I came

I came to win, to fight, to conquer, to thrive
I came to win, to survive, to prosper, to rise 
To fly
 

Ser fram emot Bootcamp helg!

Idag är det fredag igen och jag ser verkligen fram emot helgen! Har under morgonen städat i lägenheten.
 
Sedan blir det upp till kontoret och äntligen är Elenas undergroundpass på fredag em tillbaka så fredagsmyset är återställt =D Har en sån otrolig känsla i kroppen sen passet igår. Känner mig lätt och pigg och glad!
 
Hela helgen ska gå i träningens tecken. Ska upp på ett "bootcamp" i Vingåker som Björn "Slavdrivarn" och Helene "Dieseldoris" dragit ihop med 40 pers. Kom i kontakt med dem från början genom 100GD och det ska bli riktigt kul. Workshops, nattspinning och sedan ska jag få hjälp med mitt ryggpass för att hitta kontakten. Dessutom hoppas jag komma hem med massa grymma foton!
 
Sedan är det tillbaka till ordningen på helgerna med stallet. För där händer det massa nu och jag behöver lägga tid där ute, vilket är superkul =D

Dagens 30/8

Bästa: Att det gick riktigt smidigt ute på Vreta
Träningsövning: Frontböj
Låt: En flicka som är stark - Mimikry
Sämsta: Huvudvärken som precis infann sig
Godaste: Bryggt kaffe imorse
Saknad: Stödet
Kärlek: Cajjo, som diskade åt mig medan jag stressade runt!
 
 

Underbart bra tryck!

Benpasset idag gick kalasbra. Benpass är alltid svåra för att det är stora muskler som har väldigt mycket kraft och styrka i sig. Det krävs mer än vad man tror för att mjölka ur benmusklerna så de verkligen ger allt. För den där repsen när det känns tungt och det gör lite ont, ja då måste man veta, intala sig själv att man klarar mer, för det är det man gör, även om det skakar. Det känns sjukt i mångas öron när jag säger att jag är nöjd när jag tränat så nästan maten vände upp. Kanske inte varje gång, men under ett benpass då är jag nöjd. För då vet jag att musklerna jobbat så hårt att resten av kroppen också får ge kraft dit. Det är då jag utvecklas. Så är det bara.
 
Väl hemma fyllde jag på med massa mat! Hur gott som helst. För får musklera ingen ny energi ja då växer de aldrig. Så formen skapas minst lika mycket vid matbordet som på gymmet!
 
Kvällen avslutades på puben Horse and Hound med ett gäng från IFM avdelningen. Trevligt helt klart.
 
Nu ska jag krypa till kojs och sova!
 
Ett blött crossfitpass i Nacka i somras
 
Hoppas kunna få lite bra träningsbilder i helgen när jag är iväg på bootcamp!

Hönsen

Idag har jag vart ute på Vreta och gjort tester hela dagen fram tills för en liten stund sedan. Hönsen har skött sig så bra och det har flutit på väldigt smidigt till skillnad från förra veckan.
 
Dock är det lite kul när man är med de här djungelhönsen i deras stora box för det märks verkligen att de är tamare än vad de "ska vara" eftersom vi fick handmata många av dem som små. De kommer fram och vissa går till och med att klappa. Men dem är faktiskt rätt charmiga.
 
I alla fall. Snart ska jag iväg och äga sönder mitt benpass!

Shopping+dagens

Shoppingen är avklarad och det är spännande att jag numer köper mer träningskläder än vardagskläder. Men med tanke på hur mycket tid jag spenderar tränandes så är det ju aldrig fel att kunna växla lite.
Resultatet blev i alla fall:
mjukisbyxor, 2 träningslinnen, 1 par nya långa träningsbyxor (de gamla är för stora), 1 kofta och ett par jeans (för 99 kr! Lycka =) )
 
 DAGENS:
Bästa: Få shoppa lite nya kläder (astöntigt jag vet!)
Träningsövning: Idag slår jag ett slag för plankan
Låt: Fly/I believe I can fly mashup - Glee cast
Sämsta: Jag saknar kycklingar...
Godaste: Buffén jag och Mia avslutade shoppingen med!
Saknad: Träning
Kärlek: Alla underbara träningsmänniskor som peppar trots att ni aldrig ens träffat mig
 
Godnatt, imorgon ska jag äga mitt benpass! Måste komma ihåg att äta trots att jag är på Vreta hela dagen!
 
 

Den som väntar

Väntar på att Mia ska jobba klart så vi kan åka. Sjukt rastlös!
 
På shoppinglistan:
1 par byxor, chinos eller grå jeans
1 kofta
1 träningslinne
1 par låga skor
 
Sen ska jag beställa hem lite träningskläder också

Reser mig så sakta

Gårdagens failade pass sitter fortfarande i bakhuvudet. Idag är det därför vilodag för att hitta motivationen igen. Dessutom ska jag och Mia åka och shoppa efter dagens arbete och sedan äta sushi. Kommer bli bäst.
 
När jag får negativa tankar kring träningen så blir jag så förbannad på mig själv. Jag får inga resultat av att sitta och gnälla och deppa ihop. Inga resultat kommer från soffan! Vågen står stilla men samtidigt ser jag ju på de bilder jag tar att det händer massa med min kropp. Jag har också i tre veckor ökat vikterna varenda pass på gymmet.
 
Nu lär vi oss något av det här: Nämligen, dokumentera din träning och utveckling. Mät, väg, ta bilder och skriv ner dina pass. Då kan du de dagar det känns som du inte kommer någonstanns inse att, det gör du visst!
 
Be strong!
 
Träning ska vara kul

Dagens tis 28/8

Bästa: Hur jag och Mia smidit planer inför imorgon
Träningsövning: Cableflyers
Låt: En tätort på en slätt - Lars Winnerbäck
Sämsta: Dagens failade gympass
Godaste: Helgens guacamole som jag tröståt efter gymmet (Dåligt!)
Saknad: Värmen
Kärlek: Går till Elina, för du är fin och förtjänar det bästa!
 
Godnatt på er, imorgon kommer pengarna från CSN!

Fantastiska skitpass

Åh dagens träningspass gick verkligen rakt åt skogen. Hade inget trycka alls och kände mig riktigt svag. Självförtroendet rasar till botten. Det känns som all tid inte ger något. Men, jag vet ju att den egentligen gör det. Har haft en hel rad bra pass nu så tillslut kommer det där passet när det inte går som man vill och att alla veckors träning är förjäves.
 
Aja, nu ska jag försöka vända dagen till något bättre.

Höst

Hej på er.
 
Idag blev det höst. Alltså, som på riktigt. Det var 8 grader när jag gick upp. Kollade på mina kängor i klädkammaren och längtar nästan lite efter att börja använda dem, fast de får vänta till in i september i alla fall. Men jag gillar det här med årstider. Nu kommer kvällarna när man kan tända levande ljus och krypa ner i soffan med en kopp te, och det känns liksom helt rätt.
 
Samtidigt har jag sånt galet shoppingsug just nu så det är helt stört. Lite nya träningskläder ska det bli, men jag vill ha nya skjortor eftersom jag bor i det på hösten, nya skor och nya mysiga koftor.Och snart så för igår registrerade jag mig och sen borde csn trilla in i veckan.
(och ja, jag ska betala räkningarna först..)
 
Better bodies har så sjukt snygga (och dyra) saker!

Dagens mån 27/8

Bästa: Att det finns en människa som tror på mig något helt fantastiskt och som vill ge mig möjligheten att utecklas inom det jag älskar
Träningsövning: idioten med burpees
Låt:  Anyway - Gavin DeGraw
Sämsta: Att det har blivit galet kallt ute
Saknad: Beaver!
 
Nu ska jag sova. Imorgon måste jag ut på Vreta.. jippi..

Älskade vardag

Oavsett hur rolig och underbar helgen var så älskar jag min vardag. Träning och vettig kost och hur jag har det. Även om helgen fick mig att känna på det där lilla extra i livet så trivs jag ändå. Klart jag skulle önska att det fanns där men det kommer antar jag, eller inte.
 
Träning idag i alla fall. Underground. Och gårdagens kolhydratsbomb gjorde att jag hade ett sjukt tryck, framför allt i löpningsdelarna. Det var stört faktiskt, men det vore ju rent utsagt fan om det inte hade gett lite extra energi.
Har snart jobbat klart och ska sedan ut till stallet.
 
Formen då, för 3 veckor sedan ca tv och idag th. Det börjar släppa kring magen, och min delning på bröstet kommer fram så smått igen! Lycka =)
 

Kliva ur bubblan

Helgen har bara flugit förbi och nu är det vardag igen så det är helt enkelt dags att kliva ur bubblan som jag befunnit mig i de senaste 48h. Det är skönt att få ha vardag igen. Att få äta min vanliga mat och få gå och träna igen. Samtidigt är allt så annorlunda idag än vad det var i fredags. Vad händer nu? Håll dig till planen, det är det jag ska göra. Mitt fokus, mina mål.
 
Idag ska jag ut till stallet och gräva ner ansiktet i Campinos man och bara vara.
 
Eftersom det inte har blivit några Dagens under helgen så tar jag en Helgens istället, så
Helgens
Bästa: Svarta aka Hästpolon, som var så rolig och det visar igen hur fina vänner jag har
Godaste: Kaffet på söndag morgon
Sämsta: Att jag inte kunde vara kvar i bubblan som infann sig
Låt: We are young - Fun
Saknad: Stallet

Gårdagens bravader

Jag lever. Gårdagen var galen och helt fantastiskt rolig. Jag fick umgås med fina vänner och jag hade det så himla bra. 07 klev jag upp, 08 började vi festandet med pannkaksfrukost hos Mia och Eddie. Därefter vart det sillfrulle och sedan runda i valla skogen. Efter det så hade jag en lite detour och mötte upp igen vid 21 hos Emma och Axel innan vi drog till utediscot och vid 02 sov jag igen och tackade för mig. Helt slut men otroligt glad. Har bara legat och slöat idag på bästa tänkbara sätt.
 
Imorgon är det vardag igen, med träning och matrutiner igen.
 

Dagens 24/8

Bästa: Att det är fredag!
Träningsövning: Hantelpress
Vill ha: Imorgon! Jag är toktaggad!
Låt: Mystery - Dead by April
Sämsta: fega människor som inte vågar stå upp
Kärlek: Mia P, för all glädje som jag får på jobbet och gymmet av henne!

Tidig kväll

Hörrni det blir en tidig kväll för min del. Imorgon är det "hästpolo", uppvärmning redan klockan 07 hos Mia, satsar på att vara där vid 08. Har gjort en hel del pannkakor med Carros hjälp för bästa förutsättningarna. Imorgon blir det inga inlägg för då är det polomatch i Valla skogen med finaste Matsex!
 

Veckans träning avklarad

Nu är veckans träning avklarad och jag ska nu ta helg. En helg som är så långt ifrån min nuvarande livstil i övrigt men det ska bli så förbannat roligt.
 
Formen börjar ifinna sig och i och med helgen lär jag ta ett steg tillbaka, men jag har inte bråttom och just nu mår jag bara väldigt bra.
 
Formen tar sig, har kvar en del runt höfterna men det försvinner sinom tid. Nu ska bara musklerna växa.

Ta ett djupt andetag och rensa ur

Idag har vart en såndär morgon när jag känt att jag har lätt att bli upprörd och lite stressad av saker som egentligen inte alls är värda att lägga energi på. Det här är något som jag har behövt jobba massor på och fortfarande jobbar med, att lära mig att hålla mig ifrån saker som tar onödig energi.
Jag kom på mig för bara någon minut sen att börja bli riktigt upprörd men så kom jag på mig själv, tog ett djupt andetag och tänkte: Är det värt det? För det är frågan: "Är det värt det?"
Att bli irriterad över saker som jag inte kan styra är bara onödigt, och de människorna som mer än ofta triggar fram detta har jag börjat välja att sålla ur min krets. För det är inte värt det, att ha personer runt sig som tar mer energi än vad de ger tillbaka. Så är det bara.
Likaså att stressa kring att jag vill kunna dela mig och göra allt, men det kan jag ju inte. Utan det löser sig.
 
Framför allt vet jag att jag har människor runt mig som finns där i vått och torrt, alltid. Imorgon ska jag få spendera hela dagen med de personer jag hade närmast under ett helt år. Och NI ÄR FANTASTISKA, varenda en av er.
 
Fina ni!

Dagens

Bästa: Att jag tydligen lyckats skrämma skiten ur en kille på gymmet med en blick som han trodde innebar att jag ville ha ihjäl människan. Till det ska nämnas att karln ifråga bänkar 160kg. Mycket kul i min lilla värld.
Träningsövning: Knäböj!
Sämsta: Allt som inte ville fungera med exjobbet
Låt: Fighter
Saknad: Tron på att lyckas

När man få ta till alla knep i allt

Som sagt så har dagen inte riktigt gått min väg. Man ska inte bara vara student eller forskare när det kommer till djur, man ska även vara djurskötare, lite hantverkare, problemlösare, veterinär och städare. Jag har verkligen fått ta till allt idag. Behövde fånga in djuren som smitit under natten, försöka montera kamerorna och sedan städat ur alla burar. Jag tänker inte delge allt som gick åt skogen idag men jag använde irritationen och frustrationen till mitt benpass.
 
Benpasset idag gick bra. Sprang även på Josefin i gymmet som jag inte sett sen innan sommaren så vi bestämde oss för att boka in en middag. Mycket trevligt. La massa fokus i knäböjen idag. Jag har verkligen gjort om min teknik från början och nu kör jag verkligen tanken "ass to the grass" tack vare Macs fina tips i våras. Det har även inneburit att jag har fått gå ner i vikt för att klara att hålla ryggen, men styrkan kommer när den kommer. Kom på mig själv idag när jag var nära på att lasta på för mycket bara för att, att det bara var dumt. Pressade ur framsidan med bensparkar. Baksidan fick raka marklyft som verkligen tog bra och sedan utfallsgång med hantlar. Slaktade även magen en sväng.
 
Sitter i soffan nu med ont i benen..
 

När det inte går som man vill

Har vart hela dagen på Vreta för att göra tester och det har inte riktigt gått min väg så jag är sjukt irriterad nu. Ska ta ut allt på mitt benpass snart.
 
Återkommer när jag kommer hem

När man börjat träna och inte vill sluta

Idag var jag riktigt trött när jag kom till gymmet. Klockan hade runnit iväg, likaså möjligheten att komma iväg till stallet. Hade dålig motivation. Men på något sätt vände det under uppvärmningen. Lyckades köra på och komma in i en känsla som jag verkligen älskar. Känslan av att inte vilja gå hem utan att träna mer och mer. Har dessutom fått upp effektiviteten på passen så jag var klar inom ca 1h. Så eftersom det vimlade av trevligt folk på gymmet idag vart jag kvar i 1h till och körde boxjumps, armgång och lite mage spontant. Dessutom utmanade Andrey mig i vem som kunde hänga längst i stegen i taken med armarna. Han släppte efter dryga minuten. 02.22, gav jag upp, sjukt nöjd, spöade med det även hans bästa tid i det någonsin. Oh yes, tack undergrounden.
 
Kvällen har vart lugn med film och trevligt sällskap, nu ska jag sova inför en mer eller mindre heldag på Vreta.
 
Dagens
Bästa:
Känslan och stämningen på gymmet
Träningsövning: Rodd med skivstång i smith
Sämsta: Att jag inte fick god middag pga felberäkning.
Låt: Wild ones feat Sia - Flo Rida, gjorde att jag hitta humöret idag på gymmet
Saknad: Choklad!
 

Vreta all morning

Har inte blivit någon uppdatering idag då jag hela fm och lunch vart ute på Vreta för att förbereda inför mina tester imorgon.
Har så mycket just nu och jag känner hur jag är stressad i magen. Jag vet att jag behöver varva ner lite varje dag, men jag vill verkligen till stallet idag. Men jag vet inte om jag hinner alltså. Det är så förbannat att det är stallet som blir lidande när tiden inte finns längre. Tack o lov vet jag ju att det finns kvar. Men ändå. Jag känner mig inte riktigt hel utan det. Skulle kunna skippa träningen men då vet jag att det är lätt att det blir fler skippade dagar, att jag skiter lite i kosten och då kommer mitt dåliga samvete vara i taket. Älskar att Maria och Alain är så fantastiskt förstående.
 
Nu heller regnet ner så om vädret fortsätter såhär så blir det garanterat inte stallet.
 
Fina Junco
 

Kvällsupdate

Har inte hunnit uppdatera idag direkt. Har haft fullt upp. Hela em efter skolan så har jag fixat med STS-jobb innan UGn kl 18. Fick slita som ett djur på passet som ändå gick rätt bra. Har dessutom vart ute och promenerat 1h efter det. Nu är jag kalastrött och är i säng. Har tänkt kolla ett avsnitt av the glee project men tror kanske inte det blir något av det utan att sova istället. Effektiv dag i alla fall så jag är riktigt nöjd. Imorgon står det väldigt mycket på schemat. Håller alla tummar för att jag ska hinna en sväng till stallet, men vi får väl se hur det blir med det. =/
 
Dagens:
Bästa: Att vädret blev fint så vi kunde köra ett sista UG-pass ute
Träningsövning: Välta traktordäck
Låt: Berätta hur du gör - Lars Winnerbäck
Sämsta: Mitt ständiga överanalyserande
Citat: Jag: "Men då får jag ändå de 500 och det är ju bra", Mia: "Ja det är ju hela 3kg protein"
Jag och Mia är något skadade och träningsfantaster båda två som numer delar kontor. Vi kör stenhårt på PPK, dvs Protein per Krona.
 

Mulen tisdag

Godmorgon på er.
 
Idag är det lite höst i luften. Fortfarande rätt tryckade ute så känner av det lite i huvudet. Försöker hålla det i shack med mycket vatten. Idag så jobbar jag från kontoret och läser och skriver lite. Ikväll blir det UG, hoppas vädret är okej så vi faktiskt kan köra ute.
 
Just nu med min shake. Smakade idag för första gången One Whey Cappucino och jag är frälst. Den kommer från och med nu alltid finnas i mitt skafferi

Dagens

Bästa: Att Cajjo är hemma
Godaste: Lunch efter undergrounden
Träningsövning: squat and press med sandsäck
Sämsta: Att jag kände av min ansträgninsastma
Låt: What doesn´t kill you makes you stronger
Bra gjort: Hunnit med allt jag planerat
 
Nu ska jag gå o krypa ner i min nybäddade säng med game of thrones
 
 

att pressa sig - utmattning

Nu har jag vart och kört UG. Idag har jag verkligen pressat mig själv och min kropp till max. Och jag sitter nu, 45 min efter passet och skakar fortfarande. Jag är helt slut. Tyvärr gjorde även min astma sig påmind idag men det gick bra tack vare inhalator. Men jag är samtidigt så jäkla nöjd, och stolt över mig själv. Att jag kan pressa min kropp.
 
Jag ska äta klart min lunch och sedan åka till Vreta. Har en smygandes huvudvärk som jag skyller på vädret. Det hänger åska i luften och då brukar jag få huvudvärk. Så beroende på hur det utvecklar sig åker jag till stallet sen.

Trött tjej

Idag är jag riktigt riktigt trött. Vet faktiskt inte riktigt varför, har sovit sådär inatt, eller hade svårt att somna och vaknade sen tidigt. Men jag brukar inte vara såhär trött för det.
 
Oavsett så är det fullspäckat idag. Ska ha möte nu, sen träna tror jag och sedan blir det en sväng till Vreta innan jag hoppas hinna ut till stallet en sväng. Får se hur jag känner dock. Ikväll har jag tvättid.. blää.
 
Ikväll kommer i alla fall Carro hem =D

Dagens

Bästa: Att Mia hämta mig på resecentrum
Godaste: Lunchens lax
Sämsta: Att jag inte hann träffa alla jag ville i sthlm
Saknad: Träna
Låt: Hakuna Matata, Lejonkungen
Bra gjort: Morgonens promenad

Intensiv stockholmsvisit

Då var mina 24h i sthlm över och jag är påväg tillbaka ner igen till Linköping. Det har i alla fall vart 24 trevliga och bra timmar.
 
Vart sen middag i lördags som var riktigt god med mamma och pappa. Sedan idag har det vart fullt ös. Jag tog en promenad imorse innan frukosten, sedan var det konfirmation i kyrkan vid 11 för min kusin. Träffade flera av mina fina ledarvänner dessutom. Dem är verkligen alla så fantastiska.
Därefter vart det lunch och därifrån så var det bara hem, packa och bege sig till stan för en fika med Andreas. Alltid lika trevligt det också.
 
Nu är jag helt slut och lär väl inte uppdatera mer idag än en dagens sen.
 
Men, imorgon kör jag som vanligt

I sthlm + dagens

Kom upp till mamma och pappa för ett par timmar sedan. Fick en riktigt god middag och ska snart gå och sova. Är ju tillbaka i Linköping om rätt exakt 24h så hinner inte med så mycket här som jag helst hade velat, men men.
 
Bästa: Att det gick bättre än någonsin att rida Zaza, vilken känsla!
Träningsövning: Vilodag idag, men eftersom jag vart i stallet så får det bli "bära på get"
Godaste: Kvällens köttbit
Sämsta: För mycket ungar på tåget
Saknad: Tid
Låt: Seasons of love, RENT
Bra gjort: Gjort allt som planerat i stallet, trots regnet
 
Var ju inte helt fel att mötas av en överlycklig liten vovve här hemma heller =)
 
Hörs imorgon!

Stalldagen och på väg mot sthlm

Jag har hunnit duscha efter stallet och ska snart gå ut för att ta bussen ner till station. Kommer inte koppla upp mig på vägen eftersom jag åker tåget. Men men.
 
Det var ju inget toppenväder idag men jag har ännu hunnit rida både Junco och Zaza idag. Junco kändes rätt fin och har nog kommit på knapparna på honom. Zaza sen då. Han är så rackarns svår att rida och jag har inte riktigt hittat hur mycket jag måste driva och rida ihop honom. Men idag, då bara hände det. Det föll på plats och han vart helt otrolig att sitta på. Så jäkla glad jag är! Nu hoppas jag att jag hittar rätt nästa gång också =)
 
Nu måste jag kila

Helg

Godmorgon denna lördag.
 
Vaknade av mig själv vid 07.30 trots att jag var i säng vid 00.30. Hur skönt är inte det? Sover riktigt bra nu för tiden när träningen kommit igång igen.
 
Idag är inte vädret på topp tyvärr, det regnar men jag ska ut till stallet ändå. Sedan får vi se hur mycket ridning det blir. Kommer inte bli några uppdateringar under dagen eftersom jag ska upp till sthlm ikväll och kommer ha lite bråttom mellan stallet och att jag måste ta bussen.
 
Njut av helgen nu.

Dagens

Bästa: Trevligt kvällssällskap
Träningsövning: hantelflyers
Godaste: Min sallad
Sämsta: Att världen är för liten
Saknad: Cajjo, du behövs!
Dagens låt: Just friends, Gavin DeGraw
Dagens bra gjort: Hinna jobba, träna och handla på 3 olika ställen! Effektivitet
 
Nu säger jag godnatt efter att ha haft en riktigt trevlig kväll  =)

Dagens träningspass mm

Hej alla.
 
Blir ett inlägg med mycket bilder nu. Körde veckans sista pass, bröst och triceps med framsida och mitt axlar. Mitt favoritpass med, dels för att jag älskar att träna triceps och axlarna kan man se fibrerna i när jag tränar så det känns fantastiskt. Passet gick riktigt bra och lyckatdes göra fler dips än förra veckan så det går åt rätt håll.
 
Börjar se former i triceps igen och armarna börjar få form. Gillart!
 
Åkte och storhandlade sen. Basvaror på Coop, och sen kvarg på Lidl. 6kg passade jag på att införskaffa när jag ändå var där, men äter man typ 500g om dagen så. Lagade sedan sjukt god middag från ett recept från jonaskocken.kroppsnytt.se
 
Kvar i massor och kvällens middag

Off to the gym

Nu tänker jag ta tidig helg för det finns inte mer jag kan fixa med just nu. Ska iväg och köra bröst och triceps vilket också blir veckans sista pass. För i helgen blir det vila. Aktiv vila imorgon då jag ska vara i stallet och på söndag tänkte jag ut på promenad på morgonen innan frukost.
 
Vet redan nu att nästa vecka hopar sig och jag måste handla. Så ska åka efter passet direkt. Köpa basvaror och även en sväng till systemet inför nästa helg så det är avklarat. Det är en av de få helger jag har tänkt att dricka under hösten överhuvudtaget, känns så onödigt med all träning. Dels är det massa kalorier, men framför allt så är det inte supernyttigt för kroppen att bearbeta alkoholen. Men har ju en alkoholtolerans som är minimal nu så behöver inte direkt storhandla =P
 
Sedan ikväll blir det lugnt framför tvn, ska ev försöka hitta lite sällskap, annat än katten.
 
Dagens utstyrsel

Fredag

Godmorgon denna mulna fredag.
 
Idag gör min kropp ont, eller alla muskler utom dem jag ska träna ikväll så det är ju bra det =) Har försökt planera mina två närmaste veckor vilket inte är helt lätt när jag inte vet hur testerna kommer gå, och sedan få ihop det med träning, hästar och STSjobb. Har tre helger nu på raken där stallet blir lidande tyvärr, det känns inte alls kul. Så får ju åka ut i veckorna så gott som jag hinner och då för att hinna träningen så får jag väl vackert börja gymma på mornarna istället ett par veckor framåt. Ställa klockan på 06 känns alltid sådär men va fasen det går alltid och det handlar ju max om 3 veckor och då bara några dagar varje vecka.
 
 

Vidare kan jag skriva lite om vad Sea Shepherd gör just nu. De befinner sig utanför Australiens västkust (bland annat) för att försöka motverka att det byggs en gasstation i de vatten där knölvalar migrerar, förökar sig och föder kalvar. Det säger ju sig själv i mina öron, men företag har sina sätt. Vilket är skamligt. Jag blir så jäkla upprörd. Det är en art vi redan nästan utrotat, men som räddades tack vare allmänheten på 80-talet då knölvalhanens sång upptäcktes. Tycker inte vi ska behöva gå dit igen.Läs mer i länken här under:
 
http://www.theglobalmail.org/feature/woodside-whales-do-not-breed-in-these-waters-memo-to-calving-whales-you-are-not-here/339/

Dagens

Bästa: Träffa Beaver
Träningsövning: Benpress
Godaste: Beavers varmrätt
Sämsta: Att jag hade så bråttom att jag skruva på locket till shakern snett så det rann ut massa i väskan
Saknad: Motivation till att skriva på exjobbet
Dagens låt: If today was your last day, Nickelback
Dagens bra gjort: Min och Mias märkning av kycklingarna!

Träning och middag

Nu är jag hemma igen efter att jag ätit middag hos Beaver. Värsta lyxen att bli bjuden på middag. Dessutom var det hur gott som helst. Sedan fick jag chansen att prata av mig och få lite goda råd, sådär som man bara kan av riktigt bra vänner. 
 
Dagens träningspass gick helt okej. Fick lite bråttom för att hinna med men hann med de stora övningarna och verkligen ta musten ur benen med ett avslutande dropset i benpressen. Körde även rätt slut på magen i brutalbänken.
 
 
 

Att våga igen

Det är så sjukt hur påverkade vi kan bli av att misslyckas med något i livet. Eller när något inte slutar eller blir som man tänkt sig. Även om man skakar av sig det där och då så sätter det spår, oftast. Det spelar egentligen ingen roll vad det är.
 
Det kan vara att man köra knäböj på gymmet och inte kommer upp från det sista repet och glömt att sätta dit en säkerhet, klart det sitter i bakhuvudet nästa gång man ska greppa stången, tänk om jag inte orkar och får allt över mig, förhoppningsvis har man lärt sig sin läxa och satt dit en säkerhet. 
Men det kan vara så mycket annat. Som att gå ur ett förhållande. En dag kan man glädjas åt det, men någonstanns så kan man säkert känna ett misslyckande, att man inte hittade rätt. Och det kan göra att man drar sig för att gå in i ett nytt förhållande.
 
Nu är det klart att det är oceaner av skillnader mellan de här två exemplena, det ena är lätt att komma över, det andra kan verkligen sätta ärr. Men jag tror att man måste våga, en dag kanske man känner sig redo igen... men den dagen kommer sällan. Man skjuter upp det, vill inte utsätta sig för något där det kan bli fel. Så tillslut måste man våga, våga prova sina vingar igen. 
 

Kycklingmärkning

Hej på er alla.
 
Börjar komma in i rutinerna riktigt bra nu och hitta den sömnen som är som bäst. Mellan 7,5-8 timmar funkar riktigt bra för mig. Är uppe utan problem till 07 varje morgon.
 
Har vart ute och märkt kycklingarna på Vreta och det var lite av en pärs, men jag och Mia fixade det galant. Nu ska jag kolla av lite mer med exjobbet och sedan blir det benpass idag. Gäller att börja peppa igång redan nu. Ben är alltid tungt psykist för att man måste pressa sig otroligt mycket för att verkligen ta ut sig. Det är alltid tungt, men det är också då det känns som bäst efter.
 
Därefter ska jag till Norrköping ikväll för att äta middag med Beaver!
 
 

Dagens!

Dagens bästa: Mamma som tack vare mitt blogginlägg om att planera sin träning startar gympan igen på fredag istället för i oktober. Bästa ju =D
Dagens träningsövning: Marklyft
Dagens godaste: Kvällens proteinpannkakor med proteinkräm, mums!
Dagens sämsta: att jag slog smalbenet i gymmet
Dagens saknad: En kram
Dagens låt: One song glory, från RENT
Dagens bra gjort: Jag tog tummen ur och gjorde rent akvariet!
 
Mums!
 
 

Glad tjej efter riktigt bra pass

Idag hittade jag den, den där riktiga motivationen under passet. Idag stod ju rygg och biceps på schemat, mina två svagaste muskelgrupper enligt mig själv så jag försökte verkligen peppa till. Redan innan så bestämnde jag mig, jag går inte från gymmet förrän musklerna är slut.
 
Och som passet startade, drog en 6a på 60kg i marklyftet, vilket är 3rep mer än förra veckan! Vågar inte maxa på 1RM för min ländrygg är inte tillräckligt stark. Men hur bra var inte det för att sen köra vidare. Biceps skrek redan efter de 4 första seten i kabeln. Jag körde på med latsdrag och avslutade rygg med rodd i maskin. Körde 3e setet på 40kg och sedan dropseta jag ner till 20kg med ett steg på 30 kg imellan, och då sprutade mjölksyran! Biceps fick smaka vidare på 21an i curls och sedan omvänt grepp till failure på först 15kg och sedan 12,5 i 3 set. Därefter Mission Completed! Musklerna var helt slut.
 
Nu ska jag äta, för utan näring då växer dem inte!

Dessa pengar

Det är samma visa varje år. Augusti månad är ett helvete ekonomiskt, speciellt i år eftersom jag inte jobbat direkt i sommar och därför få leva av mina sparpengar nu. Det som är mest irriterande att jag inte kan omregistrera mig på exjobbet förrän den 27 augusti när terminen startar och kommer inte få pengar förrän i september. Men då trillar det ju in en hel del så då får väl en duktig del av de pengarna gå tillbaka till sparkontot.
 
Är ju ändå så att man vill leva nu och inte äta skit. Nu med träningen lägger jag rätt mycket pengar på mat och även protein, och det är ett val jag själv gör för att jag ska må bra. Men det är surt att sätta över pengar till sitt vanliga konto från sparkontot för att kunna veckohandla. Blää. Ska bli bättre nästa vecka med att storhandla i alla fall varannan vecka och då också åka till Lidl för att handla kvarg. Har ju det till allt liksom, såser, frukost, mellis, i smoothies. Ja som alla andra använder crème fraishe.
 
Så kan det vara, men jag är lite bitter allt. Höstens bästa: behöver inte köpa några kursböcker =D

Mitt i veckan

Hejsan denna onsdagsmorgon.
 
Mina ben mår hundra gånger bättre idag och i övrigt känns kroppen bra. Idag startar 3 dagar med gymmande och först ut idag blir biceps och rygg, mina som sagt två svagaste muskelgrupper. 
 
Annars så skiner solen idag och det är fortfarande lite sommar ute vilket är riktigt skönt. Jag älskar att kunna ha shorts fortfarande innan man måste klämma in sig i jeans om några veckor. I övrigt så innehåller dagen inga planer. Jag över på att få in snitsen att märka med märkena vi ska använda på hönsen. Känns inte supertrevligt att behöva göra, men men så kan det vara.
 
Vi hörs senare under dagen.
 
Fantastiskt bra bild!
 

Grymt undergroundpass!

Kvällens undergroundpass var helt grymt. Det var tokjobbigt men jag var så sjukt pepp och motiverad och slet verkligen. Känner mig riktigt nöjd med mig själv, det är den bästa känslan! Känslan av ett riktig bra pass i kroppen. Tror framför allt mina axlar kommer vara riktigt trötta imorgon.
 
Nu blir det gympass resten av veckan innan det blir vila i helgen, eller ja jag ska ju vara i stallet på lördag.. så söndag blir hel vilodag. Har även förlängt mitt gymkort nu och fick en glad överraskning när jag fick 10% avdrag för trohetsrabatt. =D
 
Har fått i mig mat nu också, men det var jobbigt. Magen är helt sprängfylld nu.
 
Lite av dagens UG utrustning. Traktordäcket hann vi aldrig med tyvärr, älskar att välta runt på det. Men annars är det bulgarian bags, clubbells och ett lågt räcke. Knäböj med upphopp med en bulgarian bag på ryggen är nog det värsta faktiskt, Min teknik är sämst och jag blir stum i benen på nolltid.

Där kom träningsvärken

Hej på er.
Igårkväll så vart det inga fler inlägg då jag gick ut och tog en promenad innan jag skulle sova. Det var en riktigt fin kväll så det var perfekt.
 
Idag kom träningsvärken på riktigt från söndagens benpass. Tänkte igår att det inte var så farligt så det var ju skönt, men jisses idag, mina hamstring (baksida lår) vill inte sträcka ut sig alls. Känner av triceps från UGn igår så jag får väl förvänta mig att dem kommer må skit imorgon då. Irriterande när det är som värst 2 dagar efter.
 
Idag så börjar nolle-p här på universitetet. Så det kommer vara kaos och folk överallt nu. Alltid lika spännande och jag kommer ihåg det själv men nu känns det skönt att vara inkörd i allt och känna sig som hemma.
 
Jobbar idag till ca 16, sen måste jag handla lite och kl 18 är det UG.
 
 
 

Mör kropp

Ligger som en utslagen jag vet inte vad i soffan med mat i magen. Kroppen är helt slut efter dagen.
 
Red Yawatha i stallet som inte alls ville samarbeta så det vart tokjobbigt att rida. Sedan behövde jag köra vatten till Campino i hagen med skottkärran och så skura jag lite mer boxvägg. Så ja idag har jag rört på mig mer än tillräckligt.
 
Fick hem min nya kalender idag från personligalmanacka =D. Deras kalendrar är så värda pengarna och för mig som är helt beroende av min är det perfekt att kunna bestämma själv hur den ska se ut.
 
Framsida med Campino från en bild som Micke (svenskmicke.blogspot.com) tagit och sedan en egen bild på Yawatha.
 
Det bästa med den är att i så har jag rutor för veckans träning och dagens träning och en to do list. Jag älskar det =D

Stumma ben

Är tillbaka på kontoret efter ett undergroundpass. Kristian var inte nådig första dagen tillbaka på jobbet och hela kroppen är helt slut nu. Benen är värst (såklart) och känns riktigt stumma.
 
Nu gäller det att få i sig mat och ladda om inför morgondagens pass. Underground igen =D
 
 

Måndag - ny vecka

God morgon.
 
Då var det måndag igen. Har ni planerat träningen den här veckan? Det har jag.
 
Måndag: Underground kl 12. Stallet kväll
Tisdag: Underground kl 18.
Onsdag: Rygg, biceps och baksida axel, efter jobbet
Torsdag: Ben och mage, efter jobbet
Fredag: Triceps, bröst, framsida+mitt axel, innan jobbet, stallet på kvällen
Lördag: stallet + åka till sthlm
Söndag: Sthlm
 
Jag planerar allt jag ska göra utöver mitt exjobb som tar upp hela dagen från ca 8.30-16.30. Eftersom jag ska till sthlm i helgen på min kusins konfa så måste gympassen genomföras i veckan, sedan blir det vila hela helgen. På fredag kommer jag köra mitt pass vid ca 7 på morgonen och då väljer jag att köra de muskler som jag har lättast för och behöver satsa minst på. Bara för att jag vet att jag är tröttast på morgonen och har svårt att komma igång. Men jag kanske kommer ha fel, vem vet.
 
Tänk igenom nu vad ni vill hinna i veckan! Ska det promeneras, när i så fall, hur långt? Eller ska ni iväg och träna i gymmet, bestäm då vad och när, eller bestämt med en kompis också så ni peppar varandra!
 

Trött kropp efter fin dag

Dagen i stallet har vart sådär härlig. Den har bara flutit på utan stress och måsten. Fixat lite fårstaket med Maria, svurit över stona, smugit förbi tjuren med Zingara i släp och ätit lunch och pratat om det mesta. 
 
Ridit har jag också hunnit, fast bara Zaza idag. Och det gick helt okej, men det är så rackarns svårt att hitta knapparna och få till det på honom. Campino har longerats som vanligt. Dock har han vart lite loj idag vilket antagligen beror på ett sår han fått på halsen så inatt får han vara inne för att slippa flugorna. Har även skurat klart ena boxväggen hos Campino som är ett projekt i sig eftersom han bokstavligen står på väggen och skiter.
Zaza
 
Anyway, 8h senare (jag vet tiden rinner iväg) så skulle jag mot gymmet. Det bar emot i var enda del av kroppen. Jag ville inte, jag var trött och omotiverad. Visste att om jag inte kom iväg så skulle ångesten hemma vara värre. Lurade mig själv lite genom att köra via Lambohov och då är det närmare till gymmet än Ryd. Så... Jag körde igenom mitt benpass. Men jag är inte nöjd, jag körde inte mitt allt, jag gav inte all kraft jag hade och det gör mig irriterad. Men men jag gjorde det i alla fall.
 

Frihetsdressyr och 3 ridna hästar

Idag har jag verkligen haft en heldag i stallet. Alain har hållt kurs i frihetsdressyr och jag har mellan varven hunnit rida 3 hästar.
Yawatha gick helt okej. Lyckades få till vänster galoppen vilket var målet och till och från visade han riktigt fin trav. Imorgon kommer han få vila och jobbas från marken.
 
Med Yawatha idag, trött häst mot slutet och även jag för då tappar jag sitsen direkt
Souleu red jag därefter. Jobbade på att han skulle ta hjälperna snabbare och lättare. Det släppte mot slutet.
Sista hästen jag red var Junco. Och rackarns vad jag har saknat det. Fick till två riktigt bra galoppiruetter och traven vart hur bra som helst på slutet. Dessutom var Maria på mig om sitsen hela tiden och det behövs verkligen. Det kommer ta tid att ändra och rätt min sits men det blir så mycket bättre då.
 
Frihetsdressyr - Alain med Souleu
Frihetsdressyr - Alain med Junco
 
Campino då, jo han har longerats och mysts med. Sedan har jag fortsatt med att hänga på honom i boxen. Dock avslutade vi dagen i hagen där jag varvade ner medan han betade
Finaste Campino

Tack för ikväll

Nu säger jag godnatt och tackar för idag. Har haft en lugn kväll hemma och hoppas att gänget som är iväg hos Cristoffer i Björkvik på poolpary har det toppenbra.
Imorgon blir det äntligen en heldag i stallet. Och jag vill inte mer än att komma upp på en hästrygg nu.
Om vädret tillåter åker kameran med ut under helgen.
Sov gott sen

God fredagskväll

Hörrni, vilken match! Sverige i OS-final i handboll.
 
Dagen har rullat på, vi åkte ut till Vreta där jag satte upp vattennipplar till djungelhönsen. Märks att de hanterades som små för de är inte direkt rädda alls. Sedan tänkte vi städa lite burar för att det behövs, men där var det mössens glada julafton så det fick vara. Jag tänker då inte ta i det där.
 
Helgen inleddes med att jag rev av ett rygg och bicepspass. Mina två sämsta muskelgrupper. Fokus på kontakten för risken är annars att man tar tunga vikter i frustration och drar med fel muskler. Så jag körde med vikter jag kände att jag hela tiden kunde få rätt kontakt med, fokus och ändå köra så jag vart trött. Blir dock irriterad på mig själv att jag inte bara tar i det där förbannade s ista. Annars kommer jag ju a ldrig få mer muskler.

Har annars haft en frikväll ikväll. Vart tacos till handbollen och har en del naturgodis som väntar till lite serier =D
Dagens älskade solkatt

Bättre natt

Inatt har jag sovit tusen gånger bättre än igår.
 
Salsa har lugnat sig betydligt under dygnet och börjar vara som jag kommer ihåg henne vilket känns otroligt skönt. Någon gång igår så ställde hon sig och spände sig och jamade ut mot hallen, men insåg snabbt att det inte fanns någon annan katt där. Annars har hon sovit i Carros säng som alltid och imorse hittade jag henne i favoritfåtöljen.
Lite jamande vart det inatt, men jag har fått somna om efter båda gångerna.
 
Äntligen fredag hörrni! Idag ska jag ut till Vreta med Hanne och Assie för att fixa med kycklingarna och städa lite burar. Ska hitta de jäklas kamerorna också. Förhoppningsvis kan jag ta mig hem strax efter lunch, eller till gymmet. Idag blir det rygg och biceps.
 
Sedan helg: stallet! I helgen ska jag rida. Fasen vad jag längtar!
 
mys igår

Mål med träningen och lite formbilder

Nu när träningen är igång så har jag satt upp lite nya mål som jag förhoppningsvis ska ha klarat innan jul eller i alla fall vara mycket närmare. Målen är styrkemål i första hand då jag känner att jag inte riktigt vet varken hur mått eller vikt kommer vara när jag är nöjd med min kropp.
 
Så höstens första mål är:
4 rep 80 kg i knäböj, idag: 5 rep på 50 kg
6 rep på 150 i liggande benpress med släde, innan sommaren 8 rep på 100
100 kg i marklyft, drog innan sommaren en 2a på 70kg
15 dips i 1 set, nu: 6 st. Innan sommaren: 10st
kroppsvikt dvs 60kg i bänkpress, idag: 4 rep på 37,5
Sen, den eviga: 1 chins.
 
Som ni ser varierar det mellan målen och antal rep. Benen har jag inget intresse att maxa på kring 1rep utan jag vill göra allt kontrollerat, framför allt böjen. Däremot marklyft och bänkpress, där är målet att bara få upp skiten. Allt beror på vilken muskelgrupp som gäller och att det för mig tar tid att öka i styrka i bröstmusklerna och ryggen.
 
Formen idag. Har som ni kan se lagt på ett fettlager runt magen och jag vill såklart få fram magrutor en dag. Men är det något jag är nöjd med så är det armar och axlar.  Fast biceps måste komma igen lite till.
 

Bjuder också på två inspirationskällor till mig:
Cecilia Benjaminsson- även gladiatorn Amazon som enligt mig har en helt grymt snygg kropp.
sen såklart, en kille som bidrar med mycket inspiration och motivation till träningen: Mikael Hollsten som ni hittar på aldrigvila.se

Snart UG

Jag har piggnat till lite under dagen. Fått en del gjort på kontoret och ska snart iväg och träna UG. Sedan återstår 2 träningspass den här veckan. Två gympass, ett på fredag och ett på söndag.
 
Kollat på OS annars under dagen. Küren och brottning.
 
Återkommer ikväll om hur passet var!

skapa rätt förutsättningar

Jag har nästan alltid en plan för min dag. När, var och hur jag ska göra vad. Det kan tyckas fyrkantigt, men jag vet att utan den planeringen så kommer snurra iväg i något annat. MEN, något jag lärt mig under året är att jag måste, måste kunna planera om och om det innebär att något uteblir så är det ingen panik. För jag har tidigare gett mig dåligt samvete, ja nästan inre panik om jag inte hinner.

Imorse fick jag öva på detta igen. Min natt har vart kaos. Min katt som kom hem igår är ett vrak, hon är inte samma katt som jag lämnade för 4 veckor sedan. En orolig dam har jamat hela natten och jag har inte sovit mer än 40 min i ett svep. Så när klockan ringde imorse så insåg jag att det här håller inte, jag måste sova mer. Så jag gjorde det och tänkte att det jag skulle fixa med exjobbet får vänta tills imorgon, kycklingarna får vänta tills imorgon. Det är ingen panik. Och så somnade jag om.

Jag är stolt över mig själv att jag tog det här valet. Jag hinner kanske fortfarande idag, men hade jag inte sovit, då hade dagen gått åt helvete. Jag hade vart irriterad, trött. Risken för att träningen hade gått åt skogen är enorm och då hade jag skapat mer ångest, då är risken för att man tummar lite på kosten också större. Allt detta, att falla i dessa gropar hade skapat ännu mer inre panik.

Så skapa de bästa förutsättningarna för er själva. Planera, men planera om ifall kroppen kräver det!

Känn dig själv, dina förutsättningar och hinder så kan livet bli  så stort som det kan vara


Vrak

Jag är ett totalt vrak idag. Jag har sovit helt fruktansvärt dåligt inatt.
 
Salsa kom hem igår. Och jag är tacksam för att fått hjälp med henne i sommar, tyvärr är hon inte nära den katt jag lämnade iväg. Hon är mer förvildad, osäker kring människor igen och allmänt rädd. Innan sommaren så var hon världens keligaste när hon inte längre hade Snacks kring sig, hon tydde sig till mig och Carro samt andra människor som mina föräldrar. Nu har hon åter igen lagt all sin trygghet i en annan katt. För mig fungerar inte det att ha en katt om den inte är trygg kring folk. Så nu är hon här och hon ska vara utan annan katt, för om hon ska må bra med oss så måste förtroendet komma tillbaka. Under natten har hon jamat konstant och jag har sovit i omgångar av 30-40min.
 
Ni förstår, idag är jag ett vrak som sagt. Tog lite sovmorgon och väntar på att kaffet ska göra sitt.
 
Nu ska jag jobba på att få tillbaka min katt. För att hon ska hitta tryggheten så får hon till en början vara i halva lägenheten så hon slipper ha koll på allt samtidigt.
 
Vi hörs under dagen

Upp o ner

Jag börjar komma in i min vardag. Idag har jag vilodag från träningen och nu sitter jag i soffan med massa överskottsenergi. Tog mig ut till stallet för att pyssla om hästarna lite. Banan såg okej ut så tänkte rida Yawatha men sedan när jag tog in Campino från hagen öppnade sig himlen så sen var inte banan ridbar längre.
 
Borstade och mös med Campino och sedan pysslade jag även om Zaza lite som annars blir lite bortglömd.
Och nu känns allt lite lättare.
 
Under eftermiddagen så var jag inte på topp. Känner mig rätt ensam och tom, mycket för att det inte är någon i lägenheten, jag har inte hunnit träffa någon kompis, inget liksom. Känns som jag är ensam med mina rutiner. Men jag tog tag i mig och åkte till stallet. Och där kändes det genast bättre. Känslan av att ropa på Campino och se han komma travandes och gnägga samtidigt är fantastisk.
 
Men jag kom att tänka på det när allt känns rätt jobbigt, det är då man kan falla ur sin planering, börja tänka i en ond spiral. Tankar som "det spelar ingen roll att jag går och tränar idag, det ger inget" eller "jag orkar inte ta mig iväg, jag ligger bara på soffan". Men då gäller det att tänka, för mig i alla fall, att vad blir bättre av att ligga kvar på soffan? För mig: inget. Jag vet att jag mår bättre efter ett träningspass, kanske springer jag på någon jag känner, likaså efter att jag vart i stallet.
 
Det jag vill komma fram till är att jag tror att om man är nere i en svacka så gäller det att försöka hålla fast vid sin dagliga planering så gott som man kan, annars bygger man på mer skuldkänslor. Samtidigt är det också viktigt att veta att man är i en svacka, våga känna efter varför, och se vad som faktiskt är rimligt att genomföra utan att sätta höga krav på sig själv.
Gör det möjliga så kommer snart även det omöjliga vara möjligt!
 
Fortsätt kämpa, även om du inte tror det så kämpar andra med dig!

Mera regn

Nu har det regnat non-stop sedan igår em. Det suger. Jag ville åka och rida idag, men i det här vädret är det knappast möjligt. Banan kommer se ut som en lerpöl.
 
Idag är det final i den indviduella hoppningen. Så det kommer jag sitta bänkad vid.
Lugn dag annars, vilodag från träningen blir det.
 
Idag längtar man tillbaka till solen

Avklarat UGpass

Klarade mig igenom dagens ugpass. Ytterligare en gång fick jag bekräftat att jag tappat i styrka. Men det är bara att köra vidare.
 
Hur som har inget vettigt att säga ikväll. Är trött och ska till att få mer sömn inatt.

Nytillskott i exjobbet och trött

Dagen på kontoret som jag gjorde till en halvdag vart bra. Idag kläcktes nämligen den nya batchen av djungelhöns som jag ska använda i mitt exjobb så jag har vart med ute och hjälpt till att väga och märka lite. Dem är så galet söta när de precis har torkat efter att ha kläckts. Typ 30gram sött fluff.
 
Somnade i soffan när jag kom hem. Sjukt trött, kunde inte somna igår.
 
Nu har jag hällt i mig koffein i from av Celsius och ska iväg på UG. Wish me luck!

Godmorgon tisdag!

Godmorgon.
 
Jag har kommit till kontoret nu. Irritationsnivån steg någon grad när jag insåg att jag inte fått svar på det mail jag behövde svar på. Så får väl se till att åka ut till Vreta senast fredag och fixa med det som måste fixas.
 
Annars så blir det en dag på kontoret och i kläckeriet. I kväll står UG på schemat igen dessutom har jag lite STS jobb att göra samt så behöver jag kompletera i min kyl.
 
Visst sa jag att jag är tillbaka i vardagen? Fasen vad det märks. Dock är jag lite överväldigad hur jag hunnit med allt som jag vill och ska göra. Men det handlar bara om att komma in i det igen. Tyvärr så kan jag inte säga att jag har någon studiemotivation alls just nu. Men det är bara att bita ihop.

Blandade skurar

Ja, dagen på kontoret har vart lite kaos. Tack o lov kläcks nya kycklingar imorgon som jag kan ha full koll på hela vägen. Så nu är jag lugn igen.
 
Åkte efter skolan till stallet. Det regnade ju en hel del men pratade med Maria om hösten inne istället så på den fronten känns det superbra. Att få lite koll på vad jag ska fokusera på med hästarna. Dessutom är jag så nöjd med att jag kan börja släppa Yawatha lite, att jag har lyckats ta fram honom till en häst som börjar fungera i verksamheten. Lite kvar att öva, vänster galoppen framför allt. Tiden rann iväg så vid 19.20 gick jag ut i regnet för att hämta in Campino som inte trivs i regn alls. Åkte hem och fick i mig middag och har annars haft en riktigt seg kväll.
 
En mysbild från stallet med en av de andra fyrbenta, Titeuf. Hela bilden för mig bara visar hur trygg och hur mycket kärlek jag känner för det stallet och alla som är där, tvåbenta och fyrbenta

Vilja!

Kroppen kändes ju fräsch imorse, ingen ny träningsvärk och jag var pigg så jag rev av ett pass på lunchen idag. Bröst och triceps. Redan i den första övningen kände jag att musklerna var rätt sega. Inte alls något riktigt tryck som jag vill ha när vikterna bara flyger upp. Så, dagens pass genomfördes på planerade vikter men till stor del på ren vilja och envishet.
Det var tungt och efter dipsen som gick åt skogen så funderade jag på att skita i resten. Men så kom jag på mig själv: "Vad fasen, klart du inte kan gå. Ett set dips till, fokus, och resten av passet, bara kör!" Så mitt 3e och sista set dips blev det med flest rep, fokus och vilja.
 
Träning är inte alltid en dans på rosor, ett liv på rosa moln. Nej det krävs vilja och fokus. Det är när man väljer att köra vidare fast det känns skit som man utvecklas. Det är då kroppen pressas.
 
Nu ska jag kika till kycklingarna som kläcks idag och sedan blir det en sen lunch.

Godmorgon!

Godmorgon där ute på min första skoldag igen.
 
Jag tar en mjukstart och tänkte att jag ska vara på kontoret till 9. Klockan ringde sju och jag sitter nu och äter min frukost vilket tar lite tid i och med att jag ska få i mig all mat. Har börjat använda matkalkyl för att beräkna mitt matintag ett tag för att se hur det ligger. Framför allt så gäller det för min del med all träning att få i mig 2-3g protein/kg kroppsvikt så igår kväll fick jag vackert fylla på lite mer innan läggdags. Och efter redan en dag inser jag att jag lätt hamnar lågt i mitt kalori intag. Nu är ju målet att bli tajtare igen men inte i ett rasande tempo.
 
Idag är det fullt ös. Exjobbet: kolla av allting med kycklingarna och materialet. Uppdatera min tidplan och kolla av med Pelle om det behövs ett möte.
Övrigt så ska jag ut en sväng till stallet och sedan ska jag om det finns tid (ev över lunch) riva av ett bröst och triceps pass. Kroppen känns nämligen oförskämt fräsch idag.
Dessutom är det finalen i laghoppningen idag
 
Nu har jag börjat forma en plan i mitt huvud, problemet blir att trycka in en middag där någonstans men den får bli sent annars

Ur form

Insikt från dagens ug: Jag är ur form, jämfört med innan sommaren. Men, jag har en mental inställning som är tusen gånger bättre än för ett år sedan. Dagens pass var helt enkelt snorigt jobbigt, och jag älskar det, i alla fall nu i efterhand. Där någonstanns med ca 15 min kvar när banan jag åt innan höll på att komma upp kändes det mindre bra, men det är då man måste träna med huvudet. Ha en bild i huvudet, en målbild och sen bara kör. Jag körde, kved, stönade och pustade och höll ut. Killarna som är lika ofta på passen som jag gav mig en del kommentarer, men jag vet att de är med kärlek i hjärtat för sedan peppar dem lika mycket 2 minuter senare. Men snart får de se upp igen, och de vet dem för jag är på väg tillbaka =) På tisdag kör vi igen.
 
Har ätit middag och ska se till att få i mig lite mer mat nu trots att jag är rätt mätt. Har pga lite oplanerad lunch inte alls fått i mig den energin jag behöver och ligger ca 600 kcal back idag.. inte bra alls. Så nu ska jag äta lite mer kvarg, en knäckemacka med skinka och en liten chokladbit =)

Tillbaka i stallet

Idag hade jag äntligen tid att ta mig ut till stallet igen och hästarna. Att ha hittat ett stall igen i mitt liv där jag får utvecklas, lära mig nytt, ta ansvar och är uppskattad känns otroligt och det är enormt stor del av den jag är och viktig för att jag ska må bra.
 
Campino hade tagit av sig sin grimma i hagen så jag gick en sväng i den för att hitta den igen och hade med mig Campino hela vägen som kom efter lös. Ett tag stannade han och betade men insåg snabbt att jag gått vidare och travade snabbt ikapp mig. Det bandet jag har till Campino, det har jag nog aldrig upplevt med en häst och det är en fantastisk känsla. Grimman hittades, åkte på och sedan tog jag in. Longerade lite också förutom att bara pyssla om honom. Han är otroligt störd av flugorna stackaren så nu får han vara inne på dagarna och ute på nätterna.
 
Yawatha då, jo han har ridits hela sommaren och hållts igång. Maria har ridit också, dessutom har han gått med på kurs 2 dagar och skött sig hur bra som helst vilket känns riktigt kul. Jag red i alla fall förutom pysslet och för att inte ha ridit på 6 veckor så är jag riktigt nöjd. Yawatha kändes hur fin som helst och nu red jag bara på bett och det gick riktigt bra. Han har verkligen utvecklats och kommer fortsätta gå framåt. Nu ska han börja gå lektioner och jag ska bara rida någon dag i veckan.
 
Maria har ridit på det portugisiska bettet vilket jag provade och han var så fin och mjuk i munnen, dessutom passar han i tränset
 
Nu ska jag dricka upp min Celsius och sedan blir det ett UG pass. Tagga igång!

Dagen + 5.2 km PW

Jag klarade av Body Shop, Ikea och Ica maxi på 1,5h. Grymt! Vart lite av varje på Ikea, nytt duschdraperi, kuddöverdrag och förvaringsgrejer. Men hur spännande är det att läsa?
 
Så efter att jag kikat på första dagen av hästhoppningen från OS så begav jag mig ut för en powerwalk. 5,2 km på 46 min och lite till. Inte dåligt, lyckades hålla tempot uppe hela vägen och benhinnorna var glada hela vägen.
 
Imorgon är det Underground igen för första gången på 3 veckor och det 2 passet på över 6 veckor. Lycka, jag längtar typ redan.
 
Innan dess ska jag åka ut till stallet för att komma igång där igen. Ska prata med Maria om jag ska fortsätta med Yawatha och i så fall hur mycket i höst. Har i alla fall tänk att fortsätta trickträna honom så imorgon blir det lite ledarskapsövningar. Campino ska få mysa och longeras, troligtvis bara i grimman. Sen får vi se hur Hebe är. Men ska ta in och pyssla i alla fall. Eftersom jag inte hållt på med dem på mer eller mindre 6 veckor så vill jag inte sätta press på dem första dagen utan det viktiga för mig är att återfå kontakt, förtroende och bandet. Men jag längtar upp på hästryggen, det gör jag verkligen.
 
Lilla busen

Summering Hundra Grymma Dagar

Nu tänkte jag summera mina HGD. Jag hittade det av en ren slump och tänkte att det kunde ju vara som en bra spark i rätt riktning. Att det skulle vara kul att se vad det går att göra med min kropp. Egentligen hade jag ingen aning om vad jag ville uppnår men jag vill bli tajtare och mer definierad. Dessutom hade jag som mål att klara chins, dips och pull-ups.
 
Jag tog fram ett träningsschema och började planera min träning samt att jag la om kosten en del och kapade nästan alla snabba kolhydrater. Snabbt kom resultaten i kroppen och jag började och öka i vikt i flera övningar i gymmet.
 
Resultaten då i några av mina övingar:
dips: från inga till 10, totalt över 3 set fick jag ihop 21 st
Bänkpress: ökade 10 kg, från 30 till 6 rep på 40
Benpress liggande med släde: ökade 50 kg, från 50 till en 8 rep på 100
Marklyft började jag med en bit in och tog första gången 45 kg och drog mot slutet en 2a på 70 kg.
Samtidigt hann jag inse att framför allt triceps, och även mage och bröst är muskler som jag är relativt stark i. Triceps har jag riktigt lätt för att stärka och forma
Jag fick även hantera smällen att det inte blev några rena chins eller pull-ups. Ryggen är en svag muskel för mig som jag måste kämpa massa med och även biceps. Och att få den insikten, det är ju bra.
 
Bilder från vänster start i slutet av mars och sedan under resans gång till sista bilderna till höger. Själv kan jag säga att jag är nöjd, jag blev tajtare så det sjöng om det och man ser på min arm på slutet att jag fått en hel del muskler och även magen har mer muskler.
Måtten då:
Vikt: från 61 kg till 58,6
Lår: 53 - 47 cm
Rumpa: 93 - 91
Buk (där magen är som störst): 82 - 72
Midja (smalast): 74 - 65,5
Bröst: 89 - 82
 
Jag avslutade min resa i mitten av juni när jag började jobba och helt behövde fokusera på det och resultaten är därifrån. HGD slutade sedan 30 juni och då hade jag gått upp igen. Varför jag lägger upp resultaten från mitten av juni är för att jag vill visa vad jag och man kan lyckas åstadkomma med sin kropp med träning och bra mat.
Under sommaren har inte resultaten hållts alls. Men vart jag står idag det kan vi ta en annan dag och framför allt vad jag har för mål, för sådana finns det.

HGD har vart helt bäst, jag har haft diskussioner med likasinnade och för första gången lagt seriös tid på träning och kost. Nu är jag fast. Jag älskar det och jag älskar att jag lärt känna nya människor. Fantastiska människor med massa värme i sina hjärtan, som peppar och stödjer. Körs HGD igen i vår då rekommenderar jag er som är sugna att vara med.

Lördagsplaner

Har vart uppe ett tag. Ska tuffa iväg ut till Tornby för att framför allt ta mig igenom en sväng på IKEA, tycker inte alls om det egentligen.
 
Em kommer bestå av att titta på hästhoppningen från OS och sedan blir det en kvällspromenad.
 
hörs senare

Att möta smällarna - första gympasset igen

Då var Campushallen som också är som ett av mina andra hem besökt igen. För att komma igång igen och få köra ett pass innan jag hunnit komma med ett upplägg så körde jag idag ett helkroppspass.
Knäböj, marklyft, latsdrag, bänkpress, dips, skivstångscurl och hängande knälyft (både raka och sneda) .
 
Men hur gick det då? Ja ändå godkänt om man tänker på att jag knappt rört en vikt på 6 veckor. Jag har tappat i styrka, det har jag men inte så katastrofalt som jag befarat dock så får jag ta smällarna och jag blir ändå förbannad. Men, nu tar vi det positiva, jag hittade kontakten och kände att tekniken i alla övningar fortfarande satt. Det var fokus och bra utförande och jag pressade mig själv. Körde idag i pyramidset för att värma upp ordentligt fram till dess att jag inte klarade 6 rep på en vikt. Pyramidset är annars toppen för att nå sitt max på en rep men jag var inte ute efter det idag utan ville verkligen hitta tekniken.
 
Mina nya skor fungerade mycket bra och det kändes toppen.
 
Nya skorna -  och häpna nu: De har rosa på sig. Japp jag gick helt på känsla i skon denna gång.

Lämnar sthlm för vardagen

Nu är jag snart redo att åka. Jag lämnar sthlm och ledigheten för vardagen. Och vet ni, jag längtar. Kanske inte jättemycket efter skolan och det tugget men jag saknar mina rutiner. Jag är en rutinmänniska in i själen, jag älskar planering och jag mår bra av att ha koll på min vardag.
Säga vad man vill om planering men för mig är den viktig för att hinna med allt och för att få ordning på träningen. Och till alla er som faktiskt läser inte för att ni hör till en av mina underbara vänner men också/eller för att få del av träningen i mitt liv så säger jag: PLANERA DIN TRÄNING!
 
Att träna sporadiskt och när känslan dyker upp en gång varannan månad ja då kommer man ingenstans. De första 2 veckorna är roliga, sen kommer man till en vägg med tankar som: äsch jag tränar imorgon istället jag tränade förra veckan massor. Och det är okej att tänka så men inte när det blir så varje dag, inte om du faktiskt vill komma igång på riktig, om du vill bli fast.
 
Jag planerar min träning vecka för vecka, pass för pass. På söndagen vet jag vilket pass jag ska köra vilken dag, om det blir gruppass eller gymmet och om gymmet vilka muskelgrupper jag ska köra. Idag är jag smått störd jag kan kolla på min planering hemma på väggen och känna hur jag ler och att det nästan pirrar i kroppen för att jag längtar efter att få köra igång den veckan och se om jag kan få nya och bättre resultat. Jag kan längta efter att få gå på UG passen för att svettas och frusta ikapp med alla andra människor där.
Nu behöver ingen vara som jag, men man kommer inte dit om man inte ger det en seriös chans, och tid.
Så jag längtar, jag längtar efter min planering av mat, och träning. Jag längtar efter att nå nya mål och se hur jag kan bygga och förändra min kropp.
 
En bild från semestern och den dagen vi gick ut och åt för att fira min 23 års dag.
 
23 år och innan året är slut ska jag vara i min bästa form någonsin!
 

Checkad lista

Jag hann med allt jag skulle göra idag, utom att träffa Markus, men det är hans eget fel som kommer hem nu 23.45, på tok för sent.
Tvättade bilen som nu inte alls ser ut som en stallbil längre, har packat ihop det mesta och dessutom lyckats tvätta allt det skitiga. Vart en sväng till Täby för att klippa igenom håret, kom hem med lite shopping också. Lite tröjor, en parfym och det viktigaste: nya träningsskor. Mina gamla börja bli lite slitna och efter 4 år så ska de få gå över till att bli lite slit och slängskor. De nya var hur sköna som helst, ur NIKE flex serien. Jag sökte skor med bra dämpning men som också var tunna i sulan. Dels går jag ju på pass där det hoppas runt en del så skor med dämpning krävs, men sen vill jag ha tunn sula i styrkan på gymmet. Det gör att jag kommer närmare golvet och får bättre kontakt och blir stadigare. Så nu jäklar sörrni ska de testas.

Dagen fortsatte hur som helst med lite mer tvätt och att jag sedan såg OS dressyren. Åkte dessutom en sväng till stan för att möta upp Andreas från HGD som jag träffade när vi hade träning i Nacka för en glass i solen. Kvällen avslutades med middag och sedan plockning av krusbär och vinbär till frysen och senare kesellan
 
Imorgon tuffar jag som sagt till Link med all packning och då kommer vardagsmaten tillbaka till bloggen med massa träning och även lite kycklingar osv.
 
Hörs imorgon!

Hektisk dag

Idag är det massa på schemat! Städa bilen, tvätta, packa, klippa mig, köpa nya träningsskor och helst träffa lite vänner. Där imellan tänker jag se dressyren från OS kl 12. Ja ni förstår. Jag borde vart uppe för flera timmar sedan!

I sverige

Hörrni, nu är jag hemma. Jag har massa att skriva om men jag orkar inte nu. Ska sova. Men till helgen kommer det!

RSS 2.0