Some animals


Surikatpojke på Kolmården

Sibirisk tiger Kolmården

Fiskarkatt Parken zoo

Har fler bilder från Parken zoo på kameran som jag inte lagt över till datorn.. måste göras

Nu blir det ett avsnitt pretty little liars, sen sängen

som en nötkärna

Idag var jag frisk igen, eller kände mig bättre i alla fall. Hade föreläsningar på fm och sedan vart det träning med Emil. Ett ben och tricepspass med lite mage vart det och jag hade helst kunnat köra hem istället för att cykla för mina ben ville inte röra sig.

Annars pågår det inte mycket spännande i ens liv en dag som denna. Så därför har jag inte heller något direkt att skriva. =/ Förslag?

gårdagens ridpass

Har inte skrivit om gårdagens första barockridpass sedan innan sommaren. Vi åkte ut tidigare till ängstugan för att pyssla om hästarna ordentligt. Jag hittade direkt min prins och hittade även en softspot för att samla pluspoäng vid kliande. Det slutade med att ca 500kg häst mer eller mindre lutade sig mot mig för att det var så skönt. Ridpasset gick helt klart över förväntan med tanke på att det är närmare 3 mån sen sist. Eftersom allt kändes så bra så måste jag nu intala mig att rida lite andra hästar och inte bara sitta på Zambrano för att kunna öka min kunskap. Funderar på ett pass på Itano som är den riktiga stjärnan och sen kanske våga mig på ett på Junco om Jenny inte rider. Men Zambrano ska få massa mumsigt och pussar varje gång. För oavsett softspots, närmaste vägen till den hästens hjärta är genom magen. Lilla söta tjockis!


innan sommaren på zambrano

kika in här för att kolla på de andra hästarna


Höns gillar inte regn

och jag gillar inte att behöva stå ute och titta på dem i regn och göra uppgifter där jag ska "lära" mig sånt som jag redan kan! Men annars är det bra..

... eller nja, efter svartan i lördags har jag börjat känna mig lite hängig och idag har jag hostat lite och känt av halsen. Den tänkta träningen ställde jag in och hoppas på en kryare känsla imorgon så träningen kan bli av.

Annars har jag hittat min drömutbildning (alltså rimlig), ett år på St Andrews university: Master i marine mammal science. Problemet är att smakar det så kostar det... som f-n. Kan ju söka scholarships och det lär jag göra, men i första hand ska jag dra i lite trådar och se om det kanske kanske kanske kan gå å få ett exjobb där..

Nu ska jag läsa artikel och sedan har jag läst allt klart för den här veckan, bara kvar att skriva ihop en 250 ords summary.

http://bio.st-andrews.ac.uk/pageset.aspx?psr=16

Här vill jag plugga!

Första dagen på mastern

Första dagen på masterprogrammet är nu avklarad. En liten föreläsning som var repetition och sedan studier på höns i regnet bestod den av. Hela dagen har gått ut på att samla ihop gruppen så alla ska befinna sig på samma nivå. När det verkligen började pissa ner ute gav vi upp våra höns.

För våra projekt har vi temat human-animal interaction så på Vreta ska vi studera korna och på Kolmården ska vi studera vargarna =)


Blir förhoppningsvis mer mys med de här fina pojkarna i höst!

Till lugnet

Imorgon börjar vardagen. Plugg, scheman, saker att göra, något att planera efter, träning och imorgon ska jag äntligen rida igen. Det spelar aldrig så stor roll vilket stall men jag blir lugn och känner ro där. Jag längtar efter att pussa en mule igen. Imorgon hoppas jag att jag får sitta på zambranos rygg igen.


Jag tog det livet förgivet förut. Idag uppskattar jag dagarna jag kan vara där och det är mina guldkorn!

Svarta!

Då var dagen som kan innebära mest dimma över. Den var helt fantastisk och vi hade galet roligt. Inledde dagen hos Johanna med frukost. Sedan bar det av mot sillfrulle och sen ut i skogen. Jag och Cajjo var hemma vid 22.30 efter 14,5 h. Resorb innan läggdax och 12h sömn gjorde att jag idag mår oförskämt bra.

Imorgon börjar skolan igen. Det ska faktiskt bli riktigt skönt.

Crêpes!

Ikväll har det stekts crêpes för kung och fosterland. 30 små vart det och sen gjorde jag räkstuvning och svampstuvning som fyllningar. 8 gjordes klart till mig och Rikard samt som matlåda medan resten görs klart på lördagmorgon inför en fantastisk dag med mycket vätska. Ärligt så var det första gången jag gjorde egna crêpes och jag undrar: varför har jag inte gjort det tidigare. Det är lätt och går ganska fort om man inte ska grädda 30 pannkakor.

Fick en fråga faktiskt på bloggen också. Om jag tror på Gud.

Tror det inte är någon hemlighet att jag jobbar som konfaledare och vart aktiv i kyrkan. Så för det första: jag räknar mig som kristen och ja jag tror på Gud. Sen vad min bild av Gud är, det är något helt annat som jag inte tänker sitta och försöka förklara här just nu.

Crêpes!

Ikväll har det stekts crêpes för kung och fosterland. 30 små vart det och sen gjorde jag räkstuvning och svampstuvning som fyllningar. 8 gjordes klart till mig och Rikard samt som matlåda medan resten görs klart på lördagmorgon inför en fantastisk dag med mycket vätska. Ärligt så var det första gången jag gjorde egna crêpes och jag undrar: varför har jag inte gjort det tidigare. Det är lätt och går ganska fort om man inte ska grädda 30 pannkakor.

Fick en fråga faktiskt på bloggen också. Om jag tror på Gud.

Tror det inte är någon hemlighet att jag jobbar som konfaledare och vart aktiv i kyrkan. Så för det första: jag räknar mig som kristen och ja jag tror på Gud. Sen vad min bild av Gud är, det är något helt annat som jag inte tänker sitta och försöka förklara här just nu.

Mot introdag 1

Gårdagskvällen blev inte så hård. Regnet gjorde att vi var hemma hos Linus ett tag och när de andra gick till Hoben gick jag och Niklas till häfvplatsen. Vilket kändes som helt rätt. Hade en riktigt trevlig kväll och kom hem nykter innan 24 med en mindre nykter pojkvän som dessutom skurit sig i fingret och skrapat upp benet. Men men det tvättades rent och plåstrades om. Kom ihåg när vi var mindre hemma och man gjorde sig illa och pappa skulle alltid tvätta med asolsprit och göra rent och det gjorde ont som f-n och sen plåster, fast inte mer än nödvändigt för det läker snabbare utan. Och jag kände igen mig igår.

Har nu fått i mig kaffe och ska duscha innan jag åker till skolan för gratis lunch med alla masterstudenter. Dem (alltså de som inte gått LIU förut) har vart i skolan sen 9 eller 10 men det skulle bara vara info om Sverige (bott här 22 år) och om universitetet (börjar mitt 4e år) så vi behövde inte gå. Uppropet kl 13.30 är dock bra att infinna sig på. Sen skolvandring kl 15 kommer jag säga tack o nej tack till och antagligen gå å träna istället.

Det klarnar

Då har jag fått i mig mat och eftersom skolan startar 13.30 imorgon (tack för att man redan gått på universitetet i 3 år och slipper morgonen) eller 12 om man önskar gratis lunch så bär det nu av hem till Linus med Johanna. Sen ska jag invänta kalle, claes och jens på häfvplatsen och tror kvällen kommer bli bra. Är lite festsugen men hmm får hålla mig till på lördag tänker jag.


Jag och Emma på Hoben 2009 som festerister. Fantastiskt år var det!

Oklar dag

Det är väldigt oklart vad jag ska göra av den här dagen. Det är München Hoben idag och för första gången på 3 år ska jag inte gå. Kommer antagligen hänga på häfvplatsen ikväll. Och imorgon börjar introdagarna till masterprogrammet.

Kan istället berätta om igår och mötet på slaka djurhem. De tar emot både inackorderingar när folk åker bort och sen hittedjur. Just nu är det bara katter men även ett nytt hus håller på att ställas iordning så polisen lättare kan komma dit med djur de får in. Katthuset för hittekatterna är helt fantastiskt fint och det ska bli så roligt att få hjälpa de små själarna att hitta nya hem. Samtidigt ska jag själv lyckas att inte ta med en hem.

Kika själva in: http://www.linkopingsdjurskydd.se/

Okända muskler

Ytterligare ett pass på gymmet med Emil avklarat och jag insåg att jag hade muskler som jag inte tidigare visste om. Jag vill inte ens föreställa den träningsvärk som kommer uppstå de närmaste dagarna. Ikväll lutar det åt utgång på hg med bästa gänget och den här veckan verkar gå i festandets tecken. Imorgon är den Hoben fast jag har ingen biljett så tänkte köa (för det är det roligaste på hela dagen om det är fint väder) och sen hänga på häfvplatsen istället. Hoppas nu att jag får med mig Niklas i mina planer. Sen åker finaste stassen på från och med fredag och till lördag kväll ska vi vara Matsex när vi är som bäst!

Om en vecka

Sedan sista ridlektionen en fin kväll barbacka på Ängsstugan så har jag endast ridit en gång på hela sommaren. Men om en vecka drar det igång igen och jag ska rida mer än förra året. I princip en gång i veckan faktiskt! Längtar så himla mycket.


Myspys med finaste Zambrano

Etologinörd? Oja

Fick veta idag att en av de som pysslar med etologi på universistet gav bort sina gamla böcker. Så jag gick dit och fyndade lite och sitter nu och läser sound production in odontocetes (tandvalar). Har typ 4 böcker till som jag vill hinna kika i och sen så läser jag i ethology of domestic animals på nätet som vår ena lärare skrivit. Ja ni förstår hur nördig jag är, och samtidigt lycklig över att kunna läsa det som är mitt intresse.


fina fina flasknosdelfiner

almost ready

Nu är jag nästan klar. Har sminkat mig, fixat håret och ätit. Vet ännu inte vad jag ska ha på mig så tänkte låta elina hjälpa mig. Tills hon kommer så lekte jag lite med webcamen..


Ikväll ska vi förfesta på Asti bla som har massa bubblor =P

ser vi såhär ikväll är det helt klart dax för ett glas vatten

Å här är det nog läge att gå hem...

outfit ångest

Tillbaka från stan med resultatet i hand: hittade några basplagg och en del annat. Men inget att ha på mig ikväll. Hade verkligen en plan men nu har jag istället panik. Vet verkligen inte vad jag ska ta på mig. Duschen först!

bye bye money

Nu ska jag göra mig iordning för att i höstvädret åka till stan med elina och shoppa järnet. Det är riktigt höstväder och nu ska garderoben uppdateras. Hittade ett par assnygga skor igår på Tornby för 600 som jag insåg att jag inte kan lägga pengar på om jag ska kunna shoppa annat. Så jag hoppas på ett par kopior på dinsko eller skopunkten, för det är vad jag har råd med. Ska även försöka hitta någon snyggt att parta i ikväll, annars åker det fram något ur garderoben. Har redan 2 kassar med kläder som jag måste åka och lämna men tänkte nog göra en till utrensning innan.
Sen har jag massa trist som måste handlas: sminkborttagning, ansiktskräm, nagellackborttagning....

Har inte riktigt greppat höstmodet, fast jag har aldrig följt något mode. Kör på det jag gillar och trivs i å hör sen. Insåg att det verkligen började låta som en störd modeblogg men nej, visst jag har börjat gilla kläder (jag vet mamma, galet!) men jag kommer aldrig blir hysterisk. Halva grejjen med att shoppa är ju att få snacka skit med den som följer med och jag vet att Rikard är överlycklig över att vara på Clas idag och inte i affärer med mig!

mer ideellt arbete

Eftersom jag i år inte ska vara engagerad i något på universitetet eller som har med studentlivet att göra så måste jag ju hitta något annat. Nej, men skämt å sido. Jag levde i princip i stallet tills jag flyttade hit. Jag spenderade antagligen fler vakna timmar där än någon annan stanns. Att ha djur omkring mig och jobba med djur förgyller mitt liv, och jag saknar det.

Därför så ska jag förhoppningsvis börja jobba ideellt på slaka djurhem som drivs av linköpings djurskyddsförening på helger och röda dagar. På tisdag ska de ha möte så då ska jag åka dit. De får mest in katter och det varierar mycket i hur mycket djur de har inne. Men jag håller tummarna och tycker det ska bli superspännande. Framför allt känns det fantastiskt bra att kunna hjälpa till!

Köra bil

Idag har jag agerat chaufför. Nej inte riktigt så illa har det vart utan jag körde Rikard och Mani imorse till en rättegång där de var målsägande. Satt med också. Sen åkte vi till Tornby och åt lunch, handlade lite mat och var en sväng på djuraffären. Nu finns det nya invånare i akvariet. Ett gäng rosentetror och en ny art: citrontetror. Hoppas att det komer funka bra och bli lite mer liv nu.


Första mördande passet

Efter att ha fördrivit tiden på skolan genom att se på lunchtävlingen: Packling. Det går ut på att man ska packa in så många nollan som möjligt i en lite nissan. MatNat gjorde bra ifrån sig och kammade hem segern. Sen gick jag och störde Mia i hennes doktorerande, ställde lite frågor om nästa vecka till Eva och kikade en sväng i bibblan. Tillslut ska jag ta mig till gymmet. Ett lugnt pass hade jag tänkt mig, eftersom jag tränat 2 dagar redan.
Då kommer det: Sms från Emil och vips så ska jag träna med honom. Fick snällt välja mellan axlar&rygg eller biceps&bröst. Det blev det andra med kommentaren då tar vi axlar&rygg imorgon. Och ja mina stackars muskler är trötta nu!

Har fått  i mig mat och ska iväg till mia för där vankas det tårta!

outside the box

Nolle-p är i full gång. Hela campus vimlar av nollan, faddrar i overaller och en och annan fadderist. För första gången är jag inte aktiv under nolle-p. Kände att jag inte hade ork eller lust. Men nu är det segt, att vara här men inte ha något direkt att göra. Alla andra som inte är aktiva pluggar till omtentor och min största höjdpunkt är den timmen jag har på gymmet. Det känns konstigt, att se livet utifrån. Det är som om man inte längre är en del av det. Men jag vet ju, vi finns kvar. Nästa lördag då kommer det göra sig påmint att vi byggt 3 fantastiska år tillsammans. Att vi precis lika mycket som alla aktiva nu är studenter. Vi är bara gamla... och bittra och tycker att allt var bättre förr, för så var det ju faktiskt.


Som nollan 2008 (fatta hur länge sen det är!)

I finaste stassen med några av de finaste vännerna. På lördag då kör vi "volleyboll"!

------------------------------------------------------

Btw så är allt annat som vanligt här... Det regnar, de som bor under oss bråkar och deras hund skäller, Rikard jobbar... är det nu man får längta tills plugget börjar?

Spanien

Såg att Jo som jag var i Spanien med i somras länkat den här filmen:
http://www.youtube.com/watch?v=Bun8ha5fVII

Jag började nästan gråta, jag längtar tillbaka så otroligt mycket och jag älskar det livet, värme, vatten och valar. Klart det är mycket jobb runt omkring men de dagar man är ute är fantastiska. Mitt hjärta slår extra för dessa djur och jag önskar att jag hade modet att följa mitt hjärta och satsa på detta i mitt liv.


träning! <3

Tog mig till campushallen för det första passet efter sommaren på gymmet. Den lilla träning som har genomförts har bestått av ett fåtal löppass så jag räknade inte med att ligga nära min tidigare styrka.

Bara av att gå mot gymmet gav värsta adrenalinkicken, helt stört faktiskt. Tog ett lättare helkroppspass och som jag trodde låg jag inte nära samma nivå som innan sommaren. Men nu blir det åka av!

Duscha, äta och fixa akvariet blir kvällens to do.

nytt i lägenheten

Utan att konsultera min kära kombo cajjo så har jag köpt nytt duschdrapperi! Nya växter vart det till akvariet också, men det har inte hon med att göra =p ska inreda när jag ska byta vatten ikväll, men nu tänkte jag bege mig mot campushallen!


Home sweet home

Kom hem till Linkan igår och det är verkligen jätteskönt. Orkade inte packa upp och grejja så var hos Rikard igår och mös. Idg ska han jobba som en galning så jag ska packa upp, handla, byta vatten i akvariet och förhoppningsvis gymma lite. Annars får akvariet vänta tills imorgon.

Ska beställa hem tavlor på de bästa bilderna från Spanien också. En på varje art jag såg tänker jag. Men kommer inte kunna välja.. Kanke kan få lite hjälp här.


Denna är en stark kandidat för flasknosdelfin

hemhem innan hem

En veckas jobb är avklarat och vi överlevde och allt har gått finfint. Nu längtar jag hem till linkan som en galning. Jag och Elina var riktigt partysugna igår så nästa helg om hon inte jobbar ska vi svänga våra lurviga. Jag har så mycket bilder som jag inte hunnit lägga upp här men det blir ändring. Nu när jag åker hem är det ju 2v till skolan börjar så då blir det träning, fixa i lägenheten och börja få ordning på alla sommarens bilder.

Juste, om någon har en okej tantcykel som den vill sälja till mig så hojta. I need one! Känns som min nuvarande cykel (som jag haft sen jag var 12) kommer falla i bitar närsom! Typiskt dåligt.

Parken Zoo såklart!

Ikväll är det sista veckan med jobb innan jag ska hem till Linkan. Efter att det verkar ha vart högsommar i Sverige känns det verkligen som hösten närmar sig. Idag är det regn och det har börjat trilla löv från träden. Dock är det ju fortfarande varmt. Ska typ regna hela veckan så det blir till att packa regnjacka och gummistövlar till lägret. Och så hoppas jag på en hög optimistiska ungar eller bättre väder än vad yr lovar.

Nu ska jag lägga fram vad som ska med!

Long time no see

Bloggen har vart allmän död sen jag åkte från spanien. Spenderade 2v i Frankrike som var riktigt sköna. Nu är jag iaf i sthlm hos mamma och pappa. Igår var en riktigt fin dag. Jag åkte till stallet och skrittade runt sjön med Lydia och Tash på Cito. Mys i solen.
Sen lyfte jag frågan om någon ville gå på musikalen Robin Hood med mig på Kastellet efterosom jag är en musikalnörd. Så vi spontanåkte dit igår vid 16. Skulle egentligen skrittat sötaste Radieuse men det fick bli musikal istället i fina vänner sällskap. Den var sjukt bra och vädret var med oss tack o lov eftersom den spelas ute. Sen att jag tycker Jakob Stadell är Sveriges bästa musikalartisk gör ju inte saken sämre.

Bild lånad från Natasha

Idag står inte mycket på schemat och att ha bott med mamma och pappa i mer eller mindre 3v när man är van att sköta sig själv börjar bli jobbigt även om jag älskar mina föräldrar. Funderar därför på att ta tåget vid 15 till Linkan och återvända imorgon.
Får se hur det blir med det!

RSS 2.0