Debatten om hundlicens

Nu har det dragit igång en intressant debatt i medier. Att införa licens på "farliga hundraser" som FP så smart uttalat sig. Svenska kennelklubben går emot och har riktigt bra argument. Även Fredrik Steen skriver vad han tycker om detta på sin blogg.

Jag kan inte mer än hålla med de som är emot licens på hundar, eller körkort. Om man vill ha en familjehund, ska alla i familjen skaffa det då, eller vad händer om ägaren med licens avlider eller allergi uppstår. Att vissa raser bara ska vara tjänstehundar, förtjänar inte de då ett liv som pensionärer när de inte kan arbeta längre. Tyvärr målas det svart på många raser för att det är dem det skrivs om. Men är det ändå inte så att det är små hundar, de "vanliga" hundarna som biter mest och flest gånger, bara att det inte anmäls.

Jag anser att man inte kan dra raser över ett streck, utan snarare vem som äger hunden. Vad händer med alla blandraser som finns? Nej, satsa på djurpoliser som får omhänderta "problemhundar" oavsett ras och som får införa djurförbud på dem som inte bör ha djur!


Taxen är faktiskt en av de mest aggressiva raserna, även om just vår lilla skit är en mes. Men jag är lika hård mot henne som mot 600 kg häst, fast anpassat, så är det bara. Ingen hund ska komma undan uppfostran bara för sin storlek!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0