min familj ibland och min dåvarande pojkvän på gymnasiet. Men vet ni nu bryr jag mig inte, för dem åren var dem bästa. När jag kände att jag kunde något, var uppskattad och fick vara mig själv till 100%. Jag saknar det.

Men inte tid för att vara bitter. Måste plugga.


<3

Vad händer sen

Jag har såhär efter snart ett år på universitet börjat undra vad som händer sen. När man är klar med plugget, lågkonjekturen förhoppningsvis har vänt och man påstås ska hitta ett jobb. Gör jag rätt?? Det har jag undrat de senaste dagarna. Har funderat på om jag valt rätt. Har så mycket jag skulle kunna jobba med och har insett att efter mina 3år och en kandidatexamen har ganska mycket som jag kan göra. Jag menar jag kan gå kvar läsa en master inom etologi, jobba på zoo efter det eller forska. Jag kan också läsa en master i miljö och hälsoskydd med extra inriktning mot djurskydd. Jag menar då blir jag ändå något. Jag får se. Mycket möjligt att jag tar ett år efter mina 3 och jobbar och reser.
Kanada lockar mig. Vancouver, valsafari kanske volontär på någon marinstation där.

Jaja mycket finns det att fundera på nu vet jag att jag måste cykla till Ryd. Hämta lite säker inför torsdag när vi ska åka och rida och sen är det gyckelträning!

SOF

Igår var det kårtegedax då. Vi var helt awsome måste jag säga. Claes gjorde en jätteinsats på fildelningsfronten. Han gav ut både mellanfil och vanlig filmjölk till folket på stan som var där för att titta på oss. Hela kårtegen orkade han trots att vi hade kunnat bytas av, och hans röst tog stryk. Nu var inte han den enda som delade men den som gjorde mest. Efter att jag hade tröttnat på att stå typ still uppe på "skeppet" så gick jag också på marken för att "sälja" vår fil.

På kvällen så vart det förfest hos Jessica i 4v08/09 och sedan åkte jag, Elina och Mia till området innan dem andra för att titta på röda arméns gosskör. Dock så drog jag hem rätt snabbt, redan vid halv ett då jag frös och var trött på fulla människor i för hög ljudnivå. Är så glad att jag inte festat alla tre SOF dagarna jag är trött som det är. All press från skolan har slagit mig idag och jag har sovit tom med på dagen. Dock så är jag riktigt lugn ändå. Har hunnit plugga och känner mig någorlunda i fas. Jag menar det är kul att festa men inte varje dag, varje vecka det är inte min grej. Och ja flyttade hit för att plugga och jag har som krav på mig själv att klara min skolan, Jag vet ju att jag kan det! Så det är det som är det viktigaste. Nu är det 3skoldagar den här veckan. Gyckelträning varje dag till torsdag eftersom vi ahr vårpicknick. Sen ska jag, Kim, Elina, Johanna och Mia åka till Mias morfar och rida på hans hästar på fredagen. Längtar!!!

Snart flyttar jag och Benjamin också. känns fantastiskt bra. =D

Skåda oss imorrn

Imorgon är det kårtege dagen på SOF (student orkester festivalen) och vi i 4v 09/10 ska vara med tillsammans med föra årets 4v alltså 08/09. Vi har byggt ett piratskepp med pirate bays logga på seglet. Så vi kårtegar typ för fildelning så ska dela ut fil till folket som tittar på oss. Var nere på byggplatsen 15idag för att vi skulle få upp skeppet på den lastbil vi ska ha på kårtegen. Vår lastbil hade redan kommit och vi var färdiga riktigt tidigt =). Det blev så sjukt snyggt kanske för att jag inte har gjort så mycket jobb på bygget =P. Vi delar flak del med Couchsufers altså en organiation av studenter som menar att man kan resa jorden runt och å sova på en annan persons soffa som också är med i organisationen. Typiskt bra tycker jag det låter som. Och framför dem, fortfarande samma lastbil som oss, kanske borde säga långtradare nu, är CC 08/09 skulle jag tro. Iaf dom har en stor champagne flaska. Så nu vet ni vad ni ska leta efter imorgon. Kårtegen går från 13-16 och slutar vid festivalområdet vid folkets park.
Efter ska vi troligtvis duscha sen förfesta till melodifestivalen. Sen blir det en omgång på området. De andra ska vara där ikväll också men jag ska plugga och mysa med Benjamin.

Pratat med mamma idag. Har bestämt nu att jag ska få ner min kusins gamla svarta hörnskinnsoffa till nya lägenheten. Helt PERFEKT!!!

Update

var ett tag sedan jag skrev men mitt liv är något hektiskt för tillfället. Tack o lov så har jag de senaste två dagarna unnat mig lite träning igen. Vilket verkligen behövdes efter alla extra alkohol kalorier som man intog under helgen. Så vart 2h träning igår, 1h aerobics och 1h freepowerdance vilket är en blandning mellan yoga (som uppvärmning och avslutning), afropowerdance och combat. Jag rekommenderar det starkt om ma vill satsa på extra stretch  men samtidigt vill ha sig en rejäl genomkörare i kondition.

Nu ska jag återgå till plugget. Börjar få ordning på statistiken men nu ska jag sammanfatta latinska namn på ormbundar, och gymnospermer. Låter väl superskoj

Jag räknar ner till jag får lite lugn igen.

Och om 12 dagar beräknas Careful föla :)


Helgen

Var blöt, galen, onykter, rolig, jobbig men allt som allt FANTASTISK

4v 09/10 vi kommer vara det bästa, galnaste, underbaraste och snyggaste festeriet ever!

Tagga

Nu är det bara att tagga inför kvällen (blir lite vila först) och be till högre makter för att regnet håller sig borta.

Hoppas helgen blir toppen

Förutom att göra sådant som att lära mig mossor på latin och rita av prep från mikroskopet så har jag även idag haft möte. 4v + CC + PILS, vi har haft möte om tentakravallen som förra året var on the rocks. Vi har alla delat upp oss i olika grupper, 1 från varje festeri. Eftersom som jag är schlagetansvarig så har jag ingen given uppgift resten av året utan hoppar här in under dekorgruppen, vilket efter mötet känns superskoj.

Vi tog sedan en öl innan vi (4v) skulle gyckelträna. Vi är faktsikt riktigt samstämmiga och låter bra, i alla fall i nyktert tillstånd. Alla som kommer på Vårpicknicken den 21 maj får höra oss gyckla. =D inte att missa!

Imorgon är det vår första festerifest och därefter utekravall! Hoppas på inget regn, bara det är uppehåll kommer det bli FANTASTISKT! Och våra hängslen är underbara. Love dom redan =P Sedan är det skifte på lördag. Söndag blir en ren rehab dag!!!

Ha en toppen helg

Träna

Aerobics på kvällen och det var så jäkla roligt. Så underbart att bara köra järnet till alla bra låtar, svetten rinner men det gör liksom inget för det är så roligt, värsta kicken, I love it!

Dock hostade jag och hade slemmig hals +  att min näsa rann lite. Typiskt jobbigt. Men det mesta av allt beror på pollen, men hostan är så jäkla jobbig. Ska i alla fall ringa vårdcentralen imorgon och försöka få ut en inhalator för luftrörs vidgande. Blir så mycket jobbigare att träna och får lite ansträngningsastma av träningen nu under pollensäsongen.

Nevermind, det var så skönt att få träna igen efter feber och annan skit förra veckan, så var ju 2v sen sist jag tränade.!!!


En helg i Mariestad

Eftersom jag mådde bättre under valborg, (feberfri men ont i halsen) så bestämde jag och Benjamin oss för att åka till Mariestad till hans mamma Mia och Rauno (hennes kille). Vi spenderade helgen där och träffade dessutom Benjamins ena bror Jonatan och hans fästmö Mia samt son Oliver för första gången. Isak (yngsta brorsan) träffade jag också men han har jag ju träffat förr. Det blev mycket grillat och fint väder. Brände mig på bröstet i solen till och med. Helgen var i alla fall riktigt trevlig och lyckad. Halsont har också gått över så ska nog våga träna en gång den här veckan.

Innan vi åkte på valborg så tog vi i 4v vårt foto till nollehandboken, vi vart säkert supersnygga, det är det vi gör, är snygga. Sedan tog vi en joggingtur och det slutade med att jag "invigde" mina hängslen i öl av Jonas som kanske tyckte att vi var ca 10h fö tidigt ute med våra hänglse. Vi skiftade på kl 00.00 alltså 1maj!

Annars så är jag så förbannat pollenallergisk just nu och är svintrött hela tiden pga av det. Så nu kommer det ju vara såhär till typ juli. =(

RSS 2.0