Ny heldag

Det har vart fullt ös i stallet idag igen. Har vart en del att göra i och med att Alain och Maria har haft fullt upp med kursen. Men solen har vart framme och det har vart mysigt idag. Red Yawatha också som vart som en klocka sen. =)

Vart ett pass på gymmet också.

Nu har jag fixat akvariet och sen sova. Imorgon är det valborg!

Helt galet!

Idag har jag haft en heldag i stallet. Har ridit Yawatha, han var trött och kändes inte riktigt taggad alls. Men han gjorde allt och så hoppas jag att han är piggare imorgon. Ska rida Hebe då också. Longerade också Campino med sadel och det gick bra.

Sedan har det hänt annat idag som jag inte vill skriva ut än men alltså, det kan förändra mitt liv. Det är som en dröm och jag är stolt och känner mig otroligt hedrad. Är lycklig in i själen.



Älskade pojkar, bilder av den bästa stallfotografen: www.svenskmicke.blogspot.com!

Fix fredag

Idag har jag städat först och främst. Sedan vart det storhandling i Tornby. En sväng på systemet för första gången på typ 2 månader inför valborg. Hoppas hoppas hoppas på sol! Sedan vart det underground x 2. Stannade nämligen kvar på passet efter också. Båda passen gick bra, men vart matt mot slutet i det andra, och var hungrig.

Har idag lagat en ny rätt, quorngryta med curry och apelsin. Hur god som helst.


valborg o mösspåtagning -08

Tillbaka på slätten

Är tillbaka i Link och här skiner faktiskt solen idag. Har en hel del att göra idag, har betalat räkningar i alla fall. Sen ska det städas och handlas innan fredagen avslutas som alltid med underground. Jag är redan laddad.


Träningsoutfit igår, signerat casall både i linne och byxor


sista dagen i sthlm

För den här gången i alla fall.

Jag åkte med mamma imorse som skulle på jympa, eller jag tyckte hon kunde åka så kunde jag gymma samtidigt så det blev så. Ett ok benpass och mage. Men imorgon är det underground hemma i Campushallen igen som jag saknar. Sedan har jag idag vart i sundbyberg och träffat Staffan som är PT för att göra en kalipermätning, det vill säga en mätning av hur mkt kroppsfett man har. Han ska maila mig resultaten men landade på 23,6 % tror jag. Han tyckte jag låg bra till och om jag tappar 2-3 kg till så trodde han att jag skulle se mkt mer definierad ut. Det är ju långt kvar på 100 grymma dagar så det är ingen stress. Tappade 2 kg första månaden och 6 cm i midjan så det händer ju en del. Nu är det 3 v till nästa mätning.


Fin dag med mamma

Idag har vart så himla lugn och skön. Vi promenerade runt sjön imorse med hunden som var riktigt pigg och glad. Sedan åkte vi in till stan och shoppade. För min del blev det två ringar, ett par byxor, ett träningslinne, en träningbh och lite nytt smink. Snälla mamma betalade det mesta. Vi fikade och jag unnade mig själv lite blåbärspaj.
Det har som sagt var en hur bra dag som helst.


I sthlm

Det är faktiskt galet skönt att vara i sthlm just nu. Det behövs helt klart. Har sovit ut ordentligt för första gången på flera veckor och nu ska jag slänga på mig kläder innan det blir en promenad med hunden. Sedan ska jag och mamma åka till stan.

Igår så var det HLR för alla som ska jobba på läger i sommar. Riktigt kul att se att så många från min senaste grupp -10 har valt att bli ledare. Gänget är lika välkomnande och trevliga som alltid.

Ska se om det blir träning idag eller imorgon, min lillebror vill i alla fall inte göra mig sällskap, tråkmåns

Mot sthlm

Sitter på bussen nu på väg upp till sthlm och familjen. Ska ikväll på hjärt-och lungräddningsutbildning som är obligatorisk för alla konfaledare att göra inför läger. Tycker det är hur bra som helst.

På morgonen tränade jag först. Fokus på rygg och biceps. Hann inte så många övningar för jag körde först lite spänsthopp med Kristian som också tränade. Och äntligen klarade jag att hoppa upp på den högsta lådan! Yes! Sen så peppade han mig rejält med chins och pull-upsen. Är ändå nöjd. Ska blir skönt att vara hemma hos mamma och pappa några dagar nu. Och vovven.



Hemtenta

Klev upp strax efter sju och gjorde kaffe. Nu sitter jag med hemtentan. 4 frågor kvar! Ja den var så som jag hoppades.

Den ska in så fort som möjligt, sen ska jag boka biljetter till sthlm, träna och sen åka till stallet. Och äta också :P

Stalldag

Stalldag idag igen. Red Hebe som var väldigt pigg så valde därför att longera först så hon fick springa av sig det värsta. Sedan när jag satt upp så gick det hur bra som helst. Hon var mycket coolare och gick att jobba. Till och med i högervarv i traven släppte hon idag och det var första gången. Lycka! Hon har så galet mycket kapacitet den där hästen. Gav mig efter traven istället för att galoppera och istället avsluta när det var som bäst.

Annars har det försökts märka kalvar idag. Så jag agerade åskådare och skulle aldrig ge mig in i det där. När vi skulle åka så hade Sixsten, den ena shettisen smitit. Så småningom återfann vi honom i valackhagen och det var tur att vi rädda honom för dem var inte med på noterna att ha in han i flocken. Men dem är bra valackarna för så fort man får kontakt med dem så ger dem sig.

Avslutade dagen på gymmet med Jenny. Imorgon är det hemtenta och jag hoppas verkligen att den bara tar 2-3 h som det sagts, även om vi har 12h på oss.


såhär bra har min kära kombo, cajjo det just nu

Fin liten hingst idag

Har vart rätt matt idag. Inte riktigt haft lust med ngt. Men åkte till stallet i alla fall. Red Yawatha idag men longerade först för att han skulle få springa av sig det värsta. Och idag var han hur fin som helst. Galoppen gick superbra. Eftersom han var så duktig så red jag inte så länge. Sedan myste jag med Campino. Fick även en utskriven bild av mig och Yawatha som Maria tog förra helgen. Den är hur fin som helst och han är så galet snygg. Ska se om jag kan fota den med kameran och lägga in sedan.


Söta lilla knäppo

Inget regn

Idag så regnar det inte, men himlen är rätt grå. Blir i alla fall att åka till stallet. Hoppas Yawatha har stått inne inatt från skitvädret igår. Vi hörs mer när jag kommer hem.


Fredags UG as usual

Idag efter att jag avklarat 3 avsnitt Gossip Girl i soffan så var det dags för fredagens underground pass. Elena hade det idag och vart 30 min effektivt först och sedan avslutande övningar som var riktigt roliga. Jag menar vi fick klättra lite i stängerna och jag gillar ju att klättra i allt som går. De första 30 gick bra men var snorigt jobbiga. Elena är fantastiskt peppande och ger så bra komplimanger.

Nu är det lugn kväll och sen får vi se vad vädret bjuder på imorgon. Är det regn så tänker jag vara hemma och slappa, annars stallet.

Sista presentationen avklarad

Nu är den sista presentationen avklarad. Det är så galet skönt och nu ska vi bara få in draften. Inför fredagskvällen blir det underground som vanligt och det känns bra. Är pigg i kroppen idag och det börjar redan klia i benen.

Hoppas dock vädret tänker vara bättre i helgen än just nu, för just nu pissar det ner. Det är inte superskoj att vara rida i regn...

Godnatt

Bjuder på en ca årsgammal bild och minns hur roligt jag hade det när jag jobbade på Kolmården då.


Fina Pontus

Only time will tell..

...where we end up.

April springer på fort som tusan. Efter måndag så har jag inga kurser kvar i skolan, utom en om ett år som är kombinerad med exjobbet. Jag är et frågetecken om vad som förväntas av mig från tisdag och framåt. Har egentligen ingen aning om hur min vardag kommer se ut. Men jag tror att jag snart kommer lyckas få struktur. Framtiden är oviss, jag vet att jag stannar här ett år till. Sen får man se. Mycket kan hända på ett år, mycket kan förändras, många kan förändras.

Det är den där lilla känslan i magen, den där känslan att jag inte riktigt vet. Men det visar sig... hoppas jag.

Torsdag

Idag hade vi ingen föreläsning kl 8. Riktigt skönt. Men istället mötte jag upp Jenny på gymmet vid 8 och körde ett benpass. Är så lugnt och skönt på gymmet på morgon och fm fram till lunch, sen runt 14 är det också lugnt. Sen 15-19 är det alltid smockat och man får slå sig fram bland de testosteronstinna karlarna bland de fria vikterna. Var riktigt taggad imorse, kaffet gjorde susen och det var ett skönt pass och vi fick lite hjälp också av Kristian som kom med lite tips.

Nu sitter vi och förbreder morgondagens presentation. Får se hur länge vi blir kvar men ska försöka göra så mkt som möjligt idag.


4 veckor in i hundra grymma dagar

Som sagt idag har HGD pågått i 4 veckor så jag har mätt och vägt mig idag. Dock så kommer jag ine dela med mig här, men jag kan säga att det går åt rätt håll. En hel del har hänt och samtidigt känner jag att jag mår bättre än någonsin. Jag är pigg och känner mig starkare i alla övningar. Träningen går framåt och min kropp är mycket gladare. Framför allt magen.

Idag körde jag kettlebells. Bara erfarna kettlare så det vart utmaningen idag. 4 olika övningar: snatch, knäböj, clean och press i stegen 40st, 30st, 20st och 10 st. Alltså först 20 snatch/arm, 40 knäböj, 20 clean/arm, 20 press. Och sen neråt. Tid: 20 min. Har gjort denna en gång innan och kom inte halvvägs, det var kanske 3v sen. Så idag ville jag igenom så tänkte köra med 8kg kettle istället för 12. Annars så när vi ine kör långa intervaller har jag 16 kg. Men en menande blick av Kristian fick mig att byta till 12an. Och vet ni? Jag klarade det! 19.50 så 10s till godo. Full fokus, en massa envishet och tillåta lite vila. Hela grejen är också att man aldrig får ställa ner kettlen så vila får man göra med en arm i taget eller med kettle i knät. Aja, idag märkte jag hur mkt starkare och uthålligare jag blivit. Men jag var bra mör efter. Hade inte ens ork att slänga med kommentarer.

Nu är det plugg här och mina underarmar är inte superglada av knapprandet på tangentbordet. Ikväll blir det att ladda energikällorna med pasta (2 gången under HGD för att ha energi imorgon igen). Carbonara blir det!

Kom ihåg:

Energi!

Klev upp tidigt imorse och Rikard var uppe och lagade frukost. Tack vare att jag kom upp så fick jag i mig en rejäl frukost med gröt och macka. Dricker nu min smoothie för att fylla på energin inför kettlepasset kl 12. Känner mig riktigt pigg i kroppen och energin sprudlar.

Det är riktigt skönt när man känner så. Idag är det 4v in på 100 grymma dagar, men jag återkommer om det senare idag.

Nu, mer apor


3h på gymmet

Jag är nöjd med dagen. Hade ju presentation på fm som gick bra, sen pluggade jag fram tills 16 då jag drog till gymmet. Imorgon ska jag kolla igenom vår final av rapporten och läsa artiklar. Det kommer gå fint.

Men hur kan man spendera 3h på gymmet. På schemat stog rygg och biceps idag. Körde igång och tog mig igenom halva passet till strax innan 17, då Jenny hörde av sig som jag egentligen skulle tränat med och frågade om jag var kvar på gymmet. Så jag väntade in henne med 20 min PW, sedan körde vi marklyft. Här var klockan typ 17.45 istället. Då Kristian, vart pass jag är på ca 2-3 ggr i veckan frågar om vi inte ska gå på hans pass 18: BST (body weight suspension training). Ok, tycker vi. Har aldrig provat så. Men det var kul och en bra hel kroppsstyrka. Så vid 19 kommer jag från gymmet. Med 3/4 pass av det planerade (de viktiga övningarna avklarade), 20 min extra PW och 45 min BST. Men jag känner inte att det är fel när jag gör något jag trivs med och tycker är kul kring människor som får mig att må bra. Dessutom 3h är ju inte effektiv tid, vila är ju också viktigt =D

Imorgon: Första mätningen sedan HGD drog igång!


Näst sista presentationen: Check

Sitter i skolan och ska plugga. Vi har avklarat den näst sista presentationen och är inne på dag två av helvetes veckan. Än så länge så känns det rätt lugnt.

Hade återigen en sån där jobbig morgon. Vaknade 05.23 exakt av katten som klöste på sängen som vanligt. Och stänger vi ute henne så klöser hon på dörren istället då så då vaknar jag av det. Funderade på om jag skulle gå upp som vanligt. Men lat som jag är somnade jag om. Rikard vaknade också till och somnade aldrig om så han gick upp 06.10. Jag var också vaken då, men icke gick jag upp med honom utan såklart somnade jag om de där 35 minutrarna innan klockan ringde. Och då var jag fasiken döende. Att jag inte bara går upp när jag vaknar första gången. Jag går ju alltid upp och stänger dörren då till sovrummet. Det handlar om att jag mentalt tycker det är för jävligt att faktiskt gå upp innan 06. Men jag måste prova en dag, gå upp, ta en promenad, äta i lugn i ro kanske.


Den klösande väckarklockan

Zambrano ridning

Ikväll var det ridning. Himlen såg tämligen mörk ut och vi bereddes oss på regn. Men vi klarade oss! Och det bästa: det var fortfarande ljust när vi åkte från stallet. Red Zambrano. Var ett tag sen sist och det gick bra. Jag är riktigt nöjd, han är känslig redan från början men idag fick jag honom att reagera på minsta lilla. Dessutom var han härligt pigg, och mina ridbyxor ångrar lite att jag red barbacka, men inte jag eller han =)


Fina Zambrano

Då fick man äta upp det

Underground idag då. Kände mig rätt matt i kroppen när passet drog igång och fick äta upp att jag inte orkade laga ordentlig middag igår. Ångrar det alltid på passet dagen efter. Varför kan ingen vara här och alltid laga mat åt mig? Men det var bara att kämpa på och tack o lov för att det var Kristians pass. Inte för att det är midre jobbigt utan för att han pushar och pressar mig. Är ändå nöjd och kände att jag klarar vissa övningar bättre. Men orkade inte riktigt dra upp tempot.

Tar igen det på fredagens pass, nu blir det en vecka med bra mat med mycket energi!


Sista kursveckan

Nu är det sista veckan med en riktig kurs. Sen börjar exjobbet, ett helt galet år! Den här veckan kommer vara mördande, men det ska nog gå bra.

Anyway, jag återkommer under dagen. Ha en fin måndag och så ser vi till att hitta energin för veckan!

Sista dagens ledighet

Idag har det vart fullt ös medvetslös. Stallet under dagen, Maria och jag red Yawatha och han kändes superfin. Fick hjälp att komma på hur jag ska gå vidare och vad jag ska jobba med. Så nu är jag taggad för det.
Red sedan Junco för att själv träna på galoppombyten. För faktiskt, jag är så galet dålig på det, vet inte vad jag pysslar med och det blir bara pannkaka. Gick inget vidare. Jag spänner låren, samlar inte tillräckligt och lägger vikten fel. Såklart det inte går då. Det gick när jag inte tänkte på vad jag gjorde. Men det kan ju bara bli bättre.
Ulysse och Yawatha var ute på äventyr också. Ulysse slängde sig mot Yawatha när jag skulle ta ut och jag tappade han så då var båda lösa. Tack o lov lyckades jag fånga Ulysse relativt snabbt och Yawatha kunde stängas in i en annan hage. Så ingen skada skedd. Stona var snabba med att ta sig längst bort i deras hage i alla fall.
Longerade Campino ockå. Idag så fick jag hjälp att ta igenom vänstervarvet där han inte vill jobba. Tillslut sa hans hjärna ifrån och då flyr han, som i sätter av i galopp, envis som jag är försöker jag hålla kvar men det resulterar i att jag faceplantar paddocksanden och peelar vänster underarm fint. Aja, han kommer sedan på att han nog är rätt rädd och vill istället bli hämtad. Sedan gick det bra till vänster. Hoppas det lossnar lättare nästa gång.
Avslutade allt på gymmet med Jenny. Bra pass och jag har nu gjort mina första egna riktiga dips. Utan hjälp. Så jäkla stolt är jag!

Mera sol!

Idag skiner solen igen. Kollade igenom alla bilder igår från Micke och det var fantastiskt kul att se bilder på Yawatha och Campino enda sen i höstas!
Stallet idag igen, Maria ska rida Hebe, och sen hoppas jag att hon vill rida Yawatha lite eller om vi ska tömköra igen. Vi får se. Fotas ska han i alla fall för igår badade jag honom.
Efter stallet blir det bröst och triceps på gymmet. Veckan som kommer kommer bli riktigt tuff i skolan. Massa att göra. Men det är bara 5 dagar, så bara att bita i.
Imorse dessutom vaknade jag 5.45 och var pigg. Tänkte sova vidare lite men sen kom Rikard hem också från fest och jag somnade inte om på länge så sen när klockan ringde var jag tröttare än vid 5.45. Vaknar jag av mig själv då i veckan då ska jag fasiken ta o kliva upp.

up and down

Solen har skinit idag. Paddockrenoveringen fortsätter och det bästa är att alla hjälper till. Målar, skurvar eller liknande. Sjukt bra stämning är det och det är hur kul som helst. Tömkörde Yawatha idag och herregud hörrni. Det kom så tydligt fram att galoppen är den gångarten vi behöver jobba mest på. Jag tröttnade ihop totalt och det kände han så klart och allt blev pannkaka. Ibland känns det bara åt helvete och det är lätt att glömma alla framsteg man gjort. Gör inte det! Men i trickträningen skötte han sig exemplariskt och det är det vi båda tycker är roligast just nu.
Red Hebe också. Börjar få tag i hennes högersida nu så det släpper lite varje gång.
Har fått massa bilder av Micke som kan kompensera dem som försvann när min dator gick sönder. Hur bra är han inte liksom!

Åh skadeglädje

Godmorgon. Tydligen så är det snö i stockholm medan här skiner solen och det är 10 grader ute. Så jäkla skönt är det!
Tänkte tömköra Yawatha idag och rida Hebe. Men sen vet man ju aldrig om planen håller. Nu har jag i alla fall fått i mig frukost.
Vi hörs ikväll sen när jag är hemma.

Regnet det bara öser ner

Idag har det regnat, i ett sen i morse. Det resulterade i att jag inte ville rida och blöta hästar. Vi valde att plocka in både småhingstarna eftersom de hostat lite i veckan så de inte blir kalla inatt och stona. Så det blir mkt att mocka imorgon, eller så lämnar vi lite till på söndag när vi är fler i stallet. Vi får se.
Imorgon verkar det vara bättre väder så då hoppas jag på att hinna massor. Jobbet med paddocken lär också fortsätta. Hebe, är prio imorgon. Yawatha kanske jag longerar eller rider, beror på om han verkar vara snorig eller hosta. Campino ska longeras med sadel imorgon eller på söndag.
Efter dagens stall så vart det ett pass underground som jag kommer få träningsvärk i magen av, och det var fasiken länge sen sist. Ett riktigt bra pass och jag kände mig riktigt stark i kroppen trots lite snuva.
Nu ska jag börja krypa till sängs.

Godmorgon

Regnet ligger och hotar i luften. Min tanke är att rida Hebe idag, och longera Campino beroende på vädret. Annars kanske jag fixar med Qieto, för han behöver också stimuleras.
Ikväll blir det Underground, enligt mig det bästa sättet att sedan kunna njuta i soffan :) Jenny ska med också. Vi får väl se hur hennes ben mår nu efter benpasset igår.
Nu måste jag packa ihop mig!
Solen! Garocha träning med Zambrano =)

Äntligen lite sol!

Idag behagade solen äntligen att visa sig. Underbart. Åkte till stallet som vanligt den här veckan. Yawatha var kvar inne och redan på morgonen märkte jag att han kändes rastlös. Tänkte att jag rider han först, direkt efter mockningen så får han gå ut sen. Tricktränade också lite och han var så duktig.
Ridningen sen gick inte alls bra. Han tjafsade i munnen, vilket han inte brukar och inte gör på det bettet annars så jag visste att det var något annat. Krävde inget direkt av honom mer än några varv i alla gångarter. För jag vill inte slita i munnen på honom, han är mjuk annars så när han biter fast och lägger på nacken då är det för att han inte vill jobba. Så han slipper då, och det kan jag jämföra med i måndags, när han ville jobba och var hur mjuk o fin som helst. Tog ut han direkt efter och vi passerade alla andra hingstar utan ett knyst upp till hagen, full fokus på att bara komma ut var det. Så imorgon får han vila och vara ute så tar vi tag i det igen på lördag. Går nog bara upp och är med han i hagen imorgon.
Campino har longerats idag och är nöjd med att få jobba. Har hållt igen det då han fäller galet och har tappat vikt av det så vill inte att han ska jobba massa då. Har dessutom målat lite paddock idag, blir så fint!
Drog sedan till Campushallen för ett benpass med Jenny. Riktigt nice.
Nu är vi hemkomna från Elina och lite födelsedagsfika
Grattis Elina!

Nybakat bröd såhär 3v in i 100 grymma dagar

Dagen har flutit på och jag har hunnit med allt som var planerat. Imorgon blir det hästarna igen. Var en sväng på stan under fm, sedan har bilen fått sommardäck. När vi ändå var i Tornby passade vi på att handla lite också, behövde frukt, kvarg och bär (igen).
Sedan var jag iväg på ett undergroundpass, var i stora salen och Ehsan som jag aldrig tränat innan för hade ryckt in istället för Mattias. Såhär i efterhand så kan jag säga att det var ett bra pass, svetten riktigt rann och han är smått galen.
Nu har vi ätit och sedan har jag bakat bröd också. Äter nästan inte bröd alls längre, men bakade mitt favoritbröd från mamma. Det är galet gott och mättande.
Har också fått veta vem min examinator, Jennie Westander och hon har ju en hel del bollar i luften så förstår varför inte min projektplan inte kommit tillbaka.
Ängstugans senaste tillskott

Freak?

I min framläggning här ska jag vara mer stereotyp än vad jag gillar, men det är bara för att visa min poäng.
Vi har säg Ludvig, mellan 17-24 år. Ludvig spelar fotboll och tycker det är hur kul som helst. Det är hans sätt att koppla av och släppa vardagen. Ludvig spelar fotboll 5-6 dagar i veckan.
Nu kan vi även byta ut Ludvig mot Elin och hon tränar gymnastik istället. Inga konstigheter, eller hur? Det är ingen som ifrågasätter att dem ägnar 5-6 dagar i veckan åt sin träning, det är ju deras intresse och hobby.
MEN! Byt nu ut situationen mot mig: Sara, snart 23, hänger på gymmet eller pass där 5-6 dagar i veckan. Vad händer? Förståelsen hos de flesta människorna är som bortblåst. Träna så det kan man ju knappast göra för att man gillar det, för att det är en avkoppling från vardagen. Nej det måste man göra för att man är galen eller vill gå ner i vikt eller inte är nöjd med sig själv. Att jag dessutom är tjej som gillar att lyfta vikter med grym musik i öronen bland alla män som spänner sig, det får många att se snett.
Jag planerar idag min träning i mitt schema, precis som vilken annan träning som helst. Dessutom så äter jag bättre nu, planerar min mat. Har dragit ner på kolhydraterna för att min mage mår bättre av det.
Till saken: Trots att jag är som vilken annan människa som helst med en sport som hobby som dem lägger 5-6 dagar i veckan på så får jag höra mer ofta än sällan att jag är ett träningsfreak. Jag undrar varför?! Varför får jag dessa ord slängda på mig när fotbolls Ludvig eller gymnastik Elin inte får det? Varför är det inte okej att jag vill bli bättre i det jag tycker om, vilket innebär att jag blir starkare? Varför ska jag behöva bli ifrågasatt när jag tackar nej till bullar, muffins eller liknande, eller när jag väljer att inte dricka mer än två glas vin? Varför ska jag behöva höra att "Du dör nog inte om du inte tränar i veckan"? Klart som fan att jag inte dör, men det betyder inte att jag inte mår bra av det framför allt psyikiskt.
Nej, jag är trött på att försvara min träning, att försvara en livsstil som jag ÄNTLIGEN hittat och trivs med. Tänk er för nästa gång ni ifrågasätter varför! Och om ni undrar var inte anklagande.
VARFÖR!

Skitväder

Idag har det regnat precis hela tiden. Hästarna har inte blivit ridna utan istället har det vart fix med annat. Stona fick komma in över natten, jag och Clara har smort ett antal träns och de andra har börjat renoveringen av paddocken. Har borstat alla tre hästarna och tricktränat Yawatha och Campino i boxen. Campino är rätt understimulerad för tillfället och behöver få jobba. Hoppas på bättre väder på torsdag så jag kan longera.
Jag har i alla fall tränat dem på att backa vid tecken. Yawatha fattade hur fort som helst och stegade sedan undan. Med honom är målet bugning. Campino får vi se, det är mest för att hålla igång hjärnan på honom.
Nu måste jag byta om och åka till campushallen!

Glädjen när hästarna är fina

Startade efter allt morgonfix med att rida Hebe. Hon jobbade på bra och fick prova att gå över bommar för första gången. De gick bra efter att Maria hade gått med den första gången. Efter galoppen kunde jag även jobba igen högersidan bra och hon börjar släppa. Fina tjejen!
Yawatha fick även han jobba på bommar idag, inför att hoppa lite imorgon. Han var superfin i sidorna och övade mycket fram och tillbaka i framridningen. Skuttade även ett sockerbitshinder och det är otroligt hur hinderklok han är. Han taxerar av själv och hittar avstånden om man bara hjälper honom att hålla en bra galopp. Roligt tycker han att det är också! Varje dag när han är sån här så inser jag hur mycket han förtjänar någon som kan glädjas åt honom och underhålla honom och jobba med honom. Han var mycket lugnare överlag mentalt idag efter att han jobbat igår.
Vädret var inte det bästa idag eftersom det småregnade så jag jobbade med Campino i boxen. Tog in en pall att stå på så att han ska lära sig att jag kan vara högre än honom och över utan att han blir orolig och fortfarande är trygg. Han skötte sig så utmärkt att jag provade att hänga lite över honom samtidigt som jag stog på pallen för att avlasta lite. Det gick hur bra som helst, bara jag kliar och pratar med honom. Det jobbigaste var när jag skulle upp igen, men han spände sig bara lite och gjorde inget större. Duktiga lilla häst. Det finns verkligen hopp!
fina fina ponny!

Vårtecken

Alla har vi vårtecken som vi letar efter i hopp om att sommaren, ljuset och värmen ska komma även i år.
Tussilagon som slår ut, årets första glass. För mig gäller sädesärlan. När den är tillbaka från sina vintermarker, då är det vår.
Vi pratade för någon vecka sen i stallet om vi trodde att den första skulle komma innan valborg. Ja, ca 1v innan trodde/hoppades vi i alla fall. Igår fick jag mig en glad överaskning när jag skulle tömma min mockkärra för på gödselstacken satt en sädesärla =)
Så NU är det vår, så det så!

Stalldag 1, framsteg med Hebe

Idag har det vart stallet för hela slanten. Fick se den lilla kalven som verkligen var hur söt som helst. Har även fotat, men dem kommer en annan dag, måste ladda över från kameran.
Yawatha ville verkligen komma in idag och kom och mötte vid grinden. På vägen in så gnäggade Gittan efter honom så det blir ev till att prova att betäcka imorgon igen. Red sedan på kimblewickbett för att se hur han gick på det för att öka chanserna för att han säljs. Att han går att rida på annat än stång med kapson och kandar. Det gick bra för att vara första gången, men han var lite ofokuserad i början och är svårare att rida ihop på det. Måste driva massa mer. Projektet för veckan är att hoppa honom, så imorgon eller på tisdag ska jag trava och galoppera över lite bommar. Vi har även mätt honom idag. 142 cm, perfekt D-ponny.
Red Hebe sen. Hon var lite tjurig först över att behöva jobba. Men sedan i vänster varv på volten så släppte hon igenom ryggen på riktig för första gången, och jäklar i min låda, jag trodde knappt det själv att det var samma häst jag satt på. Ojoj, nu vet jag hur det ska kännas och jag är så taggad att få fortsätta rida henne nu!. Höger varv är svårare för hon vill inte stoppa in högerbak och ta in vänster bog.
Campino har jag bara borstat och han var rätt tjurig över det kan jag lungt säga. Imorgon får jag ägna honom lite mer tid. Om vädret är bra blir det longering. Han vill ju inte jobba om det är regn eller snö.

Sol =D

Idag skiner solen och allt i livet känns väldigt lätt just nu. Har ätit en rejäl frukost. Älskar de dagarna när man får vakna och vara hungrig och kan äta ordentligt. Ska klä på mig nu och sedan åka ut till stallet. Ska bli riktigt skönt
Kanske blir en omgång mage och vader ikväll på gymmet.
Finaste!

Väder

Imorgon blir det stallet för min del. Ska rida Yawatha och även Hebe hoppas jag. Dessutom hoppas jag att vädret vill vara bra för då får kameran följa med så jag kan ta lite nya bilder på hästarna, framför allt i hagarna och kanske när jag rider.
Jenny hade berättat att de hade försökt betäcka Gittan med Yawatha, men det hade inte gått vägen. Han hade tydligen inte riktigt dugit åt damen. För nu när tanken är att han ska säljas så hade det vart kul att ha kvar lite av honom. Dessutom har det kommit en kalv kom jag på nu, så kameran får åka med oavsett så klart!

Tillbaka till ordningen

Är hemkommen från gymmet och har satt igång tvätten. Var så jäkla skönt att träna igen och fick dessutom med mig Jenny som sällskap. Det vart bröst och triceps och jag har en känsla av att vi båda kommer ha träningsvärk efter detta.
Sitter och funderar lite på vad det ska bli för lunch så småningom. Ikväll ska jag och Rikard äta riktig påskmiddag med tacos =P
Ha det fint alla!

Glad Påsk

Påskafton idag. Så glad påsk till er alla. Jag hade planerat att åka till stallet idag, men har lite svårt för det när jag har tvätt som måste tvättas, akvariet måste städas och så tänkte jag ta mig till gymmet. Så kan jag på riktigt vara ledig sen nästa vecka och inte tänka på alla måsten utan bara njuta av hästarna och träningen.
Så idag blir det en typ tråkdag för att kunna njuta de andra. Så får det bli ibland.

Ny dator

Nu är jag x antal tusen kroner fattigare, men har en ny dator. Det känns skönt. Lyckades leta upp min projektplan, lite bilder och mitt CV på mailen så det var skönt att vissa saker fanns kvar.
Hann aldrig till gymmet idag men i helgen blir det stallet och träning. Har hittat ett upplägg som jag har tänkt prova att köra så får vi se om jag pallar. Jag är extremt beroende av planering och upplägg för att motiveras till något. Så nu hoppas jag på detta. Tänkte börja med pass 1 i helgen, blir då bröst och triceps. =) Troligtvis på söndag efter stallet, imorgon ska jag försöka mig på en PW utöver hästarna, men det beror helt på vädret faktiskt.
Carro sa att hon och Emma sticker till Egypten 19e... usch, vad dumma dem är. Jag vill också jue!
Hurghada 2009 med Beaver!

Film?

Jag sitter med Ann-Sofies dator medan en stor del av klassen ser på film. Jag är verkligen ingen filmmänniska. Jag tycker det är jobbigt att bara göra en sak. Typ. Eller jag lessnar fort i alla fall.
Istället sitter jag och totalt äter mig igenom Mikael "Prime" Hollstens blogg aldrigvila.se och inspireras. Nu har jag vart utan träningen på "riktigt" sedan i fredags eftersom det var stallet som gällde i helgen. Och jag vill tillbaka. Jag vill tillbaka till undergroundpassen och svetten där man peppas ordentligt.
Imorgon åker vi hem, äntligen känner jag nu.

Sista dagen med studier på kolmården

Nu har vi klarat av våra studier. Avslutade med att mysig tid inne hos surikaterna och sedan så la vi oss på läktarn vid brådjupet och sälarna ca 1h innan vi gjorde det sista med delfinerna. Det var hur galet skönt som helst i solen.

Nu får vi se vad sista kvällen består av. Imorgon blir det hemfärd till vardagen, en ny dator och handling till kylen. Och träning och hästarna så klart!

Det drar ihop sig

Nu börjar det dyka upp vem man ska ha som examinator på sitt exjobb och feedback på projektplanerna. Jag har inte fått något mail ännu så vi får se. Personligen hoppas jag lite på Jordi.
Vi får väl se. Studierna här går bra och det är rätt skoj.
Ska försöka dra ut Johanna på lite styrka nu innan middag

Kolmårds update

Eftersom jag som ni vet inte har dator så kommer det inte bli så mycket bilder i bloggen nu. Finns bara de gamla som redan ligger. Menmen.
Jag och Johanna tog en PW på 7 km förut och nu känns det som om min rumpa kommer vara lite trött imorgon. Känns bra att hålla igång träningen i alla fall lite.

1 dag utan dator

Idag har vi kollat delfiner och surikater. Snart ska vi upp och ta aporna.

Igår så tränade jag ca 40min, lite crossfitövningar blev det. Idag skiner solen och det blir väl en promenad i em och sedan lite kettleövningar.

Har även spanat på lite nya datorer. Lutar åt en Acer Timeline X. Någon som har några erfarenheter?

Förbannat!

Min dator åkte i golvet och är nu ett minne blott. Hårdisken är paj. Senaste årets bilder är borta och allt mitt skolarbete! Tack o lov ligger de viktigaste dokumenten ute på mailen. Som projektplan, artiklar till den och mitt CV. Har sagt det förr men säger det igen. NU ska jag fasen börja med 2 back-up USB minnen.
Men nu sitter jag på Kolmården 1v utan dator. 1v öde. Snor alla andras när jag kan. Har även tränat en sväng.
Ja det är ju borta också, träningsdagboken och sånt till 100 grymma dagar. Tur att en del ligger uppe här, så som förebilder o mått.
Men, åååååhhhhh mitt klantarsle!!!!!!!!

Duktiga hästar i skumt väder

Ulysse och Qieto hade gått in till stona igår sent på kvällen. Så nu är alla småhingstarna fövisade till trähagar till stona får flytta till en annan hage när betet börjar komma upp. Antagligen kommer de delas 2 o 2 i olika hagar och 2 av dem får stå inne om nätterna. Det blir bra oavsett. Men jag och Johanna lekte fixar Frasse imorse och lagade stohagen så dem kunde gå ut igen, hingsthagen var däremot mer död än levande, stolparna var nere o hela baletten.

Vädret har vart hur skumt som helst idag, sol, snö och hagel. Men det har inte stoppat oss. Red Hebe först, vilket gick bra. Hann inte rida så länge pga lektion efter så fick inte riktigt igenom högersidan. Galoppen är hennes bästa gångart och där var hon super idag.
Yawatha red jag barbacka med kandaret och när han kom på att var han skulle göra av all energi vart han hur fin som helst. Riktig superhäst. Det kryper närmare för att han ska ut på annons och han förtjänar ett ham med någon som vill jobba med honom både från marken och från ryggen och myser. Som är bestämd och tar hans små fnatt med ett leende och förstår att han är hingst. Bästa.

Campino surade ihop när snön föll så jag fick ta in honom. Longerade en kort sväng med sadeln, men han ville inte alls. Det var för kallt och blött enligt honom och han ville stå inne o mumsa hö istället. Så jag gav mig rätt fort. Tycker det är viktigt att vara uppmärksam på varför hästen inte vill och inte bara tro att den är dum.

Imorgon bär det av till Kolmården för en vecka..

Välkommen tillbaka solen

Till att börja med: NI SLÄCKTE VÄL IGÅR UNDER EARTH HOUR?! Kunde tom mina akvariefiskar släcka så borde ni också ha kunnat =P

Solen skiner idag och jag ska snart till stallet. Idag ska det ridas. Hebe o Yawatha. Sen ikväll beroende på med packning inför Kolmården och när vi kommer hem o hur jag känner då så tänkte jag sticka o träna.

Igår var finalen av gladiatorerna. Och nu kan man söka till en ny säsong. Det skulle vara den ultimata utmaningen. Fatta grymt. Om man ska spekulera så tror jag att jag skulle överleva styrke delarna ok, har rätt bra balans också. Men sen det där med kondition. Nej, inte min grej. Fast det skulle vara en anledning till att träna upp den =P

Nej, en vacker dag kanske.


RSS 2.0