Sea Shepherd update

"The empire strikes back", så beskrivs det här årets valjakt i Antarktis så långt av Kapten Paul Watson. Redan under första veckan så förlorade Sea Shepherd sitt scout fartyg Birgitte Bardot och M/S Steve Irwin fick se till att hon kom tillbaka till hamn i Fremantle, Australien ordentligt. Dock ödslade japanerna 3 av sina fartyg på att följa efter Sea Shepherd, 2 stycken till Australien och 1 följer efter Bob Barker som är kvar i Antarktis. Och så har det sett ut sedan dess. 1 av harpunfartygen Yushin Maru finns kvar för att döda valar och att Sea Shepherd förföljs gör att de inte kan komma ifatt "The Cetacean death star" Nisshin Maru, processeringsfartyget. Så antagligen dödas det valar, men inte lika många som tidigare. Nästa år, om det blir ett år till, så hoppas Sea Shepherd att ha 2 scoutfartyg och de två större.
Japanernas sätt detta år har även vart hårdare, en av medlemmarna har sprutats av sin vattenskoter i det nollgradiga vattnet och en annan har fått en mindre skada på en höft från en typ påle som japanerna använde.

I Taiji fortsätter dödandet av mindre valar och delfiner. Den av Sea Sherherds medlemmar som arresterades frikändes i rätten nu i dagarna, men det ska överklagas, vilket domaren inte verkade gilla. Japanerna hävdar att de nu uppnått sin kvot av strimmig delfin och Risso delfin. Dock säger Sea Shepherds siffror inte samma sak. Dessutom hävdar dem att antalet delfiner minskat utanför kusten pga att vattentemperaturen stigit, eller så är det så att jakten över alla år nu börjar visa sig. Polisen fortsätter att ha hög närvaro och kosta samhället i Taiji stora pengar samtidigt som lokalbefolkningen tröttnar på närvaron av Sea Shepherd och poliser. Förhoppningsvis är det dem som tillslut får slakten att sluta, när dem vill ha tillbaka sitt liv.


Blodig strimmig delfin i "The Cove"

The cove guardians just nu!

Alla bilder är från www.seashepherd.org

I´ll keep you posted!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0