natti

Nu ska jag krypa i säng efter att ha härjat klart i tvättstugan. Imorgon är det formcheck som gäller.. Lite nervös för att se hur jag ligger till..
 
Den här helgen har annars vart riktigt bra trots huvudvärken idag. 
 
Ny vecka, ny månad imorgon. Vi hörs då.
 
Sov gott!

Dagens pass

Efter ca 2,5h i sängen framför Mr Olympia med en del mat så vände min huvudvärk och jag kom iväg till gymmet. Körde bröst och triceps. Ökade igen i bänken så är riktigt riktigt nöjd med det, tänk vad lite pass kan göra så man vågar köra för fullt hus. Körde klart mina 3 bröstövningar innan jag gav mig på triceps och här tycker jag alltid att jag är svagare än jag borde, men har insett att det beror på att jag de 2 senaste gångerna valt att köra slut på bröstet innan jag kört triceps. Det resulterar i att triceps redan är rätt trötta eftersom de kopplas in i både bänken och den lutade hantelpressen. Avslutade med ett superset cableflyers/overhead triceps extensions och sedan tackade kroppen för sig. Riktigt jäkla tryck hade jag i överkroppen.
Dagen till ära hade jag även mitt nya AV-linne, så jäkla skönt. Det bästa är att det är långt och går ner en bra bit. 
 
Imorgon är det ben på schemat!
 
Nästa gång ska jag fota det i gymmet så får ni se!

Det måste vara roligt

Idag har jag vart helt däckad. Kroppen har känts okej men mitt huvud har inte alls vart med mig. Tänkte att jag skulle åka till stallet, velade mellan att jag kände att jag behövde vila och ta det lugnt och att samvetet sa att jag borde åka. Men jag valde att vara hemma.Med tanke på att jag varje vecka går i 110 så måste jag lyssna på min kropp och jag måste känna att det jag gör är roligt, stallet mer än något annat. Det får inte bli ett krav, mer än skolan såklart. 
 
Ska ta min PWO för att tagga igång lite och sen dra till gymmet. 

Seg söndag

Idag är jag sjukt seg i huvudet. Vill helst ligga i soffan hela dagen och bara ta det lugnt och se mr olympia som gick inatt för att sedan dra till gymmet så småningom. Har tänkt att jag ska svänga ut till stallet för att pyssla om Campino. Men det var länge sedan jag hade en dag hemma där jag bara kunde ligga i soffan utan att göra någonting, dessutom har jag en huvudvärk som smyger sig på.
 
Gårdagskvällen var trevlig och det var sjukt god mat. Men vid 21.30 åkte jag hem för att jag var så galet trött och skulle köra hem i mörkret. Men det gick bra och sen sov jag som ett barn inatt. Hur skönt som helst. 
 
Imorgon är det ny vecka igen. Ytterligare en vecka där jag bara är i skolan till torsdag för att sedan åka till sthlm på torsdag kväll. 

Trött och glad

Hästmässan idag gick riktigt bra. Det var kul och blött. Hästarna skötte sig bra och jag är nöjd med min insats. Trots allt min första uppvisning. Var så skönt att Felicia också red med mig. 
 
Jag tänkte inte skriva massa för ska åka och äta middag hos min kusin med mamma och hans fästmö. Hörs imorgon!
 

Hästmässa idag

Igår vart det först att slakta ryggen och biceps. Gick riktigt bra och drog en 10 på 70kg i marklyftet. Sedan var jag i stallet för att fixa inför dagens mässa.
 
Nu har jag ätit frukost och ska åka till stallet. Mässa startar 10 och slutar 16. Kl 14 rider vi en clinic. Zambrano är badad och fin och Itano med!

Fredag med ett leende

Idag är det fredag igen. Jag vaknade på bästa sätt och har nu ätit frukost. Idag mår jag bra och är lycklig. Möttes av ett klokt inlägg av Micke "aldrig vila" hollsten till frukosten och jag tycker ni alla ska läsa det. 
Här är det: http://www.aldrigvila.se/populara-inlagg/snalla-gor-mig-en-tjanst#title
 
nu ska jag dra på mig träningskläderna och sticka till gymmet. Sedan vidare till stallet för att fixa till imorgon. En dag fyllt bara med sånt jag älskar!

Dagens 27/9

Bästa: Den där personen jag längtat efter har kommit hem 
Träningsövning: Sidolyft i kabel
Låt: Hungry like a wolf/Rio - Glee
Sämsta: Bristande information och ordning
Kärlek: Mia som köpte kvarg på Lidl åt mig

Sista jobbdagen för veckan klar

Nu har jag jobbat klart för den här veckan. Imorgon ska jag bara gymma och sedan vara i stallet för att fixa inför lördagens mässa. Känns riktigt skönt. 
 
Slänger i mig lite kvarg och bär nu för att jag är tokhungrig och middagen kommer bli något sen men det är det värt. Anyway, jag kommer inte skriva mer ikväll tror jag utan tänke ägna mig åt annat som jag anser viktigare ;)
 
Ha en fin kväll, imorgon är det fredag!

Axlar och mage

Körde ett effektivt pass axlar och mage på gymmet. Har suttit i en lång mailkonversation under morgonen som tog på krafterna så missade att planera passet (dåligt!) men körde ändå slut rätt bra på axlarna. På de övningar där jag körde båda axlarna samtidigt höll jag vilan nere på 30s sen på "enaxelsövningarna" vart det fokus på att hålla imot på den excentriska fasen. 
Magen körde jag benlyft (raka ben), twists som jag hämtat från Mickes (mr Aldrig Vila) tjej Emelie. Sedan vart det både raka och sneda cablecrunches. Nu får vi se om det blir någon träningsvärk av detta. 
 
Ska jobba vidare nu så hörs vi. 
 
Formen nu efter passet. Ska bli riktigt spännande sedan när jag får skala av fettet. Även om ni inte ser det så händer det faktiskt lite!

Idag är det en bra dag

Idag har jag en helt annan känsla i kroppen än jag haft de senaste dagarna. Idag är det en bra dag! Kroppen känns fräsch efter att ha fått vila igår. Trots att jag blev väckt inatt av våra mindre fantastiska grannar känner jag mi utvilad. Idag skiner solen. Idag ska jag träna igen och idag så har den där pirriga känslan återvänt av förklarliga själ. Dessutom kändes formen imorse riktigt bra!
 
Jag längtar till dagens träningspass, jag längtar efter ikväll då får jag mysa!
 

Dagens 26/9

Bästa: Att allt känns bättre idag än igår
Låt: One song, glory - RENT
Sämsta: Att jag inte har tid med det förbannade revisorsjoxet!
Kärlek: Louise som är fantasiskt lik mig i vissa känslor. Mycket bra när jag behöver förklara mig
Vill ha: Mer än 12h utan regn tack!

Fyllt matlådorna + kvällsjobb

Åt middag så fort jag kom hem. Sedan så ställde jag mig för att laga mer mat för att fylla upp lite matlådor. Vart en köttfärspaj med svamp och spenat. Hur den smakar får jag veta imorgon. 
 
Har även jobbat klart med STS intervjun och fyllt i formuläret nu. Ska faktiskt ta och krypa i säng och fortsätta läsa senaste BODY och lite Game of thrones. 
 
Mamma kommer ev ner i helgen. Vore ju superkul om hon kunde se uppvisningen på lördag och sedan blir det lite svampplock i så fall på söndag =)
 

Time to work

Nu ska jag snart plocka ihop för att sedan jobba. Kommer väl vara hemma strax efter 19 kväll. 
 
Tydligen så måste jag skicka in min lönespec den 6e varje månad för att få pengar den 27e.. och min senaste skickade jag in den 7e. Irriterande eller vad? Ja nu vet jag att lönen trillar in i slutet av oktober istället. 
 
Hörs ikväll så får vi se om jag har något vettigt att dela med mig av. 

Drömmer

Sitter och tittar på tävlingsbikinis i bodyfitness. Det är ju inte heller det en helt billig historia, men jag har redan nu som plan att bara beställa en basic bikini i den färg jag vill ha och sedan göra resterande utsmyckningen själv.. eller har nog tänkt att kanske be en av mina lite mer estetiska vänner (Elina, känn dig träffad) att rita mönstret sen till kristallstenarna som jag sen kan limma dit själv. 
Sen är det ju jul, så bikinin kommer nog stå högst på önskelistan!
 
Det är inga bikinis man shoppar i vilken affär som helst, utan ofta (läs alltid) sys dem upp efter mått direkt.

Se framåt

Då var det onsdag igen. Två dagars jobb kvar. Ska kolla lite närmare på min data från mina pilotstudier och sedan i em ska jag sätta mig med lite sektionsgrejer eftersom jag råkar vara revisor för min sektion. En post jag gick på för över ett år sedan och som nu ska avslutas. Men känns rätt lugnt att få göra lite annat mellan varven. 
Ikväll är det jobb som gäller i form av intervju åt STS och sedan imorgon igen. Dessutom har det trillat in en ny intervju jag ska boka in så det känns skönt att det snart kanske kommer lite extra pengar. De behövs! Sen är mitt jobb väldigt trevligt och roligt också. Jobbar ju sedan inte fredag utan kommer träna och sedan är det stallet och förberedelser inför lördag som gäller. 
 
Idag är det vilodag från träningen. Min kropp är riktigt trött faktiskt så känns bra med en dags vila. Ev en kortare promenad ikväll innan läggdags, men vi får se. 
 
Sen imorgon, äntligen återvände den bortflugne! 1 vecka kan vara så sjukt länge när man går med massa känslor i kroppen. 
 
 

uppe igen

Humöret vände verkligen efter att jag kom till gymmet. Lekte av mig i armgången och fortsatte med min chinsträning. Sedan körde jag dips och satte 15 st! Det har vart mitt mål sedan jag kom tillbaka från sommaren så nu belönade jag mig själv med ett Aldrig Vila linne! =D
UG passet sedan var typ hur jobbigt som helst. Men det gjordes och sen kunde jag liksom inte vara arg med alla endorfiner!
 
Jag och Carro har sedan storhandlat och mitt konto är rätt ledset nu. För första gången så måste jag verkligen leva på varenda krona av csn. För en sak är säkert att äta för träningsresultat är fasen inte billigt ska ni veta både med mat och kosttillskott. Nu la jag i och för sig en rejäl beställning som förhoppningsvis står sig en sväng. Så blir till att hålla hårt i de resterande slantarna under månaden. Känns väl sådär när jag egentligen hade siktat in mig på 2 par skor och en ny jacka men jaja... Kanske blir till att mocka lite skit sen framåt december ändå =/
 
Nu ska jag sova. 
 
Hörs imorgon!

Mot min egna psykolog

GYMMET! Rätt billigt, jag behöver inte säga något och jag kommer alltid därifrån och mår bättre.
 
Ska köra underground idag för Ehsan, men tänkte först köra lite "lek" i gymmet dvs armgång, chinsträning och dips. 
 
Direkt efter ska jag och Carro storhandla så vi hörs senare under kvällen
 

first break down

Jag känner mig irriterd och förbannad. Mitt exjobb känns hopplöst just nu. Det känns oplanerat och och jag får skjuta upp planeringen hela tiden. Just nu vill jag bara kasta in handduken och skita i allt. Jag vill lämna det bakom mig och bara få lägga tid på det som jag vill i mitt liv. Ta något enkelt jobb och sen få ägna mig åt hästarna och träningen, för just nu ger det här mig inte ett piss, inget mer än stress och huvudvärk!

Regn.. ovanligt

Då var det dags igen. Knappt 36h utan fick vi innan det var dags igen. Skoj, verkligen superskoj. Jag är verkligen inte en regnmänniska. Usch! 
 
Det är dagar som denna som det inte är värt att bry sig om hur man ser ut under sträckan Ryd-Skolan utan idag åkte hela regnmunderingen på. Och torr var jag när jag kom hem.
 
Idag kommer äntligen lite pengar. Ska storhandla, betala räkningar och sedan lägga en beställning från mmsports!

Dagens 24/9

Bästa: Solen har vart framme och ökning på benpasset
Träningsövning: Utfall med hantlar och det ena benet på en bänk
Låt: Vart jag än går - Stiftelsen
Sämsta: Att jag kan bli lite för intensiv för mitt eget bästa, skärpning!
Kärlek: Positiva kommentarer
 
Nu ska jag krypa i säng och läsa lite i nya Body som kom idag =)

Shut up and squat!

Idag var det bendag. Ett pass jag har börjat gilla mer och mer. Idag hade jag som önskan att komma upp på 60kg i böjen och när jag gjort 10 reps på 57,5 la jag på till 60. Tänkte till min lilla hjärna just: "shut up and squat! det är 2,5kg skillnad!". Sagt och gjort. 2 set med 10 reps på 60 kg. Och mer finns nog i kroppen. Ökade sedan 5kg i den liggande benpressen med släde och ligger nu stadigt på 3 set med 10 reps över 100 kg. Känns illgött som bröderna Andersson säger!
 
I många fall är det just så att psyket sätter stopp innan musklerna. Framför allt i de stora basövningarna som böj,  marklyft, bänkpress osv och inte lika ofta i curlar eller isolerade övningar. Varför? Jo för att i de stora övningarna så måste du hela tiden mentalt vara med, spänna bålen så buktrycket finns där, tänka dig för och du känner hur varje muskel jobbar. Idag efter 5 reps på sista setet i böjen skakade benen när jag stod upp med stången på ryggen, men det var 10 reps som gällde inte 5, utan 10! Och det vart 10. Så du kan mer än vad du tror!
 

Fokus på rätt saker

Idag har jag vart rätt disträ. Har läst igenom en del artiklar men annars så är min hjärna iväg och vandrar på annat håll. Riktigt riktigt irriterande. Ska i alla fall ner till gymmet nu för att köra ett benpass, det får i alla fall tankarna på annat håll. Hur bra det nu är innan jag ska rida ikväll, kanske är helt strålande så kan Alain sluta tjata om "don´t be so hard with the legs", lär ju inte klara av att vara det i alla fall. Ska mysa med Campino innan lektion på Zambrano.
 
Skriver sen ikväll när jag kommer hem.
 
 

Resultatet kommer i köket

Läser just nu en intressant och bra bok som heter "Nutrition för kroppsbyggare" skriven av Anki Sundin. När man väl kommer igång med träningen så inser man rätt snart att det man stoppar i kakhålet är minst lika viktigt om inte viktigare än träningen om man ska uppnå de resultat man vill. Det går inte att gå ner i vikt om du fortfarande äter ett kaloriöverskott, likaså kommer du inte lägga på dig om du äter för lite mot vad du tränar.
 
Hela nutritionsvärlden är en hel vetenskap. Och jag är sådan som sällan gör saker utan att veta varför. Så därför läser jag nu för att ta reda på vad som egentligen är bäst. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att ingen kropp fungerar som en annan. Utan en kosthållning som fungerar super för mig kan lika gärna vara en mardröm för en annan. Men grundtanken kring proteiner, och näringsoptimering är lika kring träningen.
 
Just nu får jag ju hjälp av Lina med mitt kostschema. Men när vårt samarbete tar slut framåt slutet av oktober kommer jag istället få hjälp av Annika som är skonsammare för min plånbok och dessutom finns i Norrköping och jag tror vi kan kombinera våra tänk kring vad som är bäst för att få mig till scenen både tränings och kostmässigt.
 
Oavsett så tycker jag att det är riktigt intressant hur mycket ditt resultat kan påverkas om du bara vet hur du ska äta. Imorgon ska jag beställa hem nya tillskott, och tänkte om intresset finns även skriva lite kring dessa om varför jag använder dem.
 

Ny vecka - fullt ös

Nu är det en ny vecka. Septembers sista. Imorse när jag gick upp visade termometern 3,4 varma grader. Annars är det faktiskt en riktigt fin dag.

Veckan kommer ha fullt ös som vanligt när det kommer till mitt liv.
Måndag: Skola, träning (ben), stallet och rida lektion
Tisdag: Skola, Träning (dips, armgång + UG), storhandla
Onsdag: Skola, STS-jobb
Torsdag: Skola, träning (axlar, mage), STS-jobb, (+annat bra)
Fredag: Träna (rygg, biceps) stallet och förbreda inför clinicen, myskväll
Lördag: Östgötahästmässa, ev fest hos Semlan eller lugn kväll
Söndag: Stallet en sväng, träna (bröst, triceps)
 
Full rulle, men mycket kul. Längtar till torsdag helt klart! Ska skriva på min introduktion den här veckan i övrigt

Full rulle

Idag har det vart full rulle som vanligt. Stallet under större delen av dagen och regnet har tack o lov lyst med sin frånvaro sånär på några droppar. Jag och Felicia har övat inför lördagens clinic. Tror det kommer bli bra. Imorgon rider jag Zambrano igen på lektionen. Sedan har jag såklart pysslat med Campino också.
 
Efter stallet åkte jag till gymmet. Bröst och triceps idag. Det gick rätt bra. Ökade i bänken äntligen. Har stått still ett tag och det har känts rätt tungt, men idag släppte det! Triceps var lite tröttare men lyckades trycka ur dem rätt bra i alla fall.
Taggad Itano när vi skrittade ut för att värma upp
 
Har lagat massa matlådor under kvällen och fixat inför imorgon. Ska hoppa i säng typ nu. Upp tidigt imorgon inför en tung vecka. Sen lugnar det äntligen ner sig!

Blickar framåt

Nu när det är värsta höstrusket så blickar jag redan framåt mot nästa sommar. Nästa sommar då har jag tagit examen efter 5 år på universitetet, och förhoppningsvis också debuterat i bodyfitness. Nästa sommar ska jag därför unna mig en resa. Azorerna lockar riktigt mycket. Kollar runt lite och dem verkar ha så fin natur, sen valar i vattnen runt omkring.

Det här hotellet känns ju inte helt fel: http://www.solresor.se/resa-till/portugal/azorerna/sao-miguel/hotel-marina-atlantico/
 
 

Regnar bort

Nu har det regnat i drygt ett dygn här. Jag har inte regnat bort...än. Åkte trots vädret till stallet. Vi har planerat kring clinicen nästa lördag och så trotsade jag regnet och red en kortis på Zambrano. Annars har jag bara fixat och gosat med lilla Samba.
Hönsen mår bra också och hade visat det genom att värpa ett ägg helt oförbrett!
 
Malin som jag lärt känna genom gymmet har även vart här och klippt mig. Blev riktigt nöjd. Nu hoppas vi på lite bättre väder imorgon!
 
Nu ligger Salsa brevid mig i soffan och myser så jag ska dra igång en film tänkte jag.
 
4 veckor och söt som få
Ny klippt och fräscht
 
 

Dagens 21/9

Bästa: Fredagsmys x2
Träningsövning: Utfall åt sidan med bulgarian bag
Låt: Was it I? - Takida
Sämsta: Vädret
Blev en kortis idag. Är riktigt trött och ska gå och lägga mig nu

Fredagsmys x2

Dagens undergroundpass var kul och det gick riktigt bra. Kände att orken fanns i musklerna. Däremot grina mina biceps lite illa efter gårdagens pass.
 
Nu har jag o Carro riktigt fredagsmys. Lagat mat och sitter nu med varsin godisskål, en kopp te och ser Phantom of the Opera.

Fredagsmys 1
Fredagsmys 2
 
Hoppas på bättre väder imorgon när det är stallet som gäller

Fredagsmysväder

Regnar gör det. Det är som gjort för en kväll i soffan med fredagsmys. Jag och Carro ska laga enchiladas och sedan kollapsa i soffan tillsammans. Har en fridag i veckan och smygstartade ju lite igår med lite tårta hos Claes, så kanske blir lite godis ikväll.
 
Vi får se hur många av katterna som tycker att de ska göra oss sällskap i soffan ikväll!
 

Kycklingförmiddag

Efter fikat har det vart kyckling för hela slanten. Jag och Bea åkte ut till Vreta för att väga de 113 små liven vilket gick riktigt smidigt. Sedan valde jag ut 5höns och 1 tupp som fick flytta ut till Ängstugan. Det känns bra att kunna omplacera några av de där som vi kämpade så hårt med i våras för att få och överleva.
 
Fick även höra av Maria att mamma till lilla kattungen nu flyttat ner henne (ja det är en hon!) till soffan och de andra katterna så nu skriker hon efter uppmärksamhet när hon hör en människa, 4 veckor gammal =P
Så nu ska jag börja gå in och umgås lite mer med henne varje gång jag är i stallet.
 

Fredag!

Då var det fredag igen. Veckan har rullat på även om den inte gått lika fort som de tidigare. Blev väckt av katterna tidigt imorse igen och kom på i mitt stilla sinne att jag kanske ska låna dem sen om det blir diet i vår inför tävling då jag antagligen kommer behöva ta mig ut på en del morgonpromenader under den tiden. Då vaknar jag ju i alla fall tidigt.
 
Ikväll ska jag och Carro ha kombomys. Laga mat tillsammans och sen se någon film, eller fångarna på fortet kanske. Sedan kommer hästarna ta all uppmärksamhet i helgen!
 
Maria berättade igår att "min" kattunge är supersocial vilket såklart är superkul. Här har ni mamma till det lilla trollet. Är det en tjej så kommer hon få heta Samba!

Dagens 20/9

Bästa: Får bli kombinerad i gårdagskvällen+morgon, supermysig med bästa tänkbara sällskap
Träningsövning: Hantelcurls - hittade grym kontakt idag!
Låt: It´s my life - Bon Jovi
Sämsta: Att det kommer dröja minst en vecka innan jag får samma mysiga kväll som igår
Saknad: Disciplinen i chinsträningen
Godaste: Tårtan för att fira finaste Claes!
Kärlek: Claes som fyller 25!
Gammal bild på mig och Claes under en kväll på hg!

När intresseklubben slutar anteckna

Vi har alla saker vi brinner för. Intressen som inte bara är intressen utan som utgör en del av vår livsstil, en del av den man faktiskt är. För mig så är det först och främst hästarna. Hästarna är en del av den jag är, utan dem är jag inte samma person. Likaså har träningen kommit till den nivån. Och som med alla intressen så delar vi inte alltid dem med vår omgivning.
 
Jag har lärt mig att det finns människor som är intresserade av att höra om hästarna, alls helst. Dock vet jag att dem som står mig närmast och som vet vad de betyder lyssnar ändå. Men på en viss nivå då ger även dem upp. Jag kan inte begära att de ska lyssna på allt jag har att säga om dem.
Likaså med träningen, jag delar sällan med mig om träning rakt ut till gemene man för det finns inget som säger att de vill veta. Vissa får höra när det går bra, eller när det går dåligt. Ibland slinker det ur en kommentar till höger och vänster. Men jag försöker lägga band på mig för alla är faktiskt inte intresserade, inte ens vissa som tränar själva.
 
Jag är sådan att jag försöker uppmuntra och säga positiva saker om det jag kan, även om jag inte orkar egentligen. Men någonstanns, precis som jag fått lära mig genom hästarna, så tar intresset slut och det övergår i ett tjat. Och jag lovar, det är inte önskvärt. Jag har slutat slänga ur kommentarer om "i stallet igår osv" mer än någon enstaka, inte heller är jag den som flera gånger om dagen klagar över träningsvärk (även om det händer) för tillslut blir det tjat för alla människor. Oavsett om de delar ditt intresse eller inte, så tillslut så vill man inte höra mer.
 
Det är en balansgång men tänk på att ni har ert intresse för ER skull, att det sedan inspirerar er och gör er glada är ju underbart. Men få inte andra att drunkna i det om ni vill att de fakiskt ska bry sig på riktigt.
 
Här, på min blogg, här skriver jag av mig kring träning och hästar, för här kan alla välja om de vill läsa eller inte!
 

Dagens pass: nytt PB i marklyft!

Hur gick då dagens utmanande pass?
 
Jo overall är jag nöjd. Marklyften gick riktigt riktigt bra, ryggen kändes bra och stark. Så det vart en ökning till att dra 10rep på 65kg i sista setet. Då ska tilläggas att jag som mest någonsin dragit 2rep på 70kg.
Ökade även i latsdragen och hittade sedan riktigt bra tryck i biceps som jag verkligen körde slut på.
De envisa chinsen då undrar ni såklart! Ja det står still. Försöker köra jump-ups och negativa, men hittar inte motivationen att köra riktigt slut på mig. Så det blir läxan till nästa vecka! Har dessutom fått tips av Alex på en övning så den ska jag lägga in i några pass.
Men en dag kommer det lossna.
 
PWOn då? Jo den gjorde så jag vaknade och jag orkade köra 2h, men någon större effekt det kände jag inte. Var framförallt det att jag piggnade till vilket är bra och det är främst det jag vill få ut av det, sen är det bara positivt med aminosyrorna som finns i så att de finns för musklerna att ta av under passets gång.
 
Imorgon är det fredagsmys à la UG!
 
Formbilder från idag. Känns som armarna börjar ta sig. Ryggen är ju riktigt svår att fota själv men V-formen börjar komma!
 

Test av PWO

Ska ner till gymmet nu för att köra mitt psykiskt mest krävande pass, rygg och biceps. Testar inför det för första gången PWO (pre-workout) som jag fått ett prov av från en av grabbarna på gymmet.
Hoppas att det ska göra att jag taggar till lite extra. Vill verkligen inte börja med PWOs som ökar muskelpumpen, för då känns det som om man lurar kroppen en hel del. Men i den här är det aminosyror och koffein framför allt, även lite beta-alenin. Återkommer om vad dessa saker gör senare.
 
Har haft lite ont i ryggslutet efter att jag sov dåligt en natt, en nerv som klämts som händer mig titt som tätt. Idag har jag inte känt av det så nu hoppas vi att det inte går upp av marklyften idag. Gäller att hålla buktrycket!
 
Hörs senare.
 
Nu ska dem växa!!

Gårdagens pass

Igår stod ett av mina favoritpass på schemat, axlar, mage och lite prio. Älskar det passet, dels för att jag tycker axlar är riktigt kul att köra men också för att det ger mig tid och utrymme att leka runt lite i gymmet. Vi har en armgångsstege i gymmet som jag älskar att klättra runt i. Just nu försöker jag få in tekniken att ta varannat grepp istället för varje.
Sedan vart det även 3 set dips. Först 12, sedan 8 och sedan 5 med 10kg i bältet! Så jäkla nöjd =D Första gången jag provat att hänga på vikt och det gick ju galant.
 
Började sedan det planerade passet vilket var just axlar och mage. Två muskelgrupper som kräver ganska intensiv träning med kort vila för att de ska ta ut sig ordentligt. Supersetade en hel del och nästa pass ska jag klocka vilan så den ligger på 30s.
 
Vart inga bilder igår. Men det kanske kommer idag.
 

Lycklig tjej!

Jag sitter den här torsdags morgonen med ett fånigt leende på läpparna. Jag mår så fantastiskt bra just nu, jag är lycklig helt enkelt.
 
Det mesta går bra, hästarna, träningen och sen finns det där lilla extra som förgyller livet och jag tänker njuta så länge det varar. Gärna länge om jag får bestämma.
 
Det kommer ett inlägg senare om gårdagens träningspass som var riktigt roligt och som kändes bra.
 
 

Off to the gym

Nu ska jag bege mig iväg till gymmet. Axlar, mage och lite prio blir det idag. Älskar att träna axlar!
 
Sen tror jag inte att jag kommer skriva så mycket mer här ikväll, har andra planer =P
 
Men imorgon, då är jag tillbaka!

Glöm inte!

Igår trillade jag dit igen. Jag blev påverkad av att jag inte gjort mitt allt på träningspasset och självkänslan dalade under kvällen. Erbjudande om hjälp att passa kom och jag kände hur ursäkterna trillade ur mig att jag inte är så stark osv. Jag glömde för ett tag för vems skull jag egentligen tränar, nämligen min egen.
 
Jag har svart på vitt att jag hela tiden ökar i styrka. Jag ser på bilder hur jag har klarat att forma min kropp, hur mycket som har hänt tack vare träningen.
 
Glöm inte, att vissa saker de gör man bara för sin egen skull!
 
 

Kallt!

Har tack o lov fått lite mer sömn idag. Dessutom känner mina ben av gårdagens pass helt klart. Så det känns skönt att det gav resultat.
 
Idag var det riktigt kallt på morgonen och jag började inse så smått att mitt utbud på jackor inte var helt optimalt. En längre lite varmare jacka hade jag. Så jag letar inne i klädkammaren och hittar min mammas gamla röda bushnellkappa. Toppen bra ju så den åkte på.
 

Tycker det känns rätt bra när man kan återupptäcka gamla kläder. Framför allt är det sinnessjukt att den hållt så bra.
 
Idag sker inte så mycket i övrigt. Jobbar till em och sedan ska jag köra axlar och mage ikväll. Alltså behöver jag inte stressa till gymmet eftersom jag endast är i behov av hantlar så om det är massa folk gör det inget. Ikväll ska jag ha lite myskväll för sen försvinner sällskapet en vecka.

Dagens 18/9

Bästa: Att jag ökar i styrka generellt och i minst 1 övning/pass
Träningsövning: Utfallsgång
Låt: Till I Collapse - Eminem, Nate Dogg
Sämsta: Att jag inte tror mig vara så stark som jag är vilket leder till att passen inte blir till det dem borde
Saknad: Sömn!
Godaste: Middagen bestående av lax i ugn med pasta som blandades med milda mat, pesto av soltorkade tomater, champinjoner och vitlök!

Dags att ta reda på kapaciteten

Dagens benpass gick grymt bra. Ökade i knäböjen och i benpressen samt i de raka marklyften. Har dock insett att jag kanske måste köpa remmar för i marklyften och raka marken så orkar inte greppet hur många reps som helst. Lite läskigt när 55 kg glider ur händerna sakta men säkert. Idag vet jag inte vart jag fick kraften ifrån men kan försöka beskriva hur det hela gick till:
 
Startade knäböjen på förra veckans vikt. 10 lätta reps, la på 2,5 kg till och körde 10 nya reps utan problem. Tänkte jag lägger på 2,5 till. Sista tanken innan första böjen var "bitch please, det är bara 2,5 kg mer än förra setet det är inget!" Och vips gjorde jag 12 reps. 12 reps med 5 kg mer än vad jag gjorde 12 på förra veckan. Hmm tänkte jag, känns bra detta. Vidare i raka mark, ökade upp 2,5 kg där med. Sen benpress... startade lite lägre än förra veckan slutvikt, feg som jag är att musklerna inte ska vara helt varma (skit snack!). 10 lätta reps, på med 5kg, 10 nya lätta, 5kg till och smackade dit 13 reps! Det är då insikten kommer: "jag kan mer än vad jag tror, jag är bara feg". För jag ska inte smälla dit 13 reps på 5kg tyngre än förra veckan om det inte skett något magiskt.
Klart känslan är underbar. Men som straff vart det 80 steg utfallsgång med 15kg på ryggen efter alla andra 5 övningar.
 
Vad kommer jag fram till? Jo jag måste ha med någon på gymmet som peppar mig till att våga lassa dit vikten. Oavsett hur jobbigt det är att ha någon som pressar en så tror jag att jag nu nått dit för att jag ska få reda på vad jag verkligen kan.
 
I övrigt, jag älskar att köra ben!
 

Höst - vill ha nytt

Det är en hel del som jag skulle vilja kunna unna mig just nu.
 
En ny jacka
Den här från Vero Moda har jag spanat in!
 
två par skor


Från skopunkten, inget high fashion märke med duger åt mig
 
och en klippning och färgning.
Så blond som jag var här, det gillade jag! Även om jag gärna behåller luggen så lång som den är idag
 
Jag gillar ju höstkläder i alla fall. Boots och jackorna och sen stickade tröjor och jeans. Dessutom behöver det inte vara så förbannat färgglatt vilket passar mig.

Trött tisdag

Idag behövs det inte en kopp kaffe för att hålla mig flytande. Har sovit helt värdelöst inatt. De första 4h gick an sen så vaknade jag av katterna som åt och var på lådan, inte direkt tyst. Jag har insett att jag är sjukt känslig för ljud efter att jag sovit de första timmarna. Vid 06 somnade jag om och sov 2h till.
 
Men nu lämnar vi det. Idag jobbar jag hemifrån och sen ska jag riva av mitt benpass och hoppas på att det ska gå bra trots lite taskig sömn. Ska försöka ta mig iväg till gymmet vid 14-15 så man slipper rusningen.
 
Hörs under dagen!

Dagen 17/9

Bästa: Att jag klarat att ta beslut kring både det ena o det andra
Låt: Ett sällsynt exemplar- Lars Winnerbäck
Sämsta: Att det är sjukt kallt på kvällarna
Saknad: Förmågan att inte överanalysera
Kärlek: Campino
Vill ha: Få vara piggare imorgon.

Första höstkvällen i stallet

Har vart ute i stallet hela em och kvällen. Den första höstkvällen för nu märks det på kvällarna att hösten är här. Så fort solen går ner så blir det riktigt kallt.
I alla fall, Campino var mycket piggare idag och hade en helt annan blick i ögonen så det var riktigt skönt att se att han är tillbaka min pojke. Det finns nog ingen som riktigt kan få mig att le som den hästen. Han ratade Alain idag och ville inte gå in med honom utan väntade på att jag kom, vilket han såg. Lilla hjärtat. Pysslade om honom och passade även på att träna lite genom att hänga på honom i boxen vilket han skötte exemplariskt. Så förhoppningsvis kan jag hänga på han i paddocken i helgen.
Red sedan lektion på Zambrano vilket gick helt okej. Dock blir han lite väl upphetsad mellan åt och då spänner jag mig vilket gör det hela värre. Så det måste jag jobba bort. Emma red Yawatha på lektionen och det gick superbra. Så stolt över skrutten som sköter sig och kan vara med på allt. Lite som att se sitt barn börja skolan (inte för jag vet hur det känns men ändå).
Glad tjej i alla fall som nu snart ska möta kudden. Imorgon jobbar jag hemifrån.

Djur

Just nu passar vi ju Jonatan och Helenas katter, Boss och Ankan. Det går bra även om de inte är direkt kompisar med Salsa men det finns gott om plats för dem att gå undan. Hur som helst så är det rätt annorlunda att helt plötsligt ha 3 katter i lägenheten jämfört med 1. Och jag har insett rätt fort att jag verkligen gillar det. Att vart jag än är så har jag sällskap av en katt mer eller mindre. Jag tycker det är hur mysigt som helst.
Ska bli kul sen när vi får hem den andra lilla framåt november. =)
 
Gammal bild på Salsa
Ankan just nu

Ny vecka

Då var det måndag igen. Just nu känns det rätt segt eftersom jag fortfarande inte hittar någon motivation till skolan. Det märks verkligen på så sätt att det börjar bli höst för allt som känts lätt förut känns helt plötsligt jobbigare.
 
Idag ska jag jobba till 16-tiden sen ska jag ut till stallet. Hoppas Campino ser lite piggare ut idag. Sedan blir det att rida lektion på Zambrano ikväll.
 
Största delen av alla på avdelningen är iväg i Uppsala måndag o tisdag. Skulle fasen jobbat hemma idag.., gör det imorgon istället
 
Veckans planering:
Måndag: Skola, vila från träningen, rida lektion
Tisdag: jobba hemma, handla, träning: ben (ev med Semlan)
Onsdag: skola, träning: axlar & mage
Torsdag: skola, träning: rygg & biceps, claes fyller 25 vilket ska firas
Fredag: skola, träning: UG
Lördag: stallet
Söndag: stallet, träning: bröst &triceps + mage

I´m better than that!

Det är faktiskt galet hur mycket vi påverkas av människor runt omkring oss. Jag jobbar varje dag med att försöka tänka att det spelar ingen roll vad alla andra tycker. De som jag är något värd för, de tycker om mig oavsett och det är dem människorna som är viktiga. Och jag vet att det är så med mina vänner.
Men så kommer den där dagen när det kommer in en ny människa i ens liv. En ny person som man vill duga åt.
 
Och idag fick det gå ut över mitt träningspass. Att jag brydde mig om vad någon annan tycker. Jag blir så sjukt arg på mig själv. För det spelar ju ingen förbannad roll. Jag är på gymmet för min skull, jag vet att jag utvecklas, att jag blir bättre. Jag struntar i om någon annan tycker att jag är svag eller gör lite annorlunda, eller jag borde i alla fall strunta i det.
 
Jag är bättre än såhär! Jag ska visa det för mig själv

Söndagen i ett inlägg

Solen sken idag igen. Hade en rätt lugn stalldag faktiskt. Red Zambrano under fm och det går bättre och bättre. Ska rida honom på lektionen imorgon också. Under em red jag Junco som vart riktitgt bra i galoppen. Dessutom fick jag till min egen sits riktigt bra. Avslutade dagen med att pyssla om Campino som inte verkar må helt toppen och även Amalthe (deras avelssto) som fick komma in en sväng. Hälsade såklart också på lilla kattungen. Så jäkla söt och trots att den bara är 3v så ger den sig ut på små äventyr
 
Drog sedan direkt till gymmet för ett rygg och bicepspass. Mitt jobbigaste pass då det är mina två svagaste muskelgrupper så att lägga det på söndagen efter stallet var inte helt optimalt. Måste planera om det där. Ökade trots det i marklyften, fick till några helt okej pull-ups och ökade även i  latsdragen. Sedan började energin tryta.
 

Med Zambrano upp till hagen o sen lilla kissen!
 

Solig söndag

Det fortsätter med det dåliga uppdaterandet här på bloggen under helgerna. Dels för att jag inte har datorn under dagarna, och framför allt för att jag istället väljer att lägga kvällarna på att umgås med de människorna jag tycker om.
 
Just nu har vi tre katter  i lägenheten då vi passar Jonatan och Helenas katter en vecka. Det går helt okej även om de inte är direkt kompisar än. Vi får väl se hur det funkar resten av veckan. De har ju i alla fall en hel del yta att gå undan på.
 
Idag blir det ut till stallet innan jag ska köra rygg och biceps på gymmet. Ska försöka att komma därifrån vid 16 senast så jag inte kommer hem så rackarns sent.
 
Hörs ikväll.

stall em

Det har verkligen vart perfekt väder för att vara i stallet idag. Har hunnit rätt mycket ändå. Mockade och fixade åt Zaza, Junco och Campino.
Sen red jag Yawatha vilket gick riktigt bra. Han var mjuk och följsam och väldigt lydig. Galoppfattningarna sitter dessutom betydligt bättre nu. Longerade sedan Milagro för att hålla igång honom vidare. Det gick på det stora hela bra och han vart riktigt uppmärksam på slutet.
Avslutade det hela med att rida på Zambrano barbacka. Det kändes rktigt bra idag även om det är mycket kvar att jobba på. Men inget bråk och fattningarna tog han riktigt fint.
 
Nu ska jag duscha, gå o handla och sen mysa ner mig i soffan!
 
Zambrano efter passet

Helg!

Det vart ingen uppdatering mer igår. Vart en rätt hektisk em/kväll. Johanna och jag körde ett bröst/triceps pass. Dock smet hon iväg för att gå på UGn och jag körde klart själv. Det var blandad kompott. Klarade 4 rep mer på samma vikt i bänken så ska prova att höja ena setet nästa veckan. Den lutande hantelpressen gick åt skogen däremot eftersom jag körde axlar i torsdags. Men frenchpress ökade jag i också så det kändes riktigt bra. Gick bort för att kika på UGn sen som såklart resulterade i att jag hoppade in efter att Elena ville det och körde med sista 30 min. Älskar det ju!
 
Det lite mer kaotiska vart kring att farmor åkte in på sjukhus. Nu verkar läget stabilt dock så det känns lugnt. Nu får vi se i vilken riktning det bär. Allt kan hända med så gamla människor.
 
Avslutade kvällen på bästa sätt.
 
Nu ska jag ut o rida på Zambrano.
 
 

Sjukt oproduktiv

Att ytterligare en vecka har gått i högt tempo har tagit ut sin rätt idag. Jag är sjukt oproduktiv och får inte mycket gjort. Min hjärna har verkligen stängt av och jag ser mest fram emot att få kollapsa i en soffa ikväll och bara mysa. Vädret är ju som gjort för det idag. En film, en filt och en soffa. O lite gott att äta såklart. 
 
Nej nu är det snart seminarie, sen ska jag möta upp Johanna på gymmet!
 

Tvivlet

I och med att jag valde att gå från att träna för att jag ville gå ner i vikt och bli mer tajt till att träna med ett fast mål: att stå på scen så kom det också en hel del tvivel. Jag insåg snabbt att gå ner i vikt och tajta till mig det kunde jag. Utan ett fast mål där jag kan bedömmas så fanns det inga tvivel. Idag så hopar sig tvivlena vissa dagar.

Tankar som: "Jag kommer aldrig vara tillräckligt musklad till att stå på scen till sommaren, jag är en liten skit. Jag är ju inte ens stark."
"Vem ska jag ta hjälp av, vilken metod är rätt?" "Tänk om det blir fel!"

Ibland vill jag stoppa huvudet i sanden och säga: "jag skiter i att debutera i vår, jag tar det senare när jag är större"

Men då är frågan: Blir jag någonsin helt redo? För det är ju lite grejen med fitnessporten, man är aldrig helt nöjd, blir aldrig klar med sin kropp. Tvivlet inför tävlingen kommer nog alltid ligga där, frågan "är jag tillräckligt bra"?

Men! Det är aldrig frågan om hur bra jag är i tävlingen egentligen. Utan det kommer vara en vinst om jag står på scen. Om jag klarar 20v eller mer deff. Klarar att ha den disciplinen. Klarar det mentalt.
Och här kommer en egenskap hos mig fram: envisheten och viljan. För jag SKA klara detta!


Dagens 13/9

Bästa: Att jag mår så bra just nu
Låt: Seasons of love - RENT
Sämsta: Att jag inte hann laga middag
Godaste: Baljan kaffet
Saknad: Brorsan, tänkte på det när jag faktiskt prata med honom i telefon
Kärlek: Får gå till lillebror då
Vill ha: Ny höstjacka!
 

Med lillebror i Dubai 2010

Lång dag

Idag har det vart en lång dag igen. Skola, följt av jobb och en tog jag mig till gymmet trots att motivationen inte riktigt ville infinna sig.
 
Dagens pass vart axlar och mage. Rätt skönt pass, var dock mycket folk i gymmet. Ökade i alla fall i de flesta övningarna och det känns faktiskt riktigt bra.
 
Imorgon är det äntligen fredag och jag hoppas att mitt preliminära fredagsmys blir av efter gymmet. Johanna ska med imorgon och hon har önskat att vi kör bröst så då blir det bröst och triceps imorgon =)
 
sitter och längtar efter att få pengar igen. Har spanat in 2 par skor och en jacka.. men det får jag ta i sthlm sen första helgen i oktober...
 

Att få må bra

För andra dagen i rad så känner jag att jag mår riktigt riktigt bra. Inte sådär vanligt som man svarar på frågan "hur mår du?". Utan verkligen bra.
Jag är frisk, känner mig stark i kroppen, är glad och larvigt lycklig. Det är som det bubblar i mig. Samtidigt så kryper hösten närmare och förkylningarna hopar sig, borde jag inte också klaga på något? Nej, jag tänker njuta av att må bra. För det är inte så många dagar man har där det verkligen känns som om livet bara är till för att njutas av.
 
I det lilla landet lagom, dvs Sverige så får man inte sticka ut, utan man ska vara som alla andra. Det är nästa fult att säga att man mår bra och har det bra. Men snälla ni, gör inte det. För när man mår bra, det är då man är stark nog att lyfta andra.
 
Våga må bra!
 

Snart helg igen då

Då var det torsdag igen då.
 
Igårkväll var väldigt trevligt. Jag och Johanna åt middag och pratade massa på hg. Kom hem rätt sent och orkade inte uppdatera då utan prioriterade att sova.
 
Idag då? Lång dag igen. STS jobb efter skolan och sedan ska jag träna. Blir axlar och mage. Så stuvar om i mitt schema lite. Hade tänkt köra rygg men i marklyften kopplar man ju in benen så det är inte riktigt optimalt. Så det blir rygg på söndag istället.
 
Annars så är allt bra och jag mår bra och är glad =)
 
Ha en fin dag alla!
 

Benpass - DONE!

Hade med mig Johanna ju på dagens benpass och jäklar vad vi körde. Det vart ett helt grymt bra pass och jag är sjukt nöjd. Körde verkligen slut på musklerna. Tror att det faktiskt händer lite och att musklerna börjar ta sig. Nu fortsätter jag såhär i  alla fall 7 veckor till och sedan får vi se. Blir antagligen byggning till jul och sen deff. Ska bli riktigt spännande då att få skala av fettet.
 
Anyway. Vi ska iväg o äta på hg. Utan mat växer man inte!
 


Formen idag. Samlar såklart på mig en hel del vätska men axlarna börjar verkligen komma igen nu och även armarna =)
 
 

I will succeed!

Sitter nu och har precis planerat dagens pass. Är faktiskt lite nervös, sådär att det pirrar i kroppen. Ska öka i majoriteten av övningarna och försöker förbreda mig så gott jag kan. Men jag vet att jag kan! Varje pass är till för att jag ska utvecklas, för det är det jag vill. Jag vill bli större och starkare.
 
Jag vill verkligen trycka på att det är viktigt och veta varför man går till gymmet. Varför? vad vill du ha för resultat? Om du inte vet det, då är risken stor att du inte får ut något av din träning. Så fundera kring det och leta upp hur du ska träna för att dina resultat ska komma, eller ta hjälp av någon!
 

Tryck!

Idag är det onsdag, dvs att halva veckan snart är passerad. Har inte kört ett styrkepass sedan i söndags så idag ska jag riva av ett benpass. Det är med skräckblandad förtjusning, vet att jag under de senaste passen mått sådär men känslan efter är helt underbar.
 
Igårkväll av någon spännande anledning så hade jag ett grymt tryck i kroppen. Framför allt i bröstmusklerna. Dem finns ju där!
 
Är galet taggad redan inför passet i em med Johanna! Idag är en bra dag =)
 
(det är dags för en ny header... någon som känner sig manad?)
 
Njut av dagen!

tuesday - done!

Skola, STS jobb, tvätt och fixat akvariet! Sjukt bra jobbat av mig själv.
 
Ingen träning idag och min kropp kliar.
 
Imorgon vänner, då river vi av ett benpass. Johanna ska med också, får se om vi hamnar i det tillstånd jag senast vart i efter passen. illamående och lätt svimfärdig, just ben kräver ju mer än de flesta andra muskler.
 
Så till: Dagens:
Bästa: Att jag fått massa gjort hemma
Låt: Du klanta dig - Erik Linder
Sämsta: Regn när jag cykla hem
Godaste: Aubergine och zuccini stekta i olivolja och vitlök
Saknad: Mina vänner på kontoret
Kärlek: De som har förmågan att unna andra framgång
Vill ha: Nya höstboots och stövlar!
 
 

Avundsjuka

Alla drabbas vi av det men jag kan faktiskt tycka att vi kan välja våra tillfällen och hur vi uttrycker det! I vissa lägen så får man faktiskt lägga band på sig själv. Idag har jag slagits av det två gånger. I två precis likadana sammanhang: nämligen där en person visar sin utveckling innan och efter träning på fb.
Inom loppet av bara några minuter så trillar kommentarerna in: allt från "bra jobbat" till "photoshop" och "det var bättre innan".
 
Här någonstanns så tycker jag att man måste tänka till innan man skriver en kommentar! Den här personen har antagligen lagt upp bilden för att den personen är stolt över sin utveckling. Inte för att få höra att det är fake eller att man var finare innan. Jag blir fullkomligt galen! Det är inte bilder som visat 2 månaders skilland utan flera år av dedikering, disciplin och en ny livsstil. Något som de flesta inte klarar av! Och här är anledningen till att avundsjukan kommer. För att genom att förminska andra så tror många att de växer själva. Men det är inte så, inte ens nära. Så sluta att slänga förminskade kommentarer till någon som uppenbarligen lyckats med något dem är stolta över och troligtvis också slitit arslet av sig för att lyckas med. Använd dessa människor som motivation istället, alla kan vi förändra oss själva om vi bara vill, inte bara inom träning och hälsa, utom inom allt!
 
En av bilderna som skapade kommentarer. Mattias ur BODYs talangjakt. 5 år, 5år! av hängivenhet och disciplin.

Min egen förändring från mars till augusti. Iofs är jag större idag igen då jag äter mer i syftet att lägga på mig muskler och det gör man bara på ett överskott! Sen ska musklerna fram igen =)
 
Alla kan! Men:

If it was easy, everyone would do it!
 

Tisdagar

Tisdagar är sega dagar. Det är inte som måndagar, för då måste man strukturera upp allt. Nej, tisdagar är mer en ren transportdag mot helgen. En dag man borde få massa gjort på men aldrig får det. Seg helt enkelt.

Sen vänder det. Onsdagar är bättre, mitt i veckan, snart fredag igen. Tur att det bara finns en tisdag/vecka =P

Hösttecken

Trots att solen skiner och det är varmt märks det att hösten är inkommande. Både jag och Carro är som zombies på mornarna och det är svårare och svårare att ta sig upp. Det värsta är att det kommer antagligen vara såhär fram till våren. Kroppen märker ju av att det blir mörkare och mörkare.
 
Det hela blir inte bättre av att min skolmotivation är nere vid fotknölarna just nu. Gör det jag måste och inte ett uns mer. Hoppas det vänder. Men känner ändå att jag efter jag är klar att jag måste pausa från universitetsvärlden i minst ett år, även om en doktorandtjänst skulle locka. Jag behöver få längta efter att få tänka och använda hjärnan igen inom det här området. Så istället blir det jobb med hästarna, kolmården eller inom träningssvängen skulle jag tro.
 
Aja, skola idag fram till 16.30 och sedan är det dax för lite STS jobb. Sedan ikväll har jag tvättid.
 
Längtar redan efter sommaren.. utom jul då, för den kan få vara en stund imellan

Kvällen + dagens 10/9

Ska snart sova. Är riktigt riktigt trött. Har vart iväg och kikat på U-21 landskampen i gott sällskap där det även bjöds på middag, jag är inte den som är den och tackar nej till det. Så en riktigt lugn kväll för min del. Bra att inte rivstarta veckan för en gångs skull.
 
Dagens:
Bästa: Att energin på träningen var tillbaka
Träningsövning: Spinal rock
Låt: Upendi - Lion King 2
Sämsta: Min övriga trötthet
Godaste: De hemmagjorda hamburgarna som serverades till middag
Saknad: Motivationen till skolan
Kärlek: Alla ni som vågar stå på er för det ni brinner för!
 
Brukar på skoj ibland kika runt på lägenheter i Linköping. Dels för att ha lite koll på vad priserna för bostadsrätterna ligger på och för att jag faktiskt kommer behöva flytta till sommaren.
Hittade i alla fall en riktigt fräsch och snygg 2a, kolla själva här
 
Nu säger jag godnatt
 

Taiji update

De pilotvalar som fångades förra veckan i Taiji ser inte längre dagens ljus, förutom 3 st som valdes ut för ett liv i fångenskap.
 
Just nu är det istället ett tjugotal flasknosdelfiner som väntar på sitt öde. Det skär i mitt hjärta...
 
För att följa Sea Shephers Cove Guardians så kan ni kika in på deras fb sida: http://www.facebook.com/SeaShepherdCoveGuardiansOfficialPage
 
Man gör allt för att försöka dölja verksamheten.. men det kommer inte gå att dölja, världen kommer veta.
 
Ett möte att alltid minnas. Lika nyfikna på oss som vi på dem.

It is back!

Idag fanns den där igen, energin vid träningen, trycket och framför allt glädjen! Helt underbar känsla.
 
Riktigt jobbigt undergroundpass med bara övningar med egna kroppsvikten och det var riktigt jäkla jobbigt. Min kropp kommer få vilodag imorgon, även om jag själv tycker att jag precis vilat men jag måste faktiskt vila. Framför allt vill jag ge kroppen det efter undergrounden eftersom det tar på alla muskler i kroppen, så återhämtningen finns.  Och sedan ska jag från onsdag dra igång veckans styrketräning. De passen är ju upplagda så jag delar upp musklerna på olika dagar så då får ju de vila medan jag tränar de andra musklerna.
 
Är dock galet trött just nu. Ikväll kommer jag bara ha en lugn kväll framför tvn och då troligtvis u-21 landskampen.

Förkylningstider.

Då är det ny vecka. Hoppas faktiskt att den här går lika snabbt som den förra veckan. Det märks att det ä förkylningstider för jag är ensam på kontoret. Tänker därför efter träningen på lunchen gå hem och jobba istället.
 
Veckan är rätt fullbokad annars
Måndag: Skola, Ingen ridning ikväll vilket gör att jag hinner fixa annat, som akvariet, handla lite och bara ta det lugnt. Träning: UG
Tisdag: Skola, STS jobb på kvällen, sedan vilodag från träningen.
Onsdag: Skola, Träning: Ben
Torsdag: Skola, STS jobb, Träning: Bröst och triceps
Fredag: Skola, Träning: Rygg & biceps
Lördag: Stallet, vila från träningen
Söndag: Stallet, träning: axlar och mage
 
Inte fullt lika mycket som förra veckan, och det är bra för jag vart ett vrak på fredagen. Annars hoppas jag hinna träffa Johanna bland annat.

söndagens bravader

Idag har jag hunnit så sjukt mycket!
 
Stallet mellan 10-17, red Junco, Zaza och Zambrano, samt pysslade och longerade Campino.
Junco, kändes sjukt bra. Hittar verkligen knapparna nu. Jag måste jobba satans massa på min sits och har alla tillfällen i världen på honom.
Zaza, var riktigt jobbigt idag. Ville inte stoppa in höger bak och jag visste inte alls hur jag skulle hantera det så Maria hjälpte mig och satt upp själv en stund. Det lossnade tillslut och jag fick igenom det. Men, jäklar vad svårt det är!
Zambrano, gick tusen gånger bättre idag. Inte alls lika mycket tjafs och galoppen är en dröm!
Campino rullade på i vanlig ordning. Dock märks det att jag inte hunnit med han de senaste 2 veckorna för han är mer spänd nu.. men det kommer släppa med tiden.
Måste i traven på alla hästar släppa ner benen och komma bak i överlivet! Men Junco jobbar i alla fall bra =)

Emma har börjat rida och pyssla med Yawatha o det funkar superbra!

Nu till min mammas stora förfäran kan jag säga att den här lilla söta krabaten antagligen kommer vara min om ca 10v o då flytta in hos mig, Cajjo och Salsa.

Lång söndagsfrukost

Hann inte uppdatera bloggen igår. Åkte ut till stallet direkt när jag vaknade och sedan så hetsade jag hem för att byta om och sedan åka vidare till Norrköping.
 
Hur har helgen vart såhär långt då? Fredagen rullade på ju, dåligt tryck i träningen igen som jag inte riktigt kan släppa och jag hoppas att gårdagens vilodag ska hjälpa. Hade en underbart bra natts sömn i alla fall.
 
Red Zambrano igår, och ska göra det idag igen. Har mycket som jag måste få igenom där så han blir bra. Dessutom behagade stona att smita ur sin hage, så det gjorde att jag inte hann något annat. Emma var också med ute och hon red Yawatha, vilket gick superbra för att vara första gången och pysslade. Idag hoppas jag hinna rida Zaza eller Junco också, eller båda.
 
Gårdagskvällen var trevlig och jag mötte upp Beaver för lite möte och middag med Annika och Hasse. Annika har tävlat i bodybuilding själv så det var kul att få träffa henne.
 
Äter en lång frukost innan det blir hästarna och sedan ska träna axlar och mage ikväll!

Lite av varje + Dagens 7/9

Det är verkligen så sjukt skönt att det är helg! Helgerna framöver och all annan ledig tid förutom skola, STS och träning kommer gå till hästarna fram till slutet av september då vi ska vara med på hästmässan på Mantorptravet. Så nu kommer fokus vara att rida in mig på Zambrano under helgerna och lektionerna. Är typ redan sjukt spänd och lite nervös för att jag antagligen kommer rida på en helt annan plats och visa upp det vi gör. Dessutom är jag otroligt stolt över att jag fått det förtroendet och tack o lov ska även Felicia rida så jag har någon med mig samtidigt. Kommer bli roligt och Cajjo har redan lovat att åka dit för att kolla som stöd, och fota =D
 
Fin Zambrano
 
Bästa: Att det är fredag
Träningsövning: Pull-ups
Låt: Burn it to the ground - Nickelback
Sämsta: Att delfinslakten är igång i Taiji
Godaste: Jordgubbar med Yoghurt runt, från exotic snacks
Saknad: En celsius innan träningen
Kärlek: Yawatha

Lugn kväll i soffan

Äntligen för första gången sedan förra veckan så har jag haft möjlighet att ligga i soffan en hel kväll och bara slappa. Har ränt i ett i över en vecka och det märktes idag.
 
Åkte ut till stallet under em och red Yawatha. Han har fått vila ett tag och målet idag var bara att han skulle ta alla hjälper utan att tjafsa och oj vad han var duktig. Skötte sig hur fint som helst. =)
 
Även idag hade jag svårt att hitta trycket under träningen. Tror jag måste tänka om lite så jag max kör 3 dagar innan vilodag. Träningen är så tung att jag nog behöver det. Varje gympass har slutat i en fet träningsvärk.
 
Är riktigt trött och ska sova så småningom..
 
Resten av helgen ska jag spendera med de fina fyrbenta, utom imorgon kväll då jag ska till Norrköping och Beaver =)

Äntligen fredag!

Den här veckan har gått så sjukt fort. Antagligen för att jag har haft tusen saker att göra. Men idag är det äntligen fredag igen.
 
Snart är det dags för lunch och sedan så ska jag faktiskt åka ut till stallet. Främst för att jag ska fixa i ordning en box åt Rebecca eller snarare Lorden som ska stå hos oss över helgen medan de tävlar ett meeting. Ska ställa in Campino bredvid som sällskap så får fixa till han med. Sen tänkte jag nog hinna rida Yawatha också när jag ändå är ute. Innan jag ska till campushallen för den obligatoriska fredags undergrounden aka fredagsmyset.
 
Ikväll ska jag ligga i soffa, äta mitt naturgodis och se en film. Velar mellan Rent, War Horse och The three musceters...
 


Nu är fjunen 4 veckor och ser ut som tonåringar =P

The darkness of the Cove

Slås i ansiktet denna fredagmorgon av hur 20 pilotvalar hålls fångna i the Cove i Taiji. Majoriteten av dem kommer inte överleva helgen och de som överlever är dömda till ett liv i fångenskap utan sin familj.
 
Alla berörs vi av olika saker, kämpar för olika saker och lägger vår kraft på olika orättvisor. För mig så finns så få saker som berör mig så illa som valjakt och infångande. Vi kan varje dag diskutera och ifrågasätta: men varför är det dåligt, de har vart vilda, men tänk på djuren vi har för köttindustrin, tänk på alla fattiga människor osv. Men, alla kan inte tänka och slåss för allt. Det går inte. Och man väljer sina fighter. Det här är min.

Jag skänker pengar till välgörenhet, jag tänker på vad för kött jag köper, jag tycker viltkött är bra. MEN, det här är för mig helt oacceptabelt. Jag har fått uppleva dessa varelser i flock, med sin familj, i frihet och efter det så är det otänkbart att stå bakom någon som inte gör att de kan fortsätta med det.
 
I min värld finns det inte finare
 

Dagens 6/9

Bästa: Omtänksamma människor
Träningsövning: Fransk press
Låt: Ser på dig feat. Janne Schaffer - Erik Linder
Sämsta: Det ickeexisterande trycket på gymmet
Godaste: Kvällskvargen!
Saknad: Ligga i soffan och bara glo på en serie
Kärlek: Mamma! Många säger att de inte bryr sig om vad sina föräldrar tycker, men det är inte sant.. det betyder massor, tack för att du stöttar och alltid finns!
 

Tung och lång dag

Sjukt lång och tung dag. Hela kroppen har känts seg vilket bekräftades på träningspasset över lunchen.
 
Så grisigt tungt pass. När jag greppade och körde första repet i marklyften så tänkte jag, hur, hur ska jag orka dra 10 st och sen 3 gånger? Det kändes som om stången vägde 100kg istället för 55. Men jag intala mig själv som Jenny brukar säga "Bitch pleeease!", och sen var det slutdiskuterat. Jag vet ju att jag kan ta det, så det var bara att göra. Matade på resten av passet. Det tog längre tid än vanligt men jag gjorde det i alla fall. Jobbade stenhårt med kontakten och fokusen i latsen och rackarns vad tungt det blev.
 
Här är nu en viktig sak att planera sina pass, inte bara vad ni ska köra utan vilken vikt, antal rep och set med utgångspunkt vad ni klarade förra passet. För då är det inte lika lätt en trött dag att sänka och köra mindre och lättare, för det står ju redan där på pappret, att det här har du minsann klarat förut!
 
I övrigt så har jag jobbat, och sedan storhandlat. Satte mig ned vid 21 igen. Nu ska jag hoppa i säng och sen är det äntligen fredag imorgon. Helg! Veckan har sprungit iväg och jag ska avsluta på bästa sätt,stall sedan med UG och sedan trevligt sällskap =)
 
fighting face, inte det snyggaste, men du är inte på gymmet för att vara snyggast!

Fantastiska liv

Jag har sjukt mycket varje dag. Men vet ni, just nu har jag det riktigt riktigt bra.
 
Jag har så mycket som lyser upp min vardag. Jag har så sjukt fina vänner, träningen går bra, stallet och mer där till.
 
Att jag och Mia dessutom strävar efter samma mål men med olika hjälp är riktigt kul. Förhoppningsvis kan vi nå våra mål tillsammans och att det blir riktigt bra för oss båda.
 
Idag är det fullt ös igen. Ska träna över lunchen för att hinna, eller snarare slippa komma hem kalassent. Får se om jag åker och storhandlar sent idag skulle verkligen behöva det-

Bra pass

Körde ett riktigt bra bröst och bicepspass. Hittade verkligen kontakten i bänken så ett stort tack till Mohammed för all teknikhjälp i helgen!
 
Sen biceps är ju det tråkigaste jag vet, men körde hårt på att hela tiden ha kontakt i muskeln och aldrig riktigt nå ytterläget.
 
Ska iväg nu. Hörs kanske senare

Att känna stödet

I allt man gör så måste man tro på sig själv, att man klarar det. Men, i allt man gör så kommer det också tider då det känns som om man inte kommer nå sina mål alls. Och det är i dem stunderna som det underlättar att ha stöd från familj och vänner i det man gör.
 
Efter helgen så känner jag mig starkare än någonsin. Allt för att jag fått träffa personer som nu finns där varje dag för att påminna mig om att jag kan om jag vill. Personer som jag alltid kommer kunna vända mig till. Jag känner mig lyft, som att ni bär mig på min resa.
 
Tack för att jag fått träffa er och att ni ger ett sånt förtroende i er själva.
 

Första frukosten

Idag var det lite som att börja med ett nytt liv. Imorse vart det första frukosten enligt Linas schema och resultatet: jag är mätt, sjukt mätt. Och det kommer vara såhär den första tiden. Det kommer liksom inte vara lätt att få i sig all mat, jag kommer må dåligt, må illa och vilja skita i det. Men som Lina sa, jag kan inte rida 3 dagar i veckan och träna 5-6 pass och ligga på kaloriunderskott och växa i muskelmassa, det är en ekvation som inte håller. Fortsätter jag så, då kommer jag bara bli mindre och mindre.
 
Varför är det så sjukt jobbigt då? Jo, att äta 2400 kalorier BRA mat är en rackarns skillnad mot att äta det om jag fick trycka nachochips och guacamole varje dag, eller en pizza. Nej, bra mat innehåller färre kalorier/100g för att det är mindre fett i. Så därför måste jag äta större mängd.
 
För er som är intresserade av vad ni stoppar i er, så rekommenderar jag varmt att ni räknar alla kalorier under ett par dagar som ni äter. Carro håller på hemma för fullt och insåg rätt fort att hon inte alls åt tillräckligt med protein och för mycket kolisar för att komma dit hon vill. Sen att hon råkar bo med mig, som inte vet vad lagom är gör ju att hon får en del av fitnesståget, vare sig hon vill eller inte! ;)
 
Stay strong, stay focused!

Dagens 4/9

Bästa: Att jag äntligen fått verktygen för att börja resan mot mitt mål
Träningsövning: Raka marklyft
Låt: This means war - Nickelback
Sämsta: Min bristande disciplin på kontoret
Godaste: Proteinbaren jag tog som kvällsfika
Saknad: Någon som avlastade ens vardag ibland, typ kunde handla den där keson jag fick handla efter träningen
Kärlek: Johanna, saknar henne sjukt mycket och hon har typ tusen bollar i luften så ger henne lite kärlek och styrka här

På väg mot mina mål

Nu jäklar ska det hända grejer med träningen och kroppen. Idag trillade mitt tränings och kostschema in från Lina som är PT på fitnessguru. Jag har tagit beslutet att vilja lägga pengar på den här hjälpen för att nå mina mål.
 
Men vad är då mina mål? Jag vill se hur bra jag kan bli. Jag vill till sommaren 2013 vara i min livs bästa form. Jag vill gå all in, det vill säga att om jag tycker att det är kul att ligga på den nivån med den dedikationen och disciplinen som det kräver som börjar nu, så vill jag stå på scen, jag vill tävla. Jag vill och hoppas att jag 2013 i juli kan stå på scen i Tammerpokalen i min bästa form någonsin. Om jag kommer dit tills dess vet jag inte, vi får se hur jag ligger till efter jul, men en dag ska jag tävla.
 
Det kortsiktiga målet då? Jo nu ska jag bygga! Jag måste, verkligen måste om jag ska tävla få mer muskler. Så nu lägger vi om min träning till en 4-split, dvs 4 styrkepass i veckan, och UGn kommer jag bara köra 1ggn/vecka. Varför? För att det bränner för mycket. Jag kommer dessutom behöva äta mellan 500-800 kcal mer/dag än vad jag gör idag. Så mätt kommer jag vara dygnet runt.
 
Dagens benpass gick bra. Gick från gymmet trött och smått illamående, men som jag sagt förut, benen kräver att jag når dit för att få resultat. Att träna ben ska kännas i hela kroppen.
 
Nya träningskläderna, sportbh från better bodies och shorts från dcore. efter ett par set knäböj kom pumpen i låren som växte, jämför mitt vänstra lår innan träning till vänster och under till höger. Kul det där.
 
Nu jäklar åker vi!

Vill träna nu!

Ska snart jobba lite, har en intervju med en kille som vill åka till Spanien nästa år. Lite skönt idag med en kortare intervju och inte en USA intervju eftersom de då ska göra ett test också.

Det kliar i hela kroppen att få gå och träna nu. Ben ikväll och det ska bli riktigt gött att få köra stenhårt.
 
Något jag insåg under helgen är att sådana som jag och flera av ni, som varje dag tänker kring kost och träning kan inspirera andra människor. Det är sällan man får höra det, men under helge så fick jag och flera andra det bekräftat. Att det jag gör kan vara en del i att en människa ändrar livsstil som gör att en människa helt plötsligt undviker att dö i förtid. Att få bidra till de jag kan genom att bara göra det som är en livstil för mig, som jag älskar är otroligt.
 
För om vi ska inse faktum, jag går inte till gymmet 5 dagar i veckan, kryssar mellan skivstänger och hantlar och testosteronstinna pojkar för att imorgon kunna fråga någon hur mycket den personen bänkar för att då kunna säga att jag bänkar mer. Nej, jag är där, varje gång för min skull. Varje pass är en tävling mot mig själv. För min utveckling, för att nå mitt mål. Jag struntar högaktningsfullt vad alla andra tar i sina övningar, vad de ökat med eller hur de lägger sin kost.
 
Jag äter och tränar för att nå MITT mål, endast mitt och jag hoppas att ni gör samma sak.
 
En klok vän på HGD skrev idag att vi som lägger mycket tid till träning och kost lär oss inte bara det utan vi lär oss även ödmjukhet, för inte förrän man själv stått där med ett mål vet man hur mycket dedikation, motivation och tid det tar för att nå dit.
 

Ny dag med filmer

Idag spenderar jag ytterligare en dag framför mina hönsfilmer. Varierar mellan BODY radio i öronen och spotify. Blir en lång dag idag.
Skola fram till 17 då jag har en STS intervju på ca 2h. Därefter blir det raka vägen till gymmet för att köra ben och sedan hem för dusch, middag och sova.
 
Imorgon blir det lugnare vilket känns skönt.
 
Hörs senare
 
 

Dagens 3/9

Bästa: Kvällens ridlektion
Låt: Pretending - Glee Cast
Sämsta: Att det är långt till helgen
Godaste: Kesella Citrus
Saknad: Närhet
Kärlek: Campino

Den där magiska känslan

Tog vilodag från träningen idag trots att det kliat ut i fingerspetsarna på mig att få träna. Åkte till stallet efter skolan med en tjej som heter Diana som är intresserad av att börja rida på Ängstugan.
Campino mötte mig med ett gnägg i hagen och vart sedan ompysslad. Älskade lilla häst.
 
Därefter reds höstens första lektion på Junco och det gick helt underbart bra! Hittade den där magiska känslan i galoppen och från och till i traven där man känns som ett med hästen. Hur han svarar på minsta lilla tanke. Den känslan har nu spridit en lycka i min kropp som är total. Diana fick även prova att rida lite på Zambrano med lite guidning från mig vilket gick bra.
 
Fina Junco i våras
 
Det finns vissa situationer där man måste se en människa eller träffa den precis efter för att inse värdet i det för personen. För mig är det så med träningen och med hästarna. För att någon ska förstå hur seriöst jag tar träningen, måste de se mig där, se glöden och viljan i ögonen, och träffa mig efter ett bra pass för att se hur lugn och glad jag är.
Stallet är ännu viktigare, egentligen behöver man inte se mig runt hästarna utan den personen som kommer hem därifrån. Den personen som är som nykär igen och helt lycklig i hela kroppen

Ny fullspäckad vecka

Nu är veckan igång igen. Fullt ös är det som gäller hela veckan. Skola, jobb och träning. Sen ikväll ska jag rida lektion igen vilket ska bli riktigt roligt. Tänker att jag ska rida in mig på Zambrano nu inför slutet av september.

Ser nästan redan fram emot helgen då jag kan få lite ledigt fredag och lördag kväll!

Helgens

Bästa: Att få träffa nya fantastiska vänner
Träningsövning: Bänkpress
Godaste: Kesellan i lördags efter passet, var så sjukt hungrig!
Roligaste: När vi gjorde om användningsområdena för alla maskiner på gymmet
Sämsta: Att vissa personer dömer för snabbt
Kärlek: Dieseldoris och Slavdrivarn som fixat bootcampet!

Helt grym helg fylld av glädje, träning och ny kunskap

Helgen har jag spenderat i metropolet Vingåker med en rad andra träningsgalningar på alla nivåer. Jag har insupit all kunskap och inspiration som jag har kunnat.
Hämtade upp Semlan i lördags och sedan åkte vi norrut. Först hade vi lite genomgång av High Intesity Training med Slavdrivarn och därefter körde vi själva. Jag som haft svårt med kontakten i ryggen körde rygg och bad om all hjälp jag kunde få med så mycket duktigt folk kring mig. Vilket resulterade i att jag idag känner att ryggen är rätt mör. Därefter vart det lite vila och mat innan jag, Semlan, Carro och Helena återgick till gymmet för att där bli smått galna och byta utförande på alla maskiner. Kvällen avslutades med ett spinningpass med utklädnad för ett duktigt gäng medan några andra, inklusive mig själv, körde i gymmet och hängde. Biceps och mage för min del. Har ju fått order nu att ligga på ett kaloriöverskott för att bygga på mig så jag kan nå mina mål och undviker därför alla extra förbränningsträning. Annars måste jag äta ännu sjukare mängder! Under kvällen plockade även Mohammed ner lite smågrabbar på jorden, men det får ett eget inlägg sen för det förtjänar den mannen.
 


Efter en godnatts sömn och trevlig frukost med Carro och Helena så hade Mohammed bänkteknikgenomgång. Riktigt bra och lärorikt och jag ska jobba på det massor nu. Hela träningen kommer gå över till mer högreps 10-15 st med stor fokus på teknik och lägre vikter för att verkligen optimera muskelbyggnad. Helgens sista pass vart ett Army Fitness pass med Semlan. Mycket bra och skönt att köra igenom kroppen. Grym stämning i gruppen också. Avslutningsvis hade vi lite prisutdelning där priserna var protein från Scitec. Mohammed, Semlan och jag själv var lyckliga vinnare. Jag tilldelades det för att jag vart med på alla genomgångar under helgen och visat vilja att samla kunskap. Den fattiga studenten tackar ödmjukas.
Nu är min kropp slut och imorgon blir det vilodag oavsett hur mycket jag vill träna

Heading off to bootcamp!

Gårdagen var på alla sätt asbra!
 
Nu ska jag iväg på bootcamp i Vingåker. En träningshelg med ca 35 andra likasinnade. Allt från motionärer till gamla bodybuilderns, PTs och aktiva tävlande. Jag studsar nästan av förväntan och det ska bli så jäkla kul att få åka iväg!
 
Kommer hem på söndag, då hörs vi!

RSS 2.0