Mys hemma

Igår kväll så vart det fördest hos Kalle med ett gäng andra och som många andra kvällar så slutade det senare på HG. Vi dansade och drack drinkar och hade det riktigt trevligt. Vid halv tre så gav jag upp och vandrade hemmåt till B som väntade=) Han var med hos Kalle men gick sedan hem till Obi. Det är iaf riktigt mysigt att ha någon att komma hem till.

Imorse så sov jag ut och sedan tog vi en sväng med Obi i rydsskogen. Sedan var tanken att plugga lite men det vart inte förrän framåt 17. Nu har vi lagat middag och ska mysa framför tvn. Körsalgsfinalen har precis börjat och jag säger Heja Hannas kör; alltså Bollnäs kören. Dem har vart riktigt bra genom hela programmet.

Och en annan sak.. Det är en sak som bara är ett riktigt jävla skämt jag kan inte riktigt skriva vad här men alltså det är ja riktigt jävla illa!

Bildbombning

Har ju lovat lite bilder så här kommer ett urval:
 vår gran                 söta kusinbarn

adde och jag på nyår


dokki

Careful <3

Kladdkakebak

Dagen har vart ja ändå rätt innehållsrik..... På fm har jag, Sanna och Beaver skrivit riskanalys inför fredagens labb. Sen hade vi en introföreläsning inför vår nya kurs och det innebar nya böcker att köpa och mindre pengar i plånboken =( Sen hade vi möte med Nea, Erika och Lina ur styret om GFs tackfest som nu äntligen börjar ta form på riktigt. Så det känns faktiskt riktigt bra.

Kom hem till min lägenhet sen och när Benjamin kom hit så begav vi oss till Hemköp och vidare inhandling... Där kostade nu rotfrukterna 3.90kr/kg vilket är ett prima fynd för en student =D Har nu på kvällskvisten även bakat en kladdkaka istället för att vara en duktig student och pluggat men man kan ju inte göra allt heller. 

Imorgon så är det bara en föreläsning och sedan möte för utvärderningen av biokemi kursen. Sen ska jag och Kalle ta oss ner till stan på min shoppinglista står: vriststöd, födelsedagspresent till pappa och lillebror samt alla hjärtansdag present till Benjamin... har väl inga klara idéer men hoppas att det löser sig.

Min kalender börjar äntligen se lite full ut trots inte så mycket på schemat i love it!!!


kvällens skapelse

Vrickat igen

Har nu på kvällen tränat igen, step, och vrickat foten igen. Så summasumarum antingen ingen mer step eller bodyjam eller linda foten och kanske hitta alternativa steg så jag inte belastar högerfoten lika hårt. Lär bli linda.. kanske inte till imorgon dock utan ta det lite lugnare imorrn... Men sen linda och hoppas på att köra på för fullt...

Har ni några tips annars?

Men men.. inte mer att säga idag.. har vart ledig liksom =D

Sökt

Pratade med mamma igår angående 4v och precis som jag trodde var hennes svar något i stil som det är väl inget att diskutera klart du ska söka. Så pratade med Elina idag och ja det är sökt och klart. Är faktiskt riktigt taggad. Höll på att bli fest igårkväll också först hos kalle och sen HG men jag ångrade mig och valde att ge Benjamin lite tid istället.

Idag har vart en så fantstiskt slapp dag från min sida. Jag har typ bara legat på soffan och kollat på tv, riktigt skönt var det.
Har inte så mycket matnyttigt att skriva idag så blir ingen monsteruppdatering. Ikväll så blir det hemma iaf med körslaet bla.

Saknar stallet... Och hemma, men blir så innnan man helt kommit in i livet här igen.


trångt?

Vet ni det är trångt att bo på 28kvm. Mitt rum hemhemma i sthlm är 25 typ.. Och nu har jag på en yta som är 3kvm större fått in badrum och kokvrå också.. Visst det är som en lite lägenhet men jag kan säga att är man två personer och en vovve på denna yta då blir det trångt. Men tänker ni, bor ni tillsammans på den lilla ytan, ja och nej. B har också egen etta 35kvm så liite större än min=p men vi har typ flyttat mellan lägenheterna de senaste månaderna. Varför? för att vi vill, vill få tid med varandra. Och jag menar flytta ihop det ska vi inte än. Har bara vart tillsammans 4 månader så ne det får vänta faktiskt.

Dagen i sig är inte så mycket att rapportera, hade en sövande föreläsning imorse av en iofs härlig skåning men men. Tränat under kvällen, inte helt på topp... Är inte helt hundra i kroppen alltså.

Går även runt och funderar på om jag ska söka 4v i år... För er som inte vet så är det sektionens festeri, (alltså de ordnar fester och sådant). Nu är det så att om jag skulle vara med så skulle det ta tid, ganska mycket tid och jag vill inte sluta träna. Men jag tänker även förut, förra året på våren tog jag hand om 3hästar, red 2 dar i veckan minst, kyrkan 1 dag, 2 ungdomssektioner och pojke på det och plugg. Och jag hann och jag gillade det, att ha mycket att göra, sån jag är liksom. Och det är här är verkligen once in a lifetime grej och alla säger att det ska vara sjukt kul. Så jag tror.. jag ska söka. Ska prata med min rådgivare, mamma imorgon=)

Sverige spelar just nu mot Kroatien, handboll, ligger under gör vi, och spelar inte så där fantastiskt bra till å från...mamma=)


Vrickat

Idag hade vi får första riktiga cellbiologi föreläsning. Det var ja ostrukturerat och svårt att ta vettiga antecknigar så skrev rent dem när jag kom hem. Känner mig själv så vet att jag inte kommer palla det efter varje föreläsning så får se till att strukturera upp dem i fortsättningen.

Nu ikväll har jag tränat bodyjam, den nya koreografin. Den var riktigt roligt. Dock så lyckades jag vricka min fot under ett hopp men men det är rätt ok. Har vrickat den foten så pass många gånger att jag kunde hänga med igen efter bara nån minut.

Träffade även på min granne från hemhemma som också började plugga här i höstas. Nu har han flyttat in i huset bredvid mitt så nu bor vi i princip grannar igen. Men så kan det bli ibland så himla weird bara av alla lägenheter i Linköping liksom.

Imorgon är jag ledig. Ska plugga. Tentan i cellbiologi är om mindre än en månad så måste hänga med från början. Liksom kunna allt från början för man kan inte börja plugga på det om 3v....

Nu ska jag se vidare på tv sen ta mig en kopp te..=)

back again

Idag drog skolan igen. Och jag ska ändå hålla mig positiv till kursen cellbiologi, än så länge i alla fall.

Jag har precis vart och tränat efter rekommendation från Agnes så blev det step idag, riktigt roligt var det även om det var lite knepigt att hänga med i koreografin så här i början.

Nu så är det Idrottsgalan och allt jag säger är HEJA ROLF-GÖRAN!!! Nu är det dax att en ryttare får Jerringpriset, för er som inte vet så gjorde han en riktigt fantastisk inats i OS med ett indviduellt silver.


bild från www.hastmagazinet.se

Tillbaka i Linkan

Nu är jag tillbaka i Linkan igen. Pappa körde ner mig igår och så storhandlade vi också, typiskt bra när han hade bilen här. Hade så sjukt mycket saker med mig igen. Fattar inte ur det lyckades bli så mycket. På kvällen igår så vart det fest hemma hos Johanna, Emma och Jonathan. Mycket trevligt. Vi skulle sen dra vidare till HG men det var aslång kö så vi ställde in det. Jag gick hem och kröp ner bredvid Benjamin istället för att käka på Statoil.

Dagen har ägnats åt att städa och egentligen så borde jag tvätta också men jag pallar helt enkelt inte. Imorrn drar skolan igån igen. Ska bli skönt på ett sätt att få något att göra igen men som alltid så innebär det plugg å det är ju sådär=P

Har inte riktigt kommit in i mitt liv här igen än. Liksom hela grejjen med att laga mat och städa och allt det. Släppa det mesta av ansvaret. Känns så sjukt när jag inser att jag verkligen flyttat hemifrån nu. Lämnat det delen av mitt liv bakom mig. Barndomen typ. Det kommer aldrig tillbaka.

Imorgon ska jag också ringa till studentbostäder och gnälla lite då mitt element har pajjat, det går på högvarv och det är tokvarmt i hela min lägenhet. Dessutom så går värmen till de andra lägenheterna över min under mitt golv vilket innebär att jag har typ lite gratis golvvärme men det är varmt.. riktigt varmt nu

 får se om jag ska ta tag i tvätten nu.. eller kanske inte

En dag i stan med mamma

Jag tyckte att Australia var riktigt bra. Många säger att de tycker att den är lite lång och utdragen men jag gillade den, verkligen. Saknar det landet så mycket. Funderar på att åka ner om nåra år igen och jobba på nån gård.

Idag tyckte min kära mamma att jag skulle göra något vettigt. Så vi åkte in till nationalmuseet i stan för att gå på en fotoutställning av Hans Hammarskiöld.. Vem är det tänker ni. ja det undrar jag lite fortfarande också. men men han är iaf en fotograf född 1925 som tagit mycket fina porträttbilder av kända svenska människor, från ja mitten av 1900-talet så inte så många jag kände igen.
Mamma och jag lunchade sen inne i stan och tog ett varv på NK´, mamma fyndade i ett par jeans, jag kom hem tomhänt eller jag köpte en ny kalender på åhlens=P

Imorrn ska jag till sjukgymnasten igen och sen blir det lunch/fika i stan med Markus och sen ska resten och kvällen fyllas av stallet. Sista gången innan jag åker tillbaka =(

Dreamjob

Jag har precis hittat ett jobb jag absolut skulle kunna tänka mig när jag är färdigstuderad om sisådär 4,5år... Zoolog på Borås djurpark.. men men nu söker de nån till platsen nu och inte om 4,5 år.. crap=( Men för varje gång jag tänker på det så blir jag mer säker på att följa mitt hjärta och läsa etologin för jag kan lyckas. Vill man så kan man!

Ikväll ska jag och pappa på Australia. Var länge sen jag var på bio så det ska bli skoj. Har hört att den ska vara lite seg och lång men vill verkligen se den ändå eftersom jag älskar landet.

Jag saknar Linkan och mitt liv där och mina vänner. Åker ner på lördag igen och ska få komma igång igen med skolan och träningen och allt där.

Nu ska jag få i mig lite lunch.. kanske vara hurtig och göra en sallad liksom riktigt god, tomater, avokado, gurka, lite pinjenötter å så?? vad tror ni. jag tror på det =D

1år utan min klippa

Dagen har bestått av massor bla träning och undanplock av julgran men jag tänker ändå hedra inlägget åt min klippa under många år, Lucky Man. Ja, en häst till kanske mångas förvåning men en individ som har präglat mitt liv. Lucky kom in i mitt liv en tid innan jag började högstadiet. En tid då man som ungdom kan hamna snett eller kanske helt rätt i livet. Jag kan nog säga att jag hamnade rätt. Jag blev skötare till Lucky i Mars 2003. En av stallets största men vad jag sedan lärde mig snällaste hästar. Egentligen så började vårt liv tillsammans med att han behövde en extra skötare under 2 veckor och jag ställde upp men föll pladask för honom.  Sen vart det vi två.

Sven spelade en viktig roll i min relation till Lucky, det var han som såg till att jag började följa med på Luckys alla externa tävlingar utanför ridskolan. Han älskade det, Lucky, att tävla. Han tog inte en tugga hö från det att han såg transportskydden av ren extas. Han var enligt mig en fantastisk häst, agerade både som tävlingshäst i dressyr och hoppning samtidigt som han gick med på handikappslektionerna.

För mig blev han min klippa. Han gav mig tröst när jag var ledsen. Och jag tror han ändå förstod. Han har sett mig i mitt sanna jag och när jag mådde som bäst. Han skänkte mig massa glädje. Men så kom den dag då hans liv skulle sluta efter en tids hälta 13 januari 2008. Jag kommer aldrig glömma när jag fick veta. Sms:et som damp ner när jag var i den vackraste av världar: Karibien och ön Martinique. Mitt vaktlag hade frukost, vi var uppe först. och dan kunde inte börjat sämre. Trots det så fick jag mycket tröst av mina vänner som inte träffat hästen men ändå försökte förstå vad han betydde för mig. Visst så hade jag stunder då jag undrade varför kunde de bara inte väntat 3 veckor så jag hade fått träffa honom en sista gång?!?

Idag betar Lucky på de evigt gröna ängarna av Trappalanda, han lever i mitt minne och i flera människors minne. Hans roll i mitt liv ska jag aldrig glömma. Tack för allt du gett mig under vår tid tillsammans!
Lucky på betetSista externa tävlingen nov 2007Vackra vackra häst

nya fynd inhandlade

Idag har jag vart en dålig student och spenderat pengar. Jag är egentligen rätt snål men när jag väl sätter igång då blir det rätt ordentligt. så dagens inköp (fynd)

- 1 baslinne
-1 tubtop
-1 ett svart bas linne
- en klänning (blå)
- 3 par skor
-1 bh

allt för ca 1250 kroner  =D Jag är riktigt nöjd. Ja en hel del var på rea och sen köper jag inte det dyraste. Jag sliter ändå allt så himla fort (framför allt skor)

Var även hos sjukgymnasten idag igen. Diskarna i min rygg som han låste upp genom att knäcka ut ryggen hade låst sig igen så ska dit på fredag igen innan jag åker tillbaka till linkan på lördag. Jag längtar dit nu. Det känns liksom som hem eller liksom där jag hör hemma just nu any way

 

Riktigt j**la ledig!!

Idag har jag haft en riktigt ledig dag. Sov på morgonen åt frukost en bra stund och promenerade sedan ut med hunden i 1h. Hur skönt som helst var det trots att värdret inte var det toppen, det blåste och var nån plusgrad. Fattar inte folk som vågar sig ut på isarna på öppet vatten, Okej nu har det vart riktigt kallt ett tag men nu har det vart plusgrader igen. Jag är även om det är en liten sjö livrädd för isar på öppet vatten. Tror jag fått det av min pappa som hatade att vi gjorde sånt när vi var små, han vägrade själv.

Nu sitter jag framför tvn med datorn i knät. Ska dock göra lite nytta och pilla lite med mitt cv. Ska även försöka göra mig lite middag så småningom...

Så himla skönt att bara få vara ledig. Jag kan liksom inte plugga på något alls. Underbart

Ledig på riktigt

Biokemi tentan är nu lagd till historien iaf tills jag får veta om jag klarade den eller inte. Organkemin fick jag en 4a på och är riktigt nöjd med mig själv måste jag säga.

Jag är tillbaka i Sthlm nu. Varför vet jag faktiskt inte. Liksom egentligen vad har jag att göra här de här dagarna tills skolan börjar i Linköping igen, varför är jag inte där och spenderar kvarlitetstid med min pojke?  JO:
- imorrn ska jag till en sjukgymnast/massör och kolla vad jag kan göra åt min rygg
- ska försöka träffa lite fler kompisar
- ska se till att finally bli av med min hosta så vila står på to do list (även om jag inte vill för jag VILL TRÄNA, NU!!!!)
- inte distrahera Benjamin från att plugga till AK som jag hade gjort i Linkan...

Men det hjälper inte.. Jag saknar honom redan ändå. Har iaf haft ett helt fantastiskt mysigt dygn där nere med honom, känslan att få ses igen när man inte setts på ett tag (för oss 3v) och hur lycklig man är igen=D

I Linköping

Är nu tillbaka i Linköping eftersom jag har biokemi tenta imorrn. Har dock bara vart en snabbis min lägenhet för att hämta post men är nu hos Benjamin istället. Liksom bättre att vi bor där den här natten då jag slipper köpa hem kylvaror till min kyl där det ändå kommer sluta med att jag får slänga hälften. Åker ändå hemhem imorrn igen. Terminen börjar inte förrän den 19 för min del sen.

Jag har i alla fall återhämtat mig sen gårdagen. Jobbade 06-12 i stallet, mocka bajs och ge mat till de fyrbenta djuren är lite min melodi =P. Mötte sedan upp Bina i stan vid 14 för fika. Mycket trevligt, tack Bina för en trevlig eftermiddag. På kvällen firades Tina med en middag på hennes 20års dag hemma hos henne. Trevligt var det. Jag kan säga att jag somnade som en stock sen i min säng.

Men vad jag ska hitta på veckan som kommer vet jag inte. Ska bli fantastiskt skönt att inte ha något alls att kunna plugga på. Får väl fika lite med några friends även om en stor del kommer befinna sig i fjällen, ja jag är avis som fan.

Ikväll stundar grammisgalan och lite biokemi anteckningar.

Curf är nu en tjockis

I söndags så tog äntligen min längtan slut. Jag, Anita och Bosse åkte ut utanför Uppsala för att hälsa på Careful. Hästen som jag skött och tagit hand om i 6 år. Stona var ute i hagen när vi kom och hon ville inte riktigt komma och hälsa som om hon var lite sur att vi inte vart där på ett tag, jag har inte sett henne sen augusti och anita och bosse sen november. Men efter lite äpplen och banan som är favoriten så var det ur världen och vi stod och myste i vinter solen. Det var ca .-15 där ute så hon hade fått på sig sitt täcke för första gången men bokgjordarna gick knappt runt magen längre då fölet verkligen har börjat växa nu i henne. =) Hon mådde bra i alla fall och det var så himla mysigt att få träffa henne igen. Älskade älskade häst.
(Jag har inte kamerasladden i sthlm så kan inte lägga upp nån bild)

Anyway idag har jag shoppat lite, en ryggsäck, 20års present till Tina, en body scrub till mig från body shop och lite underkläder. Imorgon ska jag jobba 06-12 i stallet. Vet inte hur jag ska orka upp =S Sen ska jag fika med Bina kl 14 och sen fira Tina från 18 hur jag ska orka är ett mysterium med tanke på att jag planerar att se JVM hocketfinalen inatt som börjar 01.30=P men men. Ska ta å krypa ner i sängen redan nu och sen slappa och plugga lite till, Tenta 8e hmm ´kanske inte kommer gå så bra

Och i övermorrn får jag träffa B igen! Saknar så himla mycket. Jag saknar faktiskt Linköping, mitt liv, festerna och vännerna.
Gammal bild på Careful

pussel

Mina dagar är rätt monotona nu.. Inte kul alls faktiskt. Så för att ha något att göra och för att fly undan lite plugg så har jag börjat lägga ett pussel =P

men nu ska jag bli lite arg på en sak. Alltså fine att man skjuter raketer på nyårsafton. Men måste man göra det från 12 på dagen och sen hålla på jag menar här skjuts det fortfarande en eller en annan raket. För faktiskt min vovve är inte det enda djuret som är skotträdd. Och hur kul är det när hon behövt bli rädd i 3 dagar nu för att folk inte kan hålla tassarna i styr. Nej jag tycker det är tanklöst.

Jag saknar sommaren. Värmen, solen och badandet så Beaver!!! 3månader kvar! Sen blir det Egypten med sol och bad och värme, 4 april bär det av!
jag längtar!!!
(Bild från detur.se)


Gott nytt år- 2008 i korta drag

Gott nytt år på er alla. Under dagen igår så hoppade jag Radi, bana, så himla bra gick det, det var så fantastiskt roligt!Kvällen inleddes med en god middag med pappas sida av släkten. Sedan åkte jag vidare till stan och Markus för att festa vidare där. En hel del folk men det var riktigt kul att träffa Markus och Adde igen. Jag och Adde snackade en hel del studentsaker=P Så nu ska vi byta märken, måste komma ihåg det. Tolvslaget firades med fake skumpa på höjden vid engelbrektskyrkan mitt i smeten. Jag åkte hem sen då jag frös och hostade och skulle rida idag. Kvällen var verkligen lyckad även om jag saknade B varje sekund som gick
2008:
Året startade på Atlanten och en underbar segling avslutades och Mb2005a fick flytta ifrån Älva.
Lucky blev en ängel
Erik ryckte in i lumpen, något som sedan påverkade hela vårt förhållande
Tävlade Stockholms mästerskapen på Travis
Red Radieuse i hoppgruppen
Var på besöksdag i Linköping och bestämde mig för att flytta dit
Hade mösspåtagning på Djurgården
Tog studenten
Hade fantastiska konfirmander
Spenderade mysiga dagar mer Erik
Var i Falsterbo med Cajjo
Firade min 19års dag
Careful betäcktes och flyttade
Jag flyttade till Linköping och började plugga där
Blev blixtförälskad I Benjamin samtidigt som jag och Erik gled ifrån varandra och det sen tog slut
Tentade för första gången
Gick på kravall, och HG
Inledde mitt förhållande med Benjamin och är lyckligt kär
Börjde träna på riktigt
Saknade hästarna
Tatuerade mig
Flyttade till min etta
Hade en bra jul med mycket ridning på mysiga hästar
Saknade Benjamin på tolvslaget

Året har vart bra med mycket roligt men med en hel del upp o ner gångar. 2009 är nu här och jag tror det kommer bli bra. Det ska det vad som väntar är bla Egypten med Beaver!


RSS 2.0