Slutet är nått!

Då var sista dagen på kandidatprogrammet i biologi - etologi och djurbiologi avklarat. Framläggningen gick bra och vi fick många bra frågor. Min hjärna har nu helt tagit sommarlov, men jag ska ju faktiskt jobba 6 dagar till (3 denna veckan och 3 nästa).

Ikväll blir det antingen lite träning eller ett glas vin i sommarkvällen på hg med Johanna, vi får väl se.

Har ju kikat på lite kameror också. Just nu lutar den åt en CANON 1000D +  ett telezoomobjektiv. Någn som har några kommentarer, eller som bara vet att det finns någon annan bra nybörjar systemkamera till ett rimligt pris?

Tänkte kika vad det är för någon vi har på jobbet imorgon också...


Senast var det studenten, nu tackar jag för 3 års universitetsstudier!

lös på stan

Idag vart det en tur till stan. Inga teknikaffärer var öppna så det vart inget kollande av kamera. Däremot kom jag hem med ett träningsband (alltså ett i latex som man kan använda för styrketräning), en bikini (den 4e, jag vet mamma), en bh och en jumpsuit. Jag är nöjd. Vi åt sushi också! Mums

Välhemma averkades en runda i spåret med Rikard. Jag ska väl försöka lära mig konsten av att springa, idag gick det inte fantastiskt. Men jag försökte iaf.

Imorgon börjar våra framläggningar. Ännu har inga kommentarer på min rapport från Mats (aka handledaren) trillat in, men nu vet jag att han inte är död för han var minsann på rapport med ett inslag om vargar.

Och Hejhej till fina mamma på mors dag! <3

länge sen sist

Mina uppdateringar är värdelösa här. Har haft fullt upp med jobb och att få ihop min rapport. Nu är jag ledig från jobbet fram till onsdag. Imorgon ska jag lätt ta en helt ledig dag, en dag på stan blir det!

Har bokat flyget till spanien också, men kommer sen ta tåget till frankrike därifrån. Det kommer minst sagt bli ett äventyr. Funderar på att investera i en systemkamera inför dessa äventyr, en present till mig eller kanske en för tidig födelsedagspresent (mamma...pappa...)


Bjuder på en bild av Imfolozi och Jala i brist på annat

Är det ljuset jag ser?

Nu är grunden skriven till min exjobbs rapport. Ska läsa igenom en gång till och sen fixa innehållsförteckning (brukar alltid vara ett helvete. Kolla att alla storlekar stämmer med instruktionerna (säkert inte!) och fixa framsida. Jag har två dagar på mig. Det är lungt. Jag är faktiskt nöjd. Jag har skrivit allt nödvändigti, kan säkert trycka in mer (eller jag vet det) men tänker inte göra det om jag inte måste.

Imorgon ska jag få en 5e klass från sthlms innerstad. Det ska bli spännande... jag har hört skräckhistorier från förut om högklackat mm... hmm vi får väl se.

Hörrni snart är det sommar. Fick idag bekräftat min plats i spanien på volontärarbetet då depositionen kommit in till dem! YEEES! Det är det som driver mig framåt nu.

in between

Randen mellan att vara ung och fri och att bli vuxen. Ena dagen gå till jobbet och andra dagen festa loss. När det ena inte längre känns så lockande. När man inser att livet gått vidare och att man som person sakta förändras.

JA!!!! Äventyr, valar, spanien

Jag ska till Spanien i sommar, 12 dagar med forskare och valar (om nu inget oförutsätt händer). Det kommer bli ett äventyr. Har kollat flyg och buss och massa istället för plugg (ja det är roligare!). Lär få spendera en natt på Heathrow, få byta buss ett antal gånger i ett land jag typ inte kan säga ett ord på deras språk. Men jag kommer klara det och det kommer gå bra, och jag kommer klara mig så fint i min ensamhet. Jag kommer LÄRA mig så mycket!


Jag längtar! Fatta mindre än 8v! =D

volontäransökan (galet!!!!)

Nu har jag skickat in en volontäransöka till ett forskarteam i gibraltar på valar. 12 dagar av min sommar kan det bli där om jag blir antagen! Håll tummarna nu! Ett litet steg närmare en dröm

Sommardröm

Eftersom jag är i skolan och inte riktigt kommer igång med att skriva exjobb så har jag surfat runt på volontär sidor och har hittat ett 12 dagars program i spanien med valar. Det kostar massa pengar men jag har råd, jag vill och jag borde om jag ska ha någon liten skitchans att få jobba med min dröm. Få in en fot, kanske lyckas fiska till sig ett master exjobb. Man måste ju försöka, börja någonstanns...

...eller?


Väderveckan på jobbet

Den här veckan bjöd ju inte på fantastiskt väder i början. Tidagen och onsdagens väder gav flera av mina kollegor en riktig utmaning när de skulle försöka hålla sina skolklasser på bra humör trots snö/regn och kyla, tråkiga djur och inställda visningar. Jag å andra sidan hade tis och ons förlagt på kontoret med städande, guidning på tropicariet (värme, inomhus) och någon enstaka timme ute.
Veckans klass för min del skulle anlända ons em och ha läger tors & fre. Det var bara att hålla tummarna för bättre väder. Och det fick vi! På torsdagen var det helt ok och rovfåglarna var riktigt taggade på att få flyga nu när vädret lättat. Och igår var allt bara bra. En fantastisk klass med bra lärare och föräldrar.

För mitt jobb är underbart, men det kan vara en pina när rovfågel showen inte kan flyga fåglarna pga väder, när det regnar in i safari linbanan och man ska sitta ner i 26 min (Kallt!). När djuren trycker under tak och knappt visar sig eller kan gå ut ur stallarna. Ocj dessutom får man då ett 20tal sura, gnälliga och missnöjda ungar. Ja det är inte lätt alla gånger, men de dagar det fungerar då är det bäst!

RSS 2.0