Back in sthlm

Efter 2 ytterligare dagar i stallet så är jag nu tillbaka i sthlm. Ridningen med Yawatha har gått framåt. Idag var han riktigt bra, framför allt i slutet lossnade och bar han sig riktigt fint. Har longerat Campino också. I ridhuset gick det riktigt bra. Han lyssnade bra och gick även bra att löslongera. På ridbanan idag så var han lite mer spänd och okoncentrerad. En gång stack han men det var ingen fara. Nu blir det ändå tills åtminstone 9 januari innan det blir till att vara tillbaka på slätten.

Imorgon bär det av ut till fjärdlång för nyårsfirande. Ska packa ihop ikväll och sedan besöka systemet imorgon.

nere på slätten

Har tutat ner till linkan för ett par dagar med hästarna. Red Yawatha barbacka och fick hjälp av Clara att göra rent hans sår. Nu blir det ett par dagar inne för den lilla skäcken för hans sår behöver läka och hans hovar behöver lite tid från lervällingen. Campino mår prima ballerina. Hans sår ser bra ut och han har myst ute i hagen hela dagen. From som ett lamm att ta in och imorgon ska jag jobba lite med honom och rida Yawatha.

Ridpasset då... Rätt seg häst idag. Han hade stelnat ihop lite men kände inte av såret något. La sig rätt mycket i handen så jobbade med att han skulle bära sig själv. Så bra att ha kapsonen att rätta med. Galoppfattningarna börjar sitta nu riktigt bra.

Lägenheten var ju en annan historia. Rikard kommer få städa direkt när han kommer hem från jobbet. Är mäkta irriterad över hur det ser ut här. Har röjt det värsta, men det ska jag fasen inte behöva när jag och Carro städade för 1v sen för att det skulle hålla sig något som när över jul.. Jaja jag ser framför mig en fin diskussion.


Väntan

Nu är granen klädd, alla tomtar på plats, klapparna inslagna och julmaten för morgondagens lunch förbredd. Nu väntar jag på att åka in till stan och hämta Rikard som kommer med tåget 22.50, så snart ska jag åka.

Var nere en sväng i stallet idag och hämtade mitt julschema och en liten klapp från ridskolan, genom chefen. Skall på order öppnas imorgon. Var ett par år sedan, sen jag slutade jobba helg sen jag fick julklapp från ridskolan. Men nu var det dax som tack för att jag jobbar varje jul. Åh, bara tanken värmer så mycket! Hälsade God Jul på de jag träffade som jag känner och så fick Hubbe och Radieuse varsin morot och en klapp (Hubbe fick mest). För andra året i rad blir det ingen julaftonskadrilj för mig kl 06 på morgonen. Saknar det faktiskt, men hinner aldrig anmäla mig på någon häst som känns skoj.


Hubbe!

23 dec

Då var det dan före dopparedan.

Idag ska det griljeras skinka, kläs gran, slås in julklappar, fixas sill och Rikard ska sent ikväll plockas upp på centralen. Tyvärr är det plusgrader här och lite regn, men inte ska väl det få förstöra julstämningen?

Ska ta och betala lite räkningar så jag slipper tänka på det sen. =P


Fina vovvarna uppe hos Rikards mamma i januari! Då snackade vi snö =P

dan före dan före dopparedan

Allt julgodis är nu bakat, granen är inne och imorgon ska den kläs. Julpyntet är nerplockat från vinden. Och imorgon, sent på kvällen kommer min fina pojkvän hit! =)


Inte många knop

Jag gör inte många knop här hemma. Bakar lite julgodis, igår lagade jag middag... Fixar lite, men annars är det väldigt slött. Jag behöver det tror jag, har en förkylning som smyger sig på och känner mig fortfarande allmänt trött. Idag står kolabak på schemat, och ta ner lite julpynt och ta in granen från garaget, för imorgon ska den kläs!

Än sålänge har vi snö här, men imorgon ska det ju blir massa plusgrader, trist faktiskt. Nehepp, da att ta tag i den där kolan kanske.


dax för julstämnig

Idag står lite julklappshandlande på schemat med mamma. Dessutom ska jag sätta igång med att baka lite julgodis också. Längtar till julen och fredag. Den 23e är nästan det bästa. Då klär vi granen och sätter upp våra tomtar som vi samlat på oss under bordet. Tror kanske att jag ska spana in lite nya julsaker till granen och köpa ett nytt pysselset från Panduro. Förut fick vi alltid tomtar 1gång/år till bordet, sen har vi gjort egna med mormor. Men sen hon gick bort när jag var 12 så har det inte vart så mycket nytillskott. Förra året gjorde jag egna med ett set från Panduro, så får nog bli så i år igen =)

Snabba ändrade planer

Kände idag efter sista skoldagen att jag egentligen verkligen ville upp till sthlm igen. Har vart så mycket flängande, upp i fredags, ner i söndags, upp på önsdag kväll, sen ner tis morgon igen. Nej 1v hemma kändes skönt så jag verkligen kan ladda om och känna att jag vill åka ner till hästarna i mellandagarna. Är det jag mest får dåligt samvete av, att jag inte åkte dit idag och imorgon som jag sagt. Men just nu känner jag att jag bara behöver ledigt. Kommer träffa dem om en vecka igen om jag får hålla mig frisk.

Sitter på bussen upp nu i alla fall. På fredag kommer Rikard upp också =)

Heldag i stallet

Kom tillbaka ner till Linköping igårkväll. Kändes lite halvsegt. Idag vart det upp o hoppa vid 8 för att åka till stallet vid 9. Jag, Johanna och Jenny hjälpte till med att släppa ut diverse hästar och mocka, sedan ta in för att de som bor ute skulle få komma in en sväng. Tog även in de 4 små (Yawatha, Quieto, Thoebe och Ulysse. Red Yawatha som kändes superfin. Märktes inte alls att han inte ridits på dryga 1,5v. Longerade även för första gången Campino. Han stack bara en gång men jag lyckades hålla kvar. Det stora problemet var att han inte ville gå ifrån mig utan bara vara inne i mitten. Så varje gång jag försökte gå till sidan av honom så vände han med. Fick hjälp av Felicia och sedan gick det mycket bättre. Ska nog bli häst av honom också. Riktigt bra dag.

Nu måste jag öva presenation och om ca 18h har jag jullov!!


Söta lilla taxen hemma i sthlm får bjuda på dagens bild!

less than 48h

till jullov! Nu är jag tillbaka i Linkan. Kändes lite jobbigt att åka tillbaka. Jag och mamma var i stan idag och handlade julklappar. Jag är jag i alla fall klar med alla mina julklappar. Det var galet mycket folk på Åhlens city. Aja, imorgon blir det först till att åka till Ängstugan och jag håller tummarna för att jag kan rida på Yawatha. I alla fall skritta och trava. Annars ska jag jobba honom i skritt i alla fall. Dessutom så blir det väl till att göra något med Campino.
Sedan måste vi skicka in vår essay och sedan är det till att öva in tisdagens presentation. sen om mindre än 48h då ska jag ha galet mycket jullov! Äntligen har jag och mamma bokat Yasuragi hasseludden 1natt i januari. Mys

Aja snart blir det sova här.

Julbord med släkten

Idag har jag vart riktigt driftig. Igår kväll skrev jag och Johanna på essayn från varsin den av landet. Vi är så gott som klara. Ställde klockan imorse och gjorde klart powerpointen och sedan åkte jag och pappa och köpte julgran. Rekordtid i år. Jag är riktigt riktigt kinkig med julgran. Den ska vara symmetrisk åt alla håll och tillräckligt tät. I år åkte vi direkt till förra årets fyndställe, fick samma kille som hjälpte oss få och jag sa direkt att jag är kinkig. Han plockade då fram en gran på 2 sek som han tyckte var bra, och jag tyckte lika, så den blev det. Jag tror inte ni förstår undret, första granen, på första stället. Har nog inte hänt sen jag började lägga mig i vilken gran vi ska ha hemma.
Släpade därefter taxen runt långpromenad. Dagens snöslask var inte hennes favvoväder. Sen bar det av till julbord på Ulriksdals Wärdshus med släkten. Riktigt gott och trevligt.

Nu ska jag snart gå och sova och sova tills jag vaknar imorgon.

I sthlm

Då var jag uppe i sthlm. Imorgon är det nämligen det traditionella julbordet med mammas sida av släkten. Sitter nu efter en god middag och skriver essay och ser på spåret samtidigt. Men på tisdag då får jag jullov =D

Sea Shepherd update

Då har M/S Steve Irewin, M/S Bob Barker och M/S Birgitte Bardot lämnat sina hamnar i Australien tillsammans med besättningen för att bege sig mot Antarktis och för att rädda så många valars liv som möjligt. Jag kan inte annat än att önska dem lycka till. Passion vs greed. 88 Sea Shepherds mot ca 300 japaner, 3 skepp mot 7. Men kärleken övervinner allt.
Samtidigt pågår delfinslakten i Taiji för fullt. Den senaste tiden har i alla fall 2 flockar av Rissodelfiner och 1 flock av strimmig delfin fått möta sitt öde. Det är förjävligt rent utsagt.

Det finns en artikel ute med intervju från Roger Payne, han som lyfte valsången till världen under 80-talet och so sedan gjorde att det vart förbjudet med valjakt. Läs den, och vad han säger om hur världens valars chanser för överlevnad ser ut.


Steve Irwin i medelhavet i sommar, när det illegala tonfisket bekämpades, Pilotval framför

strimmig delfin i Gibraltar sund

Myskväll med prinsarna

Mådde något bättre framåt eftermiddagen men min mage är fortfarande upprörd. Jag och Åsa åkte till stallet och tog in Yawatha och Campino med hjälp av Felicia. Pratade med Felicia om att ha Campino inne på nätterna nu och hon tyckte det lät bra och hade funderat på samma. Så det ska nog fixa sig. Borstade och mös med Campino. Någon av de andra små vandalerna har bitit honom på nosen så jag smorde in det såret. Han stora sår på bakbenet ser ok ut också men fick borsta runt omkring och ta bort all lera. =) Tyvärr så har han börjat få lite mugg så då måste han vara inne mer. Yawatha har ett sår på höger bakben och idag så var han lite svullen under det. Så sprang med han och Felicia tyckte han såg lite halt ut, eller inte som vanligt. Så jag hade bara honom lös i ridhuset. Han är ju så tålig annars så när han faktiskt reagerar så tar jag det på allvar. Gick inte helt bra att borsta eftersom han var blöt från regnet. Men han fick också vara inne inatt och sova ordentligt utan hans plåster Quieto.


Campino är inte den som alltid ser gladast ut, han undrar alltid om man han någon baktanke. Men här ser ni hur han blivit biten på nosen.

Dagen efter

en kväll med bara vin så mår i alla fall jag inte fantastiskt. Ska strax åka till stallet, trots regnet... Blir till att rida Yawatha och kanske ta in Campino.

Lite klassfest

Ska hoppa in i duschen nu för att senare bege mig till Johanna och lite klassfest. Tanken är väl för några att sedan gå ut i stan, men det kommer ju inte hända mig. Jag ska hem och sova sen och imorgon blir det stallet på dagen och sedan skriva essay.


Jag och Elina på hgs fattömning för ett år sedan, åh igen jag saknar att vara blond!

då var det avklarat

Jahapp, då var tentan skriven sen ett par timmar tillbaka. Känns riktigt skönt. Vet inte alls hur det gick, men med lite tur så har jag klarat den. Har även pratat med Matthias om exjobb. Har ännu inte fått svar av Mats för att försöka få hjälp att komma på ett projekt jag skulle kunna göra i Wales. Så på fredag blir det en tripp till Kolmården i sällskap av Matthias och Johanna för att prata med Mats. =) Verkar det inte gå alls att få något vettigt projekt av det så lutar det mest åt elefanter (igen) för min del. Och då deras minne i samband med lukten. Mest för att jag vill ha Matthias som handledare och av hans projekt så är det på det som jag tror jag skulle trivas bäst eftersom skötarna på Kolmården är fantastiska människor.
Får se om jag ska träna idag. Måste oavsett skriva på min och Johannas essay.


Fina Bua och Saonoi

tidigt sänggående

Ska faktiskt gå och lägga mig. Har ju tenta imorgon och jag har väl insett att det är ca 1 år sedan jag senast skrev en salstenta, eller iaf ca8 mån. Kommer inte ihåg om etologin var hem- eller salstenta. Rikard har gått och jobbat på hg, bara för att ingen annan kan tänka sig att hoppa in när en person blivit sjuk. Nej jag gillar inte folk med dålig arbetsmoral, speciellt nu när det inte är optimalt för Rikards rygg att jobba. Men han tycker ju att han är så cool med vakten så jaja, han får känna det.

Ska stålsätta mig för att folk kommer hetsa kring tentan in i den sista minuten, och det är det värsta jag vet. Folk som pratar om tentan, som om det är allt i hela världen. På fb, 2 min innan tentan i tentasalen, pratar om frågorna efter om man gjorde rätt eller inte. Tentan är för mig mitt "jobb" när jag är klar pratar jag gärna inte mer än nödvändigt om den. Då har jag ett annat liv att leva.


avslutar dagen med en bild på min söta söta kisse

timmarna hos hästarna


Thoebe i blåsten, började regna precis när vi släppte ut dem igen

Quieto och Yawatha, viktigt med mat efter man motionerat tycker trollet

Ulysse får en lite godbit av Johanna, som han sen ratade

Campino vågade komma fram och säga hej. Fast sen gick han till sitt hörn igen, tror inte han gillar vädret

Quieto var mer intresserad av vad Johanna hade för godbitar

Vad säger man, får ena fingret och så tar man hela handen

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Det var så skönt att få vara lite i stallet. Att få in trollet idag (Yawatha) var lite av en sport. De har möblerat om hästar i hagarna så nere vid stallet gick Milagro (hingst) på ena sidan och Ollie (valack fram till för ngt år sedan) och i andra hagen gick de 3 islänningarna, 1 valack & 2 ston. Så mellan de hagarna kom hingsten i Trollet fram. Tog in och borstade av honom och longerade sedan. passade på att spola benen för att få rent karlederna så de kanske slipper mugg. Det gick helt ok att longera. Han var lite ofokuserad. Men det är bara för han inte jobbat på 8 dagar. Då blir han stökig, biter i grimskaftet och håller på. Efter så var det lugnare att ta ut och fotade även idag så det kommer upp lite bilder sen. Innan vi åkte hen hjälpte vi Felicia att ta in stona. Vi fick i 1 vända in alla ston (7) på 3 pers. Rätt bra jobbat. Nu är det bara valackarna, 2 islänningar och de 5 "små" hingstarna som bor ute dygnet runt. Och Alains kor såklart. Jag ska kolla med Maria om inte Campino kan få flytta in under vintern. Är inte så lyckat nu när han måste ha täcke dygnet runt, för pälsen eller för dess hållbarhet. Dessutom är han utmobbad i gruppen stackarn..

Off duty for a while

Nu säger jag upp pluggandet för ett tag och beger mig istället till stallet med Johanna. Vi kommer åka därifrån senast 15 igen så har man tid att plugga lite till ikväll. Känns riktigt skönt att få komma iväg lite och bara koppla av. Som sagt står Yawatha först på schemat och sedan får jag se om jag hinner borsta lite på Campino.


lilla trollet! som nu har mycket mycket mer päls

Lucia

Påmindes av typ allas statusuppdateringar på fb att det är lucia idag. Har mer eller mindre glömt bort denna dag och förstår inte riktigt hysterin. Eller jag är försent upp för att se luciafirandet på tv vilket kan vara mys. Det är gulligt med små barn som kan lussa och så. Och lussetåg runt Sverige. Men där jag är i mitt liv just nu, ja där är lucia rätt oviktigt. När man var tonåring var det en ursäkt att för att få festa. Precis som jag tycker juldagen är, vem kom på det liksom?

Har sovit ca 10h och är fortfarande mos i huvudet. Nu sks jag sätta fart på plugget och hoppas att jag vid 15 hinner en sväng till stallet.

Men hörrni! Vart är snön?


ny dag imorgon

Imorgon är det en ny dag. Jag börjar känna mig färdig med plugget till tentan. Vet inte om jag kan eller förstår allt eller ens något rätt men jag vet att jag kan slidesen på föreläsningarna mer eller mindre utan och innan. Jag började även kika på hur jag och Johanna ska skriva om vår essay. Just nu orkar jag inte stressa kring det. Skiter det sig gör jag om skiten nästa år, eller läser en annan kurs och byter ut denna. Livet går inte under. Imorgon hoppas jag på någon timme i stallet. Bara borsta på prinsarna och sen släppa på banan. I alla fall Yawatha, och Campino om jag hinner. Jag saknar stallet, jag behöver det när jag är som mest stressad.

Just nu känns det som det antingen blir exjobb i Exeter, då har jag i alla fall öppnat dörren för att jobba med val resten av livet. Och löser inte det sig, ja då får jag jobba, försöka komma in på djursjukvårdare, öppan en egen djuraffär eller bara utbilda mig inom häst. Eller kanske hunddagis. Ja vi får se vart vägarna leder.
Funderar just nu om man kan se hur föryngringarna inom de olika marina däggdjursarterna korrelerar i Cardigan bay, det är flasknosdelfin, tumlare och gråsäl. Om det är så att det föds fler ungar av en art ett år eller liknande. Vad tror ni?

Nej men visst, go ahead, förstör ALLT

Jag är så jävla besviken och nere. Allt känns förbannat hopplöst och meningslöst. Allt känns falskt. Vår essay var typ ett skämt, något som vi halvt räknade med, typ antingen har vi gjort rätt eller helt fel. Allt var bara fel. Så det blir till att börja om. Tror ni jag hinner vara i stallet. Jag hoppas, hoppas verkligen det. Tenta på ons. Couldn't care less. Är så sugen på att skita i den här kursen och sedan byta ut den mot något annat. Eller just nu är jag mest sugen på att lägga ner den här skolgången, hoppa av och försöka komma in på djursjukvård istället. Hoppar jag nu kan jag få CSN i 2,5 år till. Det täcker nästan hela programmet. För vet ni, det finns inte ett, inte ett exjobb som jag vill göra. Allt känns som ren hyckleri och det kommer sluta med att jag inte har ett jobb så grattis till mig. 3,5 år i soptunnan, så känns det just nu!

off to school

Ska börja göra mig i ordning för en dag em i skolan innan det blir hem och tentaplugga igen. Vi ska först ha möten angående vår essay och med de som vi har opponerat på. Sedan ska vi ha presentation av de exjobb som erbjuds från universitetet. Spännande. Det är liksom nu man kan börja ana vad man ska göra från maj och ett år framöver.

väckt av hantverkarna

Jag hatar att bli väckt plötsligt och sedan flyga upp ur sängen. Jag får lätt ont i huvudet och blir bara tröttare av det. Imorse så kom hantverkarna som ska fixa Rikards badrum redan 7.30 och inte 8. Alltså vaknade jag av en dörrklocka och folk utanför porten. Fick flyga upp och ta på mig kläder och nu 2h senare har jag huvudvärk och är supertrött. Nej, jag vill kunna snooza och komma igång i hjärnan innan jag måste flyga upp, vet att det senare passar vissa bättre, men inte mig.
Nu kommer Rikard bo här ett bra tag framöver eftersom han inte har ett badrum. Allt beror på hur fuktskadat det är och hur länge det måste torka.Antagligen innebär det att katterna slipper flytta på sig över jul och nyår.

Nu måste jag plugga

Ibland ska man lyssna på andra

Vår middag blev lyckad men vart ett litet misslyckade med fondanten. Skulle tagit ur den när Rikard sa till så nu vet jag till nästa gång. Dessutom så blir det med choklad i nästa gång.

Har inte pluggat så mycket. Har debatterat vilt på en vargsida på fb. Har vart duktig trots påhopp från äldre män. Ville helst bara skriva massa opassande men höll mig och fick sedan medhåll från resterande oavsett sida i vargdebatten. Japp pinsamt när en 22-åring kan sköta sig proffsigare än en 35+ are

lyxmiddag på schemat

Idag har jag och Rikard slagit på stort och ska äta riktig lyxmiddag. Entrecot och potatisgratäng och sedan blir det ett försök till chokladfondant till efterrätt. Kollar dessutom på sammandraget från världscuphoppningen så jag tycker jag har det rätt bra nu, om man låtsas som om plugget inte finns =)

fin dag, inget stall

Idag är det en superfin dag ute och jag är ledsen över att jag måste sitta hemma och inte kan åka till stallet till prinsarna. Men nej, man får bita i det sura äpplet helt enkelt. Min summary är i alla fall klar så efter tentan på onsdag blir det hem och äta och sedan direkt ut till stallet!

Idag ska jag såklart plugga och sen blir kanske lite träning eller en promenad.


Ulysse (tv) och Campino (th) får stå för morgonens bild.


jag hoppas

att nyår i år blir riktigt rolig och trevlig med god mat och gott sällskap

att jag får ett exjobb som blir bra

att det går framåt med hästarna, Yawatha kan börja ridas i lektion och Campino kanske vi kan sitta på i alla fall till sommaren

att jag kan åka på resa i sommar eller tidig höst med tjejerna till barcelona

att jag och Rikard kan åka iväg utomlands i snart och bara ta hand om varandra


Nobelbanketten

Idag är det ju nobeldagen och nu är det dax för banketten. Självklart tittar jag på den för att kunna se klänningarna och smycken. Japp ibland får man vara en riktig gilriegirl =)

jag orkar inte bry mig

Just nu orkar jag inte bry mig längre om den här tentan. bara jag och Johanna blir godkända på essayn sen så skiter jag i resten. Jag är så skoltrött och jag vill inte läsa ett ord till om detta. Jag vill exjobba, bli klar, jag vill åka utomlands till solen och havet.


två bilder på en väldigt blond mig från Frankrike, saknar att vara blond inser jag nu..

Mera plugg

Idag är det lördag, och hade allt vart som jag ville, då hade jag vart i stallet nu. Men pga att Dominics föreläsningar är ett skämt så måste jag vara hemma och plugga.

Igår var i alla fall supertrevligt. God mat var det också, alla hade vart så duktiga. Efter onsdag lunch då kan jag börja vara i stallet igen. Men nu: tentaplugg, peer-review på essay och summary från senaste seminariet. Mm ibland måste man gilla läget. =(

Ååååhhhh skitplugg

Stört upprörd på detta plugget nu. Fattar hälften av föreläsningarna och vad vi ska kunna men resten är ett stort frågetecken för mig. Har fått ont i huvudet och vill hellre ta en dusch o ett glas vin.

Allra helst hade jag vart i New York idag med min fina vän Linda som gifter sig. Men icke

Vet inte ens vad jag ska ha på mig ikväll. Har min svarta klänning med spets uppe men nej det känns lite överklätt..

Förbannade plusgrader

Alltså jag är en sommar människa, det är jag verkligen. Men när det legat snö ett par dagar och sedan kommer plusgrader och regn ja då blir det isgata. Och jag gillar det inte. Allt blir skit då. Det blir mörkare för snön kan inte lysa upp, det blir hårt och halt att rida hästarna i paddocken och man får stänga in sig i det något trängre ridhuset, och det är lerigt där det är upptrampat. Nej jag föredrar snön faktiskt,om jag måste välja. Så kan alla bara sluta vara så glada över plusgrader, för det här suger.


Det här är vinter som vinter ska vara (minus 1m av snön för då hade det fortfarande funnits 0,5 m kvar, minst)

Nyårsplaner - check!

Middagen är avklarad och det blev spenatsoppa eftersom frysen innehåller en hel del spenat som måste ta slut.

Min fina vän Markus ringde för en stund sedan för att bjuda in mig till årets nyårsspektakel. Har firat nyår hos Markus i 3 år nu och det är alltid lika roligt. I år blir det dock en lite vuxnare touch med ett mindre gäng ute i skärgården =D I år ska jag vara frisk, inte ha jobbat sen 7 på morgonen och vara mitt allra bästa jag! Nu håller jag alla tummar och tår för att Rikard kan få ledigt från (helvets) Clas Ohlson på nyår så han kan vara med. Då vore allt fantastiskt.

Jag och Adde tar alltid nyårbilder vid 12-slaget.. Eftersom hårdisken med alla bilder krashat (måste kolla om den går att fixa) så har jag från 08-09 och 10-11




Mer eller mindre fulla, alltid glada!

Middag?

Åh jag är så trött på att laga middag, att komma på det. Förstår hur mina föräldrar kände när vi bodde hemma, eller brorsan gör ju fortfarande det så problemet lever än. Så jag tycker det ska bli riktigt skönt att åka hem till föräldrarna och slippa tänka på skiten. Visst kan jag tänka mig att laga mat någon gång hemma också, men det blir ju ingen gourmetupplevelse då inte.

Maah, inte så att Rikard bidrar heller just nu eftersom han är halvt invalid med tanke på hans rygg, jaja imorgon blir det julbord så då slipper jag tänka på det.

Bajsbrachen

Då har jag fått klart att jag ska mocka bajs även denna vinter. Är dock skönt att jag sa att jag bara ville jobba veckan efter nyår och inte veckan innan också som jag brukar eftersom jag de senaste 3 åren har behövt jobba med feber och en rejäl förkylning, dessutom har jag gått hoppkurs den veckan också. Det har alltid resulterat i ett nyår som inte hållt sig så långt efter 12 slaget för då har jag vart slut. Så i år ska jag försöka hålla mig frisk, och gör jag inte det så ska jag i alla fall ge mig en chans att bli frisk. Men det är rätt skönt att jobba lite, röra på sig och ta hand om alla hästarna och hänga i stallet som i the good old days. 37 h kommer jag få ihop och kanske kan rycka in om det behövs någon gång innan nyår. Annars är planen mellan jul och nyår att åka ner hit lite för att pyssla och rida i stallet här.


nyår 2009, strax innan 12-slaget.

Prioritering

Först uppdatera Sea Shepherd, sen plugga. Chris Aultman, deras erfarne helikopterpilot får ett visa till Australien och kan därför följa med Sea Shepherd. Om han inte hade kunnat det hade en annan pilot följt med, men Chris erfarenhet går inte att ersätta. Det finns uppe flera intervjuer med Paul Watson nu och dessutom informeras det om att Japan skickar med en regering patrullbåt för att skydda valfångarna. Att de återvänder i år bara pga Sea Shepherd tror jag är rätt mycket skit, för hade inte Sea Shepherd vart där då hade de vart fritt fram att ta alla valar de "får" och då tjäna pengar på dem. Med tanke på att en vikval är värd 250 000 dollar och en fenval 1 000 000 dollar. Men i år, ja det blir mycket pengar innan de kan ersätta det som tagit från jordbävningsfonden.

Man kan tycka att det är fånigt att jag sitter och uppdaterar hysteriskt om detta, men det är så, ju fler som vet, ju fler som är emot, desto bättre är det.


God natt

Nu ska jag läsa lite mer och sedan sova snart. Rikard kom hit för en stund sedan efter massa möten. Stackarn har gjort något med ryggen så han har helt galet ont och har haft i typ 4 dagar nu. Imorgon skulle han ringa en läkare. Han är helt sne nu i hela kroppen, så att det riktigt syns. Hoppas att det inte är någon större fara på honom.

Katterna har nu underhållt sig med kvällens roligaste leksak; min nagelfil... hm man undrar ju ibland med de små liven.


Bjuder på en sommarbild nu i december från Frankrike!

Utslagen

Underground passet var en pärs. Galet galet jobbigt! Och om jag tyckte det var jobbigt då kan jag inte ens föreställa mig vad Jonatan tyckte. Men vi kämpade på sjukt bra. Jag är faktiskt stolt över mig själv för om det här hade vart precis efter sommaren då hade jag aldrig klarat detta. Skulle egentligen ha pluggat lite nu till tentan som är om en vecka men nej, jag har inte orkat. Jag är dålig allmänt på att plugga på kvällarna. Bättre om jag går upp tidigt imorgon och ta tag i det.

Nu blir det snart en liten kopp glögg å en macka!

Prova nytt

Idag ska jag gå på Underground för första gången i mitt liv. Har dissat träningen och Kristians kettlebells pass nu både i fredags och på lunchen idag , och underground passet i måndags trots att jag sagt att jag skulle dyka upp. Men skolan har tagit över och jag har prioriterat stallet. men idag blir det av, ja antagligen kommer jag ångra mig, och jag kommer vilja gå därifrån. Men det ska bli galet skönt att träna igen. Har vart trött de senaste dagarna och antar att det faktiskt beror på lite träning den senaste dagarna.

Jag och Johanna är nu klara med vår draft. Ska bara läsa igenom den. Nu ska vi dricka glögg, sen ska jag kila hem innan träning. Få se om Jonatan kommer med eller inte, annars blir det gym med honom imorgon.


Jag och Jonatan för 1,5 år sedan

Lurade på 28 miljoner dollar?

Den japanska regereingen har valt att ta den summan av pengar från det som skänktes till landet efter jordbävningarna i mars för att bekosta årets valjakt. Pengar som skulle användas för att bygga upp städer som försördes, som skulle bygga upp människors liv. Framförallt, pengar som jag tror flera som donerade inte vill ska användas till detta ändamål för många stödjer det inte. Jag hoppas verkligen att världen säger ifrån. Jag tycker det är att lura alla som vart godhjärtade och som skänkte pengar för att sen använda i ett smutsigt och olagligt yrke som större delen av världen inte stödjer


Another day passing by

Ja vad ska man säga, detta var inte den mest spännande dagen i mitt liv. Jag och Johanna skrev och läste och skrev, och tog bort och gjorde om och tror inte vi blev klokare. Jaja, imorgon hoppas jag bara att vi får klart så man kan börja fokusera på tentan. Läser för tillfället artiklar till torsdagens seminarie som inte är allt för upphetsande. Så nu ska jag se senaste Gossip Girl istället.
Jag och Johanna åkte också till Tornby och jag köpte lite julöl och sedan handlade vi på Maxi.

Längtar till fredagens julbord å då kommer Kim och Christoffer också! Bäst!

Kämpar på

Jag och Johanna kämpar på med vår essay. Det går framåt men är fett galet tråkigt! Så fort vi ger oss tillåtelse så ska vi åka till Tornby för att handla till fredagens julbordsknytis, och gå en sväng på ikea :)

Mer uppdatering från Sea Shepherd

Nisshin Maru har nu lämnat hamn, ombord finns den japanska Kust vakten (coast guard), beväpnade för att kunna beskydda valfångarna. Från vad vet jag inte eftersom Sea Shepherd aldrig någonsin beskjutit dem med vapen utan bara använt sig av flaskor som innehåller smörsyra och flaskor med röd färg. Tycker inte riktigt att det är samma sak som skarpladdade vapen.

Om den här skiten pågår det året jag är klar i skolan, då ska jag med. Det finns nog inget, absolut inget jag brinner så starkt för som att de här djuren ska få leva i frihet

det tornar upp sig för valarna

Just nu så håller det på att fyllas på med bränsle i de japanska valfångarnas fabriksskepp, Nisshin Maru. Harpunskeppen är också upptankade vilket innebär att inom 48h beräknas årets valfångstflotta lämna Japan och bege sig till the southern ocean och the whale sanctuary. Sea Shepherd väntar i hamn i Australien för att återigen göra allt de kan för att stoppa valjakten och rädda så många liv de kan. Tyvärr har de stött på probelm då deras helikopterpilot sedan flera år tillbaka Chris Aultman (som alla som sett Whale Wars vet vem det är) har nekats visa och därmed inträde till Australien, utan någon som helst anledning. Det sägs att japanerna har "gjort några telefonsamtal". För 2 år sedan drabbade samma problem kapten Paul Watson och överstyrman Peter Hammarstedt (som är svensk för övrigt!). Tack vare protestlistor tilläts de tillslut visa och att komma in i landet, 2 månader senare än väntat. Vad frånvaron av Chris innebär vet ingen. Förhoppningsvis kommer det finnas en kunnig pilot, allra helst Chris, ombord när Sea Shepard måste lämna mot The southern ocean. Annars får kanske ett skepp, Steve Irwin stanna och invänta, och Bob Barker och Birgitte Bardot, med besättning klara sig så länge.

Jag håller tummar och tår att allt löser sig, och att valjakten får ett slut i år!

Sista ridlektionen för i år

Då var sista ridlektionen för i år avklarad. Förvånat när vi kom ut till Ängstugan att det såg ut som det hade snöat där, och ingen annan stanns på vänge...hmm. Red Yawatha barbacka och det gick rätt fint med tanke på att det var rätt hårt i marken och att Niklas red Hades samtidigt. Borstade och mös med Campino och sen ledtränade vi lite i paddocken och det gick superbra. Han lyssnade så uppmärksamt och kastade sig inte eller något liknande. Kanske inte låter mycket för världen men för mig var det stora framsteg. Eftersom han är longerad förut så är det planen till helgen. Red sedan Zambrano som planerat på lektion. Han var rätt pigg och taggad men fick tillslut igenom honom. På slutet fick vi rida med garocha och sedan lekte vi lite =) Och det bästa var att det kom snö medan vi red! Dock behöver jag nu en vinterstalljacka, pronto!

Återkommer efter dusch och julkalender med en mindre bra nyhet

Sista ridlektionen för i år

Då var sista ridlektionen för i år avklarad. Förvånat när vi kom ut till Ängstugan att det såg ut som det hade snöat där, och ingen annan stanns på vänge...hmm. Red Yawatha barbacka och det gick rätt fint med tanke på att det var rätt hårt i marken och att Niklas red Hades samtidigt. Borstade och mös med Campino och sen ledtränade vi lite i paddocken och det gick superbra. Han lyssnade så uppmärksamt och kastade sig inte eller något liknande. Kanske inte låter mycket för världen men för mig var det stora framsteg. Eftersom han är longerad förut så är det planen till helgen. Red sedan Zambrano som planerat på lektion. Han var rätt pigg och taggad men fick tillslut igenom honom. På slutet fick vi rida med garocha och sedan lekte vi lite =) Och det bästa var att det kom snö medan vi red! Dock behöver jag nu en vinterstalljacka, pronto!

Återkommer efter dusch och julkalender med en mindre bra nyhet

Julkalendern på svt

Hörde att det börjat kommenterats runt om i media att årets julkalender är läskig enligt mindre barn och att de inte vågar se denna. Jag å andra sidan välkomnar faktiskt en mognare julkalender för de barn som är 8 och uppåt, so verkligen uppskattar den och visst att den är lite mörk i färgerna men något direkt läskigt innehåller den inte enligt mig. Inte om man jämför med att 5-6 åringar gladeligen springer runt och leker att de skjuter ihjäl varandra med gubbar osv. Nej kan man låta sina barn se på sådant då ska de väl klara julkalendern också. I alla fall om en vuxen finns tillhands och kan förklara.


skriva så fingrarna blöder och hjärncellerna överhettas

Just nu har vi håltimme och jag och Johanna skriver som aldrig förr på vår essay, allt för att hinna åka tidigare ut till våra prinsar ikväll. Ikväll står sista ridlektionen på schemat och det kommer så klart bli myspass barbacka på Zambrano. =D
Nej hörrni, nu måste jag återgå till ordningen!



två bilder från sista passet innan sommarlovet också på fina Zambrano

Samla krafter

Är galet trött så ska gå å lägga mig nu. Imorgon har vi seminarie och föreläsning. På torsdag har vi seminarie igen och vanligtvis tar det ca 1 dag att förstå den aktuella artikeln. På torsdag ska dessutom en draft på vår adaptation essay in, max 5 sidor, jag håller just nu stenhårt på det lilla ordet max... Ons 14e har vi tenta och sedan den 15 ska vår final version in. Sedan den 20 har vi presentation. Så jag då har vi typ 4 dagar med nada att göra, jämför med nu. Bara för att våra lärare ska hinna rätta innan jul typ. Så jag ser inte fram imot de kommande 8 dagarna. bläää! Jag som vill hinna med hästarna men ja det är kanske bara att glömma...hade dessutom tänkt att träna imorgon lunch, men vette fasiken om jag hinner, borde vara bättre att plugga då. Åh ångest av det här!

Duktiga hästar idag

Fick lomma iväg själv till stallet idag för Johanna hade fått migrän =(. Jag och Alain, eller snarare Alain, försökte få en grimma på Campino men Campino anade att det vart något i görningen och var därför inte särskilt sugen på att vara hos oss. Tog med Yawatha in i alla fall och red sedan honom. Redan när jag tod tyglarna kändes han så mjuk å fin. Och traven var bättre än någonsin idag. Maria hjälpt mig sedan med hur jag skulle få till bra fattningar och det gick så himla bra. Han fick fin kort och rund galopp som han bar sig bra i. Så idag jobbade vi bara 20 min och slutade när det var som bäst. Fina fina lilla ponny. Sedan sov Yawatha resten av em i sin box, ute i hagen har han Quieto efter som som ett plåster nämligen. longerade sedan Hebe som även hon fick till bra lugna fattningar tillslut.
Gick upp till hagen sen för att hämta Yawathas kapson. Tog med mig ett rep att göra grimma av till Campino och Yawathas grimma om i fall att han skulle vilja komma fram. Jorå med lite muta fick jag repet runt halsen och kunde sen få på en grimma. Tog senare in honom med Felicia och borstade innan jag åkte hem. Kändes som en riktig seger att jag lyckades med detta.


Såhär charmig ser Yawatha ut när han står å sover =)

godnatt

Om några minuter så blir det 2a advent och det är ca 3v till jul. Alltså 2,5v kvar med plugg. Är något stressad för vi har så mycket att göra men först blir det en dag med hästarna!


Två fina vinterbilder på två enormt saknade hästar.

Julstämning i ensamheten

Är ensam hemma ikväll. Carro är i sthlm och Rikard jobbar, bara jag och djuren. Har precis sett på Elf på tv, precis vad som behövdes för att komma i julstämning. Nu lyssnar jag på julmusik och myser. Ska nog äta lite pepparkakor och dricka glögg också. =)
Imorgon blir det full rulle i stallet eftersom jag inte var där idag. Rida Yawatha, Ta in Campino och träna med honom, mål ett blir att ens få in honom eftersom han tappat sin grima i hagen och nu blir det till att försöka fånga in honom. Jag eller Johanna måste helst rida Thoebe också. Maria kanske vill att jag rider Hebe också. Aja ni hör, ingen rast och ingen ro. Men eftersom jag inte var där idag så ser jag verkligen fram emot det imorgon. =)


Myspys med salsa som hindrade mig från att plugga i pauserna =). Ni kan ju ignorera min något oentusiastiska min

hemmadag

Jag kände ganska snart efter att jag skrev förra inlägget att jag egentligen behövde en dag hemma. Det var länge sedan jag bara kunde ligga i soffan och slöa hela dagen. Varje helgdag här så har jag vart i stallet minst 6h. Kände att idag var det dags att bara vara hemma.

Så det får bli så.

sent uppe

Igår vart det utgång så klev upp för en stund sedan även om jag vart vaken ett tag. Kunde ändå inte köra till stallet förrän nu. Dock drack jag inte så mycket igår så det är skönt.

Grattis, Paul Watson!

Idag fyller Sea Shepherds grundare, Paul Watson 61 år. Han har verkligen dedikerat sitt liv åt havet och dess invånare. Just nu befinner han sig tillsammans med resterande fartyg i Sea Shepherd i Australien för att bege sig mot Antarkis. Paul var med och startade upp Greenpeace, men tröttnade på de ineffektiva metoderna de använde och vart faktiskt utröstad ur föreningen. Istället startade han år 1977 Sea Shepherd som idag jobbar med Direct Action. Deras metoder är omstridda, men lagliga, och om man ska hålla sig till fakta så räddar de aktivt marint liv, varje gång. Han är för mig en otroligt inspirerande man och förebild som lever för det han brinner för.


bild

Fridag, finally

Äntligen fredag! Veckan har vart galet lång. Ska till skolan snart, ska bara se julkalendern först. Sen blir det nog en sväng till stallet och utgång ikväll.

Kollade Rikards julschema på Clas Ohlson igår, jävla skit kan vi väl säga. Det sög.

Idag fyller en av mina största förebilder år. Men mer om det senare!

Masstrandning av småhuvudval

Just nu är det ett mysterium av nya masstrandingar av småhuvudval i Medelhavet. 3 individer hittades på ön Corfu och 2 individer har strandat i Italien. Det här är många individer på samma gång. De som sett valarna säger att de hört ljud i samband med denna händelse. Vad som man misstänker nu är att det antingen pågått militärövningar med sonar eller att man letat efter olja och liknande. Det är tidigare bevisat att valar påverkas av sonarsystemen som militären använder och att dessa tidigare kopplats ihop med masstrandningar. Tyvärr erkänns inte detta förrän mycket senare av militären ifråga, i medelhave oftast NATO.
Tycker det är trist och jävligt att man inte förstår hur vi påverkar djuren. På alla sätt. Nu vill ha ha frizoner från militära övningar.


Småhuvudvalen är en så kallad näbbval. Riktigt tuffa och unika valar. Bilden är lånad härifrån

Imorgon firar vi

Att TGTU kursen är slut imorgon! Var länge sedan jag var ute nu på hg, så jag längtar. Sedan blir det ju stallet hela helgen och nästa helg är det julbordsknytis =) Där imellan är det massa plugg, men va fan det kan man ju låtsas som att det inte finns!

Julkalendern

Sitter i skolan med Johanna och försöker få idéer till vår uppsats. Har även kollat på första avsnittet av årets julkalender. Tycker det verkar bättre än på länge =)

RSS 2.0