singstar

... är i full gång här i lägenheten. Har haft den bästa födelsedagen ¨på länge tack vare mina underbara vänner. =D

Om ca 1h kommer Benjamin igen. Shit vad jag längtar! Har ni också känt er så där riktigt löjligt kär ibland. Trots att ni vart tillsammmans med människan ett bra tag. Nu har jag inte sett honom på ca 1 månad och jag längtar verkligen. Tidigare idag så kändes det lite konstigt. Som om man vant sig att vara ifrån varandra Men NU längtar jag bara.!!! Och tills dess har jag det bästa sällskapet man kan tänka sig! =D

Ha en bra fredag här ska det sjungas vidare


längtar!!!

Nu

... blir det singstar, vin och underbart trevliga vänner!!!

=D=D=D

Premiären avslutad

Nu är premiären på systemet avklarad och sura pengar gick ut från mitt konto. Man lever ju inte med något överflöd direkt som student.

Faktiskt något som jag tänkt på. Alla stora bloggar som bara skriver om shopping, festande och allt annat där pengar spenderas till höger och vänster. Allt för att detta är det man vill läsa om i dagens bloggvärld. Okej det finns undantag som bekräftar regeln, men som alla undantag så är de inte många.

Jag menar nu att jag aldrig skulle kunna köpa kläder eller andra prylar var, varannan dag för att visa upp i bloggen. Mina CSN pengar som jag får genom mitt pluggande går till mat, hyra, el och kurslitteratur (och självklart en del kläder och festande).  Okej nu är det ovanligt billigt att festa i Linköping på studentställena men fortfarande denna jäkla prylnoja som idag finns i bloggvärlden är enligt mig helt STÖRD!

Även om jag hade massa pengar så skulle jag inte vilja använda dem, jag skulle spara, jag skulle vilja känna på det "riktiga" studentlivet där pengar är knappa och man får hushålla. Tror det är förbannat nyttigt att lära sig och att det är något alla skulle behöva, även storbloggare.

Idag finns det många som har bloggen som sitt "yrke" eller vad man ska kalla det. Tycker att det är bra om man lär sig göra annat utanför bloggandet. Sen egentligen hur bra är det att 15 åringar har väldigt mycket pengar för att vara i deras ålder. Tänk den dagen det blir knapert...

Jaja snart kommer Beaver hit då blir det färskpotatis och kött =D MUMS!!!


Är det alltid bra att ha pengar att använda hur man vill, när man vill?

Regnväder

Hej alla i regnet. Nu är jag hemma från skolan. Har gjort klart min insektssamling samt haft dugga på alldelles för många djur. Jag säger då det, blir förvånad varje gång över hur mycket jag (och alla andra i min klass) har hunnit lära sig på en veckas pluggande i form av fiskar, fåglar, läten, däggdjur och insekter.

Som sagt så regnar det så det blir ingen grillning ikväll =(. Istället kommer Beaver hit och vi ska äta tillsammans. Sen så kommer det lite fler folk så blir det mys med singstar :D

Nej nu ska jag iväg med johanna och Emma till stan och premiära på systemet=D

hörs ikväll

Jag har fina vänner

Blev för ca 30min väckt av att det ringde på dörren. Utanför stod 4 av mina fina vänner och sjöng för mig. Räknade med att få sjunga för mig själv här i lägenheten på första födelsedagen på egen hand men icke. =D

Nu är jag ändå uppe och ska försöka göra mig iordning och ta mig till skolan. Jag hoppas trots att det ska regna i em att det blir grillning ikväll. Sen kommer Benjamin =D

stort tack  till er!!! <3

det är inte okej...

... att ha späckhuggare i fångenskap.

Mitt absoluta favoritdjur som mitt hjärta slår lite extra för är späckhuggaren. När jag var ca 9år så var jag nere på Marinerland i Nice i Frankrike, där har dem späckhuggare i fångenskap. Detta väckte såklart mitt intresse samtidigt som jag redan då kände att det var något fel, för späckhuggare ska väl inte ha böjd ryggfena? Intresset ökade i takt med att Rädda Willy filmerna släpptes.

Idag vet jag att späckhuggare inte kan må bra i fångenskap. Hos de stora hanarna så böjder sig ofta ryggfenan. Dessutom så är dessa djur flockdjur där de verkligen håller ihop i familjerna och aldrig överger varandra, exempelvis om en strandar så stannar de andra flockmedlemmarna vid stranden. I fångenskap så kan aldrig dessa flocker byggas upp på max 4 individer. Och faktiskt det finns väl ingen inhägnad som är tillräckligt stor för ett djur som blir upp till 9m!!! Jag satt och såg på några youtube klipp där späckhuggare har attackerat tränare. jag blir så ledsen när jag ser det. Klart dem inte är stimulerade. Det är rovdjur där de måste jaga för att överleva. Och rör sig långa sträckor varje dag. Självklart kan det hända olyckor! Dessutom så fångas många späckhuggare i det vilda och placeras i fångenskap, något som innebär ett trauma för djuret.

Späckhuggaren hotas idag också av förgiftning bla PCB som finns i fisken som vissa populationer lever av. Även de som jagar säl drabbas av detta, alltså en majoritet av späckhuggarpopulationen.

Min dröm är att få jobba med dessa fantastiska, vackra djur där familjebanden är väldigt starka. Att få jobba med dem i sin rätta omgivning. Kanada är ett föredömme för hur man ska hantera och bevara sina späckhuggare, ja alla sina djur. Där har de reglerat turismen kring valarna mycket, med hur många båtar man får vara runt djuren mm. Där vill jag bo och jobba!

Men närmast just nu blir väl att få dit min späckhuggartatuering.


färdig med de små liven

Jag är klar med min insektsamling!!! 30 små kryp senare så har jag äntligen fångat, spritet, nålat och artbestämt klart. Tack o lov!!!

Nu sitter jag och pluggar på annat med vingar, läten, fjäll med mera.

Men dagens föreläsning om de sista däggdjuren  var riktigt bra och jag kände bara yes, det här är jag verkligen intresserad av. Imorgon blir det äntligen en liten sovmorgon innan jag ska plugga lite fiskar, fåglar, insekter osv...

Snart är det fredag då får jag träffa Benjamin! =D <3


en sån här vill jag ha hemma!!! en småvessla. supersöt!!

Plaskat i vattnet

Imorse öste det ner vilket inte var någon höjdare med tanke på att vi skulle på exkursion på em. Tack o lov så klarnade det upp och det blir superfint väder. Vi hittade allt möjligt spännande i vattenbrynet. Har nu allt jag behöver till min insektssamling. Ska färdigställa den imorgon.

Här även pluggat och ätit en supergod middag. Vegetarisk lasange.

Nu sitter jag och kollar på film. Cinderella story. har sett den förr och det är en typisk tjejfilm med happy ending som man vill kräkas på för det mesta men just nu klarar min hjärna inte mer och så är Chad Micheal Murray helt galet snygg!


sommaren -09

min sommar 2009

- Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort för?
   har nycklat blommor som en nörd och satt insekter på nål (alltså läst sommarkurs)
- Dog någon som stod dig nära?
    Nej, men en bekant. Vila i frid Stuart
- Vilka länder besökte du?
   Frankrike
- Är det något du saknar sommaren 2009 som du vill ha sommaren 2010?
   lite mer pengar och en rolig resa med kompisar
- Vilket datum från sommaren 2009 kommer du alltid att minnas?
   jag fyller 20 på fredag hoppas jag!  och Matcho föddes den 28 maj
- Största misstaget?
   valde att göra insektssamlingen
- Har du varit sjuk eller skadat dig?
  mycket bra utom lite skrapsår
- Bästa köpet?
akvariet hoppas jag. (är än så länge tomt på fiskar)
  - Vad spenderade du mest pengar på?
sommarkursen
- Gjorde någonting dig riktigt glad?
 träffa Careful och Matcho och träffa alla på midsommar
- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2009?
   blir väl Michael Jacksons låtar
- Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
   oj nej kan jag inte påstå. latare möjligtvis
- Vad önskar du att du gjort mer?
   träffat Benjamin mer, träffat vänner mer, tränat
- Vad önskar du att du gjort mindre?
   legat still
- Hur spenderade du midsommarafton?
  utanför åkersberga hos Maja med gamla klasskompisar
- Blev du kär i sommar?
Ja i Carefuls föl kanske
  - Hur många förhållanden?
  1.. Benjamin <3
- Bästa boken du läste i sommar?
  trilogin Priestess of White
- Något du önskade och fick?
  sola och bada
- Något du önskade dig men inte fick?
  mer lediga veckor
- Vad gjorde du på första dagen på sommarlovet?
   vaknade upp i min säng i stockholm
- Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
   Benjamin hade vart med i Frankrike och mer tid för vänner
- Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2009?
  som en utslagen fisk
- Vad fick dig att må bra?
Se att Careful och fölet(Matcho) mår bra. Beaver i Frankrike och ansiktbehandlingen
 - Vem saknade du?
Benjamin, vänner här i linkan
- Sommarens sötaste?
  Matcho
- Sommarens godaste?
  jordgubbar
- Sommarens största kärlek?
 B<3
- Sommarens besvikelse 
  vädret på omberg
- Sommarens bästa?
 luftmadrassen i poolen i frankrike
- Sommarens snällaste? 
  mamma och pappa ( fick följa med helt gratis till frankrike!)

Winnerbäck

Idag har vi haft insektsexkursion vid Tinnerö. Mycket bra för min insektssamling som nu börjar bli fulltalig. Hoppas på att kunna lämna in den på fredag så jag slipper tänka på den mer sen.

Men nu ska jag berätta att Lars Winnerbäck spelar här i Linköping den 10dec. Vill verkligen se. Nu saknar också någon som vill gå med. Han släpper ju nytt album i september. =)

Inatt hoppas jag att jag ska få sova lite mer då det bara vart ca 3h inatt. Låg och vred och vände på mig hur mycket som helst. Har lite svårt att somna helt ensam i lägenheten. Men tror det blir bättre idag.

bara att vänja sig igen då

Nu sitter jag här i lägenheten. Helt själv. Har en del jag borde göra:
-betala räkningar
-lägga in bilder
-packa upp min väska
-laga middag

Men jag har ingen lust. Jag är verkligen en sällskapssjuk människa och jag hatar att vara ensam. Speciellt nu när jag vart omgiven av familjen konstant i typ 5v. Jag saknar Benjamin.

Blir lite irriterad och på småsaker som att jag måste tvätta den här veckan :( verkligen bajs. Sen att jag måste dammsuga fast jag dammsög innan jag åkte hem. Typ bara för att Benjamins pappa och hans fru lånade vår lägenhet i helgen och deras hund har vart överallt, framför allt i soffan där jag inte vill ha hund! Kan man liksom inte dammsuga av efter sig då. Vi har tom en dammsugare som står framme eftersom Obi fäller så kollosalt mkt. Dessutom måste jag damma... ÅÅÅh!! Suck! Samtidigt sitter mina föräldrar typ 15min härifrån hemma hos min kusin och hans fästmö och äter grillat och jordgubbar. Suck!

Nu ska jag börja nånstanns med detta....

Back "home"

Idag bär det av hemåt till Linkan. Saknar det så jävla mycket nu om jag ska vara ärlig. Saknar folket och livet, som trots skolan och festeriet är så himla bäst! Dock känns det trist att komma hem till en tom lägenhet. Men om 2v blir det ändring då Benjamin kommer hem han med :D Längtar.

Om en vecka bär det av till västkusten och jag hoppas verkligen att vi får toppenfint väder. Det suger med regn där.

Igår hälsade jag på världens finaste häst och världens sötaste föl. Ska försöka lägga upp bilder ikväll.

Men nu när man vart lat och bott med sina föräldrar typ 5v.. Vad ska man äta till middag ikväll? Lunch imorgon? osv...

Sen på fredag fyller jag 20!! om vädret tillåter får det nog bli en liten grillfest i Ryd. Så ni vet alla :P

En dag i storstan

Efter att sovit i min fantastiskt sköna säng så åkte jag in till stan för att möte upp Cajjo för lite lunch. Satte oss inne i gamla stan på stor torget. Supermysigt, fast galet mycket folk med alla turister. Sedan strosade vi runt lite. Försökte förbreda henne lite på ett liv I Linkan och i matnat eftersom hon blir nolla till hösten =D Men jag fick hålla mig för att inte säga för mycket.

Det är verkligen kul och mysigt att kunna strosa runt i sthlm, men jag saknar inte stan annars. är väldigt nöjd med Linkan och allt folk där.

Imorgon blir det en tur upp till Careful innan jag åker hem på söndag.

Om en vecka fyller jag 20!!!

Hemma från Frankrike.

Idag har jag kommit hem efter 17 dagar i frankrike med familjen. Här har det ju typ vart skitväder och vi har haft sol. =D Så nu är jag hyfsat brun vilket är riktigt trevligt. På söndag bär det av "hem" till linkan, ska träffa Cajjo imorrn och sen har jag som mål att hälsa på hästen också.
Under dessa 17 dar har även Beaver och Erik vart nere vilket vart mycket trevligt.

Men vissa nackdelar finns med att vara iväg: typ att mailen är översvämmad och när man bott hemifrån ett år så blir det påfrestande att bo med föräldrarna igen i ca 3v totalt dygnet runt.

Sen så ska jag även gratta Anna som födde en dotter; Nellie den 14 juli =D

kanske åker i rätt tid

Idag har det återigen vart supervarmt ute. Men nu ska det ju börja bli kallare igen, kanske till och med regn på lördag. Skulle vara trist om det regnar när han är här.
Men om vädret ändå ska bli sämre så kanske det bli lagom att åka till Frankrike på måndag i 17dar...

=D

sola och bada!!!!

Längtar

Jag längtar efter helgen. Då jag får vara med Benjamin. Saknar honom. Sen på måndag åker jag med familjen till Frankrike och är där 17 dar. Ska bli riktigt skönt med "riktig"  semester.
Har lagat mat till mamma och pappa idag, vuxen poäng till mig!!! =D

Sen ska jag säga att jag blir förbannad på människor som ljuger och bara går bakom ryggen på en. Många gånger i Linköping saknar jag mina "riktiga" vänner hemifrån. Blir föbannad på folk man ska tillbringa jävligt mycket tid med i framtiden som låser en ute och snackar jävligt mycket skit!

RSS 2.0