Studentskolan 2

Overallen

Detta studenternas finaste och heligaste plagg är mycket användbart. Jag har ingen bra koll på hur många olika universitet som har overall men vet att dem finns på KTH i alla fall. Men som sagt kommer hålla mig till linköpings studentliv.
Hos oss representerar overallsfärgen vilken sektion du tillhör, min sektion: MatNat har till exempel vinröda overaller. På ryggen finns ett tryck med sektionens logga. På sidorna av overallen har man revärer, dessa representerar vilket program du läser: i mitt fall gröna för biologi. Det här är inte så viktigt att ha koll på utan det är viktigare att ha ett hum om vilket program som har vilken färg på ovven.
På overallen syr man efterhand på olika märken som kan säga olika saker, om du ägnar dig åt spännande saker som häfv, är med i olika föreningar eller har gått på olika kravaller. På det högra benet ska även ditt namn stå eller ett smeknamn
Ovven bärs i första hand på kravaller eller andra arrangemang som involverar att du representerar sektionen. Här i Linköping bär de flesta sina overaller nervikta och knutna runt midjan, dock är det viktigt att man viker så att sektionens logga syns. enligt mig bör man även har ett skärp om man inte lyckas ha ovven på plats enbart med hjällp av knuten hela natten och för att det inte är snyggt när grenen hänger vid knäna. Ibland kan det passa att ha hela overallen på, så som vid fulvinsrundor eller andra saker där man kan tänkas uppleva leriga, blöta saker.
Och overallens främsta egenskap: ruggigt skön!


Kommentarer
Postat av: Beaver

Mycket smickrande bild Castor! Du är en riktig kompis ;)

2010-02-07 @ 21:54:09
URL: http://carolineandersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0