the destiny of Morgan

Då var det beslutat att ytterligare en späckhuggare ska tvingas till att spendera resten av sitt liv i fångenskap. Morgan som är en ung späckhuggare hittades 2010 ensam i holländska vatten och fångades in. Nu är det beslutat att hon ska flyttas till Loro Parque i Teneriffa trots att myndigheter och lokalbefolkning gått med på att ge henne en så kallad sea pen för att kunna rehabiliteras tillbaka till ett vilt liv. Det finn späckhuggare i vattnet runt omkring som mycket troligen är hennes familj. Men nu blir hon istället Sea Worlds nya avelsdjur, tvingad att föda tidigare än vad som är naturligt eftersom späckhuggare idag insemineras. Det är bland annat därför som Tilikum hålls kvar i fångenskap.

Samtidigt fortsätter delfinslakten i Taiji och Sea Shephard och deras "Cove guardians" rapproterar veckovis därifrån. Den här veckan har en flock Rissodelfiner behövt sätta livet till och två falska späckhuggare hålls fortfarande i Dolphin Base efter infångande för att senare säljas till marina parker.


Morgans öde. Ett liv i en pool istället för ett liv i havet. Mer information om Morgan och övriga späckhuggare i fångenskap hittar ni här där även bilden är ifrån.

Kommentarer
Postat av: Laks - den djurrättande feministen

Ryser av obehag när jag ser stora valar i små pooler. De ska få vara i havet!

2011-11-22 @ 19:28:49
URL: http://laks.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0