happy happy

Åh nu är jag lycklig som ett litet barn igen. Det var fantastiskt att få rida ute på Ängstugan igen och på Zambrano. Hade inte alls glömt mycket, bara tappat lite känsla men det vart bättre allt eftersom. Johanna och jag kom i alla fall överens att vi sak byta hästar nästa gång. Så då kanske jag kan rida på Itano. Verkligen motsatsen till Zambrano, vore spännande. Men det roligaste var ändå getterna som bor i den ena boxen!

one week to go

Om en vecka ska jag till Kolmården för gruppaudition till jobbet som zoolärarassisten. Usch blev verkligen nervösnär jag tänkte på det.. =/

Aja ny vecka i etologi-kursen. Denna vecka lämnar vi grisarna och ska istället kika på zebrafinkar. Blir halvdagar hela veckan vilket känns riktigt skönt. Trots att det är lite segt att släpa sig upp på morgonen så är det nice att faktiskt komma upp och sen kunna göra vad man vill på em, eller ja när man pluggat klart dvs. Har planerat in i alla fall 4 träningspass denna veckan. =)

Ikväll bär det av ut till Alain för ridning. Gosh undra om jag kommer ihåg alla hjälper... får fräscha upp minnet med Johanna sen när vi ska gå till skolan.

on my mind

Igår kväll vart rätt bra. Eller ja typ. Hade riktigt kul för det mesta, men det ligger en känsla som inte vill försvinna och det vart så uppenbart igår. Så för att ta detta till ljuset:
Hela mitt liv har jag haft mina bästa vänner i hästarna, aldrig vart svag eller rädd för att bli lämnad för jag visste att dem fanns kvar ändå. Idag har jag helt fantastiska vänner här, vänner jag inte vill bli av med, som jag vill ha för livet. 3 av mina bästa vänner jobbar idag på hg och en till kanske kommer snart. Det är mina 4 närmaste tjejkompisar som kommer göra något utan mig. Jag vill inte jobba där, nu har jag sagt det. För det första så vill jag kunna ha tid med Nora, för hästarna gör mig hel fortfarande, för det andra kommer jag nästa år läsa en del på Kolmården och sen vill jag åka utomlands på exjobbet under mastern. Alltså det kommer finnas perioder då jag inte kan jobba, så då vil jag inte göra det alls istället för halvdant. tyvärr känns det som om jag måste jobba där, måste för att få finnas kvar i mina vänners liv. Jaha vad är det för vänner tänker ni... Jo jag förstår tanken, men vi är många som umgås alltid och det är lätt hänt att någon blir glömd ibland, inte med flit men så är det. Och jag vill inte bli den som blir glömd hela tiden. Jag är rädd för att vi kommer glida ifrån varandra att jag kommer stå ensam kvar. Och för första gången i hela mitt liv är jag rädd för att bli lämnad.


mycket trevligt

Eftermiddagen i stallet var supertrevlig. Nellie är så himla trevlig och det känns fantastiskt bra att jag kan vara ärlig från början med att jag kommer känna efter om jag verkligen hinner med Nora, om jag känner att jag inte hinner det ordentligt så får det vara, att jag kanske kommer få jobb på Kolmården. Men i alla fall, jag ska verkligen ge det ett ärligt försök. Nora är verkligen supersöt i alla fall. Lite unghästig å så när man promenerar men inte så det är direkt jobbigt och inte går att hantera. För att vara 5 snart 6 så är hon riktigt stor dock, närmare 170 cm. Haha kan bli spännande när jag är som en lite fjärt på hennes rygg =P

Aja har nu lyckats få referensbrev och intyg från alla präster och Eva =) Så himla bra!

Ska laga mat nu, innan filmkväll hos Elina. Kikar på semifinalen i handboll också!

helg!

Äntligen helg! Ska snart med Nellie ut till Nora för första gången. Ska bli spännande. =) Sedan ikväll blir det filmkväll hos Elina med gänget. Hur mysigt som helst. Imorgon då? Hade egentligen tänkt träna men det blir nog en tur till Tornby först och främst. Måste köpa en till guramihona eftersom hanen just nu är på och trakasserar henne hela tiden. Och imorgon kväll blir det utgång med tjejerna! Fantastiskt... så träning, hmm vi får väl se. Just nu siktar jag in mig på ett pass på gymmet i så fall. För söndag på ska jag minsann tvätta ur lukten ur mina griskläder.

Nej ska ta upp räkor till kvällens middag. Hörs när jag är hemma igen!

kaffe är ett måste

idag för att jag ska kunna ta tag i plugget. Kom hem från 2h studier på Vreta vid 12.30 och har vart helt dödstrött efter det. Efter ca 30min i svinstallet så fick jag huvudvärk, den har släppt nu, men ja den miljön är inte hälsosam. Sliter på en som fasiken. Min powerpoint till morgondagens presentation är i alla fall klar och ska nu läsa de sista sidorna i kapitlet och kika på seminariefrågorna.

Imorgon em ska jag med Nellie till hennes häst Nora som jag ska börja hjälpa henne med någon dag i veckan. Hoppas verkligen det ska fungera bra och så. Blir väl mestadels helger för min del. Återkommer med mer info imorgon men så länge kan jag berätta att Nora är ett 6-årigt sto som Nellie haft sen hon var föl. Vart tillfrågade redan för lite mer än ett år sedan om jag kunde hjälpa till men då hade jag 4v och tiden fanns inte. Nu efter jul slutade hennes dåvarande medryttare, så nu frågade hon mig igen. Schemat är ju rätt mycket eget arbete. Så fram tills jag vet hur det bli med Kolmården kna jag hjälpa till!

På måndag blir ridning hos Alain igen. Hoppas hoppas jag får rida Zambrano. Oj vad länge sen det var jag kände så... att jag verkligen vill rida den hästen.


här är han, sötnosen!


damm i min hals

Har spenderat dagen på Vreta i deras ena slaktsvinsstall för att se hur berikning i form av halm påverkar aktivitetsnivån och beteendestörningar. Ska dit på torsdag igen så min grupp kan kika på de sista av våra 8 boxar ~65 grisar. Sedan så ska vår grupp även få data från tre andra grupper. Trots munskydd så hostade vi alla som galningar efter varje timpass och ett bra tag efter att jag kom hem. Grislukten går inte ur mitt hår även om jag tvättat det 3 gånger. Nej man blir inte lycklig när man är där, bara lite när man ser smågrisarna och kalvarna, annars har jag ingenting mer att säga än att det är en skam att djur ska behöva leva så för att folk ska få korv och skinka. Det går jävligt fint utan det ska jag få lov att tala om!

här har ni era fläskfiléer!

Har min studentföreläsning på fredag så måste börja med den så smått... Annars är jag galet trött, och Rikard jobbar vilket är dumt när jag inte vill annat än att få krypa upp i hans famn. Sa själv för ett par dagar sen, att jag är inte nykär längre, kan inte leva på det, men vet ni, jag är mer kär än någonsin... kanske inte nykär utan något djupare men ändå, det är fantastiskt!

you...

I will hold on to you forever.

Du får mig att känna mig som det finaste i hela världen, du stöttar, tack för att du tror på mig!

bara att blunda och fortsätta

Skolan har kommit igång, pluggar på, gör det jag ska, tränar mm. Allt är som vanligt, utom jag. Det är som ett mörkt moln ovanför mitt huvud, en klump i magen och bara rutinen som hindrar mig från att krossas av mitt inre.

Men vad är alternativen? Ge efter, eller bara fortsätta köra. Min autopilot kommer fortsätta och jag kommer fortsätta le mot omvärlden som om inget har hänt.


Andras bråk

Klockan 05 så tycker grannarna under mig att det är passande att komma hem. ja att det hörs när porten går igen, det köper jag men att sedan börja spela musik på en nivå så jag kan höra vilken låt det är, det är INTE okej! Dessa "kära" grannar har även en förmåga att bråka, mycket och högljutt samt på tider som inte jag uppskattar: sena kvällar runt 22-24 eller som inatt 05-06. Jag vill inte höra era problem, jag vill inte höra alla fula ord ni kallar varandra, jag vill inte höra att det låter som om ni gör illa varandra fysiskt, jag vill inte höra smällar i dörrar/portar och skrik i trapphus. Deras grannar mitt imot har en bebis, och jag tänka att de är måttligt glada, när bebisen väl sover kan jag anta att man inte vill bli väckt av andra idioter! Dessutom har de en hund som skällar på varenda ljud i trapphuset, halvskoj.

Nej inatt fick jag nog och imorgon blir det samtal till Stångåstaden som är vår hyresvärd. Nu får det vara nog!


nyhandlat med mera

Har fördrivit dagen ute i tornby med Rikard. Vart en sväng på IKEA för att köpa lite lampor å sen en sväng till djuraffären där det blev en ny luftpump med filter till akvariet och lite nya fiskar. 4 rosentetror (hade redan 6) och 4 kilstjärts rasboror (hade 8 innan), sedan vart det även tillskott i form av 2 blågurami, en hane och en hona, om han tänker vara snäll mot henne får vi se, annars måste jag köpa en till hona så han inte kan ha koll på båda hela tiden.
Såg handbollsmatchen också, samt fick rycka in och stryka Rikards skjorta när jag väl sett hur han började det hela..

Kvällen avslutades hos Johanna med film i hennes och niklas sällskap. Alladin vart det, en klassiker =) Rikard är ute och svirar, får väl se om han lever imorgon. Gillar inte riktigt att jag känner att min trygghet till honom försvinner när han går ut.. Är väl för att han inte hinner så ofta, så jag inte är van och för att vi aldrig typ festar ihop =( aja imorgon ska jag göra: Ingenting! Utom lite plugg

Lägger ner för dagen

Då var rapporten för hönsen skriven och jag har läst veckans 2 kapitel. Så nu tar jag ledigt för idag, åker till stan för att hitta finfina kläder till ikväll och sen blir det TK för hela slanten. Kommer få betala för det imorgon, men så kan det vara, man har ju överlevt att vara trött å bakis i skolan förr ;)

Tack å adjö!

gaaah!

Vad är det för fel på vissa människor? Varför saknar vissa solidaritet, förståelse för rättvisa och förmågan att själva handla.? Jag blir galen, arg och ledsen på sånt!

Nu ska jag gräva ner mig i etologiboken som jag hämtat ut

Svar på fråga: Hundarna på bilderna är alaskan husky blandningar

Bild update


Elina och jag på hgs fattömning, vi är snygga

...när vi vill =)

nyår med mycket snö

adde och jag vid 12-slaget

innan avfärd med hundarna

Älskling med Luke och Joker

duktiga vovvar

Man kan ju önska

att jag kommer få jobbet som zoolärarassistent på Kolmården från slutet av mars-juni, och att jag kommer kunna göra mitt exjobb parallellt... snälla liu för en gångs skull kan det väl få fungera (om jag får jobbet)

Att jag får tummen ur och tar mig till tatueringsstudion snarast

Att Sverige vill spela bättre handboll mot Argentina, och det är NU!


saknar att ha careful hemma och prosecco.. hoppas han har det bra, hon har det vet jag

Helt galet bra!

YES! Ett efterlängtat samtal trillade in och ett stort steg i rätt riktning är taget. Åh nu är det bara att hoppas för allt i hela världen!!!! Det vore fantastiskt =D


tillbaka till ordningen

Då var skolan igång igen. Tror kursen kommer bli hur rolig som helst så det känns riktigt riktigt bra. Ordningen har även återställts med ett träningspass, årets första, vart att gymma med Cajjo. =)

Aja skriver som alltid förr: Måste plugga! Och snart är det handbolls-vm och idrottsgalan samtidigt =O ska försöka mysa lite med Rikard också. Imorgon ska jag kolla på höns =P

back home!

Nu är jag hemma igen, i linköping. Känns riktigt bra. Har kollat tv och ponnyakuten och fixat rent allmänt. Fick mitt förhandsbesked om examen också så imorgon skickas det så jag kan få komma in på masterprogrammet =D

sen sist

Har det hänt en del. Jag och Rikard hade det fantastiskt uppe i Lycksele. Sista dagen så var vi ute med hundarna och det var hur härligt som helst. Verkligen en upplevelse, och det var riktigt mysigt att stå på släden med Rikard. Jag och mamma har också vart på Hasseludden 2 nätter och det har vart riktigt riktigt skönt. God mat och egen lyx. En kroppsbehandling blev det också så nu är jag len som en bäbis.. typ..

Idag har jag och pappa vart på Willys och handlat allt utom kylvaror till Linköping som jag ska till imorgon. Får skjuts av pappa också vilket ska bli riktigt nice. Är med lite blandade känslor som jag ska åka tillbaka. På ett sätt så ska de bli hur galet skönt som helst, att få tillbaka vardagen, börja träna igen. Men samtidigt så blir det så efter en jul i stallet så känns det jobbigt att lämna den tryggheten, har så fina vänner där. Har det i Linköping med och jag saknar dem hur mycket som helst. Känns bara som det finns risk för att jag kommer vara den enda av mina närmaste där nere som inte kommer hamna med jobb på hg, och få för många kvällar hemma, när de är där. Den enda som inte kan stanna efter stängning... och samtidigt känner jag inget behov av att jobba där, det vore skoj visst, men jag vill att Rikard ska få ha sitt egna, och jag tror det finns annat jag kan göra. Jag är bara rädd för att förlora mina vänner, men jag hoppas och tror bättre om dem. Synd känns det också att Rikard inte lär vara hemma mer än förra terminen.. men men jag får hålla mig sysselsatt.

Jag hoppas på det bästa och så får det bli så bra som möjligt helt enkelt...

långt norrut

Är uppe hos Rikards mamma i Lycksele. Det är supermysigt, även om vi körde fast med skotern idag. Inte helt party. Är mer tryggt med tunnelbana, det är i alla fall civiliserat. Hoppas att Rikard inte är helt förstörd i kroppen imorgon så han kan köra med hundarna. Bara att hålla tummarna och ge honom en massage. Det är skönt att vi inte har så mycket att göra utan bara kan mysa med varandra och ta det lungt.
Ville bara ge er en snabb update. Glöm inte att beställa kurslitteratur och studieförsäkra ;)

En plan tar form

Jag börjar få en plan på mitt liv. Eller i alla fall hur jag vill ha det. Jag har 2,5 år kvar i Linköping. När jag är klar så vill jag om jag har möjlighet få göra något för naturen. Vara volontär eller ha ett sådant jobb. Ja att söka till Sea Shepard vore inte omöjligt. Finns en stor chans att jag gör det om det fortfarande lever då. För tyvärr kan jag inte göra det direkt nu efter kandidaten, även om jag skulle kunna tänka mig att ta ett år off för den sakens skull. Men jag har inte råd med lägenheten samtidigt. Så skolan först, sen! Ja jag har blivit inspirerade av Whale wars, visst jag visste att det fanns redan innan. Har kollat på mycket volontär arbete sen tidigare men det här är ju verkligen det jag brinner för. Vore fantastiskt!

Kika in själva på www.seashepard.org!



En plan tar form

Jag börjar få en plan på mitt liv. Eller i alla fall hur jag vill ha det. Jag har 2,5 år kvar i Linköping. När jag är klar så vill jag om jag har möjlighet få göra något för naturen. Vara volontär eller ha ett sådant jobb. Ja att söka till Sea Shepard vore inte omöjligt. Finns en stor chans att jag gör det om det fortfarande lever då. För tyvärr kan jag inte göra det direkt nu efter kandidaten, även om jag skulle kunna tänka mig att ta ett år off för den sakens skull. Men jag har inte råd med lägenheten samtidigt. Så skolan först, sen! Ja jag har blivit inspirerade av Whale wars, visst jag visste att det fanns redan innan. Har kollat på mycket volontär arbete sen tidigare men det här är ju verkligen det jag brinner för. Vore fantastiskt!

Kika in själva på www.seashepard.org!


sista rycket!

Imorgon är sista dagen innan ledighet i 2 dagar. Imorgon är vi ttp 4 pers som ska mocka och torva, johanna kommer vid 8 men ska säkert göra massa annat. Imorgon kommer vi gnälla som fan, men jag ska tänka att sen efter imorgon då får jag sova. Och tacka för det för jag börjar 6 imorgon. Dock får jag sällskap av Josse som har en del att ta igen.. Sen på lördag är sista jobbdagen för den här gången. Men det kommer gå finfint för då kommer jag bara veta att när jag är klar så får jag direkt åka och hämta Rikard =)

De här dagarna har ju gått vägen tackvare att jag jobbat med riktigt bra människor som jag trivs med. Imorgon kommer vi klara med, med lite svordomar kanske.

Aja nu ska jag se whale wars (som vanligt) och sen sova

nedräkning

Nu har jag 2 dagar kvar att jobba innan jag får vara ledig 2 dagar. Totalt har jag 3 dagar kvar att jobba. Awesome! Dessutom kommer det lite folk imorgon som inte jobbat i jul än som förhoppningsvis har mer ork än oss andra.
Om 5 dagar får jag träffa min fina igen och det ska bli fantastiskt. Vi hade det verkligen svårt där ett tag, men efter det så känns vi så mycket starkare Vi vet att vi har svårt att diskutera saker ibland. Men det brukar ge med sig nu mera och det känns superskönt.

Du är bra för mig. Du gör mig lugn och väger upp allt mitt hetsiga planerande och flängande. Du är en fantastisk trygghet att få komma hem till och ha i mitt liv.

Om 6 dagar åker vi iväg till de norra delarna av landet, mys! Sedan om 9 dagar åker jag och mamma på spa! =D

Bajsbranchen

Är mitt liv just nu. Närmare 70 hästar och deras skit tar upp all min tid och kraft så ursäkta den dåliga bloggfrekvensen. Jag är inte som andra bloggare i det stallet som är vana och klarar att mocka, fodra och allt där till och driva sin blogg på ett riktigt bra sätt. I´m impressed.

Idag så har jag haft massa teori på eftermiddagen. Det har faktiskt vart superkul =D

Jjaja jag ska titta mer på whale wars nu och sen sova. Om sea shepard finns kvar om 2,5år lär jag ju söka för att mönstra på. Fatta vad fantastiskt och häftigt!

RSS 2.0