Framsteg med hästarna

Dagens isgata efter gårdagens regn gjorde att jag och Johanna knappt trodde att det skulle gå att ta sig upp med hästarna på ett säkert sätt till ridhuset eftersom dem vi pysslar med är oskodda. Men solen låg på medan vi mockade och grejjade och löste upp det värsta. Började med att rida Yawatha barbacka, Johanna red också och det gick hur bra som helst.

Därefter så longerade Johanna Luc, och planen var att hänga lite på henne idag. Luc var hur cool som helst och tyckte att Johanna kunde hoppa upp och ner hur mycket hon ville, speciellt med morötter som belöning. Den lilla hästen är så trygg i sig själv och har gått framåt med stormsteg tack vare Johannas jobb.

Det skulle även bli en stor dag i Campinos liv som idag fick på sig en sadel för absolut första gången. Han skötte sig exemplariskt och höll sig på mattan. När isen försvinner så blir det till att longera med sadel. Tror dock inte att sadeln är problemet utan att återigen stigbyglarna kommer vara det mest obehagliga. Men jag är riktigt stolt över honom. Att gå från att vara skeptisk till att ens bli rörd eller hämtad i hagen till att få sadel på sig, lyfta båda framhovarna är så stort. Det finns nog lite hopp, även för en 11-åring!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0