sömnig

Att jag inte somnat under dagen är lite av ett under. Hade ju dock en mycket mycket trevlig eftermiddag i sällskap med Beaver. Men innan dess åkte vi till jägarvallens djurklinik och vaccinerade snacks. Det gick bra, dock blir det skärpning med tänderna på det lilla djuret då hon hade en del tandsten. Eftersom jag vet hur det kan sluta då Stina har problem med det så önskar jag inte att samma händer med Snacks. Så började göra rent tänderna lite på henne idag. Det gick helt ok.

Juste, Beaver. Vi shoppade och snackade. Hittade ett par jeans och två toppar. Mycket bra! Var typ 6mån sen jag köpte jeans sist, eller ännu längre.

Men nu ska jag sova!


Stina i somras i Frankrike!

träningsvärk

Träningsvärken som förväntades dyka upp är nu här. De flesta av mina kroppsdelar känner av detta.
Dagens program:
Kika på korna, Check!
TGTU, pågående
Vaccinera snacks
fika med beaver

Vi är två från klassen på TGTU idag, för Pelle har mailat och sagt att vi inte kan gå för vi har våra projektveckor. Grejen är att vi måste ta igen det sen på annat sätt. Så vi som faktiskt kunde gå valde att göra det. Nästa vecka kommer jag missa denna skit kurs.

Men resten av dagen blir nog bra. Ska bli riktigt kul att träffa min bävervän igen.

Kettlebells och de 3 fina djuren

Nu blir det ett sammanfattnings inlägg om eftermiddagen för snart ska jag krypa till kojs inför ytterligare en tidig morgon på Vreta. Sista tidiga! Yeeay! Aja:

Kettlebells passet var utan tvekan det jobbigaste passet jag genomfört i hela mitt liv. Jag har aldrig tränat till spykänsla förut, men idag kom det. Och trots allt blod?, svett! och tårar? så lovar jag att det blir fler pass. För det här var, det låter stört, fantastiskt. Det tränar det jag behöver träna mest: Bålstabilitet, samtidigt som hela kroppen får sig en omgång. Riktigt kul var det och jag hoppas att jag snart kan boka in ett nytt pass. Kristian är grym att träna för och att han är noga med tekniken känns skönt. Sen var det härlig stämning där folk antingen fokuserade på sig själva, eller peppade varandra.

De tre som hingastarna då? Jo, Yawatha passade idag på att visa att han verkligen är hingst genom att vilja ta en omgång med Zambrano som stod i boxen bredvid. Fick efter mycket om och men tillbaka hans uppmärksamhet på mig utan någon skada på mig eller han. Sen i paddocken var han lugn som en filbunke och lyssnade rätt bra. Har inte velat trycka fram han för mycket än utan bara se att alla knappar fungerar. Men på söndag är planen att han ska få jobba lite mer och jag räknar med lite krumbukter som svar, för det har det blivit hittills. De andra har även gjort riktigt bra ifrån sig. Rebecka och Tobbe (som vart bättre än Tedde) har gjort stora framsteg och Johanna fick hjälp av Alain med Ulysse som blev riktigt bra. Tro nu inte att jag glömt Zambrano, han fick ett äpple han med!

På söndag ska kameran med!

Lillskrutten har ett hjärta på rumpan =)

morgonmjölk

Klockan ringde så vacker (eller?) 06 imorse. Släpade mig upp och kom iväg till Vreta för att observera morgonmjölkningen. Idag hade häxan surtant ersatts av en glad skötare och två trevliga killar. Har sovit/vilat 1h nu och fått i mig mat. Egentligen skulle jag inte träna idag men bokade in mig på Kettlebells bas. Har aldrig gått på det och vill verkligen prova. Problemet har vart att bas passen som man ska börja med alltid ligger 12-13 typ så då hinner man inte. Men idag så! Sen ska jag och Camilla skriva lite, fixa protokoll till nästa vecka i första hand i alla fall.
Sedan blir det att skynda hem för att åka ut till stallet med Rebecka och Johanna =)


Länk och bra känsla!

Hej. Nu ska jag länka till ett inlägg i en blogg som jag länkat tidigare. Philip Lailani jobbar som personlig tränare och det är hans blogg jag började följa. Nu har han gästbloggare flera dagar i veckan och på måndagar skriver Mange och djurrätt. Den här veckan tog han upp mitt hjärteämne, havets djur och Sea Shepards insatser. Läs HÄR vad han skriver. Var tvungen att skicka en uppmuntrande kommentar om att det jag brinner för äntligen tas upp på en stor blogg och fick svaret:

Oj!Tack så hemskt mkt Sara. Det där var ingen dålig komplimang inte, speciellt när det kommer från någon som verkligen vet vad hon talar om! Verkligen tack från hjärtat.
Håller med dig, Philip ska ha ett enormt tack för att han låter mig få skriva om djurrätt så det kan nå ut på det här sättet. Vet att det inte alla gånger är enbart positiva röster för att jag skriver här men Philip ska ha en stor eloge för att han låter information om djurens helvete komma fram. Visar väldigt väl vilken stor djurvän han är själv.
Fortsätt blogga Sara, fortsätt länka runt för det ger mer effekt än man kan tro. Jag började mitt engagemang för djuren för att jag följde en länk om djurtest av ren nyfikenhet och du ser vad det blev av det..

Stor kram tbx och tack för att du gjorde min dag!



Så ALLA, läs, ta del av och värna om djuren i haven

Pilotvalar slaktas varje år på färöarna, Sea Shepard kämpar varje år för att de ska få leva. Just denna ystra krabat lever säkert i Gibraltar sund (om man bortser från den tunga båttrafiken)


Back in the gym

Har nu genomfört mitt första gympass igen på lite mer än 2v. Den dumma förkylningen som jag drog på mig satte stopp för all träning (utom ridningen). Idag vart det ett rygg och triceps pass med 2 magövningar också. Det kändes faktiskt rätt bra och jag har inte tappat så mycket i styrkan. Nu hoppas jag på att jag kan köra på för fullt för min motivation är på topp.

Ska om en stund åka med Camilla till Vreta och göra dagens studie på korna. Wish us luck!

massa kor och den finaste pojken

Idag har det stått mjölkkor på schemat. Vi har behövt modifiera och fixa våra protokoll och observationer flera gånger vilket resulterade i att vi inte fick in någon data idag, tyvärr, det sög faktiskt. Men imorgon ska det samlas in data. Med tanke på att klockan ringde 05.45 imorse känns det riktigt skönt att jag har 14.00 mjölkningen imorgon. Så innan dess ska det imorgon bli ett pass på gymmet. Äntligen!!!
Kvällen ridpass gick av stapeln på den vanliga finaste pojken Zambrano. Får se om de andra snart kan börja kriga om hans favoritplats. Oavsett hur mys det är att rida honom så sitter det lite fast nu och det går inte riktigt framåt i utvecklingen. Har väl nått en sådan där beryktad platå nu. Så får bli till att rida andra hästar nu och hitta nya knappar men ändå mysa med den sötaste.

Nu ska jag se senaste Ensam mamma söker avsnittet (nörd, jag vet) och sen sova!


ridning med garocha i mars

3 små pojkar

Här kommer uppdateringen från gårdagen på ängstugan. Jag, Johanna och Rebecka åkte ut för att se vilka hästar vi skulle kunna hjälpa till med. Maria bestämde ganska snabbt att vi tillsammans skulle ta oss an 3 6-åriga hingstar som nu efter sommarbetet ska börja ridas in ordentligt. De är alla haterade och suttna på men vi ska nu försöka få dem med deras hjälp till nivå att kunna gå lektion. Igår borstade och hanterade vi dem i boxen och longerade på ridbanan. Det gick rätt bra. Yawatha (nu Bob) som jag hade gjorde några rejäla krumsprång. han är en liten herre med mycket eget självförtroende och som gärna bufflar lite. Men jag tycker att han är ett charmtroll. De andra två Ulysse och Thoebe (Tedde, nu mer) är mycket känsligare och vi ska hjälpas åt med alla tre för att lära oss läsa och hantera olika hästar. Smeknamn har som ni ser två fått utom Ulysse, Bob för att Yawathas man bestod av stora dreads som nu är utredda (efter Bob Marley om ni inte fatta) och ja tedde helt enkelt.


bilden gör ingen riktig rättvisa för bobban men här är han

mot ängstugan

Nu ska jag mot stallet med Johanna och Rebecka. Får se vad det blir för hästar vi akn tänkas hjälpa till med. Hörs när jag kommer hem igen!

uppe med tuppen

Idag ringde klockan 06.45 för att jag skulle åka och jobba. Kändes inte superlockande där och då men när jag väl kom ut såg jag att det var en fantastisk höstmorgon och det kändes inte alls särskilt jobbigt längre. Inledde dagen med en promenix med inackorderingsvovven, en lite cairnterrier tös. På katthemmet har vi fullt som vanligt med små liv som söker nya hem. Klara för omplacering har vi 4 katterflickor som ännu inte tingats och sen är karantänen full också.

Tänkte att jag kan böra göra lite reklam för de katter vi har för omplacering. mest kris just nu är Lisa och Unna. De var bokade men det togs tillbaka. Lisa är ca 2 år och kom in i maj har jag för mig till katthemmet med sina 4 ungar. 3 av ungarna hittade snabbt hem, men Unna är en blyg tjej som behöver mycket kärlek för att ty sig. Även mamma Lisa är lite blyg men går att gosa med nu och är snäll att hantera. Dem vill gärna flytta tillsammans. De här två tjejerna skulle behöva ett lugnt och kärleksfullt hem där man låter dem ta tiden de behöver för att krypa ur sina skal. Jag tror de då kommer bli fanstastiska katter att ha hemma



helg!

Äntligen helg! Ikväll är det kräftkalas. Allt är klart utom jag. Ska in i duschen snart och sen fixa lite. Taggar väl snart igång =)

Fortsatt omotiverat

Den här veckan är verkligen tung. Jag är så galet omotiverad till att plugga och allt som måste göras känns som tunga stenar på mina axlar. Imorgon är det fredag och sen börjar helgen. Behöver väl plugga över den med men den ska inledas med en sen kräftskiva för säsongen imorgon med de finaste vännerna. Minst 14 glada själar blir vi här som ska kalasa! På söndag blir det först jobb på Slaka, ska spana lite efter någon katt då, om de dykt upp något nytt i karantän och sen på em blir det ängstugan! =D

Efter helgen hemma med hästarna och fina vänner så gick verkligen luften ur mig, eller kan det kanske vara lite höstdepp i samband med att det verkligen börjar mörkna nu och att ingen träning har blivit av på två veckor. Nej jag är inget fan av hösten, hur fina alla löv är. Nu längtar jag bara till advent (vilket är sjuuuuukt långt bort) med alla ljus och snön som i alla fall gör livet lite ljusare!


Mycket snö var det på nyår förra året!

Mer ridning

Vi har börjat föra lite diskussion med ängstugan där jag rider om att vi kanske kan börja vara medryttare på några hästar under helgen. I måndags pratade vi om detta med Maria som jobbar och Åsa som rider i min grupp ska börja hjälpa henne med hennes ena islandshäst, dessutom så var vi andra även varmt välkomna att börja rida och hjälpa till med fler hästar. Så på söndag ska vi dit och kolla över vad de är som hästar som det behövs hjälp med, lät som det var en del unghästar osv. Till en början så kommer vi inte betala eller något utan hjälpa till i stallet och mocka med mera. Så nu hoppas vi att detta blir toppen och det blir mer hästar för min del.

För att fortsätta på hästspåret så red jag i måndags. Vi i gruppen gjorde ett byte från de hästar vi brukar rida så jag red Itano och det gick helt ok men jag saknade Zambrano massa.


eliten + värmdö

Pallade inte plugga mer och jag ligger fett efter denna veckan men här kommer lite av helgens bilder istället.


Eva tävlade fina Fink

Å det gick bra

Natasha har skaffat sig en supersnygg katt och de gjorde toppenbra ifrån sig med 2 felfria rundor på sin första tävling tillsammans!

Fina ridskolehästar med duktiga ryttare!

Tillbaka till ordningen

I och med en rätt utröttande förkylning och skola så har bloggen fått ligga nere. Mycket har hänt, en visit i sthlm med fina vänner och hästar i helgen, kommer bilder. Ridning igår med ännu mer glädjande för min hästabstinens. Men den här veckan i skolan kommer vara mördande. Jag blir rent utsagt galen av att inte få träna och längtar tillbaka till gymmet och salarna men en envis rethosta som tar de mesta krafterna sätter stopp för det. Halsont är över i alla fall så målet är att återgå till träningsordningen nästa vecka igen. Den där första månaden eller 3 veckorna är ju helt borta nu och det blir som att börja om på nytt.
Nu ska näsan tillbaka ner i etologiboken!

tungt och ont

så mår mitt huvud för tillfället. Konstant tryck i det och jag har redan sovit 1,5h efter skolan. Nej denna förkylningen tar på krafterna och jag måste ändå göra en presentation och kolla vår projekt plan. Det är sånna här dagar man vill bo hemma hos sina föräldrar. Jag vill få vara ynklig, be om mat och te och inte behöva ta hand om mig själv!

Dessutom spöregnade det efter skolan så jag var kall och dyngsur när jag kom hem och cyklade superfort. Typiskt dåligt.
Föreläsningen med Mats som jag släpade mig till var i alla fall bra så det kändes skönt! Också kul var att igår presenterade han testerna de har gjort i djurparker på att flytta runt vargvalpar för att man så småningom ska kunna flytta ut djurparksvalpar för att stärka den svenska stammen. De kom fram till att detta går utmärkt, valparna överlever och accepteras av honan om det inte är i alla fall mer än 8 dagar yngre än valparna i kullen de ska flyttas till. Så imorse har tydligen media sagt att det inte alls går att flytta ut vargvalpar födda på zoo, då ett försök misslyckats med att flytta ut 5-6 månader gamla valpar i revir. Reaktionen i vår klass: Vi skrattade, för detta var det självklart, de kommer aldrig bli accepterade i en flock (något som krävs för att de ska överleva), idioter!
Mats var klart irriterad över att journalister är så outbildade i biologi och sa att hade reportrar inom ekonomi var lika hade de fått sparken direkt. Under föreläsningen ringde hans telefon en del och sa skämtsamt: ja nu är det väl media som ringer, och klicka bort. Han kommer antagligen prata med dem sen.


Ingen katt än

Det blir ingen söt vit kisse hos oss. Rikard som också skulle vara med på noterna då hon skulle bli sällskap till hans katt och antagligen vara han som köpte henne så han ju någon annan som han tinga den lilla pärlan. Nu söker vi vidare efter en ny kompis till snacks. Jag ska hålla ögonen öppna på vad som kommer in på karantänen när jag jobbar samtidigt som vi kikar lite på fiahemmet i norrköping och även lite på katthemmet i sthlm.
Vad söker vi då? Vi söker en ung katt, max 2 år. Kastrerad/steriliserad. Gärna lugn och van vid andra katter om den är äldre. Blir det en kattunge så kommer det inte bli den vildaste i kullen utan kanske mer åt det skygga hållet om vi pratar hittekatter då snacks är så framåt och kan visa att människor inte är farliga, samtidigt som vi inte behöver två marodörer. Sen om jag får vara larvig så gärna en vit, svart-vit, eller röd katt. Jaja vi får se när det sker, men tiden börjar rinna ut. Snacks är lite drygt 2 och det kommer inte bli lättare att introducera en ny ju äldre hon blir.

Storm

Det blåser galet här alltså. Ändå är det inget mot hur det är i andra delar i landet. Är glad över att jag inte behövt ta mig till skolan idag och min kropp är ännu gladare. Känner mig något bättre idag, ingen feber, lite mindre ont i halsen. Typiskt är bara att jag kommer gå å hosta i veckor nu, för det gör jag alltid i samband med en förkylning. Som alla kanske inser så har den här dagen vart riktigt händelselös. Läst sidorna i etologiboken, artikeln och sett pretty little liars. Tycker jag räcker fint!
Imorgon så är det dags för möte med LinTek om det dumma skitkursen. Wish me luck!


Vargpussar och barbacka mys

Trots feberkänningar tog jag mig till skolan imorse. Efter en lite lektion i excel så åkte vi till kolmården för att planera våra projekt. Vi fick hälsa på pojkarna (vargar) som var glada att få uppmärksamhet och visade det med pussar. Kommer fota under projektveckan sen då vi ska spendera varje dag inne i deras hägn. Sov i 1,5h när jag väl kom hem och mådde riktigt risigt. Feber hade jag också när det var dags att åka till stallet. En alvedon och en söt mule senare så mådde jag bättre. Barbacka på finaste Zambrano vart det och han kändes riktigt riktigt fin sista halvan av passet, bara jag och inte riktigt sköter mig jämt.

Imorgon är vi schemafria och jag ska sova ut och sedan blir det plugg för hela slanten eftersom jag verkligen inte orkat idag och mitt huvud har sagt emot.


Ying och Yang?

Efter två kvällars festande var jag idag riktigt sliten. Men jag och Cajjo kom iväg på öppet hus på djurhemmet. Har hittat en liten tjej katt på drygt ett år som skulle kunna passa som ny vän till snacks och som totalt letade sig in i mitt och Cajjos hjärta. Hon har bott med andra katter hela livet och är lugn och snäll vilket skulle behövas för Snacks som inte träffat andra katter på länge och är helt hyperaktiv. Sen har den här flickan en svans to die for!


Ying aka Snacks


Yang? aka Minnie!

redan trött

Kan börja med att informera er som tänkte på mig igår kväll att vi fick rida inne (i dammet) och vi blev inte blöta. Det gick rätt bra fram till slutet. Man kan sammanfatta det som att ingen av oss fått koll på galoppombyten än men övning ger färdighet. Annars var Zambrano riktigt fin igår och det är så kul att känna att jag fortfarande lär mig massa.

Nu sitter jag efter en dags skola och pluggar. Jag är redan trött efter inte ens 2 skolveckor och förkylningen smyger sig på. Tränade danspass idag som var grymt rolig men halsen tog smällen och imorgon blir det vila.

På söndag ska Carro med till Slaka för då är det öppethus. Ni linköpings bor kom gärna dit 11-14 är det som gäller och ge gärna en av våra fina kissar ett nytt hem. Själva ska jag och Carro försöka låta blir att få med oss dessa söta flickor hem, Lisa och Unna:


bild

Blöt kväll?

Det regnar, igen. Den här stan är fasiken helt otrolig. Ikväll är det ridning som gäller. Pga sjukdom blir vi bara 3st och om det öser ner så hoppas jag att vi kan vara i det lilla ridhuset. Annars kan man ju se till statistiken för faktiskt det har inte regnat en enda gång när vi ska rida, bara snöat lite. =) Så håll tummarna att trenden håller i sig och att vi får uppehåll!

2 dagar på slaka

Jag gick med mitt första pass på slaka igår. Riktigt trevligt var det och för första gången var jag uppe i karantänen. Det ser nämligen inte ut som vi har så mycket katter inne nere på besöksplan men uppe på karantän har vi flera små liv. Det är helt fullt och mestadels är det kattungar som om några veckor kommer vilja hitta nya hem. Vi får se om en får bli kompis till Snacks. En försiktig kille blir det i så fall. Hon skulle må bra av en lekkamrat. Idag så var jag ledig på em och åkte och tränande och sen åkte jag ut för att gå med. Dock vart vi bara två så jag jobbade på som ordinarie och det gick superbra. Promenerade först ut med inackorderingsvovven Alva en lite mellanpudel som var supertrevlig. Sedan så var det samma rutiner som igår.



Förstår ni hur jag ska klara att inte ta med en hem?!?!


Date!

Igår, var jag och Rikard date. En av få "riktiga" som existerat under vårt 14mån förhållande På riktigt var det så att Rikard lyckades bli ledig och då bestämde vi oss för att gå och äta på hg. Vi satt och prata och åt i 3h, sen stannade vi på hg och spelade lite på Black Jacken där jag gick 130kr plus! Som den gentleman han kan vara när han känner för det så bjöd han på hela kalset =)
Det var en supermysig kväll och säkert 6mån sen vi var ute och åt tillsammans då vi haft för mycket att göra.


Sova ut

Låg upp till 03 igår och kollade på avsnitt av Pretty Little Liars. Rikard kom hem 1,5h senare och vi klev upp vid 12. Riktigt skönt att sova ut och slappa. Ska om två timmar iväg till slaka djurhem och gå med mitt första pass. Kommer gå med 2-3 pass innan jag börjar jobba som ordinarie. Skulle egentligen ut och promenerat på morgonen men så vart det ju inte. Imorgon blir det gympass igen vilket resulterar i inget konditionspass denna veckan (om man inte räknar ridningen) utan tre styrkepass.
Tycker det är så drygt att alla roliga konditionspass alltid ligger på kvällarna. Så man måste hem efter skolan och sen tillbaka till campushallen. Förut har jag aldrigt tyckt att det var ett problem men nu har jag blivit bekväm med att alltid gå till gymmet direkt efter skolan. Aja nej ett bodyjam pass eller afro någon dag ska man väl kunna orka ta sig iväg till.

Myskväll med kombo

Efter att tavlorna kommit upp så vart det paj till middag. Rikard har nu gått till hg för att jobba. Jag och Cajjo har myskväll med lite chips och dipp. =) Ska sen hem och lägga mig i Rikards lägenhet och kela med kisse. Imorgon blir det till att klappa på fler katter och kanske några vovvar för då ska jag gå med första passet på Slaka djurhem!

Tavlor

Rikard kom hem och började fixa med min poster som skulle in i en ram, Cajjo hade redan fixat sina. Så då startade värsta projektet somborde påbörjats för 1år sedan. In med allt i ramar och upp på väggen. Och ojojoj vad fint det blev i vårt annars så kala vardagsrum. I våras efterca 1år i lägenheten fick jagoch Cajjo tummen ur och beställde posterssom vi skulle rama in och sätta upp i vardagsrummet och nu är de alltså äntligen uppe. Kan ni gissa motiv?


Vad är det för fel på folk och annat ibland?!

Är riktigt irriterad på flera saker.
För det första har vi en obligatorisk SKITKURS i skolan som innehåller moment som redan överlappar med saker vi täcker i biologikurserna. Men universitetet har sagt att alla masterstudenter ska läsa den, man kanske ska kolla upp först vilka som behöver det? Dessutom så gör denna 3hp kurs att vi måste läsa mer än 100% och det är helt oacceptabelt för alla andra biologikurser är också obligatoriska. Det finns ingen som skriver på ett jobb för mer än heltid och som inte får ersättning för övertid och detta är mitt jobb och jag har varken tid eller lust att jobba mer och inte får jag pengar heller! dessutom kommer vi behöva lägga den här kursen utanför våra 120hp i examen eftersom vi då läst 3hp för mycket. Så nu har jag startat ett litet krig mot universitetet; det bästa: våra lärare är med oss!

För det andra hatar jag människor som inte gör det de ska och inte ställer upp. Pga sådana människor måste nu Rikard rycka in som entrévärd 4 nätter i rad! Han har äntligen tagit tag i skolan han har blivit klar med SOF och vi skulle få tillbaka vårt förhållande men nej pga vissa lata, egoistiska f?&%¤ så blir det bara skit.

Och för det sista så har det vart bra väder hela dagen, sen börjar det droppa när jag cyklat 100m från campushallen. Jaja lite regn är ok, men inte ska det räcka där utan himlen öppnar sig! Och sen slutar det lagom tills vi är hemma. Förbannade väder!


såhär glad blev jag på regnet


å den här grabben och hans vänner vill jag skicka på övrigt ovanstående

RSS 2.0