Skenmanöver av Sea Shepherd

Kommer ni ihåg att jag i mitt senaste inlägg om Sea Shepherd skrev att det skulle fyllas på bränsle på Steve Irwin från Bob Barker, och att detta skulle ske vid Auckland Island för att det var säkrare vatten där.
Nu har det visat sig att detta var en grov skenmanöver. Bob Barker mötte aldrig upp, utan vände snabbt ner till det Antarktiska vattnet, och har då lyckats skaka av sig sin förföljarbåt. Steve Irwin, hade också en "svans" så nu är 2 japanska båtar satta ur spel, och det lär ta ca 2v för dem att hitta tillbaka till resterande flottan. Samtidigt kommer Steve Irwin återvända till Australien istället.

I Kina så har även Sea Shepherd Hong Kong nu gjort framsteg. Det har nämligen visat sig att Hong Kong airlines har vart delaktiga av transport av delfiner, fångade i Taiji och sedan fraktat dessa vidare. Nu har protestlistor lämnats in till flygbolaget och de får nu skämmas offentligt. Det här är verkligen bra, att det visar att det blir dålig PR för de bolag som stödjer det som pågår i Taiji.

Yushin Maru 2, fläckad med färg från Sea Shepherd

Delfinkött i Japan

Utmärglad delfin i Japan som sedan skulle fraktas till ett liv i fångenskap, har för mig att denna sedan avlivades

Transport av delfiner med Hong Kong Airlines

Bilder från seashepherd.org

dagen

Kettlepasset gick okej men hade inte alls lika bra tryck som i fredags. Det beror antagligen att mina muskler var rätt trötta fortfarande efter undergrounden i måndags. Men så kan det vara. Om jag fortsätter på att köra mån, ons och fre så kommer ju kroppen ta det bättre allt eftersom.

Efter skolan så åkte jag till Tornby för att hämta mina glasögon. Vart även lite shopping, ett linne och en tröja. Sen vart det ett par nya Converse, ett par vita. Och lite örhängen. Dessutom så kompletteringshandlade jag lite mat

Nu ska jag och Rikard gå och äta middag på [hg]. Mys!

Snart vår

God morgon alla.

Jag är i skolan nu och har redan klarat av ett seminarie. Nu sitter jag ihjäl lite tid tills jag ska gå på kettlebells kl 12. Johanna och Jonatan gick och gymmade, men kände att det kanske inte var den bästa idén att köra det innan kettle. Tänker dock att jag ska köra lite crosstrainer innan för att värma upp lite extra. Mina muskler är rätt möra sedan undergroundpasset i måndags.

Idag är det den 29e februari. 4 år sedan sist, men framför allt, imorgon är det mars och då är det liksom mer okej att det är vår. För visst är det så, att om det blir vår i februari, då är det inte riktigt ok, det är inte som det "ska" vara. Men från och med imorgon är det ok att det är vår. Ja jag klagar inte på att det är sol och 10 grader här.

För även om hagarna blir leriga så ser man hur skönt det är för hästarna, att kunna galoppera med bra fäste i hagarna, att rulla sig och börja klia bort vinterpälsen. Här är dessutom ridbanan riktigt fin nu. Ja, oavsett vad man tycker om lera så borstar jag hellre 30 minuter extra. Det enda som inte riktigt är kul är om hovarna får problem av vätan eller om hästarna får mugg. Campino har rätt lätt för mugg, han har ju vita ben, och Yawathas hovar är känsliga för när det är blött för länge. Hans ras är en bergsras så han är inte "gjord" för blöta, medan Ulysse som har Camargue i sig inte alls påverkas och han hovar håller hur bra som helst.

Hur är det för er? Blir era hästar påverkade av leran/vätan?

Spanska drömmar

När jag har tid över på kvällarna så brukar jag kika in på sidor där de säljer spanska hästar. För det mesta så brukar jag kolla på andalusitano.com som drivs av en svensk tjej. Vet inte hur hästar har det där de bor eller så men alla ser ut att vara i väldigt fin kondition.

I alla fall, hästarna är helt fantastiskt vackra och tänk vilken dröm att kunna åka till Spanien för att sedan kunna åka runt för att hitta sin drömhäst. Som med allt så kostar det såklart. Inte bara resan, de flesta av hästarna är inte direkt billiga heller, sen tillkommer ju besiktning och transport till Sverige om man hittar sin dröm. Men om jag hade/kommer ha råd, så skulle jag så vilja lägga dem pengarna på att hitta en vän för livet.



(bilder från andalusitano.com)

Det är ju inte så att det kryllar av spanska hästar i Sverige som passar för barockridning. Eftersom det också vore kul att hålla på med WE (working equitation) så är en mer kompakt och vändbar typ att föredra

Tar igen serier

Rikard är här och vilar medan jag kollar igen alla avsnitt jag missat i de serier jag följer. Jag är verkligen en serioholic. Just nu följer jag:
Pretty Little Liars
Glee
Gossip Girl
Revenge
... täntke kanske börja följa Smash som hade start igår på Tv3. Får kolla igen det sen eftersom måndagskvällar är dedikerade till ridlektion.


Ledig em

Skolan slutade 12 idag och jag är ledig! (Eller det finns ju alltid saker att göra). Min kropp är rätt mör efter gårdagens undergroundpass och ridning.
Har inte riktigt bestämt än om det blir stallet idag. Solen skiner ju nu, men jag har inte haft tid att bara vara hemma på ca en vecka, det lockar lite det med. Märkte dessutom att jag glömt avanmäla mig till undergrounden kl 14 idag, så nu kommer jag få en prick för det, för jag orkar verkligen inte gå. Dock är det ju två prickar som gäller innan man blir avstängd och betala den enorma summan av 40 kronor.

Snacks sitter just nu och jagar flugor som befinner sig mellan fönsterglasen. Jag förstår aldrig hur dem kommer dit,eller hur de helt plötsligt kan börja leva. Det är helt klart ett mysterium. Någon som vet?


Snackie!

Ridlektionen

Idag var det lektion igen. Fick sitta på en av de finaste killarna, nämligen Itano. Det är väldigt roligt när man rider mycket unghäst att få sitta på en utbildad häst och se att alla knappar fortfarande funderar. Efter underground passet idag på dagen så var det jobbigare än vanligt att rida ihop honom. Trots att han inte är särskilt hög så är det väldigt mycket häst att rida ihop. Många halvhalter blir det för att benen inte bara ska paddla på. Idag var det mycket sidvärtsträning. Skänkelvikningar i olika vinklar, allt från långa diagonaler, till kortare (45 grader) och rakt upp på medellinjen (då hästen går 180 grader mot målet och måste då trampa över väldigt mycket). Dessa övningar rids framförallt med hjälp av en vridning i höften. Början man ta i handen stannar hästen, eller i Itanos fall, påbörjar levade (alltså stegring) som han även är utbildad i. Det visar tydligt att de inte alls rids med handen utan att den används för att samla det sista upp i de högre skolorna.
Han var riktigt fin i skrittarbetet. Sedan vart han lite stark i traven och sedan väldigt mycket i galoppen. När man fattar från halt på honom så får han väldigt mycket kraft framåt uppåt och är han då pigg blir det väldigt jobbigt att samla ihop, och idag orkade jag inte. Då tar jag i handen lite mycket och han blir som en bulldozer som svar. Men man lär sig i alla fall. Vi avslutade med lite lek i två lag..

Nu ska jag och min rätt möra kropp sova.


En bild på Itano som jag tog vid en heldag vi hade som inte riktigt gör honom rättvisa. Något lång och loj, men här var vi också 1 år tillbaka i utbildningen.

Plugga som ett as

Japp, då har jag pluggat som en liten galning. Så imorgon efter skolan har jag tid att åka till hästarna och göra det jag hade tänkt göra idag istället.



much better

Nu har jag kört 45 minuter underground och det var riktigt galet jobbigt. Men ska det tränas kan man lika gärna göra det ordentligt. Oavett hur jobbigt det är så tycker jag att detta är hundra gånger bättre än att springa. stationsträning med övningar gör att man kan fokusera på något annat än hur jobbigt det är.

Nu sitter jag och pluggar i skolan och väntar på kvällens möte som jag vackert får infinna mig på. Det känns inte superskoj eftersom jag hade planerat att hinna med båda hästarna idag igen. Men nej, så blir det inte.

Utlopp

Innan klockan ens har hunnit bli 12 på måndagen så har jag antagligen samlat på mig tillräckligt med ilska för att ta mig igenom och använda på underground passet om 30 min. Känns som en fin start på veckan.

En föreläsning som suger med en föreläsare som pratar sämre engelska än en 11 åring.
Folk som inte har vett att ställa upp och bara är lata och tänker på sig själva. Fint, riktigt fint gjort.

Nu skiter jag i detta och går och tränar

Hur snabbt kan man sluta lyssna?

Jag velade länge imorse om jag skulle gå på dagens föreläsning eller inte. Jag visste att vi hade den beiga föreläsaren igen, men jag fick för dåligt samvete för att inte gå. Efter 1 min hade jag slutat lyssna. Dock får jag annat gjort. Kollar artiklar till projektet sista veckan. Kollat igenom budgetar för sektionsutskotten eftersom jag är revisor och kikat på lite info till min projektplan för min master thesis.

Ja, det suger, men jag är uppe och får saker gjorda i alla fall.

Kommer ju smita kl 11.30 då jag sticker till campushallen för ett pass underground.

Sea Shepherd update

Nere i Antarktis börjar det bli dax för att fylla på bränslet för Steve Irwin. Det innebär att de måste möta upp Bob Barker och deras besättning för att genomföra en påfyllning. Det är en känsligt läge och det är stor risk för att det blir attackerade. Samtidigt hoppades de på att bli av med det harpunfartyget som följt efter Steve. Dock har planerna ändrats då ytterligare ett japanskt fartyg anslutit sig och påfyllningen får nu ske på Auckland Island istället, för säkerheten. Detta då de australiensiska myndigheterna inte bryr sig om att de japanska fartygen befinner sig i deras vatten (som de egentligen inte får). Auckland Island tillhör New Zealand och de har lovat att de japanska fartygen ska hålla utanför de 12 mile som är gränsen, dessutom gör ön att fartygen inte kommer kunna ses på radar. Jag tycker att det är tråkigt och rent utsagt suger att länder inte håller det de sagt.

I Japan och Taiji fortsätter jakten och ytterligare 2 flasnosdelfiner har hämtats in till ett liv i fångenskap. Finns ett klipp uppe där man kan se hur en av delfinerna på Dolphin Resort lyckats fånga en levande fisk, men som tränarna snabbt tar ifrån den för att ersätta med död. Livet för dessa individer kommer inte vara det dem är vana vid. Ett liv i en plaskdamm, långt ifrån sin familj. Erwin som suttit häktad i Japan pga att han fotade in i en delfinindustri är nu äntligen frisläppt. Något unikt eftersom 99% av alla som ställs inför rätt i Japan blir dömda. En seger för Sea Shepherd och delfinerna.


Harpunfartyget Yushin Maru 3


Tranfer av flasknosdefin från friheten in i fångenskapen.

Bilder från www.seashepherd.org


Flera framsteg

Idag har det vart ytterligare en fin dag i stallet. Yawatha gick som en klocka idag och var lätt och fin i munnen fram tills efter galoppen då han tyckte att det räckte. Travade av honom och sedan var vi båda nöjda. Johanna har suttit mer på Luz och vi har promenerat runt i paddocken. Dem är så duktiga båda två. Jenny kan numera rida själv på Milagro också!
Campino har longerats med sadel och stigbyglar utan några större protester. Lite obehagligt var det när det slängde runt, men sedan vart det bra. Nu ska han vänjas in vid det och sedan får vi se när vi kan gå vidare.


Luz och Johanna idag

Fina Campino (som rullade sig precis innan jag skulle ta in, så leran var blöt)

Sova nu

Nu blir det sängen som gäller för min del. Rikard jobbar natt och kommer ev hit sedan. Som sagt blir det stallet imorgon, jag vill träna. Är inne i värsta suget just nu.

Imorgon blir det även update från Sea Shepherd, å kameran ska jag komma ihåg och ta med till stallet också.

Vårdag i stallet

Idag sken solen när jag klev upp. Tuffade ut till stallet efter lunch och plockade in Yawatha som kom och mötte upp vid grinden. Han visade rätt tydligt på att han ville komma in för lite lugn, ro och sömn från den lilla odågan Quieto. Dock hörde jag att de hade haft skoj i veckan och racat runt i hagen och rullat sig.
Paddocken var torr så jag var riktigt taggad för ett pass där. Fick bort leran från djuret och ut i paddocken bar det. Yawatha var arbetsvillig och fokuserad trots att2 ston befann sig samtidigt i paddocken större delen av tiden. Galoppen har verkligen utvecklats, men man får hjälpa honom för att orka. Svetten lackade på oss båda och det var en trött häst som får sova i box inatt.
Campino har även han fått motion idag. La på sadel för andra gången (utan stigbyglar), och det gick hur bra som helst. Longerade sedan i paddocken och det gick superbra. Imorgon ska jag sätta på stigbyglarna om han är lugn och fin igen.


trött Yawatha i solen efter dagens pass

Inte som förut

Igårkväll vart flera snäpp lugnare än väntat. Det var ändå en riktigt trevlig kväll, men goda drinkar. Men det vart ingen utgång och drickandet hölls på en lugn nivå.
Nej, jag har inte alls samma partysug som förut. Inte lusten att dricka massa eller gå ut och spendera pengar på krogen. Visst kan det vara skoj att gå ut och dansa, inget annat sagt för det tycker jag verkligen. Men jag värderar nog högre just nu att få komma ut till stallet på helgerna och rida och mysa med hästarna. Samtidigt så påverkar också träningen mycket att jag inte alls har samma partysug. Det är så för mig, när träningen börjar gå bra och framåt då går lusten att dricka ner. För de två sakerna går ju inte riktigt hand i hand.
Vi får se hur det blir i framtiden. Men just nu vill jag ha det såhär, och mår bra av det. Häst och träning!

Spikat exjobb firas

Eller vi kan ju låtsas. Det ska festas ikväll och exjobbet är spikat, men festen var ju bestämd redan innan. I alla fall. Hade möte med Bea och Pelle idag och har bestämt vad mitt exjobb kommer innebära. Det kommer innefatta kycklingar, dominans och födosöksbeteende. Ja, mer utförligt blir det sen, tänker ju inte förstöra eran fredag.

Kettlepasset idag gick helt suveränt och jag kände mig riktigt stark i kroppen.

Nu måste jag kila och göra mig redo för kvällen

Spenderade pengar

Jag, Carro och Rikard tuffade på em ut till Tornby för att handla. Köpte en spetstopp på gina, men byxorna som jag hade spanat in var såklart slut i min storlek. Men så är det om man delar storlek med största delen av sveriges kvinnliga befolkning.
Vi besökte Ikea för att köpa cocktailglas, men nej, det säljer dem inte här bara i sthlm för här är varuhuset för litet. Åh vilket jädrans skämt. Tack o lov kan man lita på Åhlens så där vart det glas och en shaker för min del. Systemet gjorde vi också osäkert och det bästa med att slänga upp leget i för tid är att man får en gratis ask pastiller. Sedan har jag förstått att det är bättre om dem frågar om leg (om några år) för då ser man tydligen fortfarande ung ut.
Turen avslutades på coop. Nu är vi laddade inför morgonkvällens cocktailkväll.

(Bara den fantastiska städningen kvar)


Tog sovmorgon

Hade föreläsning kl 8 imorse men efter att ha sovit lite för lite eftersom fönstrena höll på att blåsa in och vakna med huvudvärk så struntade jag i det.

Har nu gjort klart min powerpoint till tisdagens presentation, lämnat in frågor till morgondagens seminarie och sedan blir det lite mer plugg. Nu ska jag och Carro tuffa iväg till Tornby och handla.

När man får drömma

Ny drömhäst då. Igen från andalusitano.com där även bilderna är ifrån. Brukar inte gilla bruna hästar men denna herre hade verkligen glimten i ögat. En hinst född -08



Känns bättre

Allt känns väldigt mycket bättre efter ett pass på gymmet. Började idag med att pw 1 km och 2 km jogg. Körde sedan armar och axlar idag samt lite mage. Riktigt skönt var det och dipsen börjar gå riktigt bra nu. På fredag väntar ett kettlepass och hade tänkt kanske fixa tejp till mina händer innan dess.

Imorgon har vi bara en föreläsning. Antingen blir det sedan träna eller stall, beror på hur mkt jag pluggar ikväll. Klar = stall, inte = gymmet. Men jag är helt mör i pluggcellerna efter idag alltså


Såhär ser min ena hand ut sedan 2 kettlepass förra veckan, senaste i fredags, MED handskar.. Blir inte bättre av att jag inte kan låta bli att pilla. Tips på någon tejp?

Smått irriterad

Eller galet irriterad. Den förbannade ekuppgiften har verkligen gått åt helvete trots att jag i alla fall hade koll. Men verkade det så.. NEJ!

Nu vill jag bara att den här dagen kan ta slut så jag kan gå och träna istället.


Längta till helgen

Längtar till helgen massa. Det håller på att planeras en cocktailkväll och jag tror det kommer bli hur bra som helst. Dessutom så kommer Felicia från stallet och kanske Jenny också. Hur kul som helst. Får väl se vad dem tycker om oss efter den kvällen dock =P

Idag fick jag veta att det blir konfajobb i sommar. Det känns bra, nu kan jag andas ut. Ska bli riktigt roligt att få åka på läger med Jenny igen också. Var liksom 08 senast skulle jag tro.

Resten av sommaren blir det hästar och semester i frankrike, bästa Beaver planerar ju att komma ner och leka med mig då också!


Senaste gänget -10. Hur bra som helst!

Leka ekolog

Idag har vi lekt ekologer. Vart ute i Tinnerö och räknat ekar av olika kvalitet. Ja, det var inte superskoj men tack o lov sken solen och våren gjorde sig påmind. Det var trevligt.

Lite plugg nu då... Funderar också på vad jag ska äta till middag. På torsdag blir det storhandling och fram tills dess får jag överleva på det som finns i kylen/frysen

Glad gubbe

Idag har ridningen vart mindre seriös för vår grupps del. Red i alla fall Itano som nu uppnått en respektabel ålder av 22 år. Red barbacka. Vi skulle hoppa ett litet sockerbitshinder och sedan rida slalom efter. Och detta med att hoppa, det var det roligaste Itano hade gjort (och jag med) på den här sidan nyår. Lite försök till bocksprång vart det, han galopperade i skänkelvikning och var bara så jäkla söt. Duktig var han också. Jag hade lite problem med bromsen, men man har ju väggar av en anledning.
Detta får vi göra om, gubben och jag. Fasiken vad kul det var!


Plugga hemma

Idag så skiner solen och just nu så sitter jag och försöker plugga. Jag hoppas att våren tänker komma nu och att det inte kommer mer snö, mars brukar ju annars bjuda på en del överaskningar.

Veckans planer är att försöka hinna träna iaf 2 dagar (fredag är spikad med kettle, sen blir det antagligen ons och/eller tors också)
Ikväll ska det ridas lektion
Plugga och annat ska fixas
Möte om mitt exjobb
På fredag firar vi veckan med en riktig tjejkväll med coctails!


Dagens tv

Alltså kvalitén på dagens tv-program är ju inte på topp. Hade på svenska top model och alltså vilket skämt. Tjejernas engelska var sämre än en 11-årings och det var verkligen en rip off av den amerikanska versionen. Inget nytänk.

Idag är det dessutom start av det superbra programmet Big Brother. Ja,vad ska man säga. Mediakåta människor som får ännu mer tv tid. Det är lite som Mammor och Minimodeller, det ska liksom inte få tid i tv.

Jaja, tacka vet jag Ponnyakuten =D

Framsteg med hästarna

Dagens isgata efter gårdagens regn gjorde att jag och Johanna knappt trodde att det skulle gå att ta sig upp med hästarna på ett säkert sätt till ridhuset eftersom dem vi pysslar med är oskodda. Men solen låg på medan vi mockade och grejjade och löste upp det värsta. Började med att rida Yawatha barbacka, Johanna red också och det gick hur bra som helst.

Därefter så longerade Johanna Luc, och planen var att hänga lite på henne idag. Luc var hur cool som helst och tyckte att Johanna kunde hoppa upp och ner hur mycket hon ville, speciellt med morötter som belöning. Den lilla hästen är så trygg i sig själv och har gått framåt med stormsteg tack vare Johannas jobb.

Det skulle även bli en stor dag i Campinos liv som idag fick på sig en sadel för absolut första gången. Han skötte sig exemplariskt och höll sig på mattan. När isen försvinner så blir det till att longera med sadel. Tror dock inte att sadeln är problemet utan att återigen stigbyglarna kommer vara det mest obehagliga. Men jag är riktigt stolt över honom. Att gå från att vara skeptisk till att ens bli rörd eller hämtad i hagen till att få sadel på sig, lyfta båda framhovarna är så stort. Det finns nog lite hopp, även för en 11-åring!


Dagens pojkar

Idag kom jag iväg till stallet efter optikern. Tog in Yawatha som spanade lite mot stona men höll sig i skinnet. Red sedan i ridhuset och det gick helt okej. Hoppas trots regnet idag att jag kan rida på banan imorgon. Längtar efter barmarken så det kan bli lite ordentligare jobb snart. Måste dock säga att han har blivit så duktig och har börjat lyssna så bra för vikthjälperna, särskilt börjar det märkas i skolerna. Duktiga lilla häst. En trött Yawatha somnade sedan i boxen och verkar uppskatta en lugn natt inne.

Plockade in en lite surare Campino som var lite upprörd över att jag inte vart där sen i måndags och skulle visa det genom att surt trava ut ur hagen. Dock kom han snabbt på andra tankar och skötte sig sedan. Campino longerades sedan på banan. Trodde inte han skulle hålla fokus, men han var så duktig. Satte på stigbyglar idag igen och först var dem superäckliga, men efter ett tag så gav det sig och han brydde sig inte. Är lite svårt att longera när han är lite rädd för då vill han bara stå inne hos mig i mitten. Imorgon blir det nog att lägga sadel på honom. Spännande!

Jag och Jenny fick även mysrida Zambrano och Pathou upp till hagen i grimma. Det är så fantastiskt med så lugna, harmoniska och säkra hästar.


Då har man börjat bli gammal

Var hos optikern idag innan stallet för att undersöka min syn. Har vart trött i ögonen, har haft svårt att fokusera och haft mer huvudvärk än vanligt. Jag hde fått uppfattningen om att det var på långt håll som det var värst. Rätt kvickt kunde dock optikern konstatera att jag såg hur bra som helst på långt håll och att det bara blev värre av glasögon. kollade för att se på nära håll också, och japp ganska snart konstaterade hon att jag behöver läsglasögon. Åt + eller - hållet, kommer inte ihåg vilket så vart det suddigt direkt, medan åt det andra var det inga problem. Va fint att mina ögon redan vid lite drygt 22 är slitna. Att jag har tyckt det var jobbigt på långt håll beror antagligen på att jag helt enkelt är trött i ögonen då.

Första steget mot föråldring taget... känns... inte superskoj

Varför kan man inte få hemkörning på lösviktsgodis?

När mat är som godast

Det är efter ett riktigt träningspass. Vart ytterligare ett pass kettle idag och jag känner att jag börjar återfå styrkan men kondisen är riktigt långt efter. Bara att köra på och vänta på att den ska infinna sig. Kommer inte köra maxvikt på repetitionerna för att få upp kondisen utan börja med lägre vikt och sedan öka sista 30s-1min för att ta ut mig.
Vart kvar efter passet med Tanja då vi med Kristian kom in på detta med chins. Som jag verkligen inte kan och inte hon heller. Tillslut vart målet att bara lyckas hoppa upp till stången. Vilket nästan gick. När vi däremot kunde stå där det var ca 1 cm högre så gick det. Psykiskt hävdades det från expertisen, mycket möjligt.

Nästa gång ska vi börja med att försöka hoppa upp, inte efter 1h kettle.

Nu är det snart dax för seminarie, ni kan ju ana hur taggad jag är..

Sea Shepherd update

"The empire strikes back", så beskrivs det här årets valjakt i Antarktis så långt av Kapten Paul Watson. Redan under första veckan så förlorade Sea Shepherd sitt scout fartyg Birgitte Bardot och M/S Steve Irwin fick se till att hon kom tillbaka till hamn i Fremantle, Australien ordentligt. Dock ödslade japanerna 3 av sina fartyg på att följa efter Sea Shepherd, 2 stycken till Australien och 1 följer efter Bob Barker som är kvar i Antarktis. Och så har det sett ut sedan dess. 1 av harpunfartygen Yushin Maru finns kvar för att döda valar och att Sea Shepherd förföljs gör att de inte kan komma ifatt "The Cetacean death star" Nisshin Maru, processeringsfartyget. Så antagligen dödas det valar, men inte lika många som tidigare. Nästa år, om det blir ett år till, så hoppas Sea Shepherd att ha 2 scoutfartyg och de två större.
Japanernas sätt detta år har även vart hårdare, en av medlemmarna har sprutats av sin vattenskoter i det nollgradiga vattnet och en annan har fått en mindre skada på en höft från en typ påle som japanerna använde.

I Taiji fortsätter dödandet av mindre valar och delfiner. Den av Sea Sherherds medlemmar som arresterades frikändes i rätten nu i dagarna, men det ska överklagas, vilket domaren inte verkade gilla. Japanerna hävdar att de nu uppnått sin kvot av strimmig delfin och Risso delfin. Dock säger Sea Shepherds siffror inte samma sak. Dessutom hävdar dem att antalet delfiner minskat utanför kusten pga att vattentemperaturen stigit, eller så är det så att jakten över alla år nu börjar visa sig. Polisen fortsätter att ha hög närvaro och kosta samhället i Taiji stora pengar samtidigt som lokalbefolkningen tröttnar på närvaron av Sea Shepherd och poliser. Förhoppningsvis är det dem som tillslut får slakten att sluta, när dem vill ha tillbaka sitt liv.


Blodig strimmig delfin i "The Cove"

The cove guardians just nu!

Alla bilder är från www.seashepherd.org

I´ll keep you posted!

När man får drömma

Det är helt otroligt hur mycket fina hästar det finns, tänkte bjuda på en ny som inte hade vart fel att ha:

Gitano är en 8-årig andalusier valack. På filmen på hemsidan så rids han inte superbra men han har bra egen balans och ett bra steg. Så himla fin är han! Se mer på www.andalusitano.com

Hemmadag med plugg

Idag har vi inget schemalagt i skolan så jag sov ut ordentligt imorse. Har pluggat inför morgondagens seminarie och ska försöka börja läsa lite på nästa veckas kapitel. Sedan har jag lite andra saker att fixa med, dessutom så tänkte jag börja leta info till en annan uppgift i kursen där vi ska presentera ett djur som är hotat och hur statusen är idag och varför den har vart på väg att försvinna.

Jag lyckades se till att jag fick en val och då ville föreläsaren helst ha blåval, helt ok för mig.

Ni har väl inte glömt?

Att Sea Shepards kampanjer i Japan och nere i Antarktis fortfarande är i full gång. Jag har inte skrivit mycket här eftersom jag håller mig uppdaterad själv via facebook och deras hemsida. Dock så kanske det är dax, att jag berättar vad som skrivs. Bara för att kunna förmedla hur det går. Jag struntar i hur många det når ut till, bara någon vet.

Har ju fortfarande drömmen om att mönstra på hos dem när jag är klar i skolan. Inte helt uppskattat av nära och kära dock. Men brinner man för något, då gör man, och jag skulle nog skämmas om jag inte försökte hjälpa till mer efter skolan...


Pilotval

Bebis-pilotval, Man kan fortfarande se strecken på kroppen från att den låg ihopkurad i mamman

Med en färg

Ibland säger man att man kan beskriva människor med en färg. Fast oftast är det väldigt svårt, att sätta ett ord på en människa. Men idag, idag lyckades vi på dagens föreläsare. Färgen blev beige, ja beiga människor är oftast de lättaste att hitta för dem är rätt intetsägande, monotona och trista. Det finns säkert någon sprakande färg i dessa människor också, men idag såg vi inte den. Ni kan nog nu förstå att dagens föreläsning var riktigt jäkla tråkig, och jag har dessutom tagit mig igenom ett kapitel om ekonomisk ekologi. Alltså egentligen intressant, men texten.. blää.

Jaja, kettlen idag gick bara bra. Var något svagare i kroppen, men hoppas på att vara tillbaka helt snart och få fortsätta vara frisk, för nu vill jag bli starkare!


Vilken färg ska ni beskriva mig med här?! Andas lugnt nu, detta var inför en tema fest, klänningen är min mors gamla och inget som jag skulle ha på mig annars

För oftast är jag så här färgglad, svart, men glad! =P (eller blå, vit, grå, typ...)

Mot våren?

Ny dag, nya tag. Nu har halva februari passerat och nu tycker jag att det ska börja gå mot våren. Tack o lov är det varmare, men lite mer sol hade inte skadat, framför allt, INGEN MER SNÖ!


Hipp Hipp Hurra!

Idag är det inte bara den stora draveldagen av kärlek, utan idag är det något mycket viktigare för mig. Nämligen min pappas födelsedag! Här skulle jag nu kunna skriva all världens lovord om min far men jag tror och hoppas att han vet hur bra han är så jag säger bara:

GRATTIS PAPPA, jag vet att du läser =D

Vi ses i början av mars och då väntar presenten.

Älskar dig <3

gym igen

Då har jag äntligen äntligen lyckats med det första träningspasset på två veckor. Jonatan var med också så vi kämpade på bra. Vart en mjukstart dock eftersom hostan fortfarande delvis är kvar. Imorgon blir det kettle, men tänkte köra på lite lättare vikter än vanligt.

Nu ska jag se till att duscha och få i mig mat.

Denna dag, denna ALLA hjärtans dag

Idag är det en av de dagar på året jag har svårast för, av ren princip. Jag kom ihåg när jag var yngre och gick och hoppades på en blomma, ett kort eller vad som, bara i jakt på bekräftelse att jag är också värd att synas på Alla hjärtans dag. Men den här dagen handlar inte om Alla hjärtan. Det handlar om bekräftelse till dem som redan har kärlek i sitt liv.
Enligt mig så kan man visa kärlek på andra sätt än genom materiella ting.Dessutom, varför idag? Idag när blommorna kommer för att dem mer eller mindre MÅSTE. Det är fel.

Och så var det detta med ALLA hjärtan. Alla hjärtan blir inte sedda. Hjärtsjukdomarna är otroligt vanliga och varje år föds det 1000 barn med hjärtfel. Kan vi inte idag, lägga bort behovet av bekräftelse, behovet av materiella ting och istället ta dem pengarna vi skulle lagt på det och donera hit: pg 90 91 92-7, Till hjärt- och lungfonden.

Ge istället idag dem du älskar en extra kram eller puss och SÄG att dem är viktiga för dig.




Roligt pass

Stallet idag har vart bra. Släppte Campino i ridhuset och sedan så red jag barbacka på Zambrano. Vi tränade på en working equitation övning. Riktigt svårt var det. ¨Zambrano var taggad iaf och idag fick jag nog till den bästa galoppen någonsin på honom. Ska sova nu. Har ont i huvudet igen.. =(


En bild på dagens övning. Slalom mellan konerna, sen runt tunnan som är "inhägnad" vi hade koner där med runt. I galopp ska det vara då och cirkeln är rätt liten alltså.. kanske 2m från tunnans kant ut, vet inte vad det ska vara på tävlingar. Alain har sagt att ska vi köra we så ska vi träna på det som de professionella gör inte på fusk med stora ringar att fånga eller större cirkel utan vi får rida bättre typ..

Ny kurs, vanlig vecka

Då var allt i sin ordning igen med en ny kurs med en normal vardag. Kändes rätt trevligt att få ta på sig lite vardagskläder och äta frukost hemma innan skolan idag. hur denna kursen kommer gå, det får vi se. Är alltid spännande med nya människor liksom.
Ikväll ska jag äntligen få rida lektion igen och idag är planen att rida på en färdigutbildad häst så jag kan se att allt sitter som det ska. Och imorgon ska jag äntligen träna igen!

Frivillig motion

Trots att pilska hästen hade galopperat i snön efter ston i lite över 30 min så valde jag ändå att rida idag. Inte för att han behövde motionen utan för att han efter detta äventyr direkt fick ställa sig i en box medan stona kom i ordning och fick vatten och han fick vatten osv. Därför valde jag att rida lite i skritt och trav så hans muskler skulle få röra sig och sedan slappna av på "rätt" sätt. Vädret var helt fantastiskt och jag provade idag Juncos sadel på honom och den satt som en smäck. Fin och duktig häst när han väl kunde fokusera.
Campino fick också röra på sig och idag hjälpte Johanna mig. Vi satte på stigbyglar på longergjorden för att han ska vänja sig vid att det kan hänga och slänga saker där. I skritten var allt lugnt och i traven gick det bra men när han kände av stigbyglarna tvärnitade han och satte in rumpan och tyckte det var rätt äckligt. Och när något är obehagligt då så kommer han in till mig i mitten och söker skydd, så då blir det svårt att longera och man får börja om. Samtidigt är det bra, att han känner tryggheten hos mig. I höger varv kunde han sen trava på utan problem medan i vänster varv var det svårare. Ett par gånger till sen kan jag nog lägga på sadel. Duktiga lilla häst.


dagens pilska häst (inte bild från idag)


Ofrivillig motion

Idag gav Yawatha gården ofrivillig motion genom att ta tillfället i akt och bli "rädd" för en av hundarna och då sticka från mig. Detta skedde under de 20 m vi hade från boxen till ridbanan... Jag hade inte en syl att säga till om och han hade redan en mål, stona. Det gjorde att vi snart hade 8 ystra hästar lösa på gården fulla av vårkänslor. Efter ett par sprongmarcher och logistik så fick vi tag i den lilla hingsten med vårkänslor. Är väl tur att han vart trött rätt fort och inte har någon superkondition än. Men allt gick bra, ingen kom till skada och inga föl går nu att vänta.

Jag ska erkänna att jag lyckades skuldbelägga mig själv först, men med några ord från Felicia så rann det av. Det är inte första gången Yawatha sticker från en person och det tros inte heller vara den sista. Det är fantastiskt skönt att varken Maria, Alain eller Felicia får panik eller hetsar upp sig i sådana situationer. Maria stack nämligen ut huvudet när vi fångat Yawatha och sa: nu är det vår, han har gjort så förr.

Om ni önskar bilder från dagens motionspass så hänvisar jag till http://svenskmicke.blogspot.com/

Saker att ta tag i

Ibland så finns det saker som man bara måste ta tag i. För min del är det något som jag funderat på ett tag men som jag sedan glömmer bort eller skjuter undan i tanken. Men, jag måste gå och göra en synundersökning. Jag har alltid haft väldigt bra syn, men nu, senaste halvåret så har jag mer ont i huvudet och kan komma på mig med att det är jobbigare att fokusera på saker längre bort när jag tex kör bil, eller sitter vid datorn (framför allt) så kommer jag på mig med att kisa för att behålla fokus, inte mycket men tillräckligt för att ge mig huvudvärk från och till. Nu när vi får se hur kursen är upplagd på måndag så ska jag ringa till en optiker och boka en tid. Jag menar, är det inget ja då är det ju bra, är det något så måste jag ju få "hjälp" med det.


Tillbaka på rätt spår

Idag kunde jag äntligen sätta i ett bett på yawatha igen och det var galet vilken skillnad det var. Under 2 veckor har jag inte helt kunnat rida igenom honom och han har inte heller vart helt tillfreds. Han var mjuk och trevlig att rida och efter en galopp så visade han att han var nöjd så då fick vi vara klara. Han hade jobbat så bra och lyssnat så då lyssnade jag tillbaka. Redan i hagen visade han att han vill komma in och göra något, kom och mötte mig vid grinden och gnäggade.
Campino började tjata framåt em att få komma in. Tillslut hade jag fixat så han fick komma in. Longerade honom i ridhuset och tror jag ska han lös lite på ridbanan imorgon för han var lite busig men fick inte busa idag. Han slappnade av efter lite jobb och blir trött mentalt rätt fort

Bra dag helt enkelt!


Äntligen

Äntligen är det helg igen och jag kan åka till stallet. Har inte vart där sen förra helgen och det känns som en evighet. Brukar ju i vanliga fall rida lektion på måndagar och annars hinna ut på torsdag eller fredag. Men nu har det inte gått denna veckan.
Hoppas att Yawathas mungipor är läkta så jag kan rida på bett idag. Och Campino ska longeras.

Igår vart det lite fest. Tog det väldigt lugnt och gick inte ut. Ändå känner jag av det idag. Antagligen för att jag inte tränat på 2 veckor eller ätit riktigt vettigt i och med Kolmården. Kroppen är inte helt på topp.


Dagens möte

Dagens möte i parken var såklart med de fina vargpojkarna. Livliga var dem och vi fick se en rad beteenden till oss etologers stora glädje.



Detta med pengar

Jag funderar varje dag just nu hur jag ska göra i sommar. Har ju en hyra som ska betalas tillsammans med ett gäng andra räkningar. Samtidigt vill jag få bara ledig innan ett års exjobb, semestra, rida och umgås med Rikard. Men pengar måste jag ju få.

Förra året hade jag jobbat hela våren på Kolmården så då var det ingen panik. Men i sommar; konfaläger? Bajs? Kolmården? Tiden börjar rinna ut. Kolmården innebär jobb hela sommaren, men antagligen och troligtvis ett roligt sådant.

Maah, what to do!?

Så sant

Hittade detta genom en vän på den här bloggen: stallbabbel.wordpress.com, Det bästa är att det är helt klockrent

Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!).  Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

  • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag

  • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.

  • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt

  • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
  • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
  • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag

  • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan

  • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra

  • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB

  • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor

  • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka

  • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc

  • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.

  • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)

  • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.

…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)

Om han inte är villig att skriva under det här ”äktenskapsförordet”, så är han troligen inte värd att satsa på, och kan förmodligen heller inte omvändas.

Dessutom kom det senare en kommentar som jag fastnade för : "Never fall in love with a woman who loves horses; she'll always love horses more."

Äkta kärlek


Lucky

Careful

Prosecco

Campino

Yawatha


Såklart

Nu är jag hemkommen efter en eftermiddag på stan med Beaver. Vi snackar på som alltid samtidigt som vi gick i lite affärer. Slutade för min del med ett par skor (igen, har rensat nu och ska lämna iväg), en halsduk och hör och häpna: en kjol! Den andra i mitt liv på kanske 3-4 år. Vi avslutade dagen med middag tillsammans på Texas Longhorn. Riktig lyxdag.

När jag kommer hem så ser jag att den enda dagen jag inte är på Kolmården den här veckan så har såklart tAKiDA vart där och klappat lite på Saba Men va fan, var dem tvungna just idag när jag inte var där liksom! Förbannat!


Fina Saba som jag faktiskt också fått äran att klappa på!

Man blir bra sugen

Kollade igår kväll på SKKs hemsida på hundar. Längtar tills dagen jag kan skaffa hund. Vill ha en vovve som kan följa med i stallet, som jag kan aktivera och mysa med. Vill se att jag kan uppfostra en hund, när inte resten av familjen är där. Familjens hund vart kanske inte som jag önskat, dels var jag tonåring, var i stallet minst 5 dagar i veckan och hade skola. Dessutom har inte hennes uppfostran vart direkt prioriterad i familjen, tyvärr. Som någon form av bekräftelse så vet jag ju att hon lyder mig bästö.

Man får ju i alla fall drömma


Familjens lilla odåga



En glimt av vardagen

Idag var gruppen och planerade morgondagens presentation i skolan. Har inte vart i skolan sen innan jul och pluggat och det var riktigt skönt att faktiskt vara där. Bara kunna köpa en kaffe, se folk och klä sig i annat än mjukisar.

Nu vill jag ha tillbaka min vardag men mornar hemma, skola och träning.

Åker till stan om några timmar och träffar Beaver =)

Hemmakväll

Nu blir det 2 nätter hemma från Kolmården. Dagens presentation gick bra. Imorgon blir det skolarbete ändå och sedan stan för att träffa Beaver =)

Jag har fortfarande lite ont i halsen till och från, går ju mer eller mindre inte att bli frisk uppe på Kolmården bygget i kylan. Och jag vill träna! Bara lite liksom. Men sålänge halsen säger nej så är träning big no no eftersom det kan sätta sig på hjärtan, och det ska man leva med, resten av livet!


Ny kolmården dag

Nu är det dax för föreläsning här, sen ska min grupp ha presentation. Eventuellt kommer både elefant och delfinskötarna och lyssnar på oss då vi har ämnet: handling, hand-rearing and animal training. Förhoppningsvis blir det bra diskussion i slutet. Sen i eftermiddag åker vi hem till torsdag morgon. Ska blir riktigt skönt.


avsaknad

av att rida lektion. Ikväll rider vår grupp lektion på ängstugan och jag och johanna sitter här på kolmården. Jag vill också rida lektion, på en utbildad häst med en hand. Är faktiskt lite orolig att jag kommer tappa det snart annars.. eller iaf lite ha tappad känslan.
Vem spelar ingen roll, Itano, Zambrano eller Junco. Fast Junco och Itano står nog högst på listan. =)


dags att bestämma sig

Jaha då var det sista veckan på Kolmården. Rätt mycket den här veckan i presentationsväg. Så det blir en lång kväll ikväll.

Oavsett, måste ta ett beslut angåend exjobb den här veckan. Måste liksom veta om, när , hur jag kan jobba i sommar. Har ju en hyra att betala över sommaren liksom.

Besvikelsen

Det är egentligen galet hur stor besvikelsen är när man är sugen på att shoppa och har pengar att spendera och så hittar man absolut ingenting. Jag håller tummarna för att det blir bättre på onsdag i stan.

Imorgon återgår vi till Kolmården, sista veckan nu! Kommer jag behöva ha massa kläder för att inte frysa ihjäl. Tur att jag och Johanna ska gotta oss i att leta resor då =) Aja, ska krypa till kojs strax.


kort dag i stallet

Åkte ut till stallet för att hjälpa till på morgonen eftersom så många hästar står inne nu. Hann inte rida eller något utan lekte med Yawatha på ridbanan. Han är så gullig det lilla trollet.

Kolla in http://svenskmicke.blogspot.com/ här om ni vill se fina bilder på hästarna i stallet och lite runt omkring. Älskar dem när Yawatha busar med vovvarna på banan. Micke som har fotat är dessutom riktigt duktig!

Ska åka till Ikano snart. Skönt att göra lite annat



resesällskap

Har kanske raggat upp ett resesällskap till värmen veckan efter påsk...


...nämligen denna pingla! Johanna!

Tänk att vi kan vara så snygga till o med på fest med 80-tals tema =)

Pojkarna 4/2

Jag och Johanna var ute till stallet idag igen. Yawatha och Thoebe fick efter natten i boxen leka av sig på ridbanan medan vi mockade. De visade upp sig och busade för fullt. Blev till att rida Yawatha då ridhuset var upptaget mer eller mindre hela dagen. Red barbacka i solen på banan och det gick mycket bättre än igår. Till nästa helg borde jag kunna ha bett igen på honom. Imorgon tänkte jag träna på marken med honom. Campino longerades idag. Han var så duktig. För att vänja honom inför sadel så satte jag idag på stigläder utan stigbyglar i longergjorden, för han är så känslig för saker som rör honom. Men han tog det bra när han väl insåg att det inte var något farligt. Nästa gång blir det med stigbyglar också. Tänkte nog ta med kameran imorgon för det behövs nya bilder nu.


ytterligare en av bilderna Johanna tog.

Dagens pojkar

Var iväg till stallet idag med Johanna. Vattnet hade frusit så det vart en del att göra. Och flera av hästarna står nu inne på nätterna så det är en hel del att mocka. Red Yawatha på banan. Dock så kan jag fortfarande inte rida med bett då mungiporna fortfarande läker. Gick bättre än senast, men fortfarande inte bra. Iblana kopplar han helt bort mig från övningen och går upp mot staketet och drar när han ska jobba i sådant som han tycker är jobbigt. Får jobba vidare imorgon, kanske tömkör. Är lite jobbigt att det känns som om allt förstörs nu. Campino hade jag lös i ridhuset vilket han uppskattade. Han rullade sig och busade innan vi löslongerade och tränade lite frihetsdressyr.

Thoebe som Johanna tar hand om var lite kall när han kom in idag så vi gjorde i ordning den stora boxen åt honom och Yawatha för natten. Myspys.


ett beslut taget

Nu har jag mailat till Island och sagt att jag inte kommer göra mitt exjobb hos dem. Mailade i onsdags några frågor som jag vill ha svar på för att kunna känna mig säkrare på att åka dit. Idag fick jag ett mail tillbaka, utan svar men med en ny möjlighet. Och det är inte första utan andra gången dem ha föreslagit något nytt istället för att fokusera på den idén vi hade. Det fick det att rinna över. Framför allt fick det min magkänsla att bli sämre, om det är så "förvirrat" och "hoppigt" redan nu, hur blir det då sen? Det känns inte helt seriöst även om det säkert är så. Jag vågar inte chansa. Nu står det mellan 2 andra projekt även om jag har erbjudande om ett 3e.

Pratade med Beaver idag och det var ett bra tag sedan. Vi ska ses på onsdag. Hon ger mig alltid bra råd och vi tänker väldigt lika så det är bra.

Nu ska jag leta vidare på resor veckan efter påsk!

resesug

Kollar runt på resor veckan efter påsk. Jag cravar efter sol, strand och hav. Jag har kollat på allt från vanliga Kanarieöarna till Zanzibar. Jag skulle verkligen nöja mig med en vecka på Kanarieöarna med tapas och vin. Vad som helst bara det är varmt. Mamma sa att hon kunde tänka sig att åka med om ingen annan kan. Och Rikard behöver antagligen skriva tentor då.

Är det någon som har några tips för en veckas semester. Själv hade jag gärna åkt till Thailand men långa flygresor är inte mammas grej så något som ligger inom ett rimligt avstånd.


Påsken 2010 var vi i familjen i Dubai

Back home

Då var jag äntligen tillbaka i Linköping. Nästa vecka är den sista på kolmården och den sista jag tänker vara "sjuk". Men på torsdag så får vi träffa vargarna, det ska bli mysigt även om jag har haft turen att få träffa dem förut flera gånger så är det alltid en otrolig upplevelse.

Har lite funderingar på om jag ska gå en banbyggarkurs for workin equitation i februari nere i jönköping. Tycker det skulle vara lärorikt och kul att kunna dels för att jag kan använda det och för andra och min egen ridning. Är riktigt sugen faktist.


en av de fina pojkarna, tror att det är Ulfur


Här är min drömhäst just nu. Neron. Är till salu men finns i Spanien. Kika in på fler fina hästar till salu via andalusitano.com, där även bilden är ifrån

jag längtar

... hem från kolmården

.. utomlands, det är mer än - 10 nu det är inte okej!

... efter att bli frisk, jag vill träna igen inte ligga i en soffa


Energinivå = 0

Vi har en riktig slapparkväll här uppe. Tredje veckan så gav jag upp chipssuget och åkte med till affären. Ikväll ska det ses på film. Sagan om Ringen verkar det bli. Inte min favorit, så får se om jag kollar på den eller gör något annat. Typ ser på mina serier.

Jaja. Imorgon åker vi hem, finally


längtar hem nu

Blir arg på mig själv

När jag bestämt mig för en sak så känner jag att det är rätt, sover en natt och sen är jag tillbaka till ruta ett! Varför? För jag vill inte fega ur, jag vill vara positiv och jag vill tro att allt löser sig, jag menar det är klart att det gör. För varje gång, varje gång jag ser bilder, filmer och får minnen så är det något i mig som reagerar lite extra, något som nästan kallar.


RSS 2.0