lab week

Då var man i skolan. Känner inte av något efter gårdagens avtrillning. Vi gör ett dofttest den här veckan. Är helt ok. Det rullar helt enkelt på. Imorgon ska bilen få på sig vinterdäcken och sen kan snön få komma!

Siktade mot stjärnorna

men det blev platt fall. Ja för att tala klarspråk så tog Ulysse idag min avramlingsoskuld på ängstugan. Har ju inte trillat av någon häst där förrän idag.
Men för att börja från igår typ. Jag och Johanna gick till ett dött [hg] och drack ett glas vin. Vi skulle gå hem sen men så fick vi sällskap av olika folk och sen vart det sista beställningen och klockan var halv tre. Ja, trevligt hade vi det och två glas vin vart det under kvällen.

Men idag då. Red Yawatha och det gick mycket bättre än igår. Vi har sagt att han ska gå med på någon lektion så fort han fått upp kondisen lite och jag kan kontrollera galoppen lite bättre. Johanna kämpade på med en trött Ulysse med Marias hjälp tills Johanna vart tröttare än Ulysse som inte ville hålla galoppen. Så jag som vilat lite efter Yawatha satt upp och hittade väl Ulysse känsliga punkt eftersom jag kunde ta hjälp av ridrepen. Efter att galopperat i båda varven med mig och inte få sakta ner i skritten så lackade han ur totalt och jag flög som en liten vante och hamnade på marken i den inte allt för rena paddocken. Det gick bra, satt upp å travade några varv efter. Fick han i alla fall att galoppera innan han lackade ur ordentligt i båda varven. Ryggen är lite öm så imorgon blir det nog barbacka på Zambrano för att skona ryggen lite.


Den lilla marodören. Som är liten och rädd för det mesta men också en riktigt tjurskalle.

mycket päls ger svettig häst

Vädret var helt klart på vår sida idag. Dock hade vi rätt mycket att göra och lite tidspress så det hans inte med några bilder. Vi mockade klart stallet, gjorde närmare 35 höpåsar, red 4 hästar och longerade på 4,5h! Okej att vi var 3 pers men vi kan inte vara hur många som helst på ridbanan samtidigt. Så för att vara oss var det grymt snabbt. Yawatha var lite stel, men inte så konstigt eftersom han stått sen i söndags. Imorgon kommer han nog vara lite lättare. Han har ju redan börjat sätta en rätt duktig vinterpäls vilket är bra när det regnar och är kallt, men när han rids blir han riktigt svettig och löddrade också. Men ett svettäcke och sen fick de stå inne inatt så var det bra. Han var torr 1h efter jag ridit så han hade kunnat gå ut då, och är det fint imorgon med så är det inga problem.
Dessutom har det kommit en ny träningshäst, en frieserkille på 6 år som är riktigt maffig.

Aja nu ska jag duscha och sen forsätta skriva Tgtu, bläää. Blir nog några glas vin med Johanna på hg ikväll i alla fall

Frukost och melodikrysset

Nu sitter jag och äter frukost. Är upp såhär i alldeles bra tid. Har på P4 och lyssnar på melodikrysset som mina föräldrar alltid gör på lördagar. Tycker det är rätt trevligt de gånger som jag kan något. Den här veckan är det barnen som bestämmer i p4 så vi får väl se om telefonen ringer om det inte kan något.

Ska börja göra mig i ordning och sen åka till pållarna. Rikard är idag på vaktfest så han lär jag nog inte se på 24h om det inte blir en sväng till [hg] ikväll.

1 down, 3 to go!

Då var en vecka av 4 avklarade på neurobiology kursen. Presentationen idag gick helt awesome! mycket bättre än väntat och alla var riktigt duktiga. Mattias har antingen blivit scitzofren på riktigt eller faktiskt blivit mer pedagogisk. jag hoppas på det senare. För att bli godkänd i kurse måste man få ihop 24p på det 4 presentationerna och 24p på summaries vi ska skicka in. Varje gång kan man få 10p /moment. Idag kammade jag ihop 9 fina poäng för presentationen och det känns sjukt bra!
Har inte ont i halsen men ingen träning för att hoppas att förkylningen vill ge med sig till efter helgen.
Imorgon blir det en sväng till stallet i alla fall =D

Rikard och jag kollar the big bang theory (eller jag tänkte spela zoo tycoon 2) efter att vi ätit en god middag, druckit lite vin och myst!


grått

är vädret idag, är mitt humör och dagen i dag

Låter skoj va? Nej men vädret är sjukt tråkigt. Nästa vecka om det håller i sig från förra året ska snön komma, men enligt prognoserna just nu kommer det vara 6-13 plus nästa vecka.. Hmm gillar det inte riktigt.

Är lite bitter över etologihemtentan. Fick en 4a alltså 7p. Ett poäng från en 5a. Och eftersom man fick 2p om man använt beteendedatan som jag inte gjorde eftersom det stog att man inte behövde använda all data hade jag fått en 5a om jag gjort det. Det hade knappast vart svårt att göra.. Och tycker det kunde stått att det hade gett fördel om man hade använt all data.
Bittert värre.

Halsen känner jag i alla fall inte av idag så hoppas på att förkylningen kom igår, hade sin topp då och är på väg tillbaka nu.


Salsa har hittat en skön sovplats i soffan


Snacks tyckte inte att jag skulle plugga igår

kettlebells och fökylningskänning

Idag slog jag på stort och gick på ett kettlebells pass. Inte lika jobbigt som förra gången men det tar bra i kroppen alltså. Kul är det ju också så klart.

Har även fått lite mer koll på vårt ämne så det känns helt ok inför fredagens presentation.

Tyvärr känner jag av lite förkylning. Snuva och lite känningar i halsen. Det är Rikard som fångat den någonstanns och sedan snällt delat med sig till mig. All stress har väl inte heller hållt mitt immunförsvar på topp.

Nu blir det plugg och en kopp te

8v till jullov, hang in there!

Någonting säger mig att den här kursen kommer suga musten ur mig. Jag hittar inget vettigt alls på veckans assignment och har ingen aning om hur detaljerat det ska gå in. Att sedan vara i grupp med en människa man inte känner som läser ett annat program känns inte fantastiskt.
Jag har en enorm prestationsångest och jag vet det själv.. men just nu är det inte kul, inte alls.

Det positiva den här veckan, Rikard flyttar in till på söndag för Carro har åkt till stockholm. inte för att jag skulle byta bort att bo med Carro men det blir mys att ha Rikard här flera dagar =)

ny kurs, ny häst

Idag var det kursstart igen. Inte min favoritlärare direkt, men bara 4 veckor. Det kan man överleva. Tror dock det kommer bli galet intensivt.

Men för att uppdatera om de 4-benta. Yawatha fick vila helt idag och istället fokuserade jag på Thoebe för att hjälpa Rebecka som har supermycket i skolan. Longerade honom och det gick bra i alla fall. Tror nog lilla Yawatha kände sig lite bortglömd för han försökte få min uppmärksamhet på massa sätt. Red sedan Junco idag, vilket jag aldrig gjort i barock utan bara hoppat. Det gick bra, han har mycket egen motor som man får rätt mycket gratis av jämfört med framför allt Zambrano. Dessutom var det väldigt kul att få galoppera och göra övningar på en häst som faktiskt håller galoppen utan att man måste driva som en idiot. En polett om hur det ska kännas när man fattar och vänder i galopp trillade ner. kändes som det var dags nu efter typ 1 år.

Bra dag helt enkelt, just det, hann med ett pass på gymmet idag också!

duktig liten häst

Idag var Yawatha så himla duktig. Han kämpade på genom hela passet och gick att få igenom fint åt höger efter inte allt för mycket jobb. Han sänkte sig men vart lite väl låg. men tror inte han orkar bära sig i så hög form en längre stund än. Imorgon kommer det bara bli att mysa för hans del. Ev lite att ha han lös i manegen.

Våra grannar under oss fortsätter sitt bråkande, var länge sen jag skrev om det. Det som hänt är att vi en natt ringde för att de spelade musik kl 4, då kom störningsjouren och sa till. Sen 1v senare bråkade de mitt i natten så vi hörde allt upp. Då ringde vi igen men fick veta att de inte brukar säga till vid bråk för att det är så mycket känslor. Vi upplyste om att det pågått i ca 1 år och de tyckte att vi skulle ringa stångåstaden,som vi sen inte fick tag i dagen efter. Iaf fick vi veta att nästa gång ska vi ringa polisen istället. Jahapp... ja kanske blir det inatt för de har satt igång igen sen det började imorse någongång. Cajjo som var riktigt upprörd en dag gick ner och upplyste dem om att det inte funkar ch att vi nästa gång kommer ringa polisen, det tycker jag ni ska göra fick hon som svar av karln i förhållandet som inte är den vi hör upp.. ja ni förstår själva vilket drama vi lever i... men vem vet inatt kanske det blir premiär för farbror blå

fin söndag

Idag är det en sån där riktigt fin höstdag. Har sovit hur bra som helst inatt, vaknade av mig själv vid nio. Har kollat lite serier och ätit en ordentlig frukost. Nu ska jag hoppa i ridkläderna och åka ut till de fyrbenta.

Nu ska jag vara lite jobbig, men imorgon är det två månader till julafton, 8 veckor... Och hur dumt det än låter, jag borde börja köpa julklappar, mest för att ha råd och slippa ha panik i slutet. Hmm vad ska man ge folk i julklapp. Tycker det är hysteriskt svårt, framför allt pappa, att komma på något bra. Annars blir det alltid en bok typ.

katt-tv

Nu har Snacks på riktigt hittat katt-tvn, dvs akvariet. I två dagar har hon funderat på hur hon ska lyckas ta sig upp så hon har försökt häva sig upp med framtassarna, men hon precis som jag kan inte göra chins. Idag kom hon på att hon kan stå på hyllkanten, men det är knappt. Måste ha koll på det där så det inte börjar försvinna innvånare ur akvariet.

Ser just nu på allt för min syster. Sjukt bra men sorglig film, gråter en skvätt och känner mig som min mamma :P

Framsteg

Idag kunde jag äntligen åka till hästarna igen. Johanna och Jenny var med också. Och det gick riktigt bra med Yawatha idag. Han börjar orka bära sig i form i mellan åt. Men blir trött fort fortfarande. Maria tyckte också att det börjar se bättre ut. Imorgon blir det en sväng till =)

Kvällen ska jag, lite god mat och tvn spendera tillsammans. Mys faktiskt

minihöstlov

Hemtentan är inskickad och nu har jag tagit minihöstlov denna helg. Vi inledde starkt igår med tjejkväll. Det var helt galet roligt.
Sedan drog vi till hg, men det var typ dött där och jag hade ingen lust att dricka mer alls så jag och carro gick hem igen och diskade undan.

Nu efter att ha sovit gott så ska jag åka till stallet. jag har saknat det fyrbenta skrället massor.

Juste Salsa var superduktig igår, framme och kollade läget och allt. Snacks var som snacks alltid är, gärna i händelsernas centrum

sista rycket nu då

Ja då ska jag skriva min diskussion. Har inte så mycket plats kvar och har artiklar och idéer. Jag hade ställt in mig på ett kettlebells pass 11.30 idag men insåg att tentan måste gå först. Ikväll blir det party! och imorgon så och resten av helgen är det stallet som gäller. Hoppas det tänker fortsätta vara lika bra väder som idag! =D

Framtid

Idag var jag på möte med Pella om exjobb eftersom jag känner att jag har vart superstressad över att alla verkar fixa och ha koll, medan jag inte har den blekaste om jag vill göra, eller snarare jag vill göra allt. Han lugnade mig lite och tyckte att jag ska ta det lugnt eftersom jag tycker så mycket är intressant så kommer vad jag än gör bli intressant när jag sätter mig in i det. Och jag känner igen mig i det. Sedan pratade vi lite och jag nämnde att avel är ju något jag tycker är väldigt intressant och hur aveln påverkar djuren vi har i våra liv. Så vi spånade lite om det och kom på lite idéer. Problemet är att det inte finns någon solklar handledare på LiU för ett sådant exjobb, men bästa Pelle har ju kontakter. Det som var, var att han aldrig funderat på det förut, exjobb med avelsinriktning och han skulle tänka vidare på det och likaså jag om det är något jag vill. Samtidigt så var det ingen omöjlighet.

Men innan man kommer så långt som till ett exjobb ska man klara sina kurser. Idag har gått segt, riktigt segt. jag har fått ihop en introduktion men det var svårt. Gympasset gick desto bättre och imorgon hoppas jag på ett pass kettlebells och färdigskrivande av diskussion samt abstract. Diskussionen känns hur mycket lättare som helst och jag har tankar till den redan. Sen är jag uppe i 5 sidor redan (utan referenser) så ja hur mycket som helst till kan jag inte skriva, 7 +/- lite är det som gäller!

det blir inget av det

Jag sitter och läser artikel efter artikel, hittar saker att skriva om men kan inte formulera mig så det låter vettigt eller verkar ha något med sammanhanget att göra överhuvudtaget. Det är ett problem när tentan ska in imorgon (eller egentligen söndag men jag vill bli av med den imorgon och ta helg). Det är ett problem när jag fått ihop knappa 300 ord på en introduktion som ska vara 750...

Ska ta mig till gymmet snart. Svettas galet och hämta ny energi.

hundcoachen och glee mot hemtenta

Ja, att se avsnitten från de gamla säsongerna av hundcoachen och det nya avsnittet av glee lockar hunda tusen gånger fler än att skriva hemtenta.

När jag ser hundcoachen blir jag så galet taggad på att skaffa hund. En hund som jag kan träna upp till agility, i lydnad och mera. Allt det där som aldrig vart med taxen, stallet lockade mer och att vara tonåring. idag längtar jag till jag har tiden till att kunna skaffa en hund som jag kan få forma, som jag kan lägga tid på.

Man kan ju alltid drömma. Nu ska jag skriva lite mer hemtenta. Misstänker att katterna har det bäst här just nu. Salsa sover på två soffkuddar och Snacks i sackosäcken. mitt mantra är på fredag... på fredag, med vänner, lite party och en flaska vin då är det över!

presentationer

Nu har vi presentationer av våra projekt. Det är lite segt... aja vill mest bli av med detta nu.

effektivitet

Att cykla hem efter ett benpass på gymmet är ingen fantastisk upplevelse. Känner dock att jag vart sjukt duktig hittills idag.

Nu blir det en skön dusch, fixa mat och se senaste gossip girl avsnittet innan jag fixar powerpointen till imorgon och försöker få ordning på vad jag ska säga egentligen.

Det var länge sen jag hade sådär fullpackat i mitt schema som jag har idag. Där jag måste få undan skolarbetet snabbt, utan att göra det dåligt så jag hinner med det jag tycker är roligt och som får mig att må som bäst. Förut var motivationen stallet. Det började redan i 5an när jag verkligen blev aktiv med hästarna. Jag cyklade hem från skolan kanonfort, åt lite mellis, pluggade undan läxor och åkte sen till hästarna, senare vart det så att jag pluggade i stallet innan jag bytte om och på gymnasiet så fick jag plugga undan på mina "stall fria" dagar (vilket var typ 2 st). Effektivitet har vart det jag vart bäst på. Nu börjar den komma tillbaka, nu lockar fortfarande dagar i stallet men även pass på gymmet.

Nu mår jag bra, med mycket att göra fast en klar struktur, med dagar som gör allt värt det!


Förut var de här två i stallet som gjorde att min effektivitet låg på topp, but every good moment comes to an end

Rätt håll

Det rör sig i alla fall åt rätt håll i skrivandet. Grupprapporten ska Maria skicka in ikväll, powerpointen ska jag sätta ihop till imorgon och jag har typ skrivit material&metod och resultat delen på hemtentan. Så nu har jag det tråkiga skrivandet kvar på den, det som tar tid, introduktion och diskussion. Dock är det ju statistiken som kan skita sig mest men nu har jag mina fina grafer och lite värden.

Nu blir det en sväng till gymmet tänkte jag, ben och axlar står på dagens schema.

stress varvat med stall

Nu börjar stressen som jag känner inför veckan infinna sig. Har så förbannat mycket i skolan och jag vet inte hur jag ska lyckas få klart en rapport med gruppen och förbreda redovisning och hålla den och skriva på rapporten till hemtentan. Har en rätt saftig klump i magen just nu och det känns inget vidare alls.

Pausade i alla fall från allt lite med en kväll i stallet, den enda innan helgen denna veckan. Hade Yawatha lös i manegen och vilka framsteg. Inga sparkar och han backar när jag ber honom och när tillåts följer han mig som en liten vovve. På bara några veckor så har han gått från en liten illbatting till ett hjärta. Från att bita i kläder och allt till att ha full koll på vad jag ber honom om. Han är helt fantastisk! Red Zambrano också, gick rätt bra och vi fick träna på byten. Det gick fram i alla fall så jag är nöjd.

Borde försöka slänga in ett träningspass i veckan också om jag ska fortsätta vara människa. Får ju så mycket energi från den.




skriva skriva och mer skrivande

Den här veckan kommer jag: SKRIVA. Idag gäller rapportens färdigställande och sedan ska vi fixa presentationen. vår hemtenta ligger även ute och vi ska skriva en rapport i den. Vilket är det vi gjort den senaste veckan non-stop. På ett sätt är det rätt skönt, för det här kan man iaf. aja... kaffe och mer kaffe is the secret recepie. Ikväll blir der ridning, men sen blir det inte förrän till helgen igen, den här veckan får skolan gå före.


åh mitt förbannade klantarsle!

Fan! Insåg när jag kom hem till Rikard efter ett pass på campushallen och dusch hemma att jag glömt mitt halsband i skåpet. Försökte ringa dit och klockan var för mycket för att hinna dit, för de hade redan stängt. Nej, nej, nej! Nu tänker alla vadå det är bara ett halsband, men nej det är inte bara ett halsband. Det har hänget på sig som jag fick av mormor när jag var 11. Jag har haft på mig det varje dag sen dess mer eller mindre och tar bara av det vid fest och träning i princip. Hur kunde jag glömma det?!?! Kommer det inte till rätta känns det som om jag aldrig kommer förlåta mig själv.

Fan, det betyder verkligen massor för mig! Liksom tom Rikard fattad direkt.

=(

tvätta och städa

Carro och jag har nu tvättat och städat klart i lägenheten. Riktigt skönt. Och som förtjänst så blir det sen ett pass på gymmet med Emil. Tror även Rikard ska med.

Och btw så ringde precis tv-licens på. Mamma du som vart så arg för att jag inte betalat tv-licens, nu är du varmt välkommen att ge bidrag till det!

fin höstdag på ängstugan

Åkte ut imorse till ängstugan i sällskap av Rebecka och Jenny. Vi tog ut hästar, mockade stallet och fixade höpåsarna innan vi tog tag i att motionera djuren. Jenny och Milagro gör stora framsteg med longeringen. Nu kan Jenny vara själv med honom i boxen, typ utan att han äter på henne och sparkar och han kan gå själv i longerlinan efter lite assistens i början.



Jag och Rebecka har ridit Yawatha och Thoebe. Yawatha vart supertrött efter passet. Red för första gången med bett och medicam, vilket är ett bett men där en cavacon fungerar som nosgrimma, alltså rider man med ridrepet och cavaconen medan bettet och tyglar mestadels finns för att hästen ska koppla cavaconens hjälper till bettets. Att hålla dessa fyra tyglar med en hand tog mig ett tag att få ordning på. Men efter det och när jag lugnt kunde jobba så gick allt bra och han kämpade på den lilla sötnosen. Blev rätt fin innan all energi tog slut, då ville han bara trycka mot staketet.



fina fina lilla häst!

Ni som är intresserade av att prova barock, anmäl er till en helgkurs på ängstugans hemsida

Frost

Idag var det första gången för i år som jag fick cykla till skolan med frost ute. Det var kallt, men förra året var det mornar med frost redan i september och snön kom andra veckan i november.

Nu blir det föreläsning.

De "nya" djuren


Salsas favoritplatser i lägenheten är nu: klösbrädan, Carros säng och fönsterbrädan i vardagsrummet. Lilla tussan kommer allt mer till ro.

Yawathas bästa sida

Det blir mörkt tidigt och bilderna blir inte de bästa, men man kan ana oss där på ridbanan. Till helgen kanske vi kan ta bort cavaconen och börja rida på bett istället. I barocken så ska alla unghästar först ridas på cavacon, sedan cavacon+bett och sedan bara bett. Yawatha är ju riden tidigare, han är ju faktiskt typ 8 år har vi kommit fram till, så bett kan han gå på.

Yawatha är speciell

Kollade lite fakta efter Yawathas ras igår. Han är en Pottok, en ponnyras som naturligt lever vilt nere i pyreneerna. Idag finns det ett hundratal kvar som är renrasiga för att man har avlat in framför allt arab, welsh-cob och liknande för att få dem lite ädlare. Dessa klassas som klass B pottoker. De renrasiga klassas som A. Yawatha fångades ju in som vild mer eller mindre innan han kom till Alain och Maria. Idag används de flesta pottoker som rid eller körhästar. Många är bra familjeponnys då de är lugna och stabila i psyket.

Ni kan själva googla på pottok om ni är intresserade =)

sista rycket

Nu har vi sista rycket på vår projekt rapport. Tror vi kommer vara relativt klara idag. Ikväll har jag tänkt att bara ta det lungt. veckan är rätt hetsk annars, skola alla dagar. stallet mån, ons, lör, träning tis, fre sön som det ser ut nu. Imorgon ska det bli ett pass med emil och sedan ska jag och Rikard ut och äta någonstanns.

skriva, skriva och kväll i stallet

Idag har vi jobbat flitigt i min grupp. Imorgon hoppas vi på att få ihop allt och kunna ta det lilla lugna på fredag. Lyckades även med en sväng på hemköp för att fylla på den gapande kylen.

Sedan vart det dagens belöning med att åka till stallet. Longerade och red Yawatha och de andra skötte sitt. Alain och Maria lät oss sköta sitt och de fick ha en kväll ifred. Vi fick däremot sällskap av Josefin och Brandon (hund) som bor i ett av husen på gården. Josse tyckte att vi kanske kunde longera hennes häst lite om vi fick tid över. I alla fall gick passet bra och idag gick det lättare att ställa i båda sidorna och han höll galoppen riktigt bra i båda varven. Har några mörka bilder och när jag kikade lite på dem såg han rätt fin ut i mellan åt.

Nu ska det sussas!

back on track

Var riktigt skönt att vara tillbaka på gymmet. Känner mig alltid glad när jag går därifrån, hej endorfiner. Sen hade lagade Rikard mat till mig =)

Nu blir det ensam mamma söker och sen gossip girl.

Hösttrött

Plugg, plugg, plugg. Är astrött, misstänker att det har med årstiden att göra. Det blir mörkt sjukt tidigt nu på kvällarna. Nu ska jag i alla fall ta mig till gymmet och köra ett rygg/triceps pass tror jag. Finally. Sedan imorgon står träning med Emil på schemat. Det var riktigt länge sen sist så det känns mycket bra.

hörs när jag är hemma igen


Bild från johanna på kolmården!

dumma dumma regn

Idag var det skola igen då. Rätt segt, känner mig rätt skoltrött just nu men det beror antagligen till stor del på att hösten nu infunnit sig och ingen träning förra veckan. Idag vart det ingen ridning pga regnet. Banan var på tok för lerig. Hade Yawatha lös i ridhuset (som är för litet att rida 5 i). Det gick bra tillslut när han testat vem som bestämde genom att försöka gå över mig när han inte orkade backa längre och en kick i min riktning när jag drev framåt efter det. Sedan fick han jobba och då gav han sig. Sedan var han som ett lamm att leda ner till boxen, i boxen och att ta ut till hagen =) Yes, seger till mig och ett stort steg i rätt riktning.

Katterna går bra ihop. De vågar sig närmare varandra nu men Salsa har lite svårt att komma till ro med både mig, Cajjo och Rikard i lägenheten och Snacks. Därför får Salsa sova inne i Cajjos rum på nätterna för lite lugn och ro, vilket hon tar vara på. Jag tror och hoppas att hon kommer bli lugnare så småningom med människor och rörelser. Men hon har bara vart här sen i fredags kväll så, 3 dygn liksom och allt går över förväntan

Imorgon då jäklar blir det ett pass på gymmet! =D

Tiden går fort när man har roligt

Helgen har bara svept förbi. Men den har vart bäst. Bara stall och mys, precis som jag vill ha det.

Det gick rätt bra i stallet idag. Yawatha släppte igenom lite idag i högersidan, men inte helt som jag ville. Men men, däremot tog han förhållningar bra och lyssnade bra för skänkeln. Imorgon får han vila och bara pysslas så blir det ev något pass i veckan och sen till helgen igen.

Snacks och Salsa får nu vara tillsammans i lägenheten. Jag och Carro har hägnat in balkongen också. Vi har vart så duktiga så. Snacks försöker nu jaga Salsa och förföljer henne överallt och Salsa tycker det blir lite mycket. Jag förstår det, först imorse fräste katten åt henne och nu vill hon bara vara på hela tiden. Så Salsa fräste tillbaka och Snacks sprang därifrån. Så än så länge går allt över förväntan =D.

Nu ska jag sova!


två små katter

Salsa har vart riktigt rolig att kika på den här morgonen. Hon leker nu med lite leksaker, men om jag försöker vara med och kastar iväg dem då kollar hon på mig som jag vore dum i huvudet och vill hellre kela. Tror inte hon fattat det där med människor och lek än. Hon har även försökt få snacks att leka lite trots nätet i mellan dem. Just nu ser det riktigt ljust ut =)

Snart blir det stallet i höstvädret

1 dygn med ny fyrbent

Nu har Salsa aka Tassla bott hos oss i lite drygt ett dygn. Vi har efter lite funderande satt nät i en dörr av lägenheten så hon och snacks kan bekanta sig med varandra. Just nu verkar de acceptera varandra på varsin sida. Vi får se hur det fortlöper och när vi kan släppa ihop dem. Chanserna är mycket goda för att detta kommer fungera. Inatt sov Tassla med mig och Rikard. Myskatt nr 1 som älskar kel.

Var i stallet idag också. Red Yawatha och det gick verkligen bra, även om vi har massa att jobba på. Johanna gör även fantastiska framsteg med Ulysse och vi lyckades idag få på han cavasonen själva! =D Ni icke-insatta förstår inte vilken bedrift detta är.

Nu jobbar Rikard och jag och Cajjo har SATC maraton =)

Sista dagen

Idag skiner solen och det är sista dagen med vargarna på Kolmården. Kameran ska få arbeta lite och nu hoppas vi på bra bilder eftersom ljuset är bättre idag. Jag har kommit på att jag ska ta fram de djur bilder som är de bästa och ha ett fotoalbum bara för det. Måste verkligen ta tag i och framkalla massa bilder. Min hårdisk kraschade ju med alla bilder på, har hittat de bästa på fb och bloggen men nu måste jag skriva ut dem. Liksom från seglingen och australien och studenten. Det är liksom 4 år sen nu!



Blöt järv igår

Livet på Kolmården

Imorgon är sista dagen här. Dagarna är väldigt lika varandra och det händer inte så mycket utöver våra rutiner som består av vargar och plugg just nu. Eftersom det regnat idag så har vi inte gått i parken direkt utan plugget har tagit överhand. Jag har meckat lite statistik med kodatan och de andra skriver flitigt på rapporten. jag och Johanna har även fixat på vår Tgtu uppgift. Nu har jag gett mig för kvällen men de andra i gruppen pluggar flitigt fortfarande.

Annars är det rätt segt här. har kollat upp facebook hundratals gånger typ. Men imorgon är det fredag. Jag och Rikard har planerat in myskväll med ost, räkor och vin och våra två katter. Hämtar lilla tassla imorgon som antagligen ska få heta salsa.


jag å min fina i somras i frankrike!

Regnvargar

Idag kom hösten på riktigt. Så kameran fick inte följa med ut i parken. Vilken tur att det är en dag imorgon också. Idag har vi fått massa data och vargarna nosade, slickade och strök sig massa mot oss. Vilkas lekten även med mina skor lite. Gulledjur!

I eftermiddag blir det en sväng in till!


Med grabbarna i våras

onyttigt oh yes

Jahapp, den här veckan får ingen guldstjärna ur tränings och matsynpunkt. Har inte gymmat eller liknande (än, får hoppas att jag hinner i helgen, men har både stall och jobb och en ny kisse att ta hand om och känner verkligen att hon måste prioriteras i helgen så hon lär känna oss). Nu ikväll har vi även svullat i pizza och lite chips. Men nästa vecka finns det ju tid och ta igen.

Imorgon har jag tänkt att kanske fota lite i parken. Har ju verkligen inte vart duktig med det i veckan, inte alls.


Ni får en bild på snacks och hennes favoritmus!

längta

Vi har det sjukt lyxigt här. Bor och träffar djur gratis. myser med fina vargar på dagarna. Men på kvällarna längtar jag hem, fast ikväll blir det pizza och bonde söker fru =D.
Men jag längtar till på fredag då jag ska hämta vår nya lilla flicka. Ännu har vi inte bestämt något namn. Jag längtar till helgen och hästarna och jag längtar efter att få svettas ett pass på gymmet.

Borta bra men hemma bäst

Debatten om hundlicens

Nu har det dragit igång en intressant debatt i medier. Att införa licens på "farliga hundraser" som FP så smart uttalat sig. Svenska kennelklubben går emot och har riktigt bra argument. Även Fredrik Steen skriver vad han tycker om detta på sin blogg.

Jag kan inte mer än hålla med de som är emot licens på hundar, eller körkort. Om man vill ha en familjehund, ska alla i familjen skaffa det då, eller vad händer om ägaren med licens avlider eller allergi uppstår. Att vissa raser bara ska vara tjänstehundar, förtjänar inte de då ett liv som pensionärer när de inte kan arbeta längre. Tyvärr målas det svart på många raser för att det är dem det skrivs om. Men är det ändå inte så att det är små hundar, de "vanliga" hundarna som biter mest och flest gånger, bara att det inte anmäls.

Jag anser att man inte kan dra raser över ett streck, utan snarare vem som äger hunden. Vad händer med alla blandraser som finns? Nej, satsa på djurpoliser som får omhänderta "problemhundar" oavsett ras och som får införa djurförbud på dem som inte bör ha djur!


Taxen är faktiskt en av de mest aggressiva raserna, även om just vår lilla skit är en mes. Men jag är lika hård mot henne som mot 600 kg häst, fast anpassat, så är det bara. Ingen hund ska komma undan uppfostran bara för sin storlek!

Hästar och vargar

Nu har vår projektvecka på Kolmården börjat. För min del innebär det att min grupp spenderar tid inne hos vargarna 2ggr om dagen. Inget att klaga över helt enkelt. Idag var jag och Johanna ute med Tommy, Stefan och elefanterna i skogen och fikade. Vi pratade om hur vårt kandidatarbete hade gått mm.

Igår var det även stallet som gällde. Praktikanterna hade redan longerat de tre pojkarna så vi fick sitta på dem igår! =D Red några varv i både skritt, trav och galopp på Yawatha! Han var snäll, men jag kunde inte riktigt stanna eller styra. Men det ska nog bli bättring. Sedan vart det barbacka pass på Zambrano och det gick galet galet bra! Fina fina pojkarna!


Yawatha fick tag på min jacka igår

Djurupdate

Helgen har nästan bara bestått av djur för min del.

Till en början så kan jag meddela att det gick bra på Fiahemmet och att jag på fredag ska hämta hem en liten Tassla som ska bli Snacks nya vän. Byta namn komer hon kanske få göra, något som passar med Snacks. Geisha lutar det lite åt nu. Sedan jobbade jag ju ute i Slaka och det gick bra. Vi hade mysstund med karantänkatterna, det behövde dem.

Idag har vi köpt kattlåda å lite sånt sedan har jag spenderat 4,5h i stallet. Jag och johanna longerade de tre pojkarna och det gick toppen. Yawatha var en lite stjärna så snart ska jag börja rida lite också. =D Längtar!

Imorgon bär det av till Kolmården för projekt med vargpojkarna!


På fredag får du komma hem!


Bara katten och jag är vaken

Tror klockan var 03 när killar drullade in. Jag hade ju sovit ett par timmar då och är därför vaken nu. Snacks tyckte det var utmärkt för hon fick frukost. Nu sitter jag på golvet i kokvrån och skriver för det sovs ju i det andra rummet, har ju kokvrån och toan att välja på utan att störa, så då fick det bli här.
Vi ska ju åka till fiahemmets öppna hus idag, sen ska jag jobba på slaka i em. efter det blir det direkt till Åsas inflyttningsfest och därefter kanske utgång. Det får vi se hur jag känner.


30/9

Idag har vart en rätt produktiv dag. Var på möte med studierektorn för biologi och Malin pga TGTU kursen. Ja jag tänker inte ta upp skiten här men skit är det. Sedan vart det ett pass på gymmet, det var nice. Bröst, lite ben och mage stog på schemat. Sen vart det ut till Vreta för sista gången den här kursen i alla fall. Rätt underhållande men ändå segt. Vissa av korna jävlades verkligen med dagen studenter, det var lite roligt.

Nu på kvällen har jag ätit middag på hg med Rikards vänner från hans klass. Dan mfl har lagt fram sina exjobb så nu vart det middag. Tidigt hem för mig dock eftersom jag ska köra imorgon. Är ju även utsparkad av Cajjo som har sina tjejkompisar över helgen så inatt ska jag, Rikard och Dan sova alla tre i ettan =P. ärligt så tycker jag att det suger mer eller mindre, jag accepterar det men det ska helst inte hända igen.

Imorgon ska vi i alla fall till fiahemmets öppna hus och förhoppnignsvis hittar vi en lite kisse. Om inte så kanske mingel (från slaka) får följa med hem. Ska jämföra och kolla lite i alla fall.

RSS 2.0