ett litet ljus i mitt mörker

Jag ska börja med att säga att jag är så extremt tacksam för mina vänner, det är de finaste i hela världen.

Sen ska jag uppdatera lite från ridningen igår. Det var närmare -15 och pulssnö. Hästarna var lurviga och glada. Red Porthos och det var superskoj. Red honom på prova-på ridningen och det var nu jag insåg att jag verkligen lärt mig och blivit bättre.

Mamma och jag har dessutom bestämt (nästan 100) att vi ska boka en två nätters på Yasuragi hasseludden spa i januari innan jag åker tillbaka hit. Åh kan bara säga ett stort tack till mamma, älskar dig! För det är något jag också inse de här dagarna; att jag trodde aldrig att jag skulle ringa min mamma om någon kille. Men det gjorde jag och det var det bästa jag kunde gjort. Så mycket stöd och peppning. Och man inser att ens föräldrar (eller mina) kommer alltid älska mig, oavsett. Jag hoppas att jag kommer vara likadan mot mina barn sen i framtiden att de kan känna att jag älskar de oavsett.

Tyvärr hjälper inte något av detta direkt mot mina känslor för Rikard. För de finns där, och om mitt hjärta nånsin blir helt. Det vet jag inte, just nu känns det inte som det.


Min fina. Jag hade behövt dig nu. Behövt din box att sitta och gråta i. Din mule som tröstar. Tomrummet efter dig i mitt hjärta kommer nog aldrig gå att fylla. Än är det din plats, där bor minnena, sorgen, saknaden

orkar, orkar inte

Jag klarar mig igenom skoldagarna på något sätt, trots smärtan i mitt hjärta. Klumpen i magen och det ständiga illamåendet. Men sen går det inte längre. Smärtan blir för stark. Tårarna bara rinner.

Jag ångar mig, varenda ord. Jag älskar Rikard, så jävla mycket. Men det räcker inte, å det är bara mitt fel. Fan.

jag tänker klara det

det är ca 3v till jullov. 3v lidande innan jag kan åka hem. Hem till en jul i stallet hos hästarna. 1 månads omställning. 1 månad till att ställa in att jag måste börja om. Mamma och jag pratade om att åka iväg sista veckan innan skolan börjar. Spa eller liknande. Ikväll ska jag rida. Jag vill ha en man att gråta ut i.

Just nu känns det som jag aldrig kommer hitta någon igen. någon som jag kommer älska lika mycket. Men jag hoppas på att rätt finns där ute. Någonstanns. Men just nu är jag inte redo, inte för något annat

Mat

Har iaf lyckats få i mig den första riktiga måltiden nu sen natten mellan lör-sön. Måste plugga, men helst vill jag bara gömma mig under täcket och försvinna.

Som en strimma ljus så inser jag i alla fall att jag har fantastiska vänner, och familj. Ville inte prata med någon igår, men ringde mamma. bästa!

I en grå dimma

Jag har inte sovit direkt inatt. Hjärtat har bankat så jag trodde att det inte skulle få plats. Det gör ont. Varenda liten sekund. Jag är i alla fall uppe nu. SKa försöka få i mig lite mat även om det känns som jag hellre vill spy. Fan att jag kunde vara så blind. Det finns inte ord som beskriver de känslor jag har för dig. Eller de känslor jag har för mig själv.

Nu ska jag försöka göra det jag gör bäst: Stänga av. Allt.


=(

Mina ord var förjäves. Mitt hjärta är krossat, det gör så jävla ont. Det värsta är att jag verkligen älskar honom...

Det finns inte ord

Det finns inte ord för hur jag mår nu.
Jag vet inte vad som hände. Allt jag vet är att jag var en idiot, så jävla dum i huvudet. Inte värd något, inte värd dig, å du, du är allt. Det vet jag nu för jag har ont, som fan. Jag vill inte vara kvar. Jag vill fly, långt jävla bort där det inte gör ont. Hem, hem till djuren som inte gör mig illa.

För första gången i mitt liv, å jag trodde aldrig att det skulle hända så önskar jag att jag hellre var hos Lucky, långt bort. Borta, borta, borta. så att du slapp mig, så att jag slapp mig. Så att det inte fanns smärta. Helvete!

Jag gråter och gråter men det finns inga tårar kvar. Låt mig försvinna!

För mycket

Det är för mycket jag vill skriva här. Långa inlägg om allt möjligt som berör mig. Men i korthet sen sist: (vet att mamma är intresserad iaf) =)
  • Jag MÅSTE plugga massa. Fick typ tentafrågor på seminariet och jag är körd. stressnivån är hög nu
  • Schlagetkravallen var rätt chill, hade dock inte rätt humör, så vart en tidig kväll. Hoppas på mer partyhumör imorgon med finsittning.
  • Informationsdag om masterprogrammen idag. Helt inställd på att absolut inte plugga här, sen så står dom och säger sånt som får mig att inse att jag kanske kan jobba med saker som jag drömt om sen liten om jag går kvar. Ska jag våga följa min dröm, eller ska man plugga något som ger garanterat jobb?
  • Johanna, Eva och Annica var med live på svtplay från globen horse show och tog emot Luna (hästen Johanna vunnit åt klubben i Sveriges lektionsryttarmästerskap) =)
  • Jag saknar Rikard. Massor, massor, massor
  • Jag har satt upp våra adventsljusstakar och annat juligt. Carro tyckte det blev bra. Jag med =)
Tjingeling och godnatt

Nu kör vi!

Nu jävlar kör vi! SCHLAGET!

Har tagit på mig finaste stassen och ska först på seminarie innan det blir torsdagskröken, följt av patetbastu och sedan kravall! =D

Att jag börjar 9 imorgon, det är ett senare problem

Tjingeling!

End of the day

Efter en dag i skolan och ett pass på gymmet så är min hjärna och kropp trött. Dagens höjdpunkt var julmusik och glögg och hänga julkulor mot CSN. Var iofs lite roligt att pina Elina lite på gymmet, även om hon smet lite, men tror jag lyckades ge henne en smula träningsvärk. Är själv riktigt nöjd över mitt träningspass och att jag motiverade mig själv även när det var jobbigt.

Nu ska jag sova och tagga till årets bästa festhelg! Imorgon drar schlaget imorgon, så kommer vara något frånvarande här. Ända gången jag skriver är antingen för att jag har haft det awesome eller är bitter/tycker det är förjävligt jobbigt att Rikard är i Sälen. Tror det sistnämnda ligger närmast faktiskt...



Hej i mitt vinterland!

Det är snö, snö, snö här. Riktigt mysigt, om man bortser från att det blåser. Ska snart till skolan och sedan blir det ett pass på gymmet med Elina =)

Imorgon åker Rikard till sälen med SOF för teambuilding... jag gillart inte riktigt.. Men imorgon är det dessutom SCHLAGET! Vi ska gå på torsdagskröken och sen blir det bastu och pizza. Sen kravall =D Weei, allt med de bästa!

Idag pågår även en manifestation mot CSN som tycker att nästan alla teknologer i landet bryter mot deras regler då vi pluggar 18v istället för 20 under hösten. När detta sker så läser vi mer än 100% för att slippa ha tentor i januari och plugga över jul. Men det duger inte för CSN, det duger inte att plugga mer än vi ska och snabbare utan prick 1,5hp/vecka ska det vara för att man ska få sina pengar. Flera av lärosätena har drivit frågan men CSN vägrar. Nu krävs det en lagändring och idag ska vi visa vad vi tycker. Manifestationen pågår i hela Sverige. VI VILL INTE PLUGGA PÅ JULAFTON!

wish me luck

Kan behöva det idag när jag och min cykel (numera lagad =) ) ska ta oss till skolan. Ska förbi hemma hos Rikard också å ge Snacks mat.

Ikväll blir det bodyjam. Lär stanna i skolan till jag ska träna i brist på lust att bege mig ut mer än nödvändigt i detta väder.

Nu måste jag göra mig i ordning

Tjingeling

no photos

Som ni ser har jag fortfarande inte laddat upp fotona som jag hade tänkt. Aja föreläsningsvecka igen. Måste plugga. Försökte läsa om neandertalar genomet men gav upp... Ska lämna in 3 frågor till seminariet senaste imorgon kväll. Börjar inte förrän 13 imorgon så lär ju fixa med det innan.

Har vart på step idag. =) Och nu toksnöar det här...

Läs SVD

Idag säger jag bara: Läs artikeln om inplantering om vargar på svd.se. Jag brinner verkligen för att dessa djur ska få finnas i landet. Argumenten för båda sidor är många. Men jag står på mig, jag är för vargen i Sverige.

Om jag fick välja skulle jag inte bo här, utan i Kanada och studera späckhuggare och få vara nära naturen, hela tiden.

@Emma

hallå!

Tänkte att jag skulle vara duktig och uppdatera så nu skriver jag från Emmas dator. Vi skulle ha en lugn kväll och få vuxenpoäng. Men efter ett antal ölspel och intagen dryck senare så verkar inte läget vara så länge. Även om jag får säga det själv så är det väldigt mycket lugnare än vad det brukar vara i vårt sällskap. Vi har tänkt att dra vidare sen eftersom alla av oss går in gratis (typ iaf). vi får se vart kvällen slutar. i min säng i alla fall eftersom Rikard kommer hem till mig efter jobbet =D

Nu ska jag festa vidare. Ha en sjukt bra helg nu. Ska försöka komma ihåg att ladda över bilder imorgon så att ordningen här på bloggen blir återställd!

boring!

Nu har min blogg gått och blivit sådär katastrofalt tråkig igen. Och det är bara mitt fel. För min energi läggs på skolan och jag har ingen riktig motivation i höstrusket att blogga. Det är ju inte det att det inte finns massa kort på min kamera som jag borde ladda över till datorn så bloggen blev roligare, jag är bara för lat.

Igår så var jag och Rikard först i Tornby. hittade massa, massa klänningar som jag ville ha. Så i år blir det lätt en ny nyårsklänning =)Efter den 25e. Sedan var vi och åt på Hamlet med 11 andra glada själar för att fira Jonatans födelsedag. Det var riktigt gott. Efter det var det bio med Harry Potter. Filmen var riktigt bra och nu får man vackert vänta tills nästa del.

Rikard jobbar Clas idag och sen NH ikväll och sen Clas imorgon. Efter igår känner jag mig lite bortskämd med att få vara med honom EN hel dag! Annars brukar jag ju vara van med att vi inte ses. Så nu är jag lite bitter. Borde även plugga. Skriva den dumma labbrapporten, men orkar inte. Vill inte alls. Vill bara göra inget denna helgen. Får väl se hur det slutar.

Just skrev 1,4 på mitt första högskoleprov. Jag är faktiskt riktigt nöjd! Så nu ska jag skriva till våren igen och då hoppas att det räcker till Skara

back in training

Idag har skolan vart helt värdelös eftersom vi inte fick något resultat på vår gelelektrofores...

Oavsett, jag ignorerade det lilla halsonda jag fortfarande har och valde att träna idag på bodyjam! Nya releasen var helt fantastisk! Nu hoppas jag att jag känner av träningen ordentligt imorgon. Imorgon är jag ledig. Eller jag borde verkligen plugga. Men jag och Rikard ska till Tornby i alla fall.

Kom på idag att det är första advent nästa helg och att jag inte riktigt visste vart jag hade allt, eller vart jag hade mina julsaker. Så kollade förrådet och vart riktigt glad när jag insåg att det fanns där och dessutom att det var mer än vad jag kom ihåg från förra året.

Imorgon är det Harry Potter som gäller med middag, och Rikard ska med på middagen i alla fall =D

alltså... kaos typ

Jag lever. Helt otroligt efter gårdagens bravader på hg. Tacksittning var det. Inget vin fick vi men 2 öl. Jag och niklas återställde ordningen genom att köpa eget vin. Med p-priser i baren så var det ju fantastiskt. Fortsätter kvällen när vinet och ölen är slut (lagom till efterrätten) med att köpa en flaska mousserande. Och med en shot på det så var det ett under att jag stog och gick i mina skor. Kvällen hade all potential för att bli fantastiskt,men det kom lite ivägen. Men men, allt ärlöst och jag kan vackert konstatera att jag har en fantastisk pojkvän och att det är fler än jag som drack lite väl mkt igår =)

Back in linkan

Då var jag hemma igen då. Gårdagens tävlingar var superroliga att vara på. MW skötte sig nästan exemplariskt med några avvikelser i form av att kasta sig ngn gång, takta och ett luftsprång. I förklassen var han 0, 0a ch superfin, sen tröttnade han till laget och hade 2 nedslag. Synd för laget som kämpade på bra. JH och Travis var kungar som alltid =P

Var helt ok att komma hem igen. Jag och Rikard har rett ut allt och nu hoppas jag att det kan förbli lungt ett tag. Men tycker det alltid är såhär när man ska övergå från nykär till lite mer seriöst. Då kommer det upp massa saker, som typ avgör om man klarar att ta nästa steg eller inte. än så länge så verkar det som vi ska hålla ihop =) Vi vill det båda två iaf.

Nu måste jag byta vatten i akvariet. Sen blir det plugg, och ikväll ridning.

borde sova

Men först tänkte jag skriva några rader här. Jag är i sthlm nu. Det har vart rätt dramatiskt. Igår skakade det till rejält mellan mig och Rikard. Tror inte riktigt mitt buskap gick fram, men vi löste det. Vi måste nog prata igenom allt lite imorgon när jag kommer hem. Så jag slipper ha den diskussionen igen.
Oavsett så är det vaktfest ikväll på hg. Med tanke på att jag inte känner att allt jag sa igår kanske ha gått fram så är jag lite orolig. Jag litar på Rikard till hundra procent när han är nykter. Men i onyktert tillstånd så inte riktigt till hundra än, inte för att han vill något illa, det vet jag verkligen, utan för att vi tänker lite olika och har lite olika sätt att se på saker. Men jag saknar honom, massor. Hade velat vara där ikväll. Med tanke på att vi festade en del ihop innan det vart vi, och det var en viktig del i att det vart det så är det tråkigt att vi inte festar ihop eller ses ute direkt längre. Hoppas att det blir mer i framtiden. Men schlaget kan man ju glömma för då kommer ju Rikard vara på SOF teamutbildning (tjoho! NOT!, tur att jag den helgen kan dränka min oro i annat).

Annars då så är allt bra här hemma. Hästarna mår bra och är lika söta som vanligt. Kommer antagligen jobba en del i jul. Mycket bra, för då kan det bli en resa på påsken till värmen! =). Dessutom blir det hoppkurs. Har inte önskat någon men det visar sig.

Dagen idag har bestått av en sväng i Täby med mamma. Fixade farsdag present och sen fick jag ett par skor =) Sen har jag fixat MW åt Anna. Blir hämtad av henne vid 8 imorgon så nu sk jag sova.

Godnatt

Helt slut

Mitt huvud gör fortfarande ont. Mötet var långt och effektiviteten var inte på topp på slutet. Imorgon får jag åka hem. Weei! =)

Den helgen som kommer nu för 3 år sedan kommer jag alltid, alltid komma ihåg. Luckys sista tävling. Jag och Anna pratade om det förra gången jag var hemma. älskade och saknade häst. Tack för allt du gjorde för mig,för att jag är den jag är idag. Det är därför du och de andra ska få ett minne för livet på min kropp. I helgen ska jag ta tag i det är tanken.


finaste var så laddad

off till möte

Nu ska jag kila på möte. Håller tummar och tår att det inte ska ta halva natten. Har lite kvar att plugga också. Måste verkligen göra det när jag kommer hem igen. Dessutom vill jag ju mysa lite mer Rikard ikväll innan jag åker imorgon. Kommer ju inte ses på hela helgen. Byter ut myset med han mot mys med mina älskade 4benta istället. Lilla vovven och hästarna.

Hörs sen!


Det bortskämda, älskade lilla skrället som bor med mamma och pappa =)

Tvätt och plugg

God eftermiddag.
Skippade som jag redan trodde igår dagens föreläsning. Har dock suttit här hemma och kollat igenom powerpointen. Tur att den finns. Annars händer det inget spännande. har mer plugg att ta tag i och dessutom håller jag på att tvätta. Hur kul låter det liksom?

Imorgon får jag åka hem. Ivägen står ett kvällsmöte, där höjdpunkten är att vi ska äta tacos =) och sen föreläsning imorgon. Men mest så är jag kvar för att Rikard vill. Och jag vill vara kvar hos honom också.

På söndag är det farsdag... Har ni kommit på något att ge?

Need a break

Jag är så galet trött. Skulle verkligen ha pluggat hela kvällen men nej inget har det blivit. Kommer med all sannolikhet skippa morgondagens föreläsning som börjar kl 8. Orkar bara inte. Blir arg på mig själv att jag inte har orkat, bara slappat ihop helt. jag vet ju att jag bara har 6 månader kvar till examen. Sen ska jag ta ett år off. Det ska jag. Säger till mig själv, att nästa vecka då ska jag ta tag i allt igen. För hoppningsvis är den veckan nästa vecka.

Jullov...ca 1,5 månad.. ca 45 dagar. Det där höstlovet man hade förut, det var det bästa. Behövdes verkligen. Ni ska skatta er lyckliga ni som har det fortfarande.


Tackar för det

Hämtade tillslut ut min bok från Adlibris igår. Och vet ni vad det störda är.. Jag fick den inbundna, fast jag beställt den häftade. För er nu som inte är så insatta i universitetets hetsplugg så kan jag informera om följande:
- Häftade böcker är billigare än inbundna (mjuk pärm vs hård pärm) och studenter har inte så fantastiskt mycket pengar
- Inbundna böcker är mycket skönare att plugga ur för då faller inte pärmen ihop och man kan hålla boken öppen och den håller sig och viker sig inte.

Som student som är fattig så köpte jag såklart den billigare men tackar nu när jag fick den boken som är bättre för mitt pluggande till samma pris.

Ja för er som missat det så är det också snö här. har inte skrivit det, men tror ganska många har i alla fall kanske en vän på facebook som bor i östergötland och sagt att det snöar. Ja jag kan bekräfta, vi har snö!

Nu ska jag ha 2 lugna dagar med plugg och sen bär det av hemhem på fredag!

Crazy

Trodde jag drömde när jag kollade ut genom fönstret imorse. Okej att jag visste att det var sagt att komma snö idag men herreugud inte att det skulle vara storm. Promenad vart det till skolan för att inte dö på en cykel typ. Har fixat inför seminariet men måste kolla och göra klart min del. Maw varför fick jag den värsta delen? =( Har haft föreläsning också.. zzzzzzzz....

Rikard håller på att flytta sina saker, gosh förstår inte hur man orkar vara så spontan och oviss med vissa saker. Liksom bara helt plötsligt händer det saker och sen så nej nu ska jag slappa 45 år... typ =P Hänger inte riktigt med i svängarna, vilket är riktigt jobbigt emellanåt eftersom jag är ett planeringsfreak. Nej han har typ pms fast på förmågan att genomföra saker..

Nu måste jag plugga. Håller på att somna. Btw, min bok har kommit =)

Mysig kväll

Åh det är helt fantastikst att få sluta kvällen och börja veckan på hästryggen. Vi går riktigt fort fram, och har idag ridit slalom i galopp, piruetter (i skritt), olika volter som görs med olika hjälper mm. Har fortfarande svårt att hitta hur jag ska lyckas använda knät som hjälp. Är så van från den klassiska ridningen med nedtryckta hälar och fötterna lite lätt ut och då är man helt kraftlös i knäna. Nej här måste man ta tillbaka skänklarna, ha de parallella och inte hälarna så mycket ned. Det mest positiva var att det som inte gick så bra förra gången som då var första gången vi gjorde de rörelserna gick mycket bättre idag, så det går helt klart framåt. Dessutom börjar jag kunna sitta riktigt bra i traven nu. underlaget var dock ashårt så var lite jobbigt för dem att galoppera. Nu vart det mycket hästsnack här =P Ser redan fram emot nästa vecka och det bästa är att då har vi bara ridit hälften av gångerna.

nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova.

hörs

I´m alive

Jag lever! Även om det kanske är svårt att tro just för tillfället. Kvällen igår var trevlig och det var riktigt kul att Kim och Cristoffer var med =) Vi hamnade i alla fall sen på hg. Jag hade det hur bra som helst även om jag kände emellanåt att det var lite jobbigt. Efter en hel kväll så brast det helt på vägen hem. Rikard kom hit efter jobbet och det vällde typ ur mig. Han försökte förstå men tyckte nog mest att jag missförstått och gjort en höna av en fjäder. Kanske är det så, kanske inte.

Nu är det denna veckan sen bär det av hemhem på fredag. Längtar så himla mycket. Har massa saker som ska göras, och framför allt vara i stallet <3

Imorgon är det skola och sen ridning på kvällen =)

Utgång!

Nu blir det utgång med förfest hos Niklas. Ha en superbra kväll för det ska jag ha. Och remember: Gör inget som inte jag hade gjort =)


Jag vet, min cam suger så fort det inte är dagsljus.

En dag efter en natts jobb

Usch min uppdatering är verkligen under all kritik. Bodyjamen i torsdags var i alla fall asskoj! Det riktigt sög musten ur mig, precis sådär som man vill. Kan säga till alla som har svårt att komma igång och träna kondition. Jag tex hatar att springa, och tar mig inte långt i spåret. Inte heller spinning är min grej. Men nu har jag hittat pass (främst danspass som faktiskt är jobbigare än vad man tror) som får mig att svettas järnet. Jag behöver ha något annat att koncentrera mig på än att det är jobbigt när jag tränar (vilket här blir alla rörelser). Dessutom blir jag peppad av alla andra på passet och de gör att jag inte tillåter mig själv att lägga ner. Rikard var ledig så vi mös och hade det bra.

Igår så sov jag ut och sedan vart det ett gympass med Emil. Bröst och mage var det som stod på hans schema så jag hakade på. Och gosh, idag är jag typ invalid delvis! Men det är riktigt riktigt skönt. Jobbade sen hg igår och trots ett stopp i avloppet som gjorde att disken avstannade så kämpade vi på och allt gick bra. 150 spänn i dricks fick vi typ =) Städölen satt riktigt fint som vanligt. Rikard kom dit efter sitt pass på NH men vi gick efter en öl eftersom han skulle upp å jobba. Ikväll ska det nog bli utgång! =D


Mycket nu

Dagens uppdatering har vart riktigt urusel. Har vart på labb från 8 imorse och gosh vad jobbigt det var att gå upp. Snoozade 45 min =/. Aja allt gick så bra så till vi mätte våra mängder DNA i slutet. Då hade ingen grupp lyckats. Vi väljer att skylla på kolonnerna och därmed tillverkarna =P

Ska träna kl 18. Bodyjam =) Sen ska jag umgås med Rikard som hör och häpna är ledig ikväll och imorgon bittit. Och jag är också ledig imorgon =D

Så nu blir det plugga så jag slipper ha det ikväll.


Utan kaffetermosen så gå inte dagen som önskat!

@ school

Är i skolan eftersom vi har sy och spelkväll.. Inte alls särskilt kul måste jag säga. Sitter mest och segar och borde väl plugga lite. Imorgon har vi labb hela dagen, och då menar jag verkligen hela dagen.=( Det sega är att det är förbannat massa väntetid som vi bara måste sitta av. Lär ju skriva på rapporten då, snarare än ikväll. Usch har inte börjat 8 på jättelänge. Palla

Imorgon ska jag träna och sen på fredag blir det gymma med Emil. Gud jag kommer dö =/


såhär segt är det just nu

Off to school

Nu ska jag bege mig. Idag ska vi inkubera en del vilket innebär: FIKA vilket innebär KAFFE! =)

Ska försöka få i mig lite mer mat idag. Missade ju helt lunch igår och det var inte förräns 15.30 och sen så vart jag aldrig hungrig på kvällen. Aja idag är det skärpning.


PS. Hoppas jag hinner hem till My dream farm kl 21

A bit windy

Det är typ storm här! Okej jag överdrivet, big time. Men det blåser och jag ska cykla till skolan om lite drygt 1,5h och ja i Linköping är det ju alltid motvind så det lär ju ta ett år längre än vanligt att trampa till skolan idag. Mer labbande ska det bli.
Gick upp imorse för att försöka komma igång med labbrapporten men jag har verkligen inte orkat. Är så galet tråkigt. Ikväll är det sy-och spelkväll som gäller, framför allt för ettan som fått sina ovvar och ska göra de fina till ovveinvigningen på måndag. Kanske inte vad jag egentligen föredrar att göra ikväll. Rikard är ju ledig ikväll, helt amazing! Eller nja han skulle nog på någon grej med SOF. aja... Det där med att sy är inte min grej.
Ovveinvigningen på måndag skippar jag för att åka och rida istället. Jag menar skulle jag gå på den så skulle det lätt bli all in eftersom vi är där som pateter och när hängslena är på, då håller man inte tillbaka direkt. Och ja måndag, kanske inte den bästa starten på veckan typ.

Nehepp hörrni, plugg kanske...

Delfiner

Jag är äcklad, arg, ledsen och upprörd. Hur många gillar inte delfiner? Hur många tycker inte att det är bland världens finaste djur? Hur många vet att det fångas och dödas ca 20.000 varje år i Japan?
Fångas för att vi ska kunna titta på dem på delfinarier, de som inte duger, de slaktas och blir kött. Kött som säljs som finare valkött (alltså från större bardvalar och kaskeloter). Alltså, varje gång du går till ett delfinarie så bidrar du till att dessa vackra och intelligenta djur dödas!

Jag kan inte mer än att erkänna att jag har älskat Kolmårdens delfiner, utan dem hade aldrig mitt intresse för valar startat. Men nu räcker det. Det är inte acceptabelt. Och precis som med allt som berör jorden och dess varelser, så måste alla börja göra skillnad. Det kan vi också göra. Vi behöver inte besöka delfinarier.

Nu har jag snart 6månader kvar i Linköping. Många hemma har alltid frågat: skulle inte du jobba med valar? Jo, det skulle, jag vill det fortfarande, mer än något annat. Men det finns inga jobb, och samtidigt skäms jag över mig själv. Att jag inte bestämmer mig för att börja kämpa, att jag kan om jag vill.

bild
Låt dem leva och låt dem vara fria!

Alla ni som inte har en aning om vad jag pratar om nu, och varför jag skriver detta just ikväll borde sett SVT dokumentär som gick 22.00 idag!

så var det med det

Det vart inte så mycket plugg. Mamma ringde och störde (som om jag kan skylla på det :P). Hade ingen riktig motivation att börja med labbrapport idag. Sammanställt lite av metoderna som vi ska använda, biologiskt material, generna osv. Ska börja söka info på dem så småningom (typ imorrn), har hittat några artiklar i alla fall. Gick över till Rikard och träffade honom innan han gick till hg för jobb. Tyckte att lilla Snacks (hans katt) behövde lite sällskap, hon har vart ensam lite mycket.

Ska kolla på en dokumentär på SVT nu kl 22. The Cove. Handlar om delfinslakten i Japan. *ilska* Assie tipsade mig om det iaf. Titta på hennes fina sida om henne och hennes vovvar här!

höst...

Åh jag gillar inte hösten. inte alls faktiskt. Vill mycket hellre ha vinter. Borde plugga, kunde ha börjat för 1,5h sen när jag kom hem. Ska börja fila på labbrapporten. På labbet idag gick det bra i alla fall. Fick fram ett bra värde på RNA och det ser bra ut för resterande tid. Ska ju tillslut få ihop 8sidor labbrapport, just nu känns inte det så jobbigt.

Nej ska verkligen plugga, sen funderar jag på att ta ett bad och bara mysa och sen spela tv-spel =P

Hörs sen!

Bokjävel

Min förbannade kursbok vill aldrig dyka upp. I närmare 2v har det stått "inväntar leverans från distributör" på Lycknis, men inget händer. Nu fanns boken i häftad form igen på Adlibris (som jag brukar beställa via) och de skulle leverera inom 1-3 dagar. Så jag tröttnade, beställde från Adlibris för 40kr mer och avbeställde från skitlycknis!

Nu hoppas jag verkligen att boken kommer i veckan så jag kan börja plugga ordentligt med understukningar och allt som behövs.

Nej ska vara på labbet om 45min. Måste klä på mig. Idag ska vi utvinna RNA ur mossa, låter spännande va =P

RSS 2.0