Höstens första frost

Vaknade imorse och tyckte att vädret såg riktigt fint ut. Trodde att det skulle bli för varmt med fodrade skor. Men så gick jag utanför dörren, såg att det var dimma och sen ja det var svinkallt! Frosten låg även kvar, för första gången den här hösten. Och det är inte ens oktober än!

Är i alla fall på labbet idag igen. Ytterligare en kyckling hade kläckts under natten, och nu på morgonen så skulle de flyttas till en lite vettigare bur med sågspån å sånt. Vi var ju jäkligt snabba på att paxa att få hålla och flytta en kyckling. Jordi tyckte nog att vi var rätt störda men satans vad söta de är. Men ja som Jordi säger: De är forskningsdjur.

Vi hörs säkert under dagen!

Labb update...

Ytterligare en dag spenderas på labbet, liksom de kommande dagarna den här veckan kommer göras. Imorse så hörde vi lite oväntat pip från inkubatorn och mycket riktigt, där på botten i en typ bur så låg det en nykläckt kyckling, även ca 7 ägg till låg där. Under dagen har ytterligare 2 kläckts, och det lär väl fortsätta så under veckan. Det som är ja riktigt trist är att de kommer behöva lämna sina liv till vetenskapen. Vi är väl inte överförtjusta. Våra embryon som inte ens är nära att likna ett levande väsen sköter sig riktigt bra idag. Det känns bra.

För att fördriva tiden mellan mätningarna har jag först rättat vår gamla feedback och sen så kollar jag i efterhand på gårdagens indviduella kval i reining...

Kl 17 då blir det afropower =D

Rid-vm

Rid-vm har precis dragit igång. Svenska dressyrlaget gjorde inte sin mest fantastiska insats kanske men Minna Telde ligger på 68.000% och är antagligen precis på gränsen till att kvala till den individuella delen. Jag håller tummarna nu när det bara är några ryttare kvar. Guldet i lag-dressyren kommer inte helt oväntat gå till Nederländerna med superduper fina hästen Totilas.

Dock så var det faktiskt så att en ryttare från Nederländerna diskades under fm så hennes häst blödde ur munnen, och hästar får inte blöda på ridbanan. Dessutom verkar hästarnas munnar och sidor kollas när de kommer ut så att ryttarna inte ridit för hårt. Mycket bra måste jag säga. Hästarna i första hand! =D. Men med tanke på morgonens händelse, det var typ så att det droppade blod ur munnen på hästen, och faktiskt, det kan inte på något sätt vart ryttarens fel, för oavsett hur hård man är i handen så blöder det inte så mycket, så antagligen har hästen lyckats bita sig i munnen (typ tungan) under programmet.

Men detta är det jag fördriver tiden med på mina lediga kvällar och under väntetiden på labb. Imorgon ska jag dessutom ignorera min hosta och gå och träna, det riktigt kliar i mina muskler =)

Nej nu ska jag börja göra mig i ordning, Imorgon väntar nya små kycklingembryon att räkna hjärtslag på, tack o lov att de vi tittar på bara är 4 dagar, så det är bara typ ett pyttepytte hjärta och lite blodkärl, medan de som läser master, molekylärfysiologi i labbet bredvid har kycklingar närmare 3 veckor som de tar ut och som sprattlar å saker, jag är inte emot det men nej jag klarar mig med vårt det känns mer hmm bra typ.


älskade älskade häst <3

Back on track

Skolan satte igång denna vecka också, förvånande va? =P Nu har vi labb 2v framöver. Återigen ska vi titta på våra embryon, och förhoppningsvis så får vi faktiskt ett resultat så de inte bara dör för oss. Men nu har vi 56st istället för 12 så lite bättre förutsättningar.

Har även börjat smygträna igen, eller snarare mjukstartat efter förra veckans totalkollaps. Jag och Rikard tog efter lunch ca 1h promenad =) Kände att kroppen inte riktigt har återhämtat sig än, så ev kan jag träna på torsdag. Sedan vart det handling och så har jag planerat in vad jag ska äta denna veckan =D

Nu har jag skickat iväg ett fint och organiserat sektionsmail, och dessutom har jag underdagen lämnat in min första finale och ska nu se på dressyren och leta artiklar till vårt experiment.

Over and out

Här ska det slappas

I alla fall ett tag till. Sen ska jag byta vatten i akvariet och städa lite. Typ dammtorka å dammsuga. Men för tillfället tar jag igen mig, fortfarande i min säng och kollar på invigningscermonin av ryttar-vm som sändes inatt. Lär ligga kvar här till närmare 14 sen så ska jag ta tag i resten innan Rikard slutar jobba vid 16, men det kommer jag hinna. Är lite inne på att göra oss pizza till ikväll. Är rätt säker på att det skulle uppskattas.

Helgen har annars vart bra. Fredagens kräftskiva var awesome även om jag vart toktrött vid 24 och gick hem med Rikard då. Igår var det patetfest. Som var rolig.  =)


Kräftskiva

Efter en rätt tung vecka i skolan så är jag nog inte ensam om att få släppa taget lite ikväll. Och det passar för ikväll ska vi ha kräftskiva!!! Håller på att göra mig i ordning för fullt. Det är vi i kära MatSex med diverse respektive och lite annat löst folk som har bestämt oss för att faktiskt göra detta i år. Bättre sent än aldrig. Är galet taggad faktiskt. Om vi hamnar någonstanns efter ja det lär vi märka. Men oavsett så vet jag att jag ska vara på utbildning kl 10 imorgon och ser den som en fet parantes. För sen imorgon kväll då är det patetfest med fulvinsrunda och ja den helgen blir det bara all in! Hade ju faktiskt en lugn helg förra helgen. ;) Och som ett tillägg så är jag glad att Rikard ska med ikväll =)

Några av kvällens deltagare:


Emma med blandlöken i Frankrike


Niklas och Jonatan (fast Jonatan ska vi klara oss utan ikväll för han överger oss för norrköping)


Cristoffer, Kim, Johanna, Gustav och Elina =)

Inte alltid som man tänkt sig

Dagen har riktigt sugit musten ur mig. Problemet vi skulle lösa var rätt så klurigt å svårt och det kändes inte som vi var motiverade alls. Speciellt inte efter att hela fm gick till att läsa artiklar utan att få svar på något. Så till slut så tog glöden slut och hjärnan var mos och vi valde att vara nöjda med det vi hade fått ihop. Jag var inte helt nöjd men men nu är det som det är, pallade liksom inte tjafsa. Så packade ihop och gick till torsdagskröken för att dricka öl och äta lite med trevligt sällskap.

Är hemma nu och har en del att fixa med. Ska bland annat tvätta... Inte superskoj men måste göras.

Kan ju även säga att annat i livet är som en berg-och-dalbana. Men börjar sakta inse att jag måste sikta på att ta hand om mig själ i första hand, göra det som jag måste och sedan får resten lösa sig utmed vägen, det får sin tid när det passar och tills dess så får det finnas bredvid och när jag är ledig.. typ

Nehepp nu ska jag göra lite nytta =)


Man är ledig om man vill

Eller nästan i alla fall. Borde uppdatera MatNats medlemsregister vidare. Men kursen i skolan tar just nu alla krafter så tänker vara ledig ikväll. Dagens muntliga presentation gick i alla fall bättre än den förra för Jordi. Det är i alla fall positivt.

Efter skolan så begav sig jag, Johanna och Elina till Tornby för att handla inför fredagens kräftskiva. En sväng på systemet och Maxi. Längtar massa, hoppas på att min förkylning är i princip borta tills dess.

Imorgon ska det skrivas draft och sedan så får vi väl se vad kvällen har att bjuda på. Är lite inne på att försöka orka med en promenad. Ikväll verkar jag bli ensam i min säng. Känns ju rätt ruttet efter att jag valde att bo hos Rikard två nätter trots att jag inte vart på topp. Men men det får man väl leva med antar jag. Lite irriterande bara när man själv ser till och fixar så man kanske inte alltid är hemma fast man vill men inte får lika mycket tillbaka. =(


Avlutar med en fin bild på Anna och Cantos från i lördags. Nästa omgång är den 17okt och då har jag lovat att vara hemma och hjälpa till igen. =)

Ineffektiv

Dagen har vart riktigt värdelös eller nästan i alla fall. Jag borde ha läst klart allt för imorgon vid det här laget, men jag har ingen motivation och ännu mindre (och framför allt) disciplin till att plugga hemma. Blää. Har fortfarande närmare 40sidor att läsa och Rikard är och jobbar på [hg]. Får väl se när han droppar in under natten.
Imorgon är det muntlig presentation och jag får väl hets läsa på mitt ämne imorgon bitti, usch vill inte, kommer hosta mig igenom halva presentationen också, har en enorm rethost som gör att jag hostar mer eller mindre konstant.

Är väl tur att jag har mycket just nu, annars skulle jag nog må sämre av tanken att inte få träffa Careful mer. Någon dag kommer det slå mig, eller det gjorde redan i söndagskväll. Men då fanns Rikard där. Beredd att trösta å försöka förstå, och fylla det tomrum som hon lämnar i mitt hjärta. Jag är så himla lycklig över att vi hittade varandra. Att hittat någon som jag nu sakteliga börjar våga ty mig till. Utan han hade jag inte mått så bra som jag faktiskt för, besvarad kärlek är helt klart det bästa botemedlet.

Nej nu ska jag se klart House och sen läsa klart.


Jag, Careful och hennes föl Prosecco

Han har vuxit, nu närmare 4månader gammal: Prosecco

Study time

Vardagen har så sakteliga rullat igång igen efter helgen, kantat av valsnack och annat. Lagom till att skolan började igår så vaknade även jag med halsont, som om någon planterat in rakblad i min hals. Igårkväll så var jag riktigt risig, men min fina pojkvän fixade mat och pysslade om mig med te och halstabletter också=). Är fortfarande kvar hos Rikard för att plugga och försöka krya på mig. Var inne ett tag att förflytta mig hemåt, med efter en titt ut genom fönstret så nej. Är lite bättre idag, har fortfarande lite feberkänningar men halsen verkar ha gett med sig. Lär ju stanna här tills imorrn, då måste jag till skolan och sen ska jag hem och fixa och trixa och plugga...

Aja hörrni vi hörs

Over and out

When the past becomes the bubble, and reality hits you

Är hemhemma nu. Allt är bara hur bra som helst. Hade återträff med konfirmanderna igår. Inser att jag saknar att ha kyrkan på torsdagar. Saknar att hitta lugnet, tryggheten, värmen. Idag var det full rulle med hästarna. Allt var som det var förr, innan Linkan. Jag tog hand om allt innan Anna skulle tävla, styrde, hade koll och trivdes som fisken i vattnet, för jag kunde det jag gjorde, och jag var bra på det (är fortfarande) och det uppskattades. Idag, eller hela helgen är som att delvis få tillbaka mitt gamla liv när det var som bäst. Det är en bubbla som ingen av de människorna som jag har runt mig i Linköping kan förstå. Ingen som kan se hur stor del av mitt hjärta det där livet fortfarande är, hur mycket det betyder. Imorgon måste jag åter avsluta det livet ännu mer på riktigt. Imorgon måste jag säga hejdå till Careful, antagligen för alltid, för sen, sen flyttar hon till Tyskland. Det gör ont, som fan.

Någonstanns inser jag hur jag går runt i Linköping och för det mesta har det bra. Och sen ibland så inser jag hur en bit av mig saknas. Där går det bra, att lägga det långt inom sig och nästan låtsas som om det inte finns, det där livet här. Men de senaste veckorna har präglats av vetskapen och aningen att denna helgen blir tung, att Careful snart ska åka. Och det har präglat mig, utan att jag nästan märkt det, så har jag vart mer sårbar än någonsin, vilket visat sig i att jag vart kort och ibland otrevlig mot den jag älskar. Allt av ren rädsla. Att nu, nu försvinner den sista individen som jag litat på till 100%, som fått en del av mitt hjärta. Att nu kommer jag behöva stå själv eller lita på en annan människa lika mycket. Och när jag ser små små teckan, (som säkert inte ens är det, bara jag som feltolkar allt), så blir jag rädd och stänger in mig i mig själv och vill skjuta undan alla andra så mycket som möjligt, för jag har då intalat mig att det enda som kan hända är att jag blir sårad, även om jag skulle kunna bli och faktiskt är lycklig så är det bättre att vara säker ensam än satsa sitt hjärta till någon annan.

Allt detta är så jäkla svårt att sätta ord på, känslan, oron, rädslan och kärleken. Just nu känns det bara som en tjock grå massa, som jag vet att jag måste fortsätta, det kommer jag göra också, men kommer jag vara lycklig. Jag vet inte just nu, det känns bara jobbigt, jag vill att du ska visa att du kommer finnas där just nu, visa att jag betyder något för dig, att du tänker på mig och bryr dig. Men jag ser det inte, inte de stunder när jag behöver det som mest.

Jag behöver dig... nu!

update: dagen som gått

Dagen har flutit på relativt smärtfritt. Spenderade fm hos Rikard efter en natt isär pga feromonlabben, så det var mys att få prata och kramas lite. Sedan vart det en sväng till skolan i regn, typsikt inte roligt. Vi kom fram till lite men imorgon ska vi börja skriva på vår rapport. Hängde kvar ett tag och pratade med de andra som labbade och sedan så åkte jag hem. Vart inget röstande idag för tydligen kan jag förtidsrösta i skolan imorgon så det blir så =) Ska även hämta ut registreringslistorna imorgon. Me like.

Tränade bodyjam nu på kvällen det var superkul. Svettades som en gris men det är ju skönt då. Har nu diskuterat valet och politik med mamma i 1,5h... ja det var.. hmm lite hetskt =P Men värt ändå. Har även sett till att de kan kolla om vi har någon box och boxerkort hemma som har eurosport på som jag kan ta ner över typ 3v för om 10 dagar börjar VM i ridsport i Kentucky =D

Nej hörrni
over and out!

lab week

Igår började vår nya vecka. Det är labb vecka och vi hade lite olika projekt att välja på. Jag, Assie och Elina ska se hur temperaturen påverkar hjärtfrekvensen hos kycklingembryon som är i tidig utveckling (ca 2dagar). Så igår så fick vi fösöka snickra ihop hur vi skulle kunna mäta hjärtslagen och dessutom så la vi våra ägg i inkubering så de skulle börja utvecklas. Försöken kan vi börja med först på ons em i bästa fall. Så jag har letat artiklar, verkar finnas en som inte har publicerats än då samma försök verkar utförts i våras för första gången.

Så idag ska jag vara i skolan kl 13.30. Ska försöka hitta material att uppdatera medlemslistorna och sedan förtidsrösta och träna idag igen =)

hörs!
Over and out

TK-On the Rocks

Igår var helt awesome! Gick till bastun i sällskap av Johanna och Emma vid 16. Vi pateter (4v,CC och Pils) bastade och drack öl som traditionen säger. Det var riktigt roligt och trevligt. Vi beställde även dit pizza för att vi skulle överleva hela kvällen. Vid 22 drog vi på mellanfest hos mattepojkarna. Också trevligt med fulvin och Claes som tog komandot över spotify, sedan inträffade nattens enda drama som även det avlöpte relativt smärtfritt. Tillbaka till Kårallen med Emma och sedan så hängde vi där. Vad vi egentligen gjorde vet jag inte, drack öl, drink, åt mat, dansade och hade trevligt. Kravallen avslutades med Stad i ljus och sedan promenerade jag, Emma och Niklas hemåt. På väg ner för märkesbacken höll en person att råka ut för min vrede, men jag höll mig. Jag och Emma tog sällskap hela vägen hem då jag skulle till Rikard som timade helt perfekt. Vi somnade efter att ha pratat en stund om våra dagar.
Tyvärr skulle han jobba imorse å eftersom jag inte har någon nyckel dit fick jag gå hem vid 09.30. Inte taggad och lite bakis. Somnade om hemma och vaknade igen kl 16. Duschade fixade mat och flyttade mig till soffan. Är fortfarande trött så blir väl sova snart. Rikard jobbar så klart inatt igen. Men men, tack o lov verkar det som om han slipper passet imorgon å att vi få en kväll tillsammans.
Imorgon blir det utflykt till Skönero kött med Elina och flera. Ska bli spännade att se en ny gård, efter djurhållningskursen så är man lite nördig. De har iaf sin höstmarknad så vi ska dit å kika lite för att se hur deras lantbruk ser ut.

over and out

I brist på annat

Så insåg jag vid ett snåret att jag faktiskt måste göra något av dagen. Eftersom Rikard skämde bort mig igår så tänkte jag att det är hans tur idag. För sedan kommer helgen och nästa vecka då vi inte har någon direkt tid för varandra. Och idag är som vår fredag eller lördag, imorgon är båda lediga fram till em då jag har bastu (ska börja festa med världens finaste Matsex) och han jobbar natt på NH.

Så idag har jag tänkt ut och förberett middag, för det är skoj, det där med mat när man har tid (och råd). Så det blir avokado med räkor och lite hackad rödlök, baconinlindad kycklingfilé (oinlindad quorn för mig=P)i ugn med färskpasta och pestosås, och sist chokladmousse... Bäst för honom att han kommer uppskatta detm jag är typ dödshungrig så jag ser iaf fram emot middag =D

(nu hoppas vi att inte han läser detta...)

Ledig dag!

Idag är jag ledig. Trodde ju att jag skulle fixa min final men inte har vi fått feedbacken av Jordi. Så idag står inte mycket på schemat. Ska hem en sväng och fixa min bankdosa och betala patetfesten. Ska även komma på någon mat till ikväll. Måste bara säga att min superfina pojkvän igår verkligen lyckades skämma bort mig =) Fick god middag med tända ljus och sedan lite godis. Typsikt supermysigt.

Annars är allt bra. Imorgon är det TK vilket innebär bastu för oss pateter. =) Ska bli riktigt roligt. Om jag är riktigt snäll så tar jag hand om disken här hos Rikard eftersom han jobbar till 19.

ha det så hörs vi kanske senare under dagen!


Bjuder på en bild från Ramis när vi var ute och red islandshäst =)

Impuls?

Jag och Rikard pratade idag om att han inte är så impulsiv, å då hävdade jag starkt att det är inte jag heller, eller nu har jag kommit på, jag brukade inte vara. Visst det är mycket jag planerar och tänker igenom idag, typ det viktiga, vardagen. Men jag skulle lätt kunna kasta mig iväg på en resa med kort varsel om jag fick möjlighet. Eller som nu, klicka in på netonnet, hitta en kamera för 699, kanske inte den bästa med ändå och köpa hem den. För jag har faktist pengar över denna månaden =D
Insåg ju det att nästa helg när jag ska hem till hästarna, då går det inte utan en kamera. Så är det bara. Så hoppas jag får den senast måndag. Det stog att det var direkt leverans på den så jag antar det!

Helgen som gick

Jaha då ska vi se om vi kan summera ihop detta på något sätt. Förutom att jag och Rikard var och shoppade i Tornby i lördags så var det framförallt nollesittningen och nollephesten. Så nu är alla årets nollan ettan istället. Det var en riktigt lyckad sittning där vi fick rycka in som gyckel på sluttampen. Vi vet ju hur bra det brukar gå för oss att gyckla efter ett par glas vin och någon öl, men i lördags rackarns så bra vi var! Helt awesome! =D Phesten efter var helt ok, det var lite segt till å från.
Hem kom jag iaf framåt halv fyra på morgonen och därifrån och fram till söndag em var det typ kaos. Men även det ordnade sig och jag och Emma såg på film hemma hos Rikard medan han jobbade, tog mig liksom friheten att bjuda över henne dit eftersom hon bor ett stenkast ifrån. =P
Nu är ju skolan igång och efter 2 nätter som inte bestått av 8h sömn så är jag rätt trött och dessutom lite småförkyld i min näsa. Dock ska jag trotsa detta och ta mig till bodyjamen kl 19.15. Sedan kan jag krya på mig ons, tors innan det är TK och bastu för oss pateter på fredag =D

Är lite dåligt med bilder här i bloggen nu men min kamera har sagt upp sig och vill inte längre fungera =(

sova går först!

Nu har jag så gott som pluggat klart för dagen. Är galet trött nu så sömnen går före uppdateringen om helgen. Det tar vi en annan gång. Är i o för sig inte så förvånad över att jag behöver sitta uppe eftersom jag unnade mig ett träningspass idag =) Aforpower igen, sjukt awesome pass idag =D Är tänkt att det blir terminens första bodyjam imorgon, men jag känner att det halsonda börjar smyga sig på igen, dock tänker jag nog skita i det och bli frisk på ons/tors istället...
Juste, nästa vecka ska vi förbreda för en feromonlabb på fredagen, vilket innebär att vi i fyra nätter ska sova i samma t-shirt, i rena lakan, efter att bara duschat i en speciell tvål, och framför allt sova ensamma! =O Vad är det för skit liksom! Det är alla nätter nästa vecka som måste spenderas i ensamhem, inklusive helgen för då är jag i sthlm. Det kommer ju suga big time. Så därför hoppas jag att Rikard väljer att komma hit inatt när han jobbat klart på [hg]...

Nej hörrni,... höres imorrn



ny vecka, nytt plugg

Ny vecka... nytt plugg. Feromoner är det som gäller nu. Ska uppdatera mer ikväll om jag har tid å berätta lite mer om helgen. Btw jag har klippt mig =) Visar någon dag när det är fixat som det ska vara!

Nu ska jag fortsätta läsa innan träning ikväll

Insikt...

Att inse att ens känslor rusat iväg utan att man hunnit med. Att inse att man helt plötsligt utan att fatta det helt har utelämnat sitt hjärta till någon annan. Rädslan att bli sårad som växer och hur man gör allt för att visa att man inte alls är så beroende som man egentligen är. Rädslan för att våga visa och säga hur man känner. Rädslan för att lita på den andra parten. Jag suger, suger på att lita på människor. Jag är livrädd för att bli sårad.. Jag har aldrig behövt lita fullt ut på andra människor än mina föräldrar, aldrig behövt människor i det avseendet i mitt liv, för hur stört det än låter så har hästarna alltid fyllt den funktionen, alltid vart dem jag lämnat mitt hjärta till, utan risken att bli sårad. Nu har jag hittat en människa som jag vill låta mitt tillhöra, som jag vill våga lita på och vill ha kvar i mitt liv, vill våga hoppas på det. Men jag bara förstör... allt. För att jag inte klarar allt det där än.. jag försöker, verkligen men det slår fel och då blir allt bara skit, jag gör allt för att skydda mig själv och mina känslor.
Jag måste bli bättre, för just nu så förtjänar jag inte den här människan, men jag hoppas av hela mitt hjärta att han låter mig försöka, låter mig få ta det i min takt.

Förlåt...

helg om... ett par timmar i alla fall

Jag ville verkligen att det skulle vara helg imorse. Jag hade ingen lust alls att gå till skolan. Kände mig på mitt sämsta humör, som om allt bara var skit. Vet inte varför men så var det i alla fall. Ikväll tänker jag se på fotboll och mysa med min pojke. Imorgon ska jag shoppa, har ingen koll på hur mycket pengar jag har..

Nu måste jag fixa vidare...

Det gick ju....eh bra

Jobbade [hg] igår med trevligt sällskap av Johanna, Gustav, Claes och Niklas. Vi kämpade på bra bland utbytesstudenterna som överbelamrar dansgolvet. Mådde inte toppen annars igår, lite febervarning och ont i magen för andra dagen i rad =/
Rikard var där också och var sådär lagom onykter. Han ville överaska mig genom att han klippt sig, söt =) Aja efter lite tjafs och drama när vi kom hem så somnade jag 06 och väckarklockan ringde 2,5h senare. Då var det bara att kolla upp vad man skulle prata om på sin muntliga presentation senare och förbreda sig. Väl där så gick det verkligen åt skogen enligt mig. Klarade mig undan med något som motsvarar en 3 av 5 vilket är helt ok. Nu gäller det bara att bli bättre. Det var inte en jättefantastisk känsla att bli grillad av Jordi framför resten. Menmen...

Nu sitter jag och försöker sammanfatta vad alla pratat om idag så jag har något att utgå från imorgon när vi ska skriva ihop ett svar på problemet som ska publiceras under sena kvällen. Rikard jobbar ändå, vilket suger för jag vill bara ha han hemma hos mig. Kollar samtidigt på Livet på BB, fascinerande faktiskt.

Aja hörs..

RSS 2.0