Valborg

Den här dagen skulle bli fantastisk! Vi skulle ha champangefrukost, lyssna på alla sånger, sen festa hela natten lång. Men vad händer? Jo igår låg jag hemma hela eftermiddagen och kvällen med 39,3 i feber. Vilket bottennapp. Feber och jag har en speciell relation. Jag misstänkte att febern var hög då jag inte brukar känna av den förrän den är över 39 grader. Sen idag på morgonen då hade jag 36.8 igen. Vad ska man säga mer än att alvedon är riktigt effektivt på mig. Ändå så blir det ingen underbar Valborg. Jag har fortfarande ont i halsen och snuva (som till stor del beror på min pollenallergi) men jag måste bli frisk till nästa helg. Jag har dragit på den här förkylningen sedan december och nu måste jag tillåta min kropp att bli frisk på riktigt.

Jag och Benjamin hade som plan att åka till Mariestad över helgen för att häsla på hans mamma occh få tid för varandra. Nu ska troligtvis hans brors fästmö föda under helgen och jag vill inte riskera att smitta någon där då de redan legat sjuka varsin helg (alltså hans mamma och hennes nya). Så nu drar mitt hjärta mot sthlm och möjligheten att följa med som hästskötare imorrn på sthlm mästerskapen åt Anna som jag från början inte kunde då jag skulle festa hela dagen idag. Jag älskar att vara hästskötare, det jag tyckt om mest jämt i stallet. Men vi får se hur det blir.

Nu måste jag göra lite datastatestik som jag missade igår eftersom jag låg hemma.

Hoppas ni får en bättre dag än vad jag får.

Kram


en natt i sthlm

Träffade massa från min gymnasieklass i lördags kväll. Var så himla trevligt. De enda jag träffat sedan studenten är Cajjo och Bina. Nu ska vi försöka hålla konakten bättre. Fick grillspett till middag var så jäkla gott!!!!

I söndags gick jag, mamma och brorsan ett varv på golfbanan. Lite spännande sådär när jag inte hållt i en klubba på ca 1år och inte gått en hel rond på ca 3 år. Mitt största problem har vart att hålla humöret uppe. Jag har ju endå vart bra på det där. Gick ju inte direkt bra, som förväntat. Eller ibland gick det liksom riktigt bra eller så gick det åt skogen på riktigt. Ska spela med pappa på 2 generationer, har inte spelat det på ca 5år eftersom jag alltid ridit. Men måste få slå lite innan så jag i alla fall träffar bollen ordentligt.

Idag drog botaniken igång. Kanske inte riktigt min grej menmen är väl mysigt så här på våren.

Nu ska jag laga mat!

Bad taste

Igår skrevs det tenta morgonen. Genetik, svaren las ut senare under dagen och japp jag hade 45 av 50 och får därmed ett VG!!! =D

Jag och min vän Bäver tog oss sen till Ryd och min lägenhet för att äta lite sallad i solen. Sedan gjorde vi oss iordning för Bad taste sittningen och begav oss till Kalle. Förfeste lite där innan fördrinken kl 18. Alla var verkligen fula (vilket var en komplimang under kvällen). Sittningen var trevlig utom att jag blev nockad av Röda arméns gosskörs dirigent. men men smällar man får ta vid ett bra gyckel.
Sedan dansade massa på HG, det var mellanstadiedisco tema så sjöng med gjorde man. Vid 00.30 drog jag mig till Lambohov och pojkvän.

Nu ska jag betala räkningar lite snabbt sen göra mig iordning för att sätta mig på tåget till sthlm. Ska träffa stora delar av min gymnasieklass ikväll. Lovely!!! Sen har jag beställt grilalt ikväll. Tror även det ryktas om en runda golf imorrn för att göra mina föräldrar lite till lags.

Ha en toppendag i det fina vädret

sol och här sitter jag...

Sista rycket idag inför tentan, jag har pluggat igenom Benjamins tenta från 07 så man har lite att gå på. Känner mig rätt lugn nu. Men jag kan verkligen få panik. Ni vet man känner okej jag har pluggat en hel del nu men sen så kommer en uppgift som man inte fattar riktigt, man tar bok och anteckningar till hjälp och fattar fortfarande inte riktigt. Då blir jag arg, sur och bara så jäkla nedstämd. Som om hela tentan kommer skita sig och jag inte kan alls. Jag vet ju att det inte är så men det känns så just då. Och jag vill vara bra, jag vill klara mina tentor, känna mig duktig och känna att jag klara de mål jag sätter upp för mig själv. Jag vet ju att jag kan klara tentorna om jag bara pluggar och det SKA jag göra. Och nu har jag gjort det.

När Benjamin kom hem så gick vi ut i solen, jag för att plugga och han för att pyssla lite med Obi men det tog inte lång tid tills Obi vart trött av allt jagande av bollen och Benjamin kände att han inte hade något att göra. Jaha, då går vi väl in då så han har nått att göra så får jag inte dåligt samvete av att släpat ut honom. Klart jag kunnat vart kvar ute men var så irriterad då. Jaha, så kommer vi in, jag pluggar vidare och han går å lägger sig!!!! Kan man inte bara sitta ute och vila! ÅHH!!!!! Jag blir så störd på det, hatar att sitta inne när solen skiner ute! så ska man inte göra man ska vara ute och njuta av värmen.

Så nu ska jg gå och köpa glass och lite till tentan så det så. Helt själv i protest! Så det så!

träning och god mat

jag har pluggat på riktigt bra idag. Känner mig lugn inför tentan, sista rycket blir imorgon.

På kvällen har jag tränat aerobics. Var ett tag sen, var ny koreografi idag. Den var helt sjukt bra och rolig och jag öste på som bara den. Svetten rann och jag kände mig riktigt glad.

Jag vet hur det är när man vill börja träna, kanske få bort de extra kilona eller i alla fall bränna fett så här inför sommare, eller varför inte bara bättra på sin kondis. Hur ofta försöker man inte med att börja springa. Försöker sig på ett löprunda i spåret i för högt tempo och tycker allt är skit efter 10 min. Så har det alltid vart för mig. Jag tycker inte om att springa och jag är inte bra på det heller. Speciellt inte på våren med all pollen som gör det svårare att andas. Nej, när jag flyttade hit bestämde jag mig för att jag måste göra nått eftersom jag inte skulle ha hästarna längre. Så jag skaffade mig träningskort. Inte för att gymma, för jag vet inte vad jag ska göra där, och jag vill inte bygga muskler jag ville få bättre kondis. Började då gå på pass och det var skitkul och visst var det svinjobbigt. Men vad som är så himla bra är att när det är 2h kvar tills passet börjar då kan man inte avboka sin plats längre; alltså får man välja på att gå dit eller få en prick (efter 3prickar måste man betala okej bara 40:- innan man får boka sig på pass igen) . Men för mig blir valet självklart även om man inte känner för att gå dit, man går helt enkelt. Liksom när man tänker springa, så tänker man äsch jag gör det imorrn, så blir det inte nu! Och nu älskar jag att träna, jag känner mig glad och kondisen har blivit bättre. Så klarar ni inte att ta er ut i spåret: gå på pass och peppas av alla andra där och ha riktigt kul. Finns något som passar alla!!

Nu har vi ätit fläskkotlett och potatisgratäng. Hittade kotletterna för 35:- på konsum eftersom de gick ut idag =D

Nu ska jag se vidare på Grey´s.

Jag har en plan

Jag har en plan för dagen, det typ regnar ute och jag sitter i Benjamins lägenghet i myskläder och har ätit frukost. Tror massa människor i min klass typ vart uppe hemma hos sig för att plugga till tentan på fredag, men jag känner ingen stress.
Dagens plan är därför:
-läsa igenom de sista fyra kapitlena
- göra ena övningsuppgiften
-ringa och avbeställa mitt bredband
-träna

Tror ni jag håller det? Vi får väl se såhär efter ytterligare en natt när man inte når djupsömnen. Får aldrig sova mer än ca 4h i sträck innan jag väcks av mest troligt Obi som flyttar sig i lägenheten eller liknande.

Dessutom förstår jag mig inte på människan som spelar dålig hög musik i nån av lägenheterna runt om!!!

Grattis Pinnen

Idag fyller min vän Kalle eller som han också kallas Pinnen år. Han är en trevlig prick som jag lärt känna sen jag flyttade till Linköping. Vi är inte direkt lika i sätt eller så men vi kommer riktigt bra överens och har roligt ihop. Plus att det är aldrig fel med en vän som lagar riktigt god mat. Idag fyller han i alla fall 20 och det firades igår. Av mig och Benjamin så fick han en shaker och en drinkbok.
Idag sjöng vi fint för Kalle också under bäbismyset i gasquen.

stort grattis till min fina vän som jag vet att jag kommer få ett toppen festeriår med!!!


Grattis Kalle =D

Sädesärla

Dagen har bestått av en lektion i statestik och ett kort möte med genetikgruppen. Sedan har jag pluggat lite men för att inte hänga upp mig på det.

På eftermiddagen (trodde jag) fick jag ett sms från Benjamin om att han hade slutat så jag kunde möta med Obi och vi kunde ta en promenad i Ryds skogen. Lagom till att jag sprang på Kalle på väg upp till skolan hade jag ringt Benjamin och inser att han skickat smset på lunchen och det var ca 40 min tills han slutade. Så jag och kalle satte oss och snacka lite skit i vårsolen och då såg jag årets första sädersärla. Det finns ju liksom massa vårtecken; tussilaga, vitsippor, fåglarna kvittrar. Men sen ajg har vart liten har alltid mitt absoluta vårtecken vart den första sädesärlan, antagligen fått det från mamma.

tillslut så gick jag och benjamin vår promenad i en vårig och mysig Rydsskog, har nu ätit middag, ser så ska det låta och ska är ben&jerrys som jag idag unnar mig. =D (eller oss=p)



Då var man tillbaka i verkligheten då

Skolan började idag igen, okej inte förräns kl 13 och jag gick inte upp ur sängen förrän strax innan 11 trots att jag hade kunnat plugga. Men man ska ju njuta av den sista ledigheten, det var vad jag gjorde.

Bara 1 föreläsning sen möte med 4v och sen så tränade jag jam på kvällen. Kändes i kroppen att man inte tränat på 2v men nu ska jag komma igång igen. Hade dock en grym huvudvärk när jag kom hem men den har botats med lite mat och dusch.

Här är lite bilder från Egypten också:

utsikt från vår balkong

I vattnet vid Giftun Island

Stranden vid hotellet

Åter i linköping

Idag åkte jag och mamma ner till linköping igen. Vi fyllde upp min kyl och frys igen på maxi och sen så tog vi en promenad uppe på campus så hon fick se hur det ser ut.

Var i stallet igårkväll och träffade Lydia och massa andra där. Det var mysigt att få hänga där en kväll som vanligt. Lite nya hästar som jag inte sett förr. Irish Ruby var helt underbart gullig. Föll typ pladask. Men men så kan det vara ibland. Mös mer Ruter också medan jag pratade med Anita som berättade att Careful mådde prima. Sen gick jag hem i en rätt fin vårkväll.

Under dagen igår så träffade jag även Markus för en lunch i stan.Vart sushi, sen sov jag 1h i solen hemma och åkte till täby med pappa. Vi fixade lite med mitt mobilabonemang samt så köpte jag pollenmedicin och en tröja och en kjol till bad taste sittningen.

Måste också inflika att maj kommer bli helt hysterisk men riktigt rolig hoppas jag på.

Men det som är bäst för idag och nu är att jag får vara tillbaka hos Benjamin <3

På svensk mark igen

Igårkväll landade jag och Beaver i Sthlm igen efter en veckas pensionärssemester i Egypten. Nej veckan fyllde sitt syfte nämligen att vi skulle vila upp oss efter 1,5 hetsig första termin på universitetet.
Förra fredagen tog vi tåget från norrköping till sthlm, var i stallet under kvällen och bodde hos mig.
På lördag morgon tog vi oss ut till arlanda och flög ner till hurghada. Veckan har sedan bestått av sol, bad, lugn och ro och mycket prat om det mesta. Vi har haft det så jäkla skönt och hur skulle jag inte kunna haft det trevligt i en bävers sällskap?
Vi var även ute och snorklade en dag och ¨vi såg Napoleon fish!!! Mycket coolt, dem kan bli upp till 2m. Vi besökte även paradis ön giftun under den dagen, med vita stränder och turkost vatten.
Sedan så har jag även handlat hem ett armband och en tavla till min och benjamins lägenhet.
Vädret under veckan har vart helt okej även om det har blåst en hel del som det brukar göra där nere under påsken. Jag är inte kalasbrun eftersom jag inte kan bli det men jag är nöjd med att jag nästa slapp alla utslag och att bränna mig (utom på en del av ryggen där jag nu byter hud som en annan orm). Så jag är nöjd med min färg.
Och det har vart helt underbart skönt att inte behövt städa, laga mat eller dylikt. Vi har typ somnat halv elva varje kväll och vaknat halv åtta av oss själva. Så himla underbart skönt.
Och nu är jag ju hemma i sthlm. Det är hur nice som helst att ha bruna ben nu när våren är här på riktigt så man inte ser ut som om man reflekterar solen. Idag har jag krattat och fixat med föräldrarna på tomten. Imorgon blir något liknande och även fika med Markus. På tisdag ska jag klippa mig och slinga blonda slingor, ska bli så fräsht att få göra det. Sen ska jag och mamma äta middag i stan på kvällen. Onsdag, åter till linköping och träffa Benjamin.
Saknar dig älskling!!!
Blir nog även en sväng till stallet under dagarna
Har kamerasladden i Linkan så bilder kommer efter onsdag.
Ha en bra fortsatt påsk nu!
Tack Beaver för en trevlig, och lyckad vecka! =D

ready, set, go

Så himla skönt med en sovmorgon idag eftersom vi ska upp tidigt imorgon för att ta oss till arlanda. Har duschat fixat och packat det sista.. Hoppas jag inte glömt något bara. Har en del saker i sthlm som ska packas ner också. Brukar ni blir nervösa inför att ni ska resa? Jag har väl mina stunder. Typ att man ska missa planet är det första stressmomentet. Sedan får man alltid en lite undran om man glömt något superduper viktigt. Men ändå det jag tycker är värst är när man landat och ska hämta ut väskan, tänk om den inte kommer. Liksom det skulle vara panik, enligt mig i alla fall. jag brukar alltid packa ner ett bar trosor, en bikini (eftersom vi ska åka och sola och bada) nått extra par short och linne i handbagaget så man vet att man har nått att leva på i alla fall. Liksom så man klarar sig, även tandbortsen brukar få följa med där i.

Just nu sitter jag och fördrivet tiden eftersom jag inte börjar förrän 13 i skolan. Ska väl äta snart och sen traska iväg i det superfina vädret.

Tror att det inte blir så mycket mer bloggning förrän jag är hemma igen i Sverige nästa lördag. Ev. hinns ett kort inlägg med ikväll och kanske från någon dator där, även om jag åker för att få slappna av och bara ha det så jäkla bra!!!

Lär ju se kräftaktig ut efter första dagen i solen. Jag vet att man inte ska bränna sig men min hud är super känslig eftersom jag haft sol allergi när jag va liten. Men det har blivit bättre för varje år. Och jag brukar bli brun tillslut. Får väl se hur det går den här gången.


Den första riktiga vårkvällen

Dagens väder har vart helt underbart. Men jag måste endå säga om min känsla idag när jag cyklade hem från combaten i campushallen. När jag kom ut kl 19.30 så är det fortfarande ljust trots att klockan var så mycket. Himlen var så himla vacker med några få moln och solen hade precis börjat gå ner så den skiftade i massa färger. Sedan kom jag bort till Ryd och där grillade folk, spelade fotboll, barn som var ute och lekte och allt såg bara så somrigt ut. Blev helt varm i kroppen.

Imorgon då. Då bär det av hemåt med Beaver och jag har tvingat ner henne en sväng till stallet eftersom det är fredag = hoppgrupp, och alla som jag saknar massa är där. Jag ska även pussa på Hubbe Radi, Dokki och Ruter (även kanske Cantos så Anna blir glad). tänkte även ringa Anita från tåget för att se hur det är med Careful. På lördag sen bär det av mot varmare breddgrader. Kvällarna kan vara lite kyliga men dagarna blir fantastiska. Och jag är klar med allt i skolan så kan bara fokusera på lite genetikplugg sen ska jag gräva ner mig i mina andra böcker. Så skönt att ha saker avklarade.

De dagar jag sedan är hemma ska jg försöka träffa Cajjo, ev åka till Careful, promenera med hunden, klippa mig och kanske träffa annat folk (typ markus borde få en visit).. Har massa som jag vill göra men det jag hinner hinner jag hinner jag inte så gör jag inte det.

Nu ska jag och Benjamin snart krypa ner, sista natten på lite mindre än 2v. Ja, jag kommer sakna att få somna bredvid honom. Men vi får ta igen det sen


Bild på Anna och Cantos från nov -07. Saknar att vara med henne på tävlingarna. Och saknar Cantos lite (fast han är asjobbig på tävling)

RSS 2.0